Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sahibinden.com'daki bisikletlerin satılma oranı

Emekli olduğunu söyleyen bir abinin teklifi ile kendi fiyatımın tam ortasına kadar indim, en son oluru budur dedim. 5 lira daha inersem anlaşacağımızı söyledi, evet evet bildiğimiz 5 lira. :) İnmeyince de, "girişimde bulunduğun işi gerçekleştirmezsen başarısız olmuş olursun" dedi. Velhasılıkelam ben satmayarak başarısız(!) oldum, emekli abi de ürünü alamayarak başarılı(!) oldu. :)

@serpenter

Bence satıcı haklı, ben de kargoyla uğraşmam. Tercih meselesi, İstanbul içi satış yapmayı tercih ediyorum. İsteyen olursa şehirdışından gelir alır, kendi bileceği iş. :)

Scudo
@serpenter

Bu pek haklı bir tepki değil bence de. Bisikletin kutusu elinizde değilse ona uygun bir koli bulmak zor. Gidip bir bisikletçiden temin edebilirsiniz belki ama aracınız yoksa onu da alıp getiremezsiniz. Kaldı ki uğraştınız paketlediniz diyelim, işgüzar kargocular yüzünden bilmem kaç liralık bisikletin zarar görmesi sonucunda alıcıyla papaz olmak, hasarlı bisikleti geri almak zorunda kalmak da ihtimaller dahilinde.

Bende bir ara fitness bike ile takas edebileceğim yol bisikleti arıyorum yazdım
Genç bir arkadaş xxxxx bununla takas olurmu yazmış
Mail attım kardeş bu nedir dedim
Resmini gönderdi bilgisayar ekipmanı ve programları
Dedimki sadece yol bisikleti yazıyor neden böyle msj atıyorsun
Şansımı deneyeyim dedim yazdı:)

Bende Bianchi Speed 3000 modeli var geçen yıl Acell bisiklet shop dan 650tl ye aldım sahibinden.com ya da başka bi yerde sizce ne kadara satmalıyım aklımda 400-500 gibi bi fiyat var gör
şlerinizi bekliyorum:)

@Deniz A Şimdi bu teklifi normal karşılayıp, cevap yazmamak veya kibarca reddetmek ne kadar zor :acpsnr:

Nasıl olsa sanal alem klavye başında salla gitsin değilmi. Sen böyle bir teklifi sıkıysa mağazaya girip yapsana.

@luminax Bisikletin durumu önemli, eğer çok km yapmadıysanız ruble, zincir, fren sistemi, lastikler vb. ömürlü parçalar yeni durumdaysa. Yani gerçek anlamda sıfır gibiyse 650 liralık bisikleti 450 civarı satabilirsiniz. Tabi şimdi 400-450 yazsanız 250-300 teklif ederler. 500-550 yazsanız, ooooo sıfırmı satıyosun derler size şimdiden Allah sabır versin :)

• Beğen
Tepkiler: Deniz A
Yurtdışı satış fiyatı 2000 euro olan sıfır bisikleti 4500 TL den satışa çıkardım, sonuç satamadım. O gün bugündür yanından bile geçmiyorum. Gerçi satamamamın sebebi sahibinden değildi, genel olarak Türkiye deki alıcı kitlesinin bilinç düzeyi diyebilirim.

Senede 2-3 bisiklet satan biri olarak, satıcı arkadaşlara tavsiyem "empati" kurmaları.

Kendinizi müşterinin yerine koyun ve ben olsam bu bisikleti bu paraya alır mıydım diye sorun lütfen?

Şu anda imzamda / forumda satışta olan bisikletimin sahibinden. com ilanı 2500 kişi tarafından görüntülenip 30 kişi tarafından favorilere eklenmiş.

Neden?

Sitedeki kendi bisikletimin emsallerine baktım ve ona göre makul bir fiyat belirledim ve potansiyel müşterilerim gibi düşündüm.

Fiyatla da oynamadım. Şu anda 2500den 2000e indim sebebi ise almak istediğim bisikletin fiyatı da düştü 500 lira :)

ilanı verirken kullanıcıların mesaj atması seçeneğini kapatıyorum. Cep telefonum orada yazıyor eklesin whatsappdan sorsun sorusu olan. Güvercin, Beyaz Eşya, Dikiş Makinesi gibi ilginç teklifler geliyor mesajı açık unutursam :D

http://3.bp.blogspot.com/-r-D3V6swSjk/VMAtzGnkrOI/AAAAAAAANe0/w03rhRQ20y4/s1600/B75dnUKCQAAc4Jd.jpg

Adamlar telefonla arayıp önce bisikletle ilgili sorular soruyorlar.

