Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sahil Yolundaki Rezillikler...

Scudo
ya küçükyalıdan bostancıya dogru gidiodum bisiklet yolunda aşıklar leyle leyla kimseyi takmadıan gidiolar sora aynı yolda bisiklet yolunaa konan banklar çöpleride unutmamak gerek

Hadi aşıklara birşey diyemem çünkü adı üstünde AŞIK ama hiç bisiklet yoluna çöp koyulur mu ayıp ya, ne hallere geldik. Bu genç yaşımızda daha nelere şahid olacağız, daha neler duyacağız. Çöp konteyner'i yok mu sahil bölgelerinde ya... Bunları takip edip hangi apartmana giriyorsa belgeleyip belediyeye şikayet etmek lazım. Çok değerlendiriyorlar. Saatinden önce çöp çıkartmak ve çöp atılması yasak olan yerlere çöp dökmeninde belediye kanunlarınca cezası var.

Bisiklet yolundan kaptırmış giderken de dikkat edin, önünüze yaya yolundaki yayalar atlayabiliyor. Hatta bir keresinde benim hızlı gelişimin sesinden panikleyip iki kız bisiklet yoluna önüme atlamıştı. Çimenlere girdimdi bisikletle de bir şey olmadı neyse ki. İmalı bir şekilde kızmama korktukları için kenara çekilmek istedikleri gibi bir açıklama yaptılardı. Cidden teki epey korkmuştu. Belki de bizlerin biraz daha yavaş gitmesi gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@Selim Çam

Bence insanların şu bilinci edinmeleri gerekiyor. Caddenin ortasında yürürken, araba bize çarparsa biz mi suçlu oluruz sürücülür mi? birde caddenin ortasında yürüyüp sürücüye yavaş git dememiz anormal olmaz mı? Aynı şekilde halkın bisiklet yolunda yürünmeyeceğini, her an bisikletin çıkabileceğini, kaza anında suçlunun kendisinin olacağı bilincine kavuşması lazım diye düşünüyorum.

Yalnız durumumuz acaip. Ne trafikte isteniyoruz bisikletle. Ne de bize özel verilmiş bisiklet yolunda. Hiç bir yere ait olmamız istenmiyor olabilir mi? :) Ee bisiklet özgürlüktür sözüne atıftır belki de. Madem özgürsünüz bakın başınızın çaresine gibi bir durum yaşıyoruz san ki. :)

2005 tarihli bi topik...
değişen hiç bi şey yok ,10 yılda ilerleme yok,kazara geçen hafta bi girdim bostancı bisiklet yoluna ,yerde ok işaretleri var bisikletliler için gidiş ve dönüş ama ne hikmet ise yan yana arkadaşı ile konuşa konuşa karşıdan gelen bisikletliler fazla idi ,ve tabi sinirlenmemek elde değil ,bi daha uğrayacağımı zannetmiyorum fenerbahçe-bostancı bisiklet güzergahına ,

@Kudret Kurtcebe

anadolu'da en rahat ettiğim güzergah :D kartal-caddebostan arası zulüm, caddebostan-kalamış marina en güzel yoldur hep benim için.

İstanbul, Anadolu yakası için söylüyorum sahil yollarındaki rezillikler devam ediyor. Mangalcılar da şimdiden iş başına geçmeye başladılar. Bu sezon bari farklı olsa bir şeyler.

Haftasonları pazar günleri daha fazla, özellikle bostancıdan sonra maltepe bisiklet yolu boyunca bisiklet yolu girişinden araba çıkar. araba girer onu beklemek için dururuz kilitli pedalı 100 metrede 10 kez çıkartır bisikletten ineriz kaldırıma çıkar geri ineriz sırf bu yasak park edenler yuzunden İŞPARK NEDEN YAPILDI NEDEN BOŞ NEDEN ŞAĞ ŞERİDE VE BİSİKLET YOLU KALDIRIMINA ÇIKAN ARABALAR KALDIRIMDA MANGAL YAPANLAR BİSİKLET YOLUNU KAPATAN İŞGAL EDENLER ENGELLENMİYOR 3 SENEDİR AYNI BU YAZ GELMEDEN ADIM ATAMAYACAK DURUMA GELMİŞ DAHA NİSAN AYINDA BİSİKLET YOLU!!!

Yasak olmasına rağmen pazar gÜnleri 2 şerit yola araba park ederler. Bir şerit de yukarı kaldırıma bisiklet yoluna park ederler. Bisiklet yolu giriş ve çıkışlarına araba park ederler. Kaldırıma bisiklet yolu girişinden, araba ile kaldırıma çıkarlar. Maltepe dolgu alanı otoparkı boş.

