Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sadece 1-2 haftada ortalamamı ve yokuş performansımı nasıl 2 katına çıkardım?

Scudo
@C.Koc
Hızlı çıkmak ile sabit ortalama ile uzun süre tırmanış farklı şeyler. Bu konuda @hamlet2006 üstadın bilgilerinden faydalanabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@CeRKeZ
Ben destek tarafını seçiyorum hocam. :)

@C.Koc
Bence ne yavaş ne hızlı yani orta hızda hızlı çıkmak hocam. :)

Sonra dizlerden catur cutur sesler ...
(Dizlerinize guvenmiyorsaniz evde denemeyin)

yokuş için yüksek kadans tekniğini şiddetle tavsiye ediyorum

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve C.Koc
@BigpatronBiliyorum ama sabit ortalama ile uzun yokuş çıkışı da ayrı bir yokuş performansı bence [emoji846] (tabi bu benim bakış açım)

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Bigpatron
Estağfirullah hocam.Takılıyoruz,muhabbet ediyoruz.
Biz amatör ölümlüler ile prolar arasında birebir benzerlik ne kadar doğru olur orasını bilmiyorum.
Ancak dediğiniz gibi yokuşlar ve bu yokuşlara uyan pro bisikletçiler çeşit çeşit.
Bazı yokuş tipleri ve uzmanları
Giro d'Italia 2018 18.Etabı
stage-18-profile.jpg
Pratonevoso Yokuşu
stage-18-prato-nevoso.jpg

Bu yokuş görüldüğü üzere mümkün olduğunca sabit eğimli(değişken eğimli olmayan) eğim değerleri ortalaması %6,9 gibi prolar için makul olan bir tırmanış.
Bu tarz bir tırmanış;tırmanışta atak yapmaktan çok ,tırmanışı kendi temposu ve ritmi ile belirli sabit bir kadans ve sabit ortalamada çıkmaya ayarlı sporcular için uygun.Bu tarz bir yokuş için , rouleur özellikleri (yani uzun kmler watt basmaya ayarlı tempocu) olan Tom Dumoulin,Primoz Roglic,Bob Jungels tarzı sporculara uygundur.
bettiniphoto_0246166_1_2000px_670.jpg

Giro d'Italia 14.etabındaki meşhur Monte Zoncolan Yokuşu
stage-14-zoncolan.jpg

Bu yokuşun ortalama eğimi %11,9 ve maximum eğim % 22 kısacası çok sert.Görüldüğü üzere yokuşun bir çok yerinde eğim %13-15 civarlarında.Bu yokuşun menüsünde kullanılan ruble 11-32 ve birinci vites.Yapılabilecek en iyi şey yüksek kadans .Bu yokuşun üstadı ''yüksek kadanslı'' yokuş çıkan Froomey. Bu tarz bir yokuşta Tom Dumoulin gibi sabit temposu ile çıkan birisinin iddialı olmasını bekleyemezsiniz.
DbnskkTWsAQuXCT.jpg

Bir başka yokuş tipi Punchy yokuş
Mur De Huy Yokuşu
mur-de-huy-profile.png
Farkettiniz mi? Yokuş;kısa ,sert,değişken ve yer yer % 19 ve patlayıcı bir yokuş.Buralar puncheurlerin oyun alanı.(Valverde,Alaphilippe,Dan martin,Dylan Teuns vb)
Buradaki puncheur yokuşçunun değişken eğime değişken kadansıyla patlayıcı gücüyle karşılık verebilmesi şart.Burada da Froomey gibi yüksek kadansçılara yer yok.Patlayıcı yokuşçulara selam olsun.Gerektiğinde yokuşta yüksek vites çevirmek lazım reyiz Valverde gibi.

cla-img-1528061125.jpg

Değişken Eğimli,Sert ve Yüksek İrtifalı Yokuşlar.
Miguel Angel Lopez,Ciccone,Pozzovivo tarzı yokuştaki değişken eğime göre kadansını ayarlayıp dur kalk yapabilen ivmelenebilen hafif genelde kısa boylu ,alyuvarlarının oksijen taşıma kapasitesi yüksek saf yokuşçular.

