Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano 2019 modellerini duyurdu

Bisiklet sever 93

Pejocu genç :-)
Tepki
495
İsim
Mert
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
İlk olarak herkese merhaba bu gün sizlere salcanonun web sitesinde gördüğüm yol bisikletlerini hem tanıtmak hemde kendimce küçük bir inceleme yapmak istiyorum

İlk başta onları bir tanıyalım

1-CYC02 tiagra

184774

Bu bisikleti görünce aklıma ilk olarak Salcano cyclocross yapıyormuydu dedim ama tiagra setli ve mekanik diskte olsa disk fren oluşu hoşuma gitti diyebilirim diğer teknik bilgileri hakkında pek bir bilgi bulamasamda görünüşünden anladığım kadarıyla rahat bir sürüşü olduğunu düşünüyorum çünkü kadrosunun pek agrasif bir görüntüsü yok

2-

184780

Bu modelin iki farklı vites setli versiyonu var biri 105 r700 biride tiagra r4700 diğer özellikleri nerdeyse aynı bu bisikletler cyclocross olarak çok hoşuma gitti görüntü olsun teknik özellik olsun gayet başarılı bir iş çıkarmışlar ikisinde de karbon maşa var ama bisikletin üzerinde hiç bagaj deliği görmedim yani bu demekki uzun turlar için tasarlanmamış bir kadrosu var

3-XRS033 105

184783

Bu bisikleti eski xrs 030 apex in yerine getirdiler kadro geometrisi olarak pek bir şey değiştirmemişler sağdece vites setini ve de bir kaç şeyi değiştirmişler sorarsanız bence eski xrs030 daha iyiydi çünkü üzerinde ful sram grup set vardı ve ben sramı daha çok seviyorudum kişisel görüşüm bu ama 105 te 11 vites oluşuyla açığı kapatıyor Salcano bildiğiniz gibi 105 seti pek sevmiyor ama bu sene 4 tane modeline takarak bizi şaşırtmış durumda peki bu iyi mi oldu kötümü oldu tartışılır ama şu bir gerçektir ki hiç 105 setli bir bisikletinin olmamasından iyidir

4-xrs001 UCI 105

184785

Bu kadrosu geçen senede vardı ama bu kadar çok seçeneği yoktu sağdece ultegra di2 tiagra ve dura-ace modeli vardı şimdi ise 105, mekanik ultegra ,105 jr modelleri eklenmiş yani toplamda 6 farklı model bulunmakta peki bu kadar model iyi mi olmuş kötümü olmuş pek karar veremedim ama 105 in geldiği iyi olmuş o bir gerçek

5-TH01

184787

Bu makineyi ilk gördüğümde aman Allah'ım dedim görüntü olarak harika görünüyor bence ve Salcano olduğu için daha bir hoşuna gitti çünkü bağzı bisikletleri görüntü olarak çok kötü olmasına rağmen bu bisikleti gerçekten 50 TL lik TT bisikletlere benziyor özellikle kadrodaki kıvrımlar beni benden aldı bence Salcanonun yaptığı en iyi TT bisikletlerden biri teknik özelliklerine gerisekte jant seti zipp 808 ve gurup seti dura-ace ama bir modeli daha var onun üzerinde de 105 gurup set ve jant seti olarakta shimano wh-rs330 var ama iki modelinde vites kolları dura-ace in vites kolları son olarak eklemek istiyorum kardronunu ucı onaylı olduğuna dair bir bilgi bulamadım yani xrs001 gibi onaylı bir kadrosu yok

6-TT01 UCI DURA-ACE

184801

Bu bisiklet TH01 den sonra biraz sönük kalsada UCI onaylı bir kadrosu olması farkı kapatıyor bu modelinde iki farklı seçeneği var biri dura-ace gurup set ve zipp 808 jant setli versiyonu ve 105 gurup set ve shimano wh-rs330 jant setli versiyonu var kadrosu hakkında söylenecek pek fazla bir şey yok klasik TT kadrolarından renk olarak siyak kırmızı ve siyah tercih edilmiş ve gayet hoş durmuş bence tasarımı gayet hoş

NOT yazımda çok teknik bilgilerden bahsetmeden yazmaya çalıştım kişisel görüşlerimden bahsettim yanlış bir bilgi verdiysem özür dilerim yazımı sonuna kadar okuyanlara çok teşekkürler

Dosyalar

• GR01 105 HD-1170x740.jpg
    GR01 105 HD-1170x740.jpg
    138,6 KB · Okunma: 23
Scudo
Bu aralar herkesde bi cyc, hadi bakalim

UCI ve CYC modeller iyi olmuş ama GR 001'de bagaj ve çamurluk deliklerinin yokluğu eksi puan. Bagajsız çakıl bisikletinin pek anlamı yok.

Salcano'nun sitesinde cyclocrossun kadrosu için gravel kadro yazıyor. Gravel modelde de gravel kadro yazıyor o zaman ikisi arasında ne fark var? Hatta olması gereken gravelde bagaj deliği yok. Olmasa da olur cyclocrossda var anlamadım ben.

