Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sahilde bisikletli çocuğa çarptım!

Scudo
Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Bunlara alışmanız lazım inanın çözümü yok bunun. Doğa değişir dünya değişir bizim insanımız değişmez. Bunun için değişim yerine alışmak daha etkili olur. Üstelik inanın yollardaki maganduslar çok daha tehlikeli. Üstünüze sürenin , sıkıştıranın , çarpanın ( AÇIK VE NET KISKANDIKLARI İÇİN ) haddi hesabı yok. Zamanla görürsünüz trafikte odunlara rastlamaktansa uygun yollarda insanlara rastlamak çok daha tehlikesiz :)

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@Bora Doruk

%90 ını saçmalayarak bir cevap da ben vermek istiyorum konuya :)

tek başına "gelişmiş ülke diye birşey yoktur" gelişme daimi bir konudur. her ülke gelişiyor olabilir. "geliştim bitti artık gelişmiş ülkeyim" denilemez :) gelişme ile kastedilen toplum ile alakalı iyiye giden bütün kavramlardır. gelişmişlik ancak kıyaslanarak ölçülebilir o da her konuda olamaz. bir ülkenin bir başka ülkeden gelişmiş olduğu söylenecekse eğer hangi konuda olduğuna da vurgu yapılmalıdır. her ülke gelişmektedir. kimisi kaplumbağa hızında yapıp salyangoz hızında benimsiyorken bu işleri, kimi ülkeler de lamborghini hızında yapıp aya mekik fırlatma hızında da benimsiyor olabilir.

çık şöyle bir bak ortalığa memlekette mantığı zekası iyi evrilmiş insanlar 1-2 çocukla yetinmeye çalışıyor artık. diğerleri ise 8-25 arası gidip geliyor. nüfus ne tarafa doğru yoğunlaşıyor? ben kaygılıyım şahsen. ilerliyor muyuz??

konu bir çocuğa çarpılmış ya da çarpılmamış değil. çocuk bir potansiyeldir. bugün senin önüne atladı diye suçlu olamaz. ileride iyi bir şeyler olacaksa eğer çocuklar yapacak bunu. şimdide bizler yapacağız. gerilerek, beddua ederek değil. ders vererek, sakin olarak yapmalıyız bu işleri.

onu bunu bırakın da 3 gündür işe bisikletle gelip gidiyorum. mutluyum.

• Beğen
Tepkiler: Sinan GENÇ
çocuklara dikkat edelim, onlar dünyayı deneyerek tanıyorlar. zamanında bizimde yaptığımız gibi düşe-kalka öğreniyorlar, fakat bizim kadar sokak özgürlükleri yok, evlere tıkılmış durumdalar.

• Beğen
Tepkiler: _constantine_
bisikletimi sürerken karşıma yada 3 mt kadar yakınımda ufak çocuk varsa hızımı yürüme hızına düşürüyorum.
çocuk bu ne yapacağı belli olmaz. ona çarpıpta başıma bela almak istemem.

İstanbulda bisiklet kullananlar bence usta bisikletçidir. Her an önce bir köpek ve arkasından sahibi yola girebilir siz tasma ipine takılabilirsiniz.. her an uçurtma ipine takılabilirsiniz.. her an önünüzdeki kişi aniden durup geri dönebilir :D ohooo saymakla bitmez tehlikeler
Bence belgesel bile çıkar :)

neyşınıl coğrafi bence bisiklet konusunda türkiyeyi haber yapmalı ne zor şartlar altında sürüyoruz diye :D

• Beğen
Tepkiler: Antares
@suat06

Bir kac nokta hakkaten dikkatimi cekti.

Yasli kadin icin "giydirmeye calisiyor akli sira."
Hic yakismamis bu yazdiginiz. O da orada o yolu kullanmaya calisan birisi, sizin buyugunuz ve sizden ayrica saygi bekler.

Bisiklet yolu tek gidis gelis, yol bos ise uyararak solundan gecersiniz yavas giden insanin. Ansizin gokten 10 yasinda cocuk inmez, muhtemelen zaten karsidan geliyordur o sirada, gorunmustur.

10 yasinda cocuk zaten ne yapacagi belli olmaz dogal olarak, o sirada onunde 2 tane bisikletli, ne yapacagina karar verememis olabilir. Siz de 10 yasinda roller ustunde kendinizi egitip bisiklet yolunda ip gibi gitmiyordunuz.
Cocuk hata yapmis olabilir, once egitimden gecip sertifika ile cikmiyorlar o yola, yolu kullanmalari da yasak degil. "Cocuk sonucta ben de dikkat etmeliydim" dediniz mi hic?

