@Görkem.Bahadır, Bu sorunun cevabı beklentiye göre değişir fakat ben gayet memnunum. (Kumsal,arazi,şehir içi, gidiş dönüş 25-30 km mesafelerin zorlanmadan katedilişi vs.)
Yavaş yavaş kış sezonu yaklaşmakta. Kar yağarken arazide sürmenin keyfide çok eğlenceli olacaktır diye düşünüyorum.
Aldığım günden bu yana tek bir sorun çıkarmadı. İlk yorumlarda bahsettiğim üzere görünüşüne göre seri ve akıcı bir bisiklet.
@MakRo, pratik etmeden (deneyimlemeden) ne yazarsam yazayım havada kalacaktır diye tasavvur ediyorum. Satış sitesinin verdiği ölçü birimini atfetmiştim.
Fakat 13.5 14 kg sınrları arasında seyrediyor.
Yaz sezonu olması dolayısıyla (işimden dolayı) internette eskiden olduğu gibi aktif olarak zaman geçiremiyorum. Bugün foruma girdiğimde Fat Bike hakkında özelyollu soruların biriktiğini gördüm..
Örneğin: Bisiklet hantal mı,şehir içi,arazi sürüşü nasıl,Almaya değer mi ? vb.
Fat Bike'ı aldığım günden bu yana geçen süreyi hesaba katıp ve gerçekleştirdiğim sürüş deneyimlerinide ekleyerek genele nacizane bir kaç kelam etmek istiyorum.(Sezon devam ettiğinden ötürü internette bu aralar benim için aktif olarak bulunmak bir hayli zor oluyor)
Almaya değip değmeyeceği tamamen beklenti ile alakalı olduğunu düşünüyorum. (Zevkler ve renkler klişesi ve kullanım sahası)
Ben, ilk iletilerimde belirttiğim gibi spor ve kondisyon amaçlı bir bisiklet almayı tasavvur ediyordum.
Açıkcası Fat Bike, İnternet reklamlarında karşıma çıktı. Kah kalın tekerli olması kah görünüşüyle şahsımı bir hayli cezbetti .
Hakkında kısa bir araştırma yaptıktan sonra arazi,kumsal,kar ve şehir içi sürüşü için tasarlandığını duyunca almaya karar verdim.
Almadan önce Fat Bike modelini deneme fırsatı buldum. Deneme sürüşü beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.
Tek çekincem 'Salcano' hakkındaki olumsuz yorumlar ve müşteri hizmetlerinin kötü olması duyumuydu.
Bundan dolayı kararımı yabancı bir markadan 'KTM' den yana kullanmak istedim. Fakat Ktm bayisinde 'Ümit bisiklet' ve gittiğim bisikletçilerde ellerinde Fat Bike bulunmadığını eğer istersem spariş üzerine getirebileceklerini söylediler. Tamam dedikten sonra beklemeye başladım. Fakat spariş sürekli ertelenmeye başlayınca vazgeçip tüm olumsuz eleştirilere kulaklarımı kapatıp Salcano'dan Fat Bike modelini edindim.
Bisikleti kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra kaygılarımın yersiz olduğunu anladım. Aradan aşağı yukarı beş ay geçmesine rağmen lastik inmeside dahil olmak üzere hiç bir sorun çıkarmadı.
Formumu yakaladıktan sonra 'gidiş dönüş 30 km ve yukarı sürüşler gerçekleştirdim.' (Yorulduğumu,zorlandığımı anımsamıyorum)
Vites konfigürasyonundan dolayı yokuş ve rampa tırmanmak gayet rahat. Frenleri ise, hidrolik disk olduğundan dolayı sağlam ve güven verici.
Uzun sözün kısası beni fazlasıyla tatmin eden eğlendiren bir model.
Fakat kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Bir kez daha tekrar etmekte fayda var ki; Ben, Fat Bike'ı, şehir içi kısa mesafeler,arazi sürüşleri,spor ve kondisyon amaçlı aldım.
Müsait olduğum zamanlarda 1-2 saatlik sürüşler gerçekleştiriyorum.
Bu bilinçle alınacak olursa ihtiyaçları fazlasıyla karşılayacaktır diye tahayyül etmekteyim.
iyi sürüşler...