Buradan Salcano yetkililerine ve tasarımcılarına sesleniyorum.
Lütfen artık şu Salcano logosundaki ve diğer yazılardaki; içi farklı dışı farklı renk logo tasarımından tamamen vazgeçin ve logoyu daha büyük yazın.

@Eser Sevinç

Katılıyorum bisikletlerin üzerindeki renkli tasarımlar güzel ama yazıya gelince beceremiyorlar bununda becerseler tadından yenmez ama işte

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Cyclocross modellerin jantlarında bir karışıklık olmuş anlaşılan, yani umarım. Çünkü bilerek kırmızı-siyah modele beyaz, siyah-beyaz modele ise kırmızı taktılarsa gerçekten sırıtıyor.

Tam da sevdiğim renkte XRS 001 - 105 gelmiş çok da iyi olmuş. Benim niyetim de yazın bir yerlerden soygun yapıp gelen parayla XRS 001 almaktı ancak kırmızı pek içime sinmemişti yeşilini istiyordum. Salcano bana böyle bir kıyak yaptığına göre bana düşen de soygunu gerçekleştirmektir. Teşekkürler Salcano... Yalnız o logonuza bir el atın yahu.

@BugAdam

Bence hoş durmuş sırıtan pek birşey yok ama zevkler ve renkler tartışılmaz

Umarim bu sefer kadro geometrilerini paylasmayi ihmal etmezler.

@gezgin gezer

Cylocross dediğin modellerin cylocross ile uzaktan yakından ilgisi yok. Bunlar gravel bisikletlerdir tamamen. Yarış odaklı değil endurance geometriye sahip bisikletlerdir.

Bugün bende rastgele sitelerine girmiştim ve yeni modellerini fark ettim en olumlu gördüğüm şey modellerini bayağı artırmışlar :harika: bu çok iyi her bütçeye bisiklet çıkar ama ben bakarken fiyatlar yoktu eksi gördüklerim renkleri artık modern hale getirseler:ckkmk: yeni renk akımlarını takip etmeliler ikincisi beden ölçü tablosu olması lazım, aero modelinde shimano rs11 jant seti kullanıyordu şimdi rs100 diye bir jant seti var muhtemelen çok iyi değildir ilk iş onu değiştirmek olacak çok uzun zamandır xrs001 ultegra di2 modeline bakıyorum markaya ve bisikletin rengine ısınamıyorum:hasta: o yüzden almaktan vazgeçiyorum ama diğer markalarla nerdeyse yarı yarıya fiyat farkı vardı ben bakarken ama şimdi yeni fiyatlar nasıl olur bilemem bizde anca baka kalırız :acpsnr:

bu sene salcano gravel satış patlaması yapacak. hem diskli, hemde kalın lastikler, her koşulda bisiklet sürmek isteyenler için biçilmiş kaftan. bu saatten sonra v frenli bisikletler pek tutulmaz. alan olsa da fren performansı, jantın incelmesi gibi sıkıntılar beni v frenden iyice soğuttu, onlar da deneyimledikten sonra anlayacaklar. birde yol lastiklerinin yama tutmama sıkıntısı var. her lastik patladığında iç lastik değiştiriyorsun. sürekli masraf. bu yüzden gravel; yol dan dağa geçmek isteyenlerin, yada dağ dan yola geçmek isteyenlerin ilk tercihi olabilir

Fiyatlar hakkında bir açıklama var mı? XRS001 Tiagra modelinin fiyatını merak ediyorum özellikle.

@alicangul29
8150tl yazan olmus n11 de.105 modelı de 9-10 arası olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: ag249
Bana gore en buyuk ilerleme 077 ve 066 nin lastiklerinde olmus kotu lastikleri syrinx ile degistirmisler o lastikler yuzunden cok kaza atlatmistim

CYC02 daha önce de çıkan bir modeldi, 1-2 senedir çıkmamıştı, aynı kadro ile çıkmış ama tüm donanım ( vites-fren setleri-jantlar, kompanentler vs) değimiş. Herhalde bu modeli fiyat-perfotmans odaklı düşünüp daha ulaşılabilir yapmak istemişler.

TT, TH olsun, Aero olsun, Gravel olsun kısaca ben bu seneki modelleri beğendim.Logo ve renk tasarımı konusunda ben de yorum yapan arkadaşlara katılıyorum, keşke bu konuya biraz daha eğilseler.

İnşallah fiyatlar da uygun olursa, Salcano bu sene satışta patlama yapar diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Salcano ne yapmış ben anlamadım. Mesela ben City Sport 30V sahibiyim. Bu sene City Sport serisini - 10 hariç - komple kaldırmış. Diğer serilerde de aynı durum söz konusu. 1-2 modeli bırakmış, serinin gerisi iptal. :ckskc:

Geri