Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Safra Kesesi ameliyatı oldum ayağımı yaktılar :)

Emrah Özşahin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.645
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Cyclocross
2 hafta kadar önce safra kesesinden ameliyat oldum. Ondan dolayı gayet iyiyim. Dikişlerim alındı ve iyileştim. Ancak ameliyat anında bir aleti sanırım ayağımın üstüne koydular. O da bayağı derin yanık oluşturdu. 3. derece yanık var 3 günde bir pansuman yapıp doktor deriyi kazıyor çok acı çekiyorum. Normal ameliyat yarasını çekmedim ayakla uğraşıyorum şimdi. Şikayetçi olup olmama konusunda kararsız kaldım. Doktorun bunda suçu olduğunu düşünmüyorum muhtemelen yanındaki görevlilerden birisi bunu yaptı ama tabi sorumluluk ona da doğar bu durumda. Bir de iş yapmama engel bir durum değil. Bugüne kadar pek düşünmedim şikayetçi olmayı ama arkadaşlar git şikayetçi ol diyince kararsız kaldım. Doktor annemi de beni de ameliyat etti şimdi bu husustan dolayı onun sorumlu tutulmasını da pek istemiyorum açıkçası. Bu tip durumla karşılaşan oldu mu hiç. Mahkemelerle uğraşmaya değer mi bilmiyorum.
Direk foto koymayım şimdi omlet gibi deri yanığı var. İnsanlar görmek istemeyebilir :)

Scudo
@Emrah Özşahin
Kısa ve öz; kimse halinden şikayet etmediği için böyleyiz zaten. Etmeyin canım, neden edesiniz ki? Yarın da başka bir yeriniz yanar o zaman düşünürsünüz...

Doktor özür dilemiştir heralde. Bence çok aşırı bir durum yoksa hoş görün. Zor iş yapıyorlar. Günde bir sürü kişiyi ameliyat eden doktorlar var. Bazen hata yapmaları çok doğal.
Ben mesela devlet hastanesinde 2 ameliyat geçirdim bu güne kadar. Çok büyük ameliyatlar değildi belki ama ikisinde de hiçbir sorun yaşamadım.

Hemşire büyük ihtimalle koter kalemini bacağınıza düşürdü ve görmedi geçmiş olsun

Kanamayı durdurmak için bir alet kullanıyorlarmış. Bunun topraklama yapması içinde dizin alt kısmına bir yere yerleştiriyolarmış. Jel kullanmayınca böyle yanıklar oluyormuş. Bir doktor arkadaşıma gösterdim muhtemelen o şekilde olmuştur dedi.
Doktor annemi de beni de safra kesesinden ameliyat yaptı o konuda hiç sorun yaşamadık. İkilemde kaldım. Zaten hayatımı aşırı etkilemediği için de pek ceza almazlar ama yara derinliği bir bozuk paranın genişliği ve kalınlığı kadar. Derinin altına falan yandı. Et kopmuş gibi.

• Beğen
Tepkiler: Cihangir.
Hocam umarım şaka yapıyorsunuzdur?
Bugün siz şikayetçi olmazsanız yarın yine milletimizden birisinin canı yanabilir.

Çocuk oyuncağı mı bu işler?
Şikayetinizi bizi de düşünerek yapın lütfen.

Siz şikayet etmeyin (!)... Yarın sevdiğiniz birinin de canı yansın o zaman düşünürsünüz...

Olayla alakası yok ama yaşadığım olayı anlatayım;
İzmir den eskişehir e Anadolu turizm ile geliyoruz... Kütahya girişinde otobüs şoförü emniyet şeridine girdi ve hızlandı. Agresif kullanmaya başladı, içerde bir tedirginlik... Bişey olacak demeye kalmadı sağ taraftaki bariyerlere vurduk ucuz atlattık... Şoföre bağrışma vs. yavaşladı... Kütahya otogara girdik.. Otobüsten inip baktık orta kapıdan arkaya kadar çizik içinde... Anadolu yu aradım o sırada başka yolcularda aradı... Şikayet vs.
Eskişehir e sağ salim geldik. O gün gece 23 gibi aradılar ve yetkili birisi sanırım özür diledi olay sonrası şoförün iş akdinin sonlandırıldığını söyledi...
Ben ve orda bi kaç yolcunun şikayeti sayesinde belki içinizden birinin ve sevdiklerinin hayatı kurtuldu.

