Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Saglık problemim ne olabilir...

a.gonen

Üye
Tepki
8
Bisiklet
Bisan
3-4 senedir agir bir efor problemi yasiyorum. 4 sene once sigara iciyordum simdi dumanında duramıyorum
mazot ,ateş kokusunda kalamıyorum

Almam gereken nefesi alamıyorum vermem gereken nefesi veremiyorum gogusum sıkısıyor nefesim kesiliyor
bisikletle olsun yuruyerek olsun yokus cıkamıyorum düz yolda yoruldugum oluyor 4 senedir sürünüyorum

Doktorları dolasıyorum kardiyolog kalpde bir sorun yok diyor biyo kimyadan falan bahsediyor
gogus hastalalıkları inhalator vs astim ilaclari veriyor
psikiyatri psikolojik diyor ''düz yolda yokusda yorulmanın nesi psikolojikse...''

fazla kilolarımdandir diye yedigimede dikkat ettim 86kg 83 indim boy 179
Fakat düzelen hicbirsey yok

sorunum hakkında goruslerinizi bekliyorum

Scudo
Slm....
Hastalıklara net ortamında çözüm bulmak kadar abes bir şey olamaz......
Göğüs hastalıkları uzmanı gerekli tanıyı koyup sizi bilgilendirmiştir....
Şüpheniz varsa doktorunuza tekrar kontrol olmanız uygun olur....
Geçmiş olsun.....

mideyle ilgili probleminiz var mı? geçen sene bana da oluyordu, hatta 3 kere acile gittim kalp sanıp. sonra panik atak da başladı.
sonra reflü tedavisi gördüm, şu an iyiyim.
mide asiti yukarı çıktığı zaman bronşları da etkiliyor.

ama yine de nette çözüm aramaktansa farklı bir doktora görünün.

HD

yazıda yazdigim gibi doktorların hicbirinden hayir gormedigim icin actım konuyu
şu hastane iyidir su doktor öneriririm gibi cevap bekliyordum

Mesajınız şöyle bitiyor......

''sorunum hakkında goruslerinizi bekliyorum'''

Ben 1974 mezunu dahiliye uzmanıyım.....Ben bile görüş belirtemiyorum.........

Geçmiş olsun.....

Forumda bunun cevabını bulamazsınız. Koca karı ilacı bile yüzyüze olur :D

Mehmet Bülent bey dahiliye uzmanı olarak zaten açıkça yazmış, doktorunuz güven vermediyse çözüm bulana kadar başka doktor ile tedavi arayın.

@mehmet bülent baloğlu

Bilmem, siz doktormuşsunuz siz söyleyin. İnsanları anlamaya çalışın, madem doktorsunuz onlara sadece "doktora gidin" demekten başka şeyler söyleyin. İyi doktor önce karşısındakini anlayan kişidir. Arkadaş zaten bazı doktorlara gitmiş, çaresiz kalmış ve fikir soruyor. Belki aynı sorunu yaşayan başkaları görüş yazabilir. Akran terapisi anlamında forumların ne kadar faydalı yerler olduğunu anlamaya çalışın.

Tere ve roka yemesinin hiçbir sakıncası yok. Sanki mantar ye dedik de zehirlisini yememesi için uyarıyorsunuz.

Yıllar önce bende de nefes nefese kalma sorunu vardı. Tere yiyerek rahatlardım. Sonra geçti.

Aşırı teşhis diye bir şey var. Türk tıbbı bunun tuzağına düşmüş durumda. Hastayı anlamak yerine aşırı tetkiklerle işi anlaşılmaz noktalara götürüyorlar.

http://ahmetrasimkucukusta.com/2014/08/01/yazilar/elestirel-yazilar/saglik-sistemi/daha-fazla-tip-daha-iyi-tip-degildir/

Slm......
Sevgili A.R.Küçükusta bizim jenerasyondan bir hekimdir...Çok değerli bir bilim adamı olmasının yanında bazı özellikleride vardır... Tivitirden takip ederim....

Arkadaşın rahatsızlığını göğüs hekimi meslektaş ona anlatmış olmalıdır....Ama koyduğu tanı ,uzun soluklu takip ve tedavi gerektirecek,belkide yaşam boyu tedavi gerektirecek bir durum olmalıdır.....

Bu konulara net forumlarında çözüm aramak,abesle iştigaldir....

Ha,muayene eden hekim beğenilmemiş olabilir....Yeni bir göğüs hastalıkları uzmanı bulunup;onun takibinde kalınmalıdır......Tere,roka yemenin hali ile zararı yok,ama arkadaşın hastalığına faydasıda olmaz......

@a.gonen

Psikiyatrinin "psikolojik" demesini küçümsemeyin. Stres yüzünden insanlar kalp krizi geçiriyorlar. Başka bir sürü hastalığın kökeninde insan psikolojisi yatıyor.

