Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sabah namazı kılan çocuklara hediye bisiklet

Bu uygulama sizde nasıl bir izlenim uyandırdı?

• Toplam katılım
    98
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
aramızda bir psikolog varsa namaza geldiği için bisiklet hediye edilen çocukların ve arkadaşlarının üzerlerinde bu olayın nasıl bir etkisi olduğunu veya olacağını (olumlu/olumsuz) yorumlamasını rica ediyorum bu kadar uzayan tartışma ancak bu şekilde anlam kazanabilir.

Scudo
@MrSinir

sırf cennete girmek için iyi bir insan oluyorsak, cehennemde yanmamak için de kötü şeyleri yapmıyorsak bunun değeri nedir? yakmakla tehdit edersen dünyanın en kötü insanı bile yanmamak için iyi davranır.

@Mehmet Altuğ

umarım ironidir. hırsızlık yapanın kolunu mu keseceğiz? erkek ve kızları ayırıp kız görünce deliren erkekler mi yetiştireceğiz? evrim ise deli saçması değil tamamen doğanın kanunudur. yaftalamadan önce araştırmanı öneririm.

@Yusuf G.

elbette etmezdi. neden etsin? devlet bugün müzikle ilgilenenlere böyle bir etkinlik düzenler, yarın matematikle, ertesi gün sporda iyi olanlarla düzenler.

ama bugün namaz kılanlara hediye verip, bu herkesi kapsamıyor diye yarın namaz kılmayanlara hediye verir mi? vermez, değil mi? namaz kılmayanlara bisiklet vereceğiz ne kadar yanlışsa, bu da o kadar yanlış.

@efeozata önceki mesajlarına bakıldığında ironi olduğu anlaşılıyor.

Ustteki yorumu ibret olmasi acisindan silmiyorum. 3 kisiyi birden alintilayan, herkese verecek cevabi olan ve tabiki en hakli olan yuce insanlarin anisina, bir heykel gibi kalacak bu yorum :)

Sinirden ve nefretten, ne yazdigini bilmeden klavyeye adeta rastgele basmis guzel insan. Yuce varlik!

İll okulda matematik ogretmenimiz dersin sonunda zor bir soru sorar, ilk cevaplayana teneffuste gofret hediye ederdi.
Gram aklima gelmezdi ki, birgun cografya hocasi, matematik hocasina kil olup bu uygulamaya tepki gosterecek ve sinifa sordugu soruyu bilemeyenlere gofret alacak:D

Sayfalarca tartismamizin tek sebebi "namaz" kelimesi. Namaz yerine "kitap okuma" denseydi "aa ne guzel" deyip alkislayacak olanlar, malesef namaza alerjisi oldugu icin icler acisi ornekler veriyor.

Hayretle ve merakla takip ediyorum konuyu. Odul olarak, olumlu pekistirec olarak bisiklet hediyesi verilen bir aktivite var ortada. Kotu birsey yapmis olsalar tamam ben de tepki gosteririm. Yorumlar o kadar sert, sinirler o kadar gergin ki. Okuduktan sonra acaba "adam öldürene bisiklet verildi" kampanyasi mi yapildi da kan govdeyi boylesine goturuyor diyorum...:eek:

Bence gayet güzel bir uygulama olmuş tebrik ederim uygulayani.
Sabah namazına gitmek kolay değildir,müslümanların çoğu kalkıp evinde dahi kilamiyor.
Bence camiye gidende müslüman/inancını yaşamaya gayret eden aile çocuklarıdır.İçinde olmazsa o çocuklar kalkıp gitmezler.
Bu da bahane olmuş.Güzel bir teşvik olmuş.Karşı çıkan aileler zaten göndermez.Giden çocuklara bakılsın Anne babası da dindar ailelerdir büyük çoğunluk.
Uygulamayı beğenmeyen göndermez kendi gider alır bisikleti.

Bir türlü anlayamıyorum. Müslüman arkadaşlar, karşı taraftaki kişilere uzun uzun anlatmaya, yapılanı savunmaya gayret ediyorlar. Yahu hala anlamadınız mı? Bu adamlar açıktan "ben islam düşmanıyım" diyemedikleri için kırk türlü mazeret etrafında dönüp duran tipler. Senin hiçbir açıklaman bunları döndürmeyecek kardeşim. Hala kuranda böyle yazıyor diye birşeyler anlatmaya çalışıyorsun. Adamların amacı belli. O yüzden bu konuyu beslemekle onlara hizmet ediyorsunuz haberiniz yok.

Mazluk edebiyatı öyle içinize işlemiş ki söylesek de anlamıyorsunuz. Çoğu insanı rahatsız eden namaza gelen çocuklara bisiklet verilmesi değil, bunu yapan bir vakıf olduğu halde oraya toplanan siyasetçiler.

Neden siyasilerin oraya gelmesi sorun olsun. Siyasetçi insan değil mi ? Siyasetçinin inandığı değerler olamaz mı ? Siyasetçinin sevdiği veya sevmediği hususlar olamaz mı? Abartmayın lütfen. Sonuçta herkesin yakın olduğu bir taraf vardır ve herkes bu doğrultuda haraket eder. Örneğin beni bir arkadaşım içki içmeye alem yapmaya davet etse gitmem ama çay içmeye davet etse giderim çünkü benim inandığım kendimi yakın gördüğüm inancım bu ama içki içenede allah belanı versin ne biçim adamsın demem sonuçta o da o yaşam tarzını seçmiştir sonunda karşılacağı iyi yada kötü herşey onu bağlar. Bana düşen ise onu uyarmaktır. İsterse dinler ister dinlemez bu kadar basit.