Not: yazım yanlışı düzeltmesi için Engin beye teşekkürler

hocam bugün onun için şikayet etmezseniz yarın başka birinin böbreklerde makas, neşter unutur bunlar, şikayet edin akılları başlarına gelsin, oyuncak mı bu.

Öncelikle ameliyat sırasında hastanın üstü örtülür öyle ayağına koter koyduk demekle olmuyor. İkincisi koterin üstünde düğme olur ayağına koyunca yakmaz düğmeye basman lazım. 3. bunun topraklaması hasta üstüne yapılmaz. 4. koter hastanın üstündeki örtüler kaldırılmadan önce kaldırılır. Koterin bağlı olduğu makine var onu çekmeden zaten örtüleri saçma sapan çekiştirirsiniz o da mantıklı değil. Bu koterden olmamıştır yani ama ameliyathanede sıcak sf denilen birşey var bazen kullanılıyor kaynar tuzlu su gibi düşünün gazlı bezleri içine batırıyorlar belki bez filan koymuşlardır örtünün üstüne altını yakmıştır diyeceğim ama böyle bir şey de hiç duymadım ilginç cidden. Bizde de biz hasta saçım kesilmiş diyordu cidden adamın kafasında bir boşluk var böyle kazınmış ufak bir yer ama ameliyat üroloji ameliyatıydı yani kafayla bir iş yok büyük ihtimal gelmeden önce filan bir yerde bir şekilde kazınmış. Doktora sordunuz mu o söylerdi nasıl olduğunu. Bir de 3. derece olduğuna emin misiniz? 3. derece demek deri kas sinir ne varsa yanmış demektir. O öyle ameliyathanedeki bir aletle olamaz belki 2 filandır.

@oys14
olabilir. bununla ilgili ayrıca rapor almaya gitmedim doktor tedavi yaptığı için 3 günde bir pansuımana gidiyorum. deriyi kazıyor zımpara tekniği mi ne diyorlar. açıkçası doktora da soramadım. sürekli kazıma işlemi yaptığı için etim çekiliyor resmen 2 tane iğne vuruyorlar o şekilde uyuşturup devam ediyor daha sonra. bir doktor arkadaşıma tarif ettiğim ve gösterdiğim kadarıyla 3 dedi ama belki 2'dir.
Adliyeye olmasa da sağlık bakanlığına şikayette bulunabilirim.

@Emrah Özşahin Benim tavsiyemi sorarsan önce doktorla bir konuş nedir ne değildir diye. Ihmal söz konusuysa gereken yapılır ama bu tarz şeyler doktor değil hemşire hatası olur genelde. Çünkü doktor girer ameliyatı yapar sağ solla uğraşmaz malzemelerle ilgilenmez onu ameliyat hemşiresi kontrol eder.

Gece gunduz bir yandan hastaya tehsis/tedavi uygularken diger yandan cerrahi operasyonlar yapip, obur taraftanda akedemik calismalarla bogulup millitvekilinden az maas alan, calisma saatine vurdugumuzda camideki imamdan bile daha az maas alan baska bir meslek grubu yoktur, eger kalici bir hasar birakmiyorsa sikayetci olmayin. Zaten memlekette en az sayginligi, en fazla siddeti saglik emekcileri goruyor memlekette imam kadar degerleri yok ne yazikki. Sonucta olay keyfi degil elbette o doktorda bunun yasanmasini istemez zaten kritik ameliyatlari yapacak doktor kalmadi memlekette bari siz sogutmayin insanlari mesleginden... Gozunuzu kor etmedi, kulaginizi sagir etmedi, yanlislikla bobreginizi almadi alt tarafi yanik tedavi olup gececek birsey... Doktor ozur dilediyse buyutmeyin bence.

