Scudo Sports

Sakal bırakmak

Tatli kasinti oluyor biraz ama dayanıyor insan :)

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
Scudo
Üniversiteye başladığımda bir bıraktım mezun olurken kestim =)) Hocanın biri aaaa ismail sakalsıııızz demişti hiç unutmuyorum. Hala bırakıyorum. Arada nadasa bırakıyorum. Havalansın, nefes alsın, tazelensin. Ciddi uzayınca asfalt gibi sakalım var affedersiniz :koptum: ne kadan kıllı tüylü bir konu oldu ..
Screenshot_20180410-113521_Instagram.jpg Screenshot_20180410-113536_Instagram.jpg

28 gün askerliği saymazsanız, nikahı dahil olmak üzere 20 yıldan fazla süredir sakallı biri olarak (en son terhis olacağımız günün sabahı traş olmuştum, 18 yıl önce) bu konuda Emre Kongar'ın yazdığı anektod üzerine tanımam: 12 Eylül sonrası, üniversite hocaları sakalları kesecek diye kanun çıkıyor. Hoca dilekçe veriyor "Sakal devletin değil, eşimin özgürlük alanına girer" ve ayrılır.

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2haftadan sonra strese sokuyor beni

Hanımın isteği üzerine istemeyerekde olsa :D 2 senedir Benimde sakalım var.Gerçi 4 haftada bir makinem ile 6 numara ile kısaltıyorum.İlk başlarda benimde yüzümde kaşintı oldu.Şu an alıştım.Şimdide kesince nasıl bir tiple karşılaşacağımı kestiremediğimden hiç elleşmiyorum kendilerine.Mutlu mesuduz şu an için.:)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ne kaşıntısı yahu.Ben bırakınca-henüz tam uzatmadım hiç ama- uzuyor kendi kendine hiçbir şey olmuyor.Okul yasaklamasa uzatırım her hafta kesmek sıkıntılı oluyor,ben üşengeç bir insanım.

Daha düne kadar sakalları şirin babanın gençliği gibi olan birisi olarak konuyu görünce içim cız etti. Daha genç olalım daha dinamik görünelim vs diyerek kırktım sakalları, ama kökten kesmeye vicdanım el vermedi..
IMG_4601.JPG

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
bu yaşıma kadar hiç denemedim sakal olayını.oldum olası da sevmem neden derseniz kirli sakal olarak insanı özellikle beni rahatsız ediyor çünki insanı bakımsız ve bitkin ayrıca yorgun gösteriyor.her tıraştan sonra bayağı bir rahatlıyorum yorgunluğum gidiyor.belki ileride yani yaşlanınca bırakabilirim :hhhhhh:

Ben gençliğimden beridir sevemedim şu sakal bırakma işini halende sevmiyorum şimdi benimde sakalım çıkmaya başlıyor ve kesmezsem ciddi şekilde cins oluyorum ben normalde baya üşengeç bir insanım ama her ne olursa olsun sakalımı keserim gailba sakalı sevmememin nedeni bizim ailede bir kişinin sakalını gorup iğrenmemdi

Adam böyle sakal bırakmıştı

images.jpg

Artık nasıl iğrendiysem her 2 günde bir sakalımı keserim

En güzel erkekler genellikle sakallıdır. (son fotoğraf mesela)

Edit: son Fotoğraftaki herif ayı mıymış burnuna halka zincir takmış?

Güzel görünmek için sakal bırakın demiyorum, sakalı olan genellikle daha güzeldir diyorum. Bir de şu var, sakal ilk bakışta erkeğin yüzündeki en belirgin şey ve ilk görüşte hemen not verilen bir şey olduğu için mutlaka bakımlı olmak zorunda. Örneğin boyun hizasına kadar inen parça parça çıkmış olan kıllar, göz hizasına kadar tek tük çıkan kıllar bakımsız ve kirli bir görüntü oluşturacaktır. Haliyle çirkin görünecek pis herif olarak nitelendirilecektir. Fakat aynı sakalı alttan üstten toparlarssn eğer bakımlı bir sakal olursa vayyyy be errrkek dedirtecektir.

Temiz olmak, bakımlı olmak her zaman iyidir. Sakalın olsun olmasın. Olmayan zaten traş olur ayna gibi parlar temiz görünür. Ama olan da dikkat etsin kağıt toplayıcı gibi dağınık, pis, çirkin olmasın.

Güzel olucam diye de ağzımıza burnumuza delikler deldirip zincir filan takmayalım yani. Son fotoğrafa fena taktım.

