Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sabah namazı kılan çocuklara hediye bisiklet

Bu uygulama sizde nasıl bir izlenim uyandırdı?

• Toplam katılım
    98
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Hazine'den gelen parayla yapılmadiysa, Vakfa mensup kişilerin kendi inisiyatifleriyle bagisladiklari parayla yapıldıysa bu uygulamada bir terslik göremiyorum.

Ahlakin temeli, "sana yapilmasini istemedigin seyi baskasina yapma" siaridir. Sen X inancına/görüşüne mensupsan, mensubu olduğun ulkede ayni zamanda Y inancina/görüşüne mensup insanlar varsa ve bu inanclar birbirine zit ise, nasil ki Y mensuplari senin verdigin vergilerle kendi inanclarinin propagandasini yaptıklarında bunu istemezsen, o zaman X mensuplarinin da ayni seyi yapmamalari, bu siarin geregi olur.

Özellikle de Orta Dogu gibi masif devlet yapilarina sahip olan ve serbest piyasada karnini doyurabilecek nitelikleri tasimayan milyonlarin devlet kesesinden beslendigi ulkelerde bu, daha da hassasiyet gosterilmesi gereken bir husustur.

Aksi takdirde, X gorusu de Y gorusu de zaman icinde savas ideolojisine donusur. Bugun Orta Dogu inanclarinin bu duruma düşmüş olduklarını gozlemliyoruz.

Nasil olmasin? Hazine'nin hakimiyetini ele gecirmek o denli buyuk bir kudret ve servet kapisi aciyor ki, milyonlarla oynayan isadamlarindan baslayip devlet dairelerinde odacilik icin torpil kovalayanlara kadar koca bir nufus hayatta kalmak icin ne yapip edip o hakimiyeti ele gecirmek zorunda.

Genel olarak Orta Doğu'da, özelde ise ulkemizde siyasetin bu kadar sert ve kutuplasmis olmasinin temelinde bu yatar: Siyasetin hayat-memat meselesi olmasi.

Belli bir inancin cocuklarda yayginlastirilmasi icin yapilmis boyle bir faaliyetin bile bu kadar buyuk tepki yaratmasinin sebebi budur kanimca. Hazine imkanlarinin X icin seferber edilip Y'lerin de payi olan vergilerle Y'lere dusman gençler yetiştiriliyor olmasi.

Care ise yok. Dunyada var ama Orta Dogu'da yok. "Devlet kuculmeli" diyince kendi maasindan ve vatan millet sakarya edebiyatından ötesini dusunebilen, çocukluğunda kendisine öğretilenleri yetiskinliginde sorgulayabilen bir toplum gerektirir.

Çocuklukta, kucuk yaslarda ogrenilen seyler insanin dunya gorusunu sekillendirir, bilincaltina işler. O yaslarda ogrenilen seylere karsi yetiskinlikte duyulan karsi argumanlar, rasyonel düşünceleri degil, tehdit ve korku hislerini canlandirir. Dunyadaki tum görüşlerin kucuk yastaki cocuklari kendi görüşlerince sekillendirmek istemeleri bundandir. Kisilere yetiskinliginde hitap edebilen kac görüş var dunyada? Yetiskinler arasinda inanc degistirme orani nedir? Cizvitler "bize bir cocugu 7 yasinda verin" derlermis.

Her sabah Andimizi okuyarak yetismis kesim ile her sabah sure okuyarak yetismis kesim birbirini yiyor burda. 7 yasinda size ezberletilenleri sayiklayip duruyorsunuz, sanki orijinal bir sey soyluyormus gibi.

Son olarak: Devlet kesesinden finanse edilmedigi surece bu uygulamada bir sorun gormuyorum. Cocuklarin aileleri riza gostermis, cocuklar da kafalarina tabanca dayanmadigi halde hediye tesvikiyle gerekeni yapmislar. Anti-sosyal hareketler tesis etmedigi sürece herkes cocugunu istedigi sekilde yetistirme özgürlüğüne sahiptir.

Ben şahsen yapılan uygulamada hiç bir sakınca görmüyorum ve destekliyorum. Kaldı ki bu uygulamayı yapan bir vakıf yani devletin kendisi değil. Devlet erkanından birilerinin bu hediye verme törenine gelince eğer vakıf davet ettiyse davete icabet etmiş olabilirler bunun ne sakıncası var anlayamadım. Diğer bir konu ise namaz kılmayan çocuklara neden verilmediği peki şimdi durum şöyle ise diyelim ki vakıftan bir yetkili o yöredeki herhangi bir camiyi seçip oranın imamına " hocam bizim böyle bir niyetimiz var siz bunu kimseye söylemeyin fakat sabah namazına düzenli gelen çocukları tespit edin bize bildirin" dediyse ve o namaza gelen çocukların bunadan haberi yoksa bunun adı nasıl teşvik olabilir. Aksi halde diğer bütün çocuklar bisiklet almak için namaza gelmez miydi?