Gezi ve ulasim amacli olarak kullanilan bir yol orasi, musait ise 30-35 ile gidilebilir ancak pazar gunu oranin ne kadar kalabalik oldugunu herkes bilir, o yolda kondisyon yapmak falan nedir Allah askina.

Forumda baslik acip millete bela dilemek dogru mu ayrica?

Gecmis olsun.

Ne kadar da kolay bela okuyoruz. Vay be. Bir de bunu, cümle alem duysun görsün diye forumda paylaşıyoruz.

-Hepimizin bir yakını, bisikletli birisinin korna çalmasını duymayıp yoluna aynen devam edebilir. Anne, babamız dahil.

-Çocuk sahibi olmadan, çocuk sahibi olanlara ahkam kesmek. Birgün kısmetse çocuk sahibi olduğumuzda bu okuduğumuz belalar yedirilir bize. Emin olun.

-Yine hepimizin teyzesi veya bir yakını, böyle bir olaya şahit olduğunda "çok bilmişlik yapıp boş konuşabilir"

Allah kimin belasını versin? Biz kimiz ki bela okuyoruz?

Kıymetli çocuklarımız, bizler hayattan elimizi eteğimizi çektiğimizde bu ülkenin varlığını devam ettirecek olan keratalar. Varsınlar benim bisiklet yolumu işgal etsinler. Etmemeleri daha iyi ama evde ekran başında, internet cafede saçma sapan işlerle vakit kaybedeceğine gelsin bisiklet yolunda çift kale maç yapsınlar. En kötü ihtimalle bisikletle inip yanlarından geçer giderim sevinç içerisinde.

Kazayı yaşayan arkadaşa ise, geçmiş olsun.

cadde bostan sahilindeki bankta oturup etrafı seyrettiğinizde çok çeşitli kişilerin yürüdüğünü,spor yaptığını,bisiklet sürdüğünü görürüz.her yaşta kişiler var ve herkes kendi gücüne göre yapıyor bunları.20 yaşındaki kişi ile 50-60 yaşındaki kişinin yaptığı spor veya bisiklet sürmesi farklı olacak tabiki.böyle olunca orayı kullananlar bunu fark edip buna göre hareket ederse birbirlerinin hakkını yememiş ve birbirlerine zarar vermemiş olur.zaten yollarda yeterince taşıt sürücü veya yayaların sorumsuzca yolları kullanması var.burada bu olmasın bari.birde çocuk kendi dünyasında olan bir varlık.oyun zamanı etrafıyla ilgilenmez.ama şu var arkadaşda kendince etrafı kontollü şekilde kullandığı sürece kendine ve başkasına zarar gelmeyecekse makul hızda kullansın orada aniden çıkacakların farkındaysa tabi.

Öncelikle geçmiş olsun ancak Maltepe-Caddebostan sahil kesimindeki bisiklet yolları her ne kadar bizler için ayrılmış olsa da yüzlerce kişi ile bu alanları paylaştığımızı unutmamak gerekir. (Sözlükte bisiklet yolu tanımı ''Yalnızca bisiklet kullanımı için ayrılmış yok'' olarak açıklansa da.)

Nasıl kara yolunda gittiğimizde öncelik motorlu taşıtların olmasına rağmen bizim de farkımızda olmalarını bekliyorsak, bisiklet yolunda öncelik bizde olsa da çevremizdekilerin farkında olmalıyız.

Halil İbrahim Bey'in sözüne sonuna kadar katılıyorum: ''Çocuk gördüğünüzde pedala değil frene basın.''

Herkese keyifli sürüşler.

• Beğen
Tepkiler: Fanonn ve CandanC
Geçmiş olsun. Küfür, hakaret, bela ve beddua bunlar çok yanlış. Hiç olmadı böyle... Kızgınlık ve öfke söylemini her insan içinde yaşar hepimiz insanız ama dile ve kaleme dökülürse telafisi zor hatta geri dönmeyecek kadar sıkıntılı durumlar yaşanır. Ayrılmamış bisiklet yolunda yayalar kadar biz bisikletlilerde sorumluluk taşıyoruz bu konuda yapacak hiç bir şey yok ne zaman bisiklet yolu kaldırımdan bağımsız yayaların ve araçların içine giremeyeceği duruma gelir o zaman tamam burası bisiklet yolu çağır polisi jandarmayı diyebiliriz. Yaşlı ve çocuklar toplumda en çok korunması saygı duyulması gereken bireylerdir. Yazdığınız yakışıksız kelimeleri tekrar değerlendirmenizi rica ediyorum.