8d79de7649f47761ae30f6f99aabf83c.jpg
b6eece8b53a6b5e66f77d8b862ca725d.jpg
2d2057ecc5efc04fb917273f864b5c99.jpg
c9f8befc2b98eae2a346b3d7a940c4bb.jpg

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Ne yalan söyleyeyim sakal bizim Milletin çoğunluğuna yakışmıyor, yakışmadığı halde özellikle son üç - beş yıldır biz erkeklerin neredeyse yüzde 70 i sakallı. Herkes birbirine benziyor. Bir çok kez ben de sakal bırakmak için uğraştım ama üç haftalık kritik süreyi bir türlü geçemedim, olmuyor, yakışmıyor.

Kız olsam verirdim be böhöhöhöy.
Sevgimi verirdim yani aşkımı gönlümü :d

Bir forumda görmüştüm eleman şöyle bir yorum yapmıştı kıvanç tatlıtuğ'un yakışıklı olmasını hadi geçtim de adamın kız arkadaşı bile benden yakışıklı demişti :)
516226c9c04fdf1dda66182714dc497e.jpg

erkekler bir kıza güzel der diğer kızlar hadi be bunu neresi güzel der.kızlar bir erkeğe yakışıklı der erkekler aynı cevabı verir ;)

@burakncn hocam, konu saptı, yakışıp yakışmama tartışmasına döndü.
İyi oldu bu konuyu açmanız. Top sakal ve bıyığım vardı, 5 yıl önce kaşıntı başladı, cildiyeci ilaç sana ağır gelir dedi, (bypass ameliyatı olduğum için başka ilaçlar da kullanıyorum) merhem filan yazdı fayda etmedi, tabi ameliyattan dolayı vücudumdaki tüm kılları kestik, 3 gün tıraş olmasam kaşıntı başlıyor birkaç gün sonra bıyık ve çenede kızarıklık ve deri dökülmesi oluyordu, bir iki gün arayla tıraş olursam hiç problem yoktu tabi. Sonunda dayanamadım, ilaç yazdırdım, sakal da bırakmıyordum, 20 gün hap içtim, pomad verdi haftada 4 gün sürüyordum, bir de şu meşhur şampuan, ki hiç faydası olduğuna inanmıyorum, geçmişti, top sakal bıraktım bir ay civarı oldu, yine başladı ufak ufak kaşıntı, ama pomatı filan aksattım. Egzemaymış. Hergün iyice sabunla filan yıkamak lazım bence, yıkayınca kaşıntı gidiyor, ilacı tekrar yazdıracam, böyle böyle bulacam çaresini.

@Cem Tunç

Ne yazık ki dediğiniz o meşhur şampuan ben de de hiç bir işe yarmadı. Bende ciddi bir kepek sorunu var. Buna tek çözüm vichy'nin 80 liralık bir şampuanı oldu. Kullanmaya kıyamıyordum, küçücük şişe. bir nohut tanesi kadar kullanıyordum. Onu kullandığım zaman kepek sorunum hiç nüksetmedi. inanılmaz.
Çözümü pahalı tedaviler mi bilemiyorum ama benim derdimin çaresi pahalı bir şampuandı. Sizinki de deneme yanılma yöntemleriyle bulacağınız bir şey gibi duruyor. İşe yarayan bitkisel bir çözüm vardır mutlaka. işi bilen yaşı bir aktar bulup sormak, araştırmak ona göre hareket etmek lazım. Mutlaka doğada bunun bir çözümü vardır.

Bir sürü aklıevvel bana da diyor zeytinyağlı sabun kullan. Sana yarayan bana yaramıyor işte benim denemediğim ne sabun ne şampuan kalmadı. Sarımsaklı şampuan ısırganotlu, defneli, zeytinyağlı, bio'suydu bilmemnesiydi, çiçekli böcekli ne varsa yaramadı işte. Sana uyan bana uymuyor. Sizinki de böyle muhtemelen.

@burakncn ilaçlarım yanımda değil, yıkayıp kolonya sürüyorum kaşıntı geçiyor şimdilik.

@Cem Tunç

sen de allerjik misin?

@burakncn bilmiyorum ya, egzemaymış sanırım, egzema ilacı yazdıydı.

@Cem Tunç
Ben allerjik bir insanım, sakalım da elim de kolum da kaşınıyor. Kolonya veya benzer şekilde hijyenik temizleyici gibi bir şey sürünce, sürdüğüm yerdeki kaşıntı geçiyor. Belki sizin de bir şeylere alerjiniz vardır.

Geri