Kısacası pro peletondaki her yokuş için farklı teknik ve özellikteki yokuşçular özelleşmiştir.Bazen yüksek kadans ,bazen değişken kadans, bazen sabit kadans bir yokuş için daha iyi bir reçete olabilir.

@TORUKOJİNOrta hızda hızlı çıkmak değişik bir terim oldu bu [emoji846]

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@C.Koc
Farketmezler dedim ama :D

@hamlet2006 Hocam yüksek kadans çevirebilen sporcu diğer yokuşun temposuna göre daha düşük kadansla neden yokuşun eğimine uyum sağlayamıyor acaba?

Acaba yüksek kadans tekniğini kullanan sporcu daha büyük kaset dişlisi mi kullanıyor acaba? Diye düşünmeden edemedim.

Tabi düşük kadansa uyum sağlayabilecek bir vücududa olmayabilir. Tabi kadansı düşürmek için vites yükseltmek gerek ki buda tork düşmesi demektir.
Herşey karman çorman oldu gene. :D

@TORUKOJİN
Bir sezon bahar klasiği bir sezon da üç büyük tur izlersen herşey kafanda oturur.Boşver bol bol yarış izle.:harika:

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@hamlet2006
İzlemekle olmaz. Alıp bir yol bisikleti 3 tip rampaya da vuracak kendini. Bu tip teorik sorular kuş olup uçar sağlam bir tırmanış esnasında ;)

@hamlet2006
Nereden ve hangi kanaldan izliyoruz? Bu yol bisikleti yarışları çok heyecanlı oluyor yahu.

@BerkEvren
Dağ bisikletinden vazgeçemiyorum...

@BerkEvren

Yol bisikletinin ve yol bisikleti yarışı izlemenin en güzel tarafı birbirleriyle ilintili olması.Yol bisikleti kullanarak , yol yarışçılarına insanın saygısı artıyor.Ya da yol bisikleti yarışı izleyerek insanın yol bisikleti kullanası ,sahip olası geliyor.Birçok spor dalında bu tarz ilişkiler kurulamayabiliyor.
Ben yol bisikletini ,Eurosporttan yol yarışı izleyerek sevdim.Çeşme Gran fondoya şehir bisikletiyle katılınca bütün taşlar yerine oturdu, içimde hava fişekler patladı.:D
Ve de en son olarak değerli hocam @BerkEvren in 2017 Scott Speedster 20 - İlk bakış incelemesinden etkilenerek yol bisikletine geçmiş oldum.
@BerkEvren

Olur, olur ama neyi,kimi izlediğiniz önemli.Buradan forumdaşlara tavsiyem @BerkEvren gibi bilgili arkadaşları takibe alıp izlemeniz:harika:.Çok değerli tavsiyelere ,tüyolara ulaşabileceğinizden emin olabilirsiniz.Benim yol bisikletine başlamamda etkisi büyüktür.Kendisine tekrar teşekkür ederim.:harika:

@TORUKOJİN
Eurosporttan izleyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@hamlet2006 Çok sağol güzel düşüncelerin için. Zerre kadar katkım, faydam olduysa ne mutlu bana :) Amacımız bilgiyi, tecrübeyi paylaşmak değilse ne işimiz var forumda değil mi ama :harika::harika:
Yarış izlemek kadar etkili bir yöntem de sosyal medyada aktif olan profesyonelleri takip etmek ;) Uyku düzenleri, antrenman programları, yeme içme tercihleri vs hepsi önünüze geliyor. Faydalı detaylar yakalamak mümkün. Mesela ben kahvaltılarımı yulaf kepeği ve sütle yapıyorum artık. Takip ettiğim birkaç endurance sürücüden etkilenmedim desem yalan olur. Ama bu sayede çok kısa sürede 11 kg zayıfladım. Yokuşlarda 11 kilo hafif olmaktan iyi katkı mı olur :D

@TORUKOJİN

SŞu zamanlarda şehir içi trafikte kullanıyorum. Düşük viteslerte ihtiyaç oluyor . Lambalardan kalkerken ozellikle

@MAERKEK
Evet yavaşlayınca ilk başta hızlanmak gerçekten çok zor oluyor hocam.

Geri