Scudo Sports

Rulman bulmak

Genellikle düz yolda hız yapıyorum ve yokuş çıkıyorum. Çok bi hareket durumu yok. Ön dişliyi 1 kullanmamın sebebi renk için diyelim. 7 - 28 arka dişli olursa güzel olur

Scudo
Ön dişli şuanda 3 yaprak fakat değişecek 1 yaprak olacak. Arkadaki dişli sayısı 7 olacak. Oran konusunda bilgim yok maalesef. Standart bir oran varsa onu kullanırım büyük ihtimal.

Standart oran yok ama 7'lide seçenekler az tabii. (link), (link), (link) gibi seçenekler var.

28 32 vs sayılarını çözdüm fakat 11 12'leri çözemedim. O sayılar neyin sayıları. Cahilliğime verin lütfen.

Genellikle düz yolda hız yapıyorum ve yokuş çıkıyorum. Çok bi hareket durumu yok. Ön dişliyi 1 kullanmamın sebebi renk için diyelim. 7 - 28 arka dişli olursa güzel olur

Henüz 7-x ruble yok, en küçük dişliyi o kadar küçültebilmek için dişleri göbek milinin etrafına dizmeleri lazım.

28 32 vs sayılarını çözdüm fakat 11 12'leri çözemedim. O sayılar neyin sayıları. Cahilliğime verin lütfen.

Dişli oranından bahsederken ilk sayı en küçük dişlinin diş sayısı, ikinci sayı en büyük dişlinin diş sayısı.

@Dcsmz 28, 32, en büyük dişlinin, 11, 12, en küçük dişlinin diş sayısı oluyor.

Tamamdır anladım şimdi. 7 yapraklı bir ruble arıyorum. "Shimano MF-TZ500 14-34T 7'li Ruble" bu tarz bir şey buldum. Modeli vs uymuyor olabilir. Dişli sayısı bunun gibi bir şey olursa güzel olabilir yokuş için.

@Dcsmz Bu arada, 1x sistemler oldu da bitti maşallah şeklinde olmuyor maalesef. Zincirin ön dişliden çıkmaması için uzun diş yapraklar var. Veya da zincir kılavuzu takmak gerekir.

O halledilir. Şuanda ruble bulmam gerekiyor sanırım bisikletçinin dediği şey doğru değilse.

Tamamdır anladım şimdi. 7 yapraklı bir ruble arıyorum. "Shimano MF-TZ500 14-34T 7'li Ruble" bu tarz bir şey buldum. Modeli vs uymuyor olabilir. Dişli sayısı bunun gibi bir şey olursa güzel olabilir yokuş için.

"(link)" vidalı, o göbeğe olmaz. Ben o göbeğe olabilecek 7'li rublelerin linklerini verdim bu mesajda: Rulman bulmak

Bunlardan biri kesinlikle olacak derseniz sipariş vereceğim. Net bilgi midir acaba?

@Dcsmz Hemen pata küte sipariş verme. Yarın 15:00'e kadar zamanın var kargoya verilmesi için. Ön dişli kaç olacak? Rubleyi ona göre seçeceksin.

Ön dişli 32 olacak.

Bunlardan biri kesinlikle olacak derseniz sipariş vereceğim. Net bilgi midir acaba?

Net bilgi ama hemen sipariş vermeyin.
- Oranlar size uygun mu? Linkini verdiklerim Shimano'nun bulunabilecek 3 rublesi, aralarında en iyisi 12-32 olan gibi duruyor ama Shimano dışındaki markalarda farklı oranlarda rubleler bulunabilir, mesela: (link) (buna Shimano demişler ama ya çok eski, ya taklit, Shimano'da öyle bir ürün bulamadım). AliExpress gibi yerlerde daha farklı ürünler de var.
- O göbekle 7'li ruble kullanmak için spacer kullanmanız lazım.
- Vites planlamasını baştan yapıyorsanız daha yüksek arka vites sayısında bir sete geçmek daha mantıklı olabilir, tabii arka attırıcı ve vites kolunu da değiştirerek. 1x7 fazla kısıtlı bir sistem olur bence.

Spacer ile halletmem daha iyi olabilir bütçem açısından diye düşünüyorum.

@Dcsmz 12-32 en ideali gibi gözüküyor. İdmanlıysan 32/32 ile yokuş çıkılır. Hız yaparken 32/12 biraz hamster'a bağlar.

Yavaş bir hamsterdan mı bahsediyoruz Hızlı bir hamsterdan mı anlayamadım.

Yavaş bir hamsterdan mı bahsediyoruz Hızlı bir hamsterdan mı anlayamadım.
Hız yapmak istersen 32/12 (yaklaşık 2.6) ile kadansın yüksek olur. Yani çok seri pedal çevirmek zorunda kalırsın. Tekerinde koşan hamster gibi gözükürsün yani :koptum:

Sorun yok. Zaten öyle her zaman süreceğim bir şey yapmıyorum. İlgi ve yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Sayenizde belli ki bir rubleye 650 TL vermekten kurtulacağım. Tekrardan sağolun. İyi geceler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
20230706_172122.jpg
Bu parçanın ismi nedir?

Geri