Ben de işe bisikletle gidiyorum (kartal-beşiktaş) ve sahil yolunu kullanıyorum sabahları çok rahat ve hızlı gittiğim yolda akşam gelirken kilitli pedalları bile çıkarıyorum çünkü kendimi güvende hissetmiyorum. Ayrıca bisiklet yolundan akşam dönerken karşı yoldan çok hızlı bisiklet sürenler oluyor ki o yolda 30 km ve akşam yoğunluğu ciddi kazalara neden olur. Öncelikle cuvaldızı kendimize batırmalıyız diye düşünmekteyim.

• Beğen
Tepkiler: Fanonn
Eski çift amortisörlü bisikletimle sokakta giderken park etmiş araçların arasından önüme 4 5 yaşında bir kız fırlamıştı hızlı da değildim 15km/h kadardı arkamda araç vardı kıza çarptım kız olduğu yere düştü ben 2m ileri düşmüşüm annesi babası geldi sen ne yapıyorsun falan diye beni azarlamaya başladı kız karşı kaldırımda annesi babası karşı kaldırımdaymış bende bu çocuk sizinse neden karşı kaldırımda çocuğu sokakta mı buldun ben olmasam yerimde araba olsa araba çarpacaktı falan dedim arkamdaki araçta o sırada yanımdaydı kız fırladı falan dedi hiç bir şey demeden eve yürüdüm haklı olmadıklarını bilselerde haklı olmaya çalışıyorlar ya işte sorun bu

Kazayı geçiren arkadaş destek göreceğini zannetmiş ama hatanın kendisinde olduğu hem kendi anlatımındaki ifadelerden hem de çevredeki insanların tepkisinden(kendi anlattığı haliyle bile) çok belli oluyor. Ben bisiklet kullanmayı 9-10 yaşlarında öğrendim. Kendimi yokuş aşağıya bıraktım dengemi sağladım ama durmayı bilmediğim için bir teyzenin pazar arabasına çarptım. Bana kızmadı bile. Ben de elini öpüp özür dilemiştim. Şimdi benim bisikleti öğrendiğim yaştaki bir çocuğun hem de bisiklet yolunda ve hatası yokken önünüze çıkmasına laf edip bir de anne babasına ve orada size tepki gösteren teyzeye bela okuyorsunuz. lütfen daha duyarlı olalım . Bu hareketler yüzünden hem yayalar hem de arabalar bisikletliye gereken saygıyı göstermiyor. Ben de bisikletli olmasına rağmen bu şekilde davrananlara saygı göstermiyorum. Geçen gün gördüğüm bir olay beni çok şaşırttı. Otobüs yolcu indiriyor, yanından geçmek isteyen bir bisikletli arkadaş da inen yolculara söylene söylene geçiyor. yani şimdi o insanlar sen geç diye otobüsten inmesin mi, sen otobüsü durağın önünde sağlayarak kuralları çiğne bir de millete kaş göz yap. Bunlar olduğu sürece ben yaya davranışlarına kızamıyorum. Ayrıca bisiklet yolunu yaya yürüyüş kaldırımına yapıp insanların yürüyüş yaptığı alanı daraltan da suçlu bence. Caddebostan sahiline haftasonu gidin, bir tarafta koşanlar bir tarafta bisikletliler insanlar nerede yürüyecek.

Geçen gün ben de bir çocuğa çarpacaktım. Parkta yolun bir kısmı boştu kimse yoktu. Boş kısımda bir deneme yapayım dedim. Hızlandım, öne eğildim, gözümü yoldan ayırmam hiç yere, sağa sola bakmam önüme bakarım. Küçük bir kız scooterla otluklardan çıktı yolun ortasına doğru geliyor ama o bir geliyorsa ben 20 gidiyorum. Az frenle bu işi kurtardık. Kız yolun ortasında durdu ben de yavaşlayıp yandan geçtim fakat şöyle bir karar almama neden oldu. Şehir içinde ve parkta kimse olmasa dahi 25km/sa hızı geçme! Mümkünse 20km/sa. Artık acelem olsa dahi 20-25 arasında gidiyorum. Yolun durumu ne olursa olsun şehir içinde biz bisikletçiler için güvenli hızlar bunlar.

İzmir de yaşıyorum, Yayaların çoğu bisiklet yolu olduğunun farkında bile değil, farkında olanlar da inadına bisikletlilerin başını belaya sokmak istiyolar.20 KM/S den fazla hız kalabalık bisiklet yolunda yapılmaz..Bela okuyan bisikletli de kendine göre haklı ama burası Türkiye, heran herşey olabilir :) Madem antrenman yapıcaksın, ozaman 30 km nin üstünde araç yolunda gideceksin ki insanların hayatını riske atmayacaksın..

Geri