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
@Serkan Mıstınoğlu

dikkatimi çeken yorumlara cevap veriyorum. ibret olması açısından falan silmiyorum da ne demek? bir mesajı keyfiye sırf görüşün farklı diye silemezsin. forumda üye olarak bu benim hakkım. bak sana da cevap yazıyorum.

emin ol sinirli gergin falan da değilim. hemen mesaj silmeyi, yöneticiyim diye forumda sana verilen hakları tehdit gibi konuya sürerek sen gergin olduğunu gösteriyorsun. alıntıladığım yorumlara ve cevaplara bak. kişisel hiçbir şey yok. ne dediğim gayet açık. düzgünce yapılan soruları ve tartışmayı bu mesajlarla laubali hale getiriyorsun. sonra da konu iyice dağıldı deyip bütün istemediğin mesajları silip konuyu da kilitleyeceksin değil mi?

yapılan uygulama yanlış. ne kadar mesaj silersen sil yanlış olacak. belki biraz sorgulamaya başladığında ilerde anlarsın.

@erdsde
Kur’an-ı Kerim tam 1.400 sene önce evrenin genişlediğinden haber vermektedir. Zariyat suresinin 47. ayet-i kerimesinde şöyle buyrulmaktadır: “Biz göğü kudretimizle bina ettik ve şüphesiz biz onu genişletiyoruz.” Türkçeye “Şüphesiz biz genişletiyoruz.” şeklinde çevrilen ifadenin Arapçası إِنَّا لَمُوسِعُونَ şeklindedir. مُوسِعُونَ kelimesi, “genişletmek” anlamına gelen أَوْسَعَ fiilinden türemiştir. Başındaki “lâm” ise, lâm-ı tekit olup, takip ettiği isim ya da sıfata vurgu yaparak “çok fazla” anlamı katmaktadır. Dolayısıyla bu ifade: “Biz evreni çok fazla genişletiyoruz.” anlamına gelmektedir.

• Beğen
Tepkiler: MalatyalıND
@efeozata

Dedigin gibi, buyuyunce, aklim erince, ilerde "belki" anlarim :harika:

• Beğen
Tepkiler: Saru
Yapılan uygulama doğru yanlış dememekle birlikte
Bu iş namaz yerine bilgi yarışması yapıp kazanana verilebilirdi mesela
yada herhangi bir spor dalında bir yarışma..
Bu şekilde belki özgüven aşılanabilirdi çocuklara.

ülkenin her yerinde çocuklara taciz tecavüz saldırı cinsel istismar uygulanırken şiddete maruz kalırken çocukluğunu yaşayamadan çalışmak zorunda kalırken hatta hayatını kaybederken şurdaki tartışmaya bak.......
Şahsen böyle bir ortamda kaç kişi sabah namazına çocuğunu yollar? ha evde kılar onu bilemem ama ben şahsen vakıfa tekkeye bilmem neye çocuğumu yollamam.

sadece altındaki bisikletin fiyatı gariban olarak nitelendirilen bir çocuğun okul masrafları kıyafeti yada çoğu ihtiyacını karşılayacak tipte insanlar burada din üzerine ahkam kesiyor oda bir enteresan. (yapanlar vardır onuda bilemem)

Çocuk adı üstünde çocuk..
Menfaat ayrımcılık ırkçılık din etnik köken gibi kişisel fikirleri aşılamaktansa bilimi sanatı sporu doğayı insanları sevmeyi öğretmek daha güzel değil mi?
Bırakın kendi yollarını bulsunlar onlar için doğru neyse ona inansınlar..

@erdsde karar sizin zorlamiyorum sizi neyi gormek isterseniz o

@sari_siyah Psikolog değilim ama ödül konusunu kendi çocuğum için uzman bir psikoloğa sormuştum onun dediği, teklifin ve isteğin çocuktan gelmesi yönündeydi. Yani çocuk anne veya babasına kendi iradesi ile bir teklifte bulunmalı örneğin sınıf birincisi olursam bana bisiklet alır mısın? Tartıştığımız olayda ise teklif vakıftan geliyor.

• Beğen
Tepkiler: sari_siyah
ben eminim ki eğer bu bisikletler hz. muhammed hakkında yapılan bilgi sınavının derece alanlarına dağıtılsaydı burada bu olaya tepki gösterenlerin en az %90'ı burada olmazdı. bu ülkenin en az yarısına yıllardır din üzerinden yürütülen siyasetten bıkkınlık geldiği için bu kadar sinir stres sahibi oldu. yeni nesil ya körü körüne inanan ya da körü körüne allah'ı reddeden boş bir zihinle yaşıyor. bunun sebebi sizin diyalog kanallarını kapatmanızdan kaynaklanıyor. din düşmanı diyip sıvışmak en kolayıdır. ben nerdeyim sen nerdesin.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri