Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

sakarya yarışı hakkında bilgi

@temu90

arkadaşlar pakuru bulabilirseniz buyurun yarışın :Dbende dedım ramazan ramazan kim gelipte orucu bırakıp yarışcak:rolleyes:

iyi tamam katılım bildiğim kadarıylan ıspatadan çok olucağı kesin..

ama netice yok .. federasyon açıkta değil aramak, hiç arıyan yokmuydu .. verdikleri cevabı çok merak ediyorum.(birde şöyle okadar zengin değiliz hergün federasyonu arıcaz ) diyenler olur,ve doğrudur.:in:

yok temuçin, bende başka bişe sanmıştım :7:

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Scudo
Arkadaşlar saat 12:15 'te Kamil Akalp adlı yarışçı kardeşimizi aradım
( bu kardeşimiz risklere rağmen Mersin'den Sakar'yaya gitmiştir )
Yurtdayız yanımda da Siper abi var dedi ve telefonu iletti ..
yarışın 5km ve teknik olmadığı , gruplara göre tur sayılarının kayıtlardan sonra
yapılacak toplantıda açıklanacağı ( 3-5 tur olabilirmiş ) bilgisini almış
bulunuyorum..

aşağıdaki paragrafları diğer bir konu altında da ileteceğim !!!

Ne yazık ki son zamanlarda yaşanan bir takım belirsizlikler , cevapsızlıklar ,
yarış organizasyonlarında yapılan sıralama ve sonuç hataları
( ki bunları çoktan aşmış olmamız gerekiyordu !!!! )
sorunların , sıkıntıların dile getirildiğinde de resmen ipimizin çekildiğini
yada her an forumdan atılma riskinin söz konusu olduğu aşikar ki bunu bu
forumu tarafsız bir şekilde dışarıdan gözlemleyen kişiler de tarafıma deklare
etmiştir.

Bir kaç ay önce Bisiklet Federasyonumuza bir yazı yazdım ve gönderdim
yaşanan sıkıntıları, birlikte neler yapılabileceğini tüm iyi niyetimle belirttim.
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Turu'nun bütçesinin ve kategorisinin arttığını
saymazsak özellikle mtb dünyamızda pek gelişme olmadığını görüyoruz...!!

Kısıtlı sayıda olan ve yeni katılımların ülke nüfusuna orantıladığınızda komik
sayıda kalan bisiklet yarışçılarımıza bir katkımız olsun , camia yeni bir
marka ve takım kazansın diye güzel bir sponsorluk dosyası bile hazırladık ve
kendi sektörümden büyük bir markanın kapısını çaldık, bütçe ve ekonomik
kriz nedeniyle ertelendi, doğal olarak üzüldük arkadaşlara da bir umut
vermiştik çünkü ... önümüzdeki aylarda farklı 1-2 firmaya daha başvurucağız
fakat sponsor adaylarının '' hadi sizin bir yarışınızı izlemeye gelelim bakalım
bu nasıl camiaymış bir görelim '' demelerinden korkmaya başladım ....

bu yazımdan dolayı forumdan atılma oranım % 99.9

yine de
bisiklete gönül veren , emek harcayan 2003ten beri tanıştığım tüm bisiklet
camiasına saygılarımı iletir , keyifli -heyecanlı kazasız pedallar dilerim.

2011 yılına kadar yarışlardan çekildiğimi bilgilerinize sunarım.

(40 ) Ferdi Master İstanbul Can Erdilek

@temu90

Valla gelmeyenler çok şanslı :) Sakarya gibi muhteşem güzellikler olan bir yerde sanırım en çirkin yere yapılmış parkur...

Hayatında mtb yarışı koşmamış (belki de görmemiş) birisine parkur yaptırılmış, ben cumartesi gittim parkur yapıldı dendi ama sadece 20 metre şerit çekilmiş, parkur belli değildi ct si akşamına kadar, pazar da çok farklı değildi, önceki gün zaten parkur belli olmadığı için çalışamadım, pazar da 2. turda yanlız kalınca işaret olmayan yerde yolu kaybettim ve istemeden kestirme yaptım, start noktasından geçerken hemen hakemlere belirttim bunu, yarış sonunda da olay kasti olmadığı ve işaretleme olmadığı için bana zaman cezası verilmesini talep ettim, kötü niyet olmadığı ve benim hemen sonraki turda kendilerine bildirdiğim için kabul ettiler, ama sağolsun bir arkadaş gelip yaygara koparınca dqf yazdılar sanıyorum tekrar, halbuki ben kasıtlı kestirme yapsam neden 2 dakka sonra hakemlere söyliyeyim ki bunu :) Neyse sağlık olsun arkadaşları gördük memleketi gördük o bahaneyle :)

yarış güzel geçti desem yalan olur. bizimle gelen arkadaşımız önder büyük kaza geçirdi.parkurun teknik iniş kısmında,arkadan gelen master ve bayan sporcuların geçisi sırasında çimlerden uçtu.hastanede bugün ameliyat oldu.göz kapağı yırtılmış.dikiş atıldı,yarın tekrar ameliyat olucak.beyin travması geçirmiş.kaskı 4 yerinden çatlamış,ve ezilmiş.kazanın şiddeti belli oluyor.yarış bölgesinin spor müdürü'ne çok çok teşekkürler.(ismini hatırlamıyorum) bizimle çok ilgilendi.kaza anında yarışı bırakmak zorunda kaldım.doğru olanda buydu.sporda centilmenlik önemlidir.benim frenlerime yağ gelmişti,iyiki devam etmedim diyorum :) önderin sağlık durumu şuan iyi.yarın ameliyat başarılı geçer inşallah.tek isteğimiz bu.yarışa gelen herkese teşekkürler,yarış için otobüse bisikletlerimizi taşıyan arkadaşlarada teşekkürler.bizim için üzüntülü bir yarış geçti.görüşmek üzere.

Yarış malesef biraz sönük geçti,toplam sporcu sayısı 50kişi civarındaydı. Yarışın yapıldığı tepede sanırım Sakarya'nın en kurak yeriydi. Sıcak hava ve gölgesiz parkur yüzünden sporcular baya zorlandılar.. Kaza yapıp yaralanan arkadaşlarda olmuş yarışta hepsine geçmiş olsun..

Hakan abi teknik toplantıda yoktun sanırım. Siper hoca kestirme konusuna özellikle değinmişti; kasti olsun olmasın kestirme yapan diskalifiye olur dedi. Senin durumunda sanırım bundan farklı değil..

sonuçlar açıklanmış : (link)

genç kategorilere ne oldu ??? eskiden elitlerden fazla junior ve yıldız geliyordu.

• Beğen
Tepkiler: Fatih Özgenlik
Söylenecek çok şeyvar ama gerek yok bir şey hariç;
Yarışın gizli yada aleni kahramanı berkaya treşekkürler sevap hanesine bir sürü çip puan eklenmiştir herhalde :) hayrat gibiydi sağolsun buzlu sular filan...

En son dik inişde apex e giremeyip düşenleri izlmek sıradan bir hal almıştı :) onlarada geçmiş olsun diyelim

Saol Volkan nötral feedzone ile normal feedzone birleştirdiler yarıştan önce ama sporculara su verecek görevli yoktu. Bende elimden geldiğince takıma yetişmeye çalışıp aynı zamanda herkese de su vermeye çalıştım. Sonuçta bir şekilde birisinin bu işi de yapması gerekiyordu.. Bu işinde keyfi başka ;) :)

Böylesine kötü, yetersiz bir organizasyonla mtb'cileri ağırladığımız için bir sakaryalı olarak gerçekten utanç duydum. Eksiklikler saymakla bitmez. Ümit ediyorum ki: seneye tekrar takvimde kendine yer bulursa çok daha kaliteli bir şekilde yarış ve organizasyon yapılır.

Yarıştan 50 adet fotoğraf. Slayt şeklinde görebilirsiniz...:

(link)

yıldızlı kısım aradaki boşluk olmadan "picasa web."

Bu arada yarış sonuçları Cyclingnews'te yayınlanmış .Gurur verici

(link)

@fecredall

Doğru diyosun adamım. Bütün yarışlarımız sonuçları hemen yayınlanıyor cyclingnews'te..

• Beğen
Tepkiler: fecredall
@Hakan YazmanYazık olmuş, diskalifiye etmek bu kadar basit olmamalı. Olayı çözebilecek bir sürü yöntem varken DQ sanırım en kolayı.

Benzer olayı Büyükada'daki bir yarışta yaşamıştık. Sevgili Hamza yarış içinde yanıma gelip bilmeyerek kısa geçtiğini söylemişti. Onu start-finish de sonraki sporcu gelip geçene kadar beklettik. Yine de kazanmıştı.

Başka bir örnek de bu sene Aksarayda elit startında oldu. 4-5 sporcu start-loop'u farketmeden kısa geçti. UCI komiseri ilk tur sonunda onları gönderip eksik geçtikleri yeri tamamlattı, problem çözüldü. Sonrasında yabancı sporcu gelip sormuştu, komiserin cevabı "diskalifiyeden daha iyi bir seçenek" olmuştu.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
@gurol

Evet Gürol aynı zamanda sanırım 2006 TR şampiyonasında hatırlarsan Nevzat da işaret kopan yerden kestirme yapmıştı hatta esbike video bile çekmişti, ama işaret koptuğu için ceza verilmedi, benim olayda farklı olarak hiç işaret yoktu (!) neyse canları sağolsun her kim ne yapar kendine yapar derler ya, hakemlerin de canı sağolsun, hiçkimsenin gıkı çıkmadığı halde benim ceza almam için canla başla çalışan (hatta beni "senin ağzını burnunu kırarım " şeklinde tehdit eden) arkadaşında canı sağolsun, bu kadar yaygara koparınca hakemlerde ondan çekindiler sanıyorum , herşey ve herkes allaha havale...
Bu arada ctsi günü parkurun halini görünce size yemin ederim yarışı falan bırakıp istanbula basıp gidecektim sinirimden, Bahadırlar da abi boşver antrenman yapmış olursun falan diyip kalmam için telkinde bulundular :) Hatta dilekçe yazacaktım federasyona parkurun antrenmana uygun şekilde hazırlanmadığı için ama gerek yok, hiç bir şikayette bulunmayacağım, gittiği yere kadar gitsin herşey...

Geri