Ben bu sene akupunktur tedavisi gördüm. 20 seans gittim. Bambaşka bir insan oldum. Eğer psikolojik olarak kendinizi rahat hissetmiyorsanız akupunkturu denemenizde fayda var.

@mehmet bülent baloğlu

Faydası olmayacağını nereden biliyorsunuz? Şu ana kadar arkadaşa bir tane bile soru sormadınız. İşte Türk hekimi....

Sanırım beni aşağılamaya çalışıyosunuz.....Türk'lüğümle vede 4o yıl onurla yaptığım hekimliğimle iftihar ederim.....

Sizde inşallah mesleğinizde,benim gördüklerimi yaşarsınız ....................

Meselenin Türk'lük ya da hekimlik mesleği olmadığı aşikar. Mesele karşımızdakine nasıl yaklaşacağımızdır.

@Ali Uzel

Burada 50 bin tane soru sorsa ne olacak? Bu işin raconu belli. Muayene etmeden, tahlil-tetkik gömeden hekimlik mi yapılır? İşte Türk hekimi diyerek aşağılamaya çalıştığınız beyefendi, mesleğinin gereğini yerine getirmiştir.

Kurtulun şu kompleksinizden, Amerikalı ya da Alman bir hekim de aynısını yapardı.

@mücahid yapıcı

Amerikalı hekim evet aynısını yapardı ama Alman hekim aynısını maalesef yapmazdı. Çünkü Avrupa'daki tıp bizim Türkiye'de aldığımız tıp hizmetinden çok farklı.

Sizin arkadaşın sorunu ile ekleyeceğiniz bir görüşünüz varsa yazın onu okuyalım, bana sataşmayı bırakın.

@Ali Uzel

Evet alman hekim aynisini yapmazdi, sadece güler ve forumdan saglik sorusu sorulmaz diye cevap bile vermezdi. Saglikla oynanmaz diye bir de forum yetkilisine konuyu kapatin diye sikayet de bulunurdu.

Iste yüceltmek istediginiz alman hekimi de sizinle dalga gecerek böyle yapardi.

Almanya da doğdum bir süre orada yaşadım. Alman bir doktora net üzerinden teşhis koy deyince direk işaret parmağıyla kafayı oyar gibi hareket yapıp. Kafayı mı yedin sen der. (Almanyadaki en büyük hakaretlerden biridir bu.) Heleki bisiklet forumunda böyle bir şey yazdım doktora git dediler hiç bir teşhis koyamadılar de. Hiç bir şey söylemeden yerin dibine sokar.

- İllaki net üzerinden hastalığımı bulacam diyor iseniz sağlık üzerine kurulmuş doktorların bulunduğu bir foruma gidip yaz. Sağlık üzerine site nasıl bisiklet üzerine bir bilgi veremez ise burasıda bu tarz tedaviler için bir bilgi veremez. Burada insanların verebileceği en fazla tedavi ilk yardımdır. İlerisi değil.
- Yurtdışına gitme gibi bir şansınız var ise Avrupa'ya gidip orada doktora görünün.
- Baya büyük özel bir hastaneye gidip oraya da görünebilirsiniz.

Sizi bilmem ama ben hastalık, teşhis vs konularında hep netten araştırma yaparım.

Şimdi bizde küçük çocuk var, onda bir sorun olsa hemen belirtilere göre nete bakıyoruz, benzer septomlar gösterenleri irdeliyoruz. Buna göre doktor çağırıyoruz veya normalmiş deyip bırakıyoruz. Eşim küçük çocuğu olan arkadaşlarını da arıyor, onların tecrübelerinden faydalanıyor. Ee bu riskli değil mi, evet riskli de, herşey için de çat pat doktora gidilmez ki...

Hatta istanbuldan annemi arıyorum, beş tane çocuk büyütmüş neticede, çat diye söylüyor sorunu, anne falanca yediyse süte geçmiştir, yemesin diyor.

@Turan Babacan

Yazımdan bunu anlamamalısın. O yazıda Almanyadaki doktorların klasik batı tıbbından başka yöntemleri de deneyebildiğini hatta sağlık sigortalarının bunu ödediğini anlamalısın. Mesela homeopatik tedavi yaparlar. Zaten yazımdan doktorların forumlarda teşhis koyması gerektiğini çıkarmak yanlış. Ama doktor arkadaşın müdahalesinin gereksiz olduğunu kastettiğimi anlayabilirsin. Sadece bu başlıkta değil birçok başlıkta insanlar danışıyor ve aynı sorunları olanlar birbirlerine yol gösteriyor. Ben bunda yanlış bir şey görmüyorum.

Geri