Scudo Sports

Sabiha Gökçen yolunda ölümlü bisiklet kazası

Maps görüntüleri 2014 olduğu için sağlıklı görüntü bulamadım. Ancak aşağıdaki haritaya bakayım dedim.

http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionImages/KGMimages/Otoyollar/istanbul.jpg

Buradaki haritaya göre Pendik Kurtköy D020 yolu TEM kavşağından sonra otoban statüsünde değil. (Pembe kısımlar şehirlerarası yol statüsünde, mor olanlar ise otoban.. Hiç bir şey görünmeyenler Belediye denetiminde. Burada şunu da belirtmek gerekiyor, Harem'den Çayırova'ya kadar E5 belediyeye ait bir cadde aslında, karayolu değil)

Kimse kafasına göre tabela dikip, bisiklet giremez, bisiklet girmesi yasak diyemez.

(Sanırım Kaza TEM kavşağından sonra oldu değil mi?)

Scudo
bu bölgeden gecen arkadaşlar araclarıyla tabelaları cekseler barı tarıh atılı olarak ılerde bu tabelalar neye ıstınaden buraya konuldıu sorusunu sormak ıcın elımızde bır delıl olması ıcın sonucta kafasına gore tabela koyuyorsa bununda az cok cezayi yaptırımı veya yasal bır seyi vardır

@Mert E.
Bildiğim kadarıya kaza kuzey istikametinde TEM kavşağına gelmeden olmuş. Yaklaşık olarak şurada:
(link)
Bölünmüş ve 6 şeritli olduğu için otoban sanılıyor olabilir, fakat orası belediyenin sorumluluk alanına giren, ancak hız sınırının saatte 90km olduğu bir yol.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Mert E.

Kazanın olduğu yol pembe renkli, yani otoban olmayan yol hocam. Otoban statüsü Orhanlı çıkışından sonra başlıyor.

• Beğen
Tepkiler: Mert E.
@Murat B.

Sağolasın Murat Bey dostum, 50 adam üstelik stanbol lu 50 adam yorum yaptı en doğru yer saptamasında sen bulundun. Kimi otoyol dedi kimi değil dedi, otoyoldur diyen iki mesaj sonra kendini tevil edip değildir dedi. Fabrika binasından tanıdım yolu. Gerçekten o gün çekilen videolardan tam olarak ne olduğu anlaşılamıyor ama şöyle bakılınca çok tehlikeli bir yol.

• Beğen
Tepkiler: Güray Görkem
Allah rahmet eylesin, kaza bela vermesin

@Murat B.

Yok karayoluna ait görünüyor. Ama henüz otoban işareti orada yok, otoban işareti @NKurtuldu söylediği şekilde Orhanlı çıkışından sonra.

Allah rahmet eylesin kimsenin başına böyle bi olay gelmez inş.

Allah rahmet eylesin,ateş düştüğü yeri yakıyor... :(

@Mert E.

İki yukarıdaki mesajınızda ( Sabiha Gökçen yolunda ölümlü bisiklet kazası ) paylaştığınız otoban tabelasının az ilerisinde "Karayolları sorumluluk alanı başlangıcı" tabelasını görebilirsiniz.

Ayrıca benim paylaştığım noktadan sonraki ilk kavşaktan yan yola geçip, ikinci çıkıştan Sabiha Gökçen istikametinde gidecek olursanız görürsünüz ki, yolun kenarı İspark tarafından işletilmekte. Belediye'nin KGM sorumluğundaki bir noktada otopark işletebileceğini hiç sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@Mert E. Verdiğin iki farklı noktada bak uydu görüntüsünden çık trafik moduna gel, otoban turuncu ile, normal yollar sarı ile gösteriliyor, dediğin yer otoban kavşağına yakın ama içinde değil.

@Murat B. Doğru haklısınız, ama ben (link) haritaya göre söylemiştim. Buna göre E5 ile o noktaya kadar karayolu (pembe) o noktadan gişelere kadar otoyol görünüyor.

Çıkıştan çıktıktan sonrası belediyeye ait zaten, o konuda hemfikiriz.

Üşenenler için şu resmi büyüteyim. Bu harita karayollarının kendi haritası. Buna göre pembeler karayolu, morlar otoyol olarak nitelendirilen yerler.
ImageUploadedByTapatalk1458131307.568952.jpg

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
(link)

hazır kıta ordayım ,beklediğim an geldi,her zamanki gibi....

Yolun statüsü konusu tartışılmakta fakat atlanılan bir konu var.Velev ki bisikletlerin o yolu kullanması kural dışı.Bu kurala uyulmadı diye bunun adı ''kaza'' olarak lanse edilmesi çok yanlış.Hepimiz de anladık ki bu olayda kamyon şöförü yol geçiş hakkının kendinde olduğunu görüp,göz göre göre bir insanı riske atarak canını kaybetmesine kasıtlı olarak sebep olmuştur.Bu yüzden kamu vicdanında da,hukuk nazarında da bunun adı kaza değil,cinayet olmalı.

@Ersin Yılmaz siz hukuki terimleri hukukçulara birakin bence.

Biz bu tür olaylar bir daha olmasın diye ugrasiyoruz. Kamyoncuya hak ettigindenfazla ceza verince hangi problemi çözeceksiniz?

Kendi uzmanliginiza girmeyen konularda açıklama yapmak cok yanlış bir alışkanlık. ..

• Beğen
Tepkiler: Mert E.
@Ersin Yılmaz

Kesinlikle. Eger tehlikeli bir durum olusacagini dusunuyorsan kurallar sana oncelik verse bile tehlikeli durumu ortadan kaldirmak icin elinden geleni yapmak "zorundasin". Bu durumda bisikletlinin gecmesini beklemek olmaliydi. Yol benim deyip, daracik yolda sıkıstırıp kazaya davetiye cikarmak degil. Malesef ulke insanimizin geneli cok cahil ve bu basit cikarimi ve sag duyuyu bile gosteremiyorlar. Bu sag duyuya sahip kamyoncular ve suruculer var ama malesef nadir.

Kaybettigimiz arkadasimizin olay sirasinda surus yaptigi arkadasinin da kaza sonrasi yaptigi aciklama talihsiz olmus bu yonden. Bunun yaninda kazanin yasandigi strava rotasini da yuklemesini yadirgadigimi belirtmem lazim. Arkadasin gozunun onunde olmus ve sen strava rotasi yukluyorsun. Kazanin sokuna veriyorum.

• Beğen
Tepkiler: rhetorical
Allah rahmet eylesin. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim. ve bu ülkede artık insan olmayı öğretsinler eğitim şart ama bilgi değil insanlık eğitimi

Geri