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
Hristiyan kilisesi yapsa aynı şeyi kimse ağzını açmaz, yahudi kola kapağı ile verse sesini çıkarmaz ama camiye gidildi diye bisiklet verilince vay efendim bu nasıl olur denir. Çokta güzel olur, keşke her ilde yapsalar. Gönüllerine sağlık yapanların.

Bizi ne hale getirmişler. Yorumları okurken inanamadım gerçekten.
Namaz kılmayı öğretmek amacıyla çocuklara bisiklet vermeyi yanlış buluyorsunuz. Yaa gerçekten inanamıyorum. Laiklik elden gitmişe kadar getirenler var. Vayy arkadaş ya ne kadar uzağa gitmiş toplum ne kadar ayrışmış. Bu iki kesimde kesinlikle birbiri ile anlaşamaz. Mümkün değil bu !!!
Küçük yaşta çocuğa namaz kılmayı öğretmeye karşı çıkanlar bile olmuş. Kime ne anlatacaksın kardeşim bu yorumdan sonra.
Bu iki ayrışmış toplum kesinlikle bir araya gelemez, yapamaz zaten birlikte.

Cihân-ârâ cihân îçindedir ârâyı bilmezler
O mâhîler ki deryâ içredir deryâyı bilmezler

Maalesef öyle,ayıp oluyo, bisiklete karşı çıkanlar olmuşsunuz resmen

@legolas99353

Bir ülkenin dininin olması size mantıklı geliyor mu?
Ben bir ateistim. Bugün bayram namazına gittim ve vaazda söylenenleri duyunca beynimden vurulmuşa döndüm.
İnanın cezai ehliyeti olmayan bir çocuk orada söylenenleri dinleyince kesinlikle toplumdaki insanlara karşı nefret duyacaktır.
Asıl ayrımı yapanlar kimler, şimdi daha ince düşünün.
Bir kere bilgisiz şekilde ateizmin bir din olduğundan ve ne kadar tehlikeli olduğumuzdan bahsettiler.
Ardından bizde ahlak diye bir kavram olmadığını ve ahlakın sadece din ile var olan bir kavram olduğunu iddia ettiler.
"Oracıkta öldürülmemek" için ağzımı açmadım ama bu ülkede aklına gelebilecek tüm kötü işleri yapabilir ve dini ortaya sürüp kurtulabilirsiniz.
İslam'ın barış dini olduğundan bahsedenler lütfen ISIS'e baksınlar.
Ha onlar gerçek İslam değilse Türkiye'den örneklerle ilerleyebiliriz.
Çocuklar namaza geldi diye bisiklet verenler, onlarca erkek-kadın çocuk tecavüze uğrarken ses çıkartmıyorsa, kusura bakmayın ama yerim ben o bisikletin kadrosunu.

Dinler binlerce yildir insanlara hep bir vaadte bulunmustur ve istediklerini yaptiklarinda bu vaadini yerine getirecegini ifade etmistir.
Sunu yaparsaniz boyle olur, bunu yaparsaniz soyle olur, kutsal kitaplarin ve din adamlarinin yaklasimi hep bu sekilde ilerler.
Bunun cocuklar statusundeki yansimasinin da elbette tablet, oyuncak, bisiklet vs turunde olmasi gayet normal.
Din oyle bir olgudur ki, sonunda vaad edilenlere ulasma mantigi olmadiginda bir hictir.
Sadece islam cografyasinda degil, tum dunyada butun din adamlari insanlari kendi inanclarina yaklastirmak icin her yolu deniyor.
Rusvetler, altinlar, dolarlar, arabalar, evler..
Soyle soyleyeyim, bana trilyonlar da verseler kendi mantigimin disindaki hicbir seye inanamam. Ki eger bir dine inaniyorsam da bir menfaat ve vaad gozetmeksizin o dini yasarim, bu hareket tarzimi hicbir sey degistiremez.
Ancak satin alinmis kisilikler, baska biri daha degerlisini verdiginde kendini bu sefer de ona satacaktir.
Bu cocuklar buyuyup bir hrisyiyan misyoner tarikatin agina dusup karbon bisikletler, ultegra setler, campagnolo jantlar ile karsilasirsa o zaman vay halinize.. Ki ortamda birkac da kiz varsa, bunca yildir haram, namahrem, gunah mantigiyla doldurulmus bunyeleri camiye bir daha sok da gorelim delikanliyi.

