Scudo Sports

Rubleyi Yıkadım :(

Arka aktarıcı sunrace ise muhtemelen ruble de markası bilinmedik bir şeydir, kaliteli olanlar paslanmaz ama bunlar paslanır, o yüzden yıkama-kurutma sonrası az miktarda uygun yağ kullanmak bence uygun olur
Yağ olarak wd 40 değilde zincir yağı, en olmadı makine yağı kullansın

Scudo
@Burak Kuruoğlu Sökebiliyorsan anahtarın varsa söküp güzelce kurut...Bir daha ki sefere temizlik yaparken de balata temizleme spreyi kullan... :)
Ayrıca bisiklet temizliği ve zincir konusunda videom işine yarayacaktır...

@Erdal YILMAZ
konudan bağımsız olarak, ben açıkçası pro takımların bisikletlerine yaptıkları bakımları pek örnek alınası bulmuyorum.
onlar sonuçta bir bisikleti(aynı bisikleti) bizim gibi en az 3-5 yıl kullanmıyordur heralde.
o yüzden bisikletlerine daha hırçınca yaklaşabileceklerini düşünüyorum.

bir de şu gerçek var ki, bizler fazla abartıyoruz gibime geliyor bu bisikletin bakımı-temizliği vs. işlerini.
nice insanlar biliyorum senelerce zincirini bile temizlemeden hatta yılda belki bir defa yağlayan. o da belki tekeri patladığında tamirci zincire de bir yağ sürüyorsa o :D
bu yazdıklarımdan bakım yapılmamalı anlamı çıkmasın. bakım işini en abartanlardan biriyimdir belki de.

@Burak Kuruoğlu Hiç bir şey olmaz. Ben her fırsatta yıkıyorum. Tabi tazyikli suyla da yıkanmaz. Sadece üstten ve göbeğe su kaçmayacak şekilde yakanabilir.
Sizin endişenize göre yağmurda da kullanmamak gerekir.

Rublenin yaglanmasi zincir ile olan surtenmeyi azaltir bu teknik bilgileri kimse vermez

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@dr_mrh arka aktarıcım sunrace değil microshift, sunrace olan rublenin markası

@emrejon e yani bu iyi bişey mi o zaman anlayamadım :)

zincir zaten yağlı olduğu için ondan rubleye geçen az miktarda yağ mekanik temasın yarattığı aşındırma etkisini yeterince azaltır. zincirle temas etmeyen kısımları uzun süre ıslak kalmıyorsa malzeme çok kalitesiz olmadığı sürece paslanma olmaz. toz yapışmasını asgari düzeyde tutmak için kullanılan yağ miktarında aşırıya kaçmamak gerekir.

Neredeyse 15 yıldır temizlenmemiş ruble ve zincirdi gaz yağı deterjan suyla kazıya kazıya anca çıktı kirleri. Zincir de benzer durumdaydı temizledikten sonra yağlanmadan bi süre durduğundan o pas yapmış.IMG_5652.JPG

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Bişey olmaz merak etme çelik o paslanmaz hiç mi ıslanmayacak yağmurda bu meret forumda araştırın Tiner le benzinle yıkayan var onu ve zinciri lastiği neden söktünüz onu anlamadım boşuna zahmet çektiniz

hiçbir şey olmaz , normal şekilde kurut sonrada yağlamasını yap sıkıntısız devam et. bisiklet temizliği için 1500 tane yöntem var, sulu susuz ıslak mendilli deterjanlı vs vs uzayıp gidiyor, tek dikkat edilmesi gereken ve üzerinde anlaşılan konu tazyikli suyma yıkanmaması gerisi senin vaktin zamanın titizliğine kalmış bence,

İyi bisey tabiki her yikamadan sonra asiriya kacmamak sartiyla ufaktan bi yagliyacaksin ben is yerin de mazot ile yagi karistirip ole suruyorum azicik suruyorum

Geri