@chgtrk Hocam gözü kör etmedi, kulağını sağır etmedi ama EDEBİLİRDİ.
Mesleği o çünkü, ya böyle saçma sapan hatalar yapmayacaklar ya da düzgün yapacaklar işlerini.
Herkes işini yapacak, çünkü görevi o.
Bozuk para kadar büyüklükte yara vb. Birşey oluşmuş yanık bölgesinde.

Şimdi bisikletçi birisi kusurlu mal satıp "banane kardeşim, geçenlerde bir tane doktor bir tane hastanın ayağını yakmış, hatalı mal sattık ama adam kör ya da sağır olmadı ama" derse hoşunuza gider mi?

Devletimiz boşuna para vermiyor doktorlara, madem böyle saçma sapan hatalar yapacak başka bir meslek sahibi olsaymış o zaman.

İnsanların hayatıyla oynarsan kovulursun hocam, sağlık şakaya gelmez.

@BisikletKolikK

Hocam bisikletci ile doktoru ayni kefeye koyup tartmissiniz olmazki bisikletci ayipli mali yanlislikla dahi satmissa elbette iadesini isteyeceksin o baska bu baska ben ozunde doktorlarin yasadigi agir stresten bahsediyorum mesela en stresli meslek olan hava trafik kontrolleri sik sik hata yaparlar ama kaza olmadigi surece sorusturma gecirmezler cunku devlet yapilan isin stres durumunu bilir.

@chgtrk Hocam herkes kendisine verilen görevi yapmalı sonuçta, bu zamana kadar birçok kez doktor gördüm. Acaba bunların kaçı hipograt yeminine uyuyorlar diye sorguladım.

Hastasını azarlayan doktoruna kadar kendi gözlerimle gördüm, şimdi bunlar yüzünden doktorların en azından %30"û hakkında iyi şeyler düşünemiyorum.
Aynı şekilde diğer mesleklere bakılmaksızın herkes işini yapmalıdır.
Ağır iş ama bazıları çok egolu hocam.

@BisikletKolikK

herkes isini en iyi sekilde yapacak bunu zaten tartismiyiruz, tartistigimiz konu is yuku agir olan mesleklerde biraz daha toleransli olunmali... Kaldi ki doktorun kizmasi gayet dogal ogretmen kizdiginda bizde ona kiziyormuyuz? Hayir, vardir bir bildigi diyoruz ayni sey doktorlar icinde gecerli doktor ilac yaziyor bu ilacla sunu sunu ye bunlari yeme 3 ay sonra tekrar gel diyor adam doktorun dedigini yapmak yerine komsudan duydugu koca kari yontemini uyguluyor 3 ay sonra doktora gidiyor doktor soruyor naptin ilqc bitti mi yok hocam yarisi bitti bizim yan komsumuz aysedede bu hastalik varmis o totosuna findik ezmesi surmus gecmi bende oyle yaptim derse doktorda kizmakta hakli. Doktorun canina minnet ben olsam tamam git birazdaha sur ondan der gonderirim.

@chgtrk Hocam hiçbir meslekte tolerans gösterilmemeli, ayrıca hastaya kimse KIZAMAZ. Hangi devirde yaşıyoruz?

Doktorsa doktorluğunu yapacak, doktor olmadan devletimiz hastaya karşı nasıl davranılması gerektiği konusunda o kadar eğitim veriyor.

Tabii ki et.. ! Olur mu öyle şey..!?? Garip bir durum.. ama hukuki süreç için olayı fark eder etmez bir şeyler yapmalıydın.. Kaş yaparken göz çıkarmışlar..

Geri