Maltepe belediyesine cumartesi pazar günleri otopark işpark boş olmasına rağmen bisiklet yoluna çıkan, kaldırıma çıkıp bisiklet yolu üzerine park eden, mangal yapanlar yoldan geçen herkesin üstüne mangal dumanı ve külü ile rahatsız etmeleri bir yana yürüyerek geçmeyi bile imkansızlaştırmaları. Bisiklete bisiklet yolunda binmenin hatta yürümenin bile imkansız olduğu bisiklet yolu işgali engellenmelidir bu bir ihbardır pazar günü bisiklet yolu kaldırımına çıkan arabaların lastikleri patlatılacak dikiz aynaları kırılacaktır ya ceza vericeksiniz bu dört teker denyolara yada ceza vericeksiniz kurallara uymayanlara uygulamayanlara...

Uzun zamandır pazar günleri öğleden sonra sahilden geçmezdim ama geçen sene yaz ortasında durum aynıydı şimdide aynı. hatta daha da fazlalaşmış...

Bu arada fotosunu çek hatalı parktan şikayet et diyenler 1500 tane araç var hangi birini şikayet edeceksin pazar günü... hafta içi bomboş olduğu için güvenlik bile engel olabiliyor. Cumartesi ve Pazar günleri aşırı kalabalıkdan trafik poliside görmüyor. peki bisiklet yolunda hızlı giden motorsikletler onları da hafta içi az sayıda olduklarında çıkartabiliyoruz diyorlar. Madem izin veriliyor görülmüyor güvenlikçilerin dediğine göre. o zaman aşırı kalabalık yarın bir gün meclisi basarsa sizi oradan indirirse ne yapacaksınız...

• Beğen
Tepkiler: özgürakt
her beş aileden 4 ünde araba olursa ve 4 kişiden 2 sinde 2 araba 1inde 3 araba olursa böyle oluyor işte.

• Beğen
Tepkiler: özgürakt
Valla şu forumdaki sıkıntı yaşayanların çoğu İstanbul'da yaşıyor ve sebepleri hep aynı, bu girdileri okudukça, ''Oh be iyi ki İstanbul'da yaşamıyorum'' diyorum. İmkanınız varsa büyük şehirde yaşamayın arkadaşlar, resmen eziyet ya; ha bu arada ben de öyle köyde falan yaşamıyorum Antalya'dayım ve büyük bir şehir ama bu kadar da sorun yaşamıyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: fatih berber
Arkadaşlar,
Bu gibi durumlarda ilgili kurumlardan yaptırım beklemeyin, kendi yaptırımlarınızı uygulayın.
(link)
konuda muzdarip her bisikletçiye lazım. 3-4 haftasonu çalışılsın, 5. haftasonu bakın bakalım bir tane araba duruyor mu bisiklet yolunda..

İstanbul'da özellikle anadolu yakasındaki sahil yolları dün rezaletti. Havaların daha da ısınmasıyla bu durum iyice kötüye gidiyor. Mangal yapanlar artık aşmışlar tüp çekyat falan bile getiriyorlar. Bisiklet yolları yol geçen hanına dönmüş vaziyette yani bisiklet yolu mu yoksa başka bir şey mi belli değil. Ama en çok şikayet tabii ki İstanbul'da ve büyük şehirlerde oluyor. Açıkçası bunun önüne geçilmeyecek sanırım.

Dün 17.00 sularında bir hata yaparak bisiklet surmeye ciktik bakirkoy sahile. bisiklet yolunda son sürat üstünüze gelen motorculardan mı bahsedeyim. Mangancılardan mı. Bilmiyorum. Metre kareye 5 mangal düsüyo. Sis vardi resmen onumuzu goremedikki surelim. Kalabalık olur anlarim sahil herkesin alani ama nerde durup nerden yuruyecegini bilmeyen bilincsiz bi kalabalik vardi.CAM06801.jpg

@Anonim metrekareye bakırköy sahil dekinin 20 katı insan düşüyordu caddebostan kartal sahil yolu arası maltepeyi bilemiyorum orasından kaçmak için kendimi trafik de sol şeride atmak zorunda kaldım. trafik de durmuştu bu arada :koptum: bir arabada 2 yada bir kişi trafik de saatlerce bekliyorlar 5 dakikada gidilecek yolu 2 saatte gidemiyorlar bir de otobüslerle falan gelen ler kamyonetlerle transportlarla gelip piknik mangal yapanlar trafiğin 2 şeridini işgal edicek şekilde park ettiğinden trafik pert olmuştu. :hihi: mangal dumanı da rüzgarla birlikte kül fırtınası ile üstünüze geliyordu yolun sol şeridine kaldırımdan

İnsanların birbirine saygı ve hoşgörü düzeyinin neredeyse tamamen sıfırlandığı bir şehirde bunda şaşırılacak çok şey olmadığını düşünüyorum.

Çözüm saat kısıtlaması, onu da mangalspor oyuncularına değil bisikletlilere uygulamak gerekiyor. Sabah saat 6.30-7.00 arası başlanacak antrenmanı saat 11.00-12.00 arası bitirip, günün geri kalanını farklı aktivitelerle geçirmek çare olur.

• Beğen
Tepkiler: fatih berber
Geri