Onları cevaplıyorum. Sonra başka ilan numarası verip karşılaştırma isteyenler. Genel olarak kadrolar, fren sistemleri, jantlar hakkında bilgi isteyenler. Baya muhabbet ediyorum valla haha :D :D

ben 1000tl ya aldığım bisikleti 750tl ya satabildim.Yaklaşık 2 ay ilan yayında kaldı.Bir çok anlamsız teklife maruz kaldım.Bir tanesi kasetli el kamerası ile takas teklif etmişti.Sabırla son fiyatı bekledim.Aynı şehirden bir alıcı denk geldi ve bugün teslim ettim.Biraz şans işi.Biraz da fiyat skalasına bakıyor sanırım.Yani 700-1200 fiyat aralığı olabilecek bisikletler daha kolay satılıyor olabilir.Keşke hiç satmak zorunda kalmasak da koleksiyonumuz olsa.

2200 tl ye topladığım giant xtc bisikletimi 2000 den ilana koyunca kimse sormazken. 2450 yapınca herkesin sormasıda ayrı bir ilginçliktir. arkadaşları anlamıyorum çoğu zaman.

@luminax

Güneş gözlüğüyle takas olur mu? Sahibinden.com da soracaklar zaten şimdiden alıştırayım dedim :) Bir de tavsiyem dostum yazdığının yarı fiyatını teklif edeceklerinden durumu iyiyse direkt aldığını yaz pazarlık payı kalmış olur

Beyler niye bu kadar sinirlisiniz, ilanin fiyati uygunsa mesaj atin satin alin, ilaniniza dusuk, sacma teklif geldiyse k.bakma ben bu teklife satmam diyin isinize bakin, benim fikrim :)

Ben de bir kere 1000 liraya bisiklet.ilanı verdim, pazarlık olmaz dedim. Adam 600 olsun mu dedi tamam dedim, adam ile buluştuk akşam saatlerinde, sonra dört kişi adamı bir güzel dövdük.
Şaka tabi :)
Arkadaşlar hiç bisiklet alıp satmadım ama daha önce fotoğraf ile ilgili birkaç şey alıp satmıştım. Her tür teklif yapan olur. Hatta biri bir lens için yalvarmıştı, abi çok istediğim bir lens hiç de param yok bir abilik yap diye :) Boşverin derim, polemiğe bile gerek yok. Nazikçe olmaz deyin bitsin.
Kargo işine gelince, ben de istemem kargo. Bir sorun çıkar falan kargoda. Alıcı benden bilir sonra ben ayıplı mal satmış olurum. O sebeple bisikletti, elektronikti elden alışveriş en güzeli...

• Beğen
Tepkiler: Berkant kesik
kızsam da gene de günde 3-5 kez giriyorum sahibinden'e
2 gün önce arabamı sattım, bugün de araba alıyorum.
galerinin 27-28 lira dediği arabayı 22ye aldım

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
@Uğur Tefci Kızmaya gerek yok hocam.
22'ye aldığınız araca 30 isteyen de çıkar.
Arayıp soruyorsun sizin aracının 22'den farkı ne neden 30 istiyorsunuz diye.
(Hani donanım paketi, +'sı, ne bileyim 10 hava yastığı vardır ekstra)
Aynı diyor bi farkı yok diyor :D Niye 30 o zaman 22 değil de derseniz.
Sanane kardeşim benim malım bu fiyatım bu alan alır almayan yol alır gibi abidik gubidik sözlerle çoook karşılaştım.
Empati yapınca da diyecek birşey bulamıyor insan:) Adamın belki ilk aracı, belki adamı kandırdılar o da o paraya geri satmaya çalışıyor, belki kazık atma niyetinde, bilemiyor insan.

Ama dediğiniz gibi telefoncuya gitseniz 1200 lira fiyat istenen telefon sitede 900
Galeride 40 denen araç sitede 35 bin lira.
Bisiklet için de aynı şey geçerli en azından filtreleme yaparken ben işaretliyorum "mtb - "marka" -çift amortisör - disk frenli - sahibinden diye. Aynı marka'nın aynı / benzer modelleri alt alta emsal teşkil ediyor.

Bir de efsane ve ilginç ilanlar bölümleri var malum çok gülüyorum :D

(link)

(link)

:)

Bana takas yok dedigim halde köpek teklif etmislerdi takasa... Daha neler neler...

• Beğen
Tepkiler: ahmetaldag
genelde hep bu tarzlarda ilan olarak yayınlanır.

Dosyalar

• Ekran Resmi 2016-12-30 09.13.43.png
    Ekran Resmi 2016-12-30 09.13.43.png
    78,1 KB · Okunma: 23
Geri