Tum dinler gibi kapitalizm satilik bireyler yaratir. Ayni bu ornekte oldugu gibi..

yorumları tahmin edebiliyorum o yüzden hiç okumadım :) sadece ekleme yapmak istiyorum. bu bisikletleri bazı bakanlıklar (sağlık, spor vs) yerel yönetimlere ve özellikle belediyelere yaptıkları bisiklet yolu uzunluğunu baz alarak teslim ediyor. belediyelerde kendi çalıştaylarında hangi çocuklara/gençlere dağıtılacağına karar veriyor. atatürk heykeline tahammül edemeyen bir belediyeden şaşırılmayacak bir girişim ama kınanacak kadar adi bir olay olduğunu düşünmüyorum.
örneğin(link)

Ateist arkadaş önyargıları ile namaza giderse tabi korkar,başka yoruma gerek yok islamı tanısan korkmazdın neyse polemik değil amacım,lütfen konu kapansın kırıcı olmasın kimsede

Forumun kurallarina uymayan bir konuyu degilde konu icindeki yorumlari bu yönetim görmüyormu cok merak ediyorum. Yoksa yönetimin isinemi geliyor bu tür yorumlarla milletin birbirine girmesi. Adeta millet dini SAVAS ilan eder gibi bune ya.

Ayip ya ayip gercekten cok ayip, ya bu forumun bir kurali vardir bu konu kapanir yada kurali yoktur isteyen istedigini yapar. Bu konudaki dini yorumlar serbest ise küfür etmek sövmek vs. de serbestir.

Nerde bu forumun yöneticileri allooooo....
@Atilla G. - [USER=702]@Anonim[/USER] - @Sadettin Z. - @Serkan Mıstınoğlu

@Murat Cömez

Bu kadar sert bir şekilde eleştiriyor olmasam da konuya müdahale edilmesi talebinize kesinlikle katılıyorum. Konu, amacının dışına hayatımızda sürekli sağda solda gördüğümüz siyasette olduğu gibi inanılmaz bir hızla ve sapmayla çekildi. Bir haberden dolayı bu denli kutuplaşmaya düşülmesinin yanlış olduğu kanaatindeyim.

Kendinizi boşuna yormayın.

Ülkede İslamcılar iktidarda ve toplum genelinde çoğunluğa sahipler. Anayasada aksi yazmasına rağmen devlet fiilen bir İslam devleti haline geldi. Zaten şu an anayasa askıda ve bir fiili durum yaratıldı; KHK'larla temel hak ve özgürlüklere müdahale edildiği ve bu yapılanlara karşı anayasaya aykırılığın bile iddia edilemediği bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Böyle bir dönemde devletin laik kimliğini tartışmak abesle iştigaldir.

Bu geçiş dönemi sonunda ne mi olur? Sanırım önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkıldığını göreceğiz. Maceraperest İslamcılar Osmanlı'yı nasıl içten içe çürütüp çökerttilerse, cumhuriyeti de aynı şekilde çökertip yıkacaklar.

Osmanlı'nın enkazından genç bir cumhuriyet çıkaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" ve "Benim manevi mirasım ilim ve akıldır" diyerek özetlediği mirasını reddetmeseydik bunlara mani olabilirdik ama ne yazık ki artık çok geç. Bilimin kılavuzluğunu terkeden her toplumun sonu felaket olmuştur, bizleri de aynı akibet bekliyor.

Rusvet ile cocuklari camiye cagiriyorlar :) bana gore 18 yasindan kucuklere icki sigara satilamiyorsa dinde satilmamali.... Bu arada biaikletlerin toplam maliyeti 2000 tl olsa acaba vakifta bu is icin kac para bagis toplandi bunuda irdelemek gerek neyse bu dini vakif isinde iyi para var bendemi girsem :D

@Mehmet Altuğ

karamsar olmamak gerek bizde hala Ataturk devrimcisi attigini vuran vurdugunu hissettirmeyen nisancilar var ;) onun arkasinda akli basinda Ataturkcu vatansever insanlarda var.

Halk zaten ideolojidir,dindir,ırktır diye bölünmüşken şurda bir avuç insan ortak bir hobide buluşmuşuz.Neden içimizde daha da bölünmeye zorluyoruz ki

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri