Scudo Sports

Şahin araba korkusu

Video Konya'da çekilmiş. Konya'da bunlar gibi binlercesi var. Ben tecrübeli olarak sizlere şöyle yardımcı olayım;

Birinci kural: Modifiyeli bir şahin gördüğünüz zaman sakın dönüp bakmayın araca bakmadan kenara çekilin, zira baktığınız anda aracı süren varlık acayip şekilde gaza geliyor ve karşısındakini etkilemek için videodaki gibi kendi türüne özgü hareketleri yapmaya başlıyor. (Ara gazı vermek, yanlamak, sıfır çizmek vs.)

İkinci kural: Sakın onlarla yarışa girmeyin zira bir Şahin'i hiçbir vasıta geçemez :D

Üçüncü kural: Allah korusun bu insanlarla bir kaza yaşarsanız kesinlikle hiç münakaşaya ya da anlaşmaya girmeden polis çağırın.

Scudo
96 - 99 Model Bmw M3ler de var bi de unutmayalım.Bi de Mini Cooper falan moda bu aralar.Şahin kullananlar biraz daha mazlum bence sonuçta arabasının fiyatını biliyor yani kısmen de olsa haddini biliyor.Bu dediğim arabaların bi de Honda S2000, Bmw E30 kullananlar tipler falan var bu liste böyle uzar.Bunlar hayvanlar alemi gibi arabalarına göre çeşitlere ayrılıyorlar.Genel olarak, hepsinde uzak durmak lazım.Lüks arabalardan daha az korkmak lazım bence.Sonumuz ölüm olmasın :srnsml:

Bir de bu elektrikli bisikletleri aksam kullanip da sarji daha uzun gitsin diye farlarini acmayanlar var. Onlara da cok dikkat etmek lazim

@serdarkoc
Arkadaşa katılıyorum, buyrun buda hemen bulduğum kanıtı, bu Audi, Bmw, Mercedes sahibi olanların çoğu böyle saygısız tipler istisnalar hariç. Dakika 3:40

Ayrıca elektrikli motor, bide aşağıdaki videodaki tipler var bu araçlardan daha beter, internette yığınla video var.

• Beğen
Tepkiler: SerdarK.
Daha bugün bir kaç saat önce bulunduğumuz güzergah üzerinde şuursuzca hareketler yaparak bize türleri hakkında net bilgiler veren bir apaçi grubuyla karşılaştık daha egzoz sesini duyduğumuzda bizi neyin beklediğini çok iyi bildiğimiz için yavaşlayıp yolun sağına sıfır ilerleyerek bu tek hücrelilerden kurtulduk . Hep söylerim bana modelini söyle sana içindekini söyleyim ( İnsan olanlar tenzi edilmiştir )

Ehliyet almanın bu kadar kolay ve trafik cezalarının hiç caydırıcı olmadığı ülkemizde bu tarz sürücülerin çoğunlukta olması maalesef acı bir gerçek. Şehir dışında yola aracını yamuk park eden kişiye bile ceza kesilirken maalesef bizim ülkemizde emniyet şeridini kullananlardan tutun da sürekli makas atan kendi canını umursamazken başkalarının da canını tehlikeye atan kişilerle dolu. Senelerdir trafikte olan biri olarak ne kadar iyi sürücü olursanız olun minübüs, taksi, kamyon ve otobüslerden uzak durmanızı tavsiye ederim

@Mehmet Levent Mamak'ta akrabaların balkonda oturdum yoldan 1 saat içinde geçen şahinleri saydım toplamda 157 şahin ve doğan saydım.. :) Kartalları saymadım o gruba dahil etmedim onları :D Onlarla birlikte 200'ü aşkın olmuştur

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
Yok Yok o manlükatların suçu yok . Denetim yok kontrol yok caydırıcı ceza yok . Polis adam gibi işini yapsa bu tarz araçları trafikten men etse şöförünün canı yanacak şekilde ceza uygulasa o insan hayvanı bir daha yolda aklınca şekil yapmaya cesaret edebilir mi ?

Dedikleriniz konusunda gerçekten haklısınız arkadaşlar.Bir'de bunları Adana'da görmelisiniz, apltallıklar sadece araba ile bağlantılı değil ama gerçekten trafik terörü bu insanlar birde dolmuş ve kırmızı otobüs şöförleri var 2 defa bisiklet üzerindeyken son anda ezilmekten son anda kurtuldum daha hemen hemen 1 aylık bisikletim savaştan çıkmış gibi

• Beğen
Tepkiler: Emre Varol
@Hüseyin Külcüoğlu

Hocam çok mal gördüm trafikte ama bu adamlar mallıkta çığır açmışlar.

Bendeki sıralamalar şu şekilde şahin>jip pahalı araç ve kadın sürücü 3lüsü>Pahalı araç veya jip şeklinde:) cinsiyet ayrımcılığına tamamen karşıyım ama kadınların %85 oranında trafikte kasap olduğu varsayımını tek ben düşünmüyorumdur umarım:) amacım kesinlikle hakaret değildir birazda mizaha vuruyorum işi şahin görünce ben hemen yavaşlıyorum gerekirse kenara çekip duruyorum çok dikkatli sürün yollarda en dikkatliside hiç sinyal vermeden lak diye önünüze park eden araçlar geçen ucuz atlattım biraz dikkatsizdim adam tak dedi durdun önümde arkadan hafifçe çarptım allahtan birşey olmadı sadece hafif elimi yaraladım

• Beğen
Tepkiler: buzgibi01
Çözüm basit batı ülkelerinde araba modeli eskidikçe vergisi artıyor, burda tam tersi.

Haberlerde bizim burada 2 kaza haberi var ikisinde şahin doğan

Aflarına sığınarak en çok kadin/bayan sürücülerden korkuyorum. Ben dikiz aynasında makyaj tazeleyeni gördüm kırmızı ışıkta beklerken. O derece.

Şahin Doğancılar baya tehlikeli daha tehlikeli durumlarda oluyor servis şoförünün direksiyon simidi üstüne gazete serip okumasını, il ilce arası midibuslerin hareket halinde şoför muavin yer değişimini ne ararsan var

Trafikte korkulması gerekilen "şey"ler:
1- Elektrikli bisiklet denilen fakat bisikletten daha çok motoru andıran taşıtlar. Özellikle akşam vakitleri bilhassa farlarını yakmadan gezmek hobileridir.
2- Çılgın minibüsler. Mesafeler onlar için anlam ifade etmez. Hele ki yanında-arkasında bisikletli var ise ansızın sağa-sola kırmayı ve kapılarını açmayı çok severler.
3- Tofaşlar. Açıklayamıyorum.
4- Maalesef bayan şöforler. O kadar yakın geçiyorlar ki close call diyip puan veresim geliyor.
5- Ben kask giymem uzaylı mıyım diyen "pejo"lar. Aman dikkat, ön de kaldırırlar.

• Beğen
Tepkiler: Deniz A
Benimde bir anım var bununla ilgili. Beyaz bir şahin. Emniyet şeridinden ilerliyorum sakin sakin. Tam o ara en sağ şeritte giden dolmuşu sağdan bir şahin hızla geçti. O kadar korktum ki az daha yola çıkmayı bekleyen diğer araca çarpacaktım. Yani o aracın içindeki varlık resmen benim canımı hiçe saydı. Bir de anlayamıyorsunuz arkadaşlar aracın geldiğini ki tedbir alsanız. Rüzgar sesinden kulaklarınız anca size çok yaklaşınca duyuyor araç sesini o zaman da çok geç oluyor maalesef.

Geri