Scudo Sports

Saglık problemim ne olabilir...

@Turan Babacan

Doktorlar neden forumlarda cevap versin? Bedavaya bilgi vereceklerini mi sanıyorsun? O zaman nasıl para kazanacaklar?

Scudo
Kim ne düsünüyorsa düsünsün ben direk teshis beklemiyorum arkadaslar
Sadece şu olabilir ve su hastaneyi ve doktoru önerebilirim diye yardımınızı bekliyordum

Ve arda arda gittigim doktorların önemsememesi beni deli ediyor
mesela bir doktor beyin ''seni evlendirelim sorunun gecer gibi'' yanitlar vermesi gecistirmesi deli ediyor
yarın efor testine gel diyip 30sn ultrasonla senin kalbinde birşey yok deyip gecistirmesi moralimi bozuyor
vs
yakınımda Gata ve siyami ersek hastaneleri var

Göğüs hastalıkları uzmanı birtakım ilaçlar başladığına göre hastalığınızın tanısı adına birşeyler söylemiş olmalı. KOAH vb. Ayrıca yaşam biçiminiz, boy, kilo vb özellikleriniz, ne kadar spor yaptığınız veya yapmadığınız, zararlı alışkanlıklarınız, sigara içip içmediğiniz, kaç yıl kaç paket içtiğiniz, beslenme alışkanlıklarınız, mesleğiniz (özellikle kimyasal maddelere solunum yolları ile fazla maruz kalınan birtakım meslekler) vb birçok unsur bilinmeden yardımcı olunamaz. Bilinse bile internetten yardımcı olmaya çalışmak çok abes olur. Hasta hekim ilişkisinde tanıya giden süreçte 2 ana kural, anamnez (hastanın öyküsü) ve fizik muayenedir. Bunlar hastayla yüz yüze yapılacak olan şeylerdir. Muhtemelen bunları ve gereken diğer unsurları kardiyoloji uzmanı da göğüs hastalıkları uzmanı da değerlendirmiştir. Kardiyolog kalple ilgili sorun yok dediyse ve Göğüs Hastalıkları uzmanı net bir tanı koymayıp rahatlatıcı birtakım ilaçlar verdiyse, bence başka kardiyoloji veya göğüs uzmanlarının peşinde koşmaktansa o pek umursamadığınız psikiyatri uzmanının söylediklerini ciddiye alın.

Ayrıca son mesajınızdaki "geçiştirme" kelimesi üzerine bir iki düşüncemi aktarmak istiyorum. Hiçbir hekim(istisnalar muhakkak vardır) kolay kolay hastayı geçiştirmez. Hani poliklinik önünde sıra bekleriz ve mesai bitiminde sıra bitmemişse, sıra aldığımız halde hala muayene olamamışsak homurdanmaya başlarız, ne biçim iş yapıyorsunuz, sizi mi bekleyeceğiz akşama kadar vs deriz ya. İşte bunun olmaması için, hasta sırasını bitirebilmek için mecburen hızlı çekim gibi hasta bakılıyor. İnsani ilişkiler çerçevesinde yapılması gereken birçok şey de atlanmış oluyor. Keşke günde 100 hasta bakmakla dayatılmasak da, ideal sayıda bir hastaya, örneğin 30 hastaya hakkıyla bakabilsek ve böyle sıkıntılar olmasa. Hasta olmayana hasta olmadığını anlatacak zaman bile kalmıyor işte malesef. Ama yok herşey normal şartlardayken, ideal bir çalışma ortamı, çalışma süresi, ideal hastayla ilgilenme süresi varken de bu şekilde geçiştirildiyseniz ona diyeceğim birşey yok. Çürük yumurta her meslekte var.

O küçümsediğiniz 30sn'lik ultrasonda (ki EKO'dan bahsediyorsunuz sanırım) kardiyolog kalbinizin her tarafını , özellikle bu şikayetlerinizle ilgili olan değerlendirmelerini rahatlıkla yapar. Bence illa bir kalp rahatsızlığı aramaktansa, çok şükür kalpten yana sıkıntım yokmuş deyin. Stres yapmayın boşuna.

İlla başka bir uzmana gözükmek istiyorum derseniz bence harhangi başka bir göğüs hastalıkları uzmanına görünün. Orada da birşey çıkmazsa (ki bence çıkmayacak) bence psikiyatri uzmanının dediğini bir kez daha düşünün. Kabul etsek de etmesek de stres artık hayatımızın büyük bir parçası ve sağlığımızın en büyük düşmanlarından.

Umarım en kısa zamanda şifaya kavuşursunuz. Geçmiş olsun.

Öncelikle geçmiş olsun . Ben Pendik 'te özel bir hastanede Nöroloji uzmanı olarak çalışıyorum ve zaman zaman siz değerli forum üyelerinin sağlık sorunları ile ilgili nacizane fikirlerimi ifade ederek yönlendirmeye çalışıyorum ve bunları yaparken PARA talep etmiyorum.Forumdaki değerli meslektaşlarımın fikirlerini önemsiyor ve bilgilerine son derece değer veriyorum.

Sorununuzla ilgili kısımda değerli meslektaşlarımız eldeki verilerle bir takım sonuçlar ortaya çıkarmışlar ve hepsi de sorununuzla ilgili olabilir .

Hekimlik mesleğinde hastaya dokunmak ,göz kontağı kurmak ve hikayeyi karşılıklı paylaşmak çok önemldir.Tecrübeler arttıkça tedavi süresi kısa da olabilir komplike durumlarda uzayabilir.
Forum üyesi bir hekim olarak size yardımcı olmak adına hastaneme gelebilirseniz ücretsiz olarak sizi muayene etmek tetkiklerinizi değerlendirmek fikrimi söylemek isterim.Sonuçlarınızın bir kısmını değerli diğer meslektaşlarımızla da paylaşmaya çalışırım ihtiyaç duyulursa da psikiyatri kısmında da size yardımcı olmaya çalışırım.
Fırsat kalırsa da bisiklet sevdası hakkında bir iki kelam ederiz
Tekrar geçmiş olsun
tel:05056221988
Dr.Cevdet Bilge

Herkes burada teorik olarak konuşur. Hatta Göğüs Hastalıkları Uzmanı bile olsa bizim yazdığımızdan daha farklı bir şeyler yazmaz. Bence başka doktora gidin ve tekrar muayene olun..:in:

Doktor değiliz, olsak da fayda etmez. Görmekle duymak arasında çok fark var. Boşa zaman kaybetmeyin bu konudaki mesajları okuyarak. Doktora da güvenmiyorsanız, inanmıyorsanız zaten yapacak birşey yok. Belki "psikolojik" diyen doktor haklıdır, kim bilir...

Ayak basparmagi kilinda tumor var.

Kulak burun bogaz bolumunden randevu alip sorabilirsiniz. Kozde misir yemeyin yediginiz o kozde misir tumoru enfeksionite ile fermante ederek bacak killarindan baldira sicramasini saglayip size zarar verir.

Netice misir yeme, yersende hemen ilik su ic ki nmisir vucutta barinamasin.

Buyur arkadas saglik sorununu acikladim da doktora yani bu isin ustasina guvenmeyen adam bize niye guvensin.

Ayrica bu isin paikoloji ile ne alakasi var demen bile durumun paikolojik olma ihtimalini arttiriyor.

Saygilarimla
Ordünaryus Professor Docent Yardimci docent Vekil docen Haci
Tahsin Y.

@Tahsin beyi eglendirebildiysek ne mutlu
ben burda 4 senedir sürünüyorum diyorum adam egleniyor

@AliUzel bey
koah falan teshisi falan koyan yok. keske teshis koyan olsada hastalıgım icin tedavi gorsem
Senin Yaşında böyle sey olmaz diye gecistiren uzman doktorlarla karsı karsıyayım
gittigim psikiyatris türkiyenin sayılı psikiyatrlarından 2009 den beri leponex kullanıyorum
oda inanmak istemiyor sanırım bende yoruluyorum diye oda geçiştiriyor
Bulundugum durum gercekten trajik
daha 5 seneye evvel 99kg iken tempolu yuruyus ve minyator kalede olsa hafif kosuya dayalı eforumda sorun yoktu

Daha onceki yazımdaki 2. satirindaki gibi su devlet hastanesini ve doktoru önerebilirim seklinde yardımınızı bekliyorum
istanbul anadolu yakası

@a.gonen
Kusura bakmayin ama bu sekilde bir sonuc alamassiniz bekin doktor bir uye size yardimci olmak istemis gidin gorunun begenmesseniz baska doktora gidin oda olmassa dah da baska doktora gidin falan...

Ayrica ben hic bir insanin saglik durumu ile dalga gecmedim gecmemde
benim bu konuda tiiye aldigim nokta saglik durumunuz degil medet umdugunuz yontem.

Kanal D vb kanallardaki doktor programlarini arayip benim basim agriyor sorun ne diye soran issiz teyzelerden farksiz bir konu...

Neyse size acil sifalar paraniz varsa acibadem yoksa haseki...

Geri