Scudo Sports

Salcano assos 50 x7

Tepki
0
Bisiklet
Bianchi
Bu bisikleti almayı planlıyorum, tahminimce 2500-2600 TL arası nakite alacağım. Elimde şu an imzamda yazan parçalarla toplanmış bisikletim vardı ama kadroyu sattım. Bu bisikleti toplamak için bir sürü para harcadım. Süreklide harcamaya da devam ediyorum, SLX setim 8000 km civarına geldi, onları Trek Alpha 8500 e dizmeyi düşünüyorum fakat şu anki setimle hala problemler çıkabileceğine inanıyorum. O yüzden elimdeki parçaları çıkartıp, Salcano Assos 50 X7(18.5") almayı planlıyorum, Red Bisiklet (Ankara' dan) alınacaktır. Bu bisikleti nasıl bilirsiniz, kafama tek takılan salcano kadronun kalitesi, salcano ürünlerine ne kadar garanti verir, bu tür kafamdaki soru işaretlerine cevaplarınızı bekliyorum...

Scudo
Almak istediğin bisikletin SLX 18,5 kadrosunu kullanıyorum ve kendi yaptığım testlerde ve denemelerde hiç bir kötü tarafını görmedim, süreklide arazide kullandığım için kadrosununda oldukça kaliteli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ben eski yorumlarımda ve açtığım konulardada bahsetmiştim zaten, Scott Scale 70 2012 kadrodan daha iyi bir kadrosu var. Bu konuda rahat olabilirsin.

@BF Okuru
İşte ben 87 kiloyum, kaldırım inip çıkmayı yumuşacık yaparım frenle zıplayarak ... işte teknikle, çukur gördüm mü üstünden zıplarım, fakat dayanmıyor arkadaş bisiklet, bir tek ben mi bu kadar acı çekiyorum böyle iyi parçalarla? XT WH-M775 göbek setini dağıttım, arka göbek 9 ay gitti, ön göbek biraz daha fazla ama dağıttım :D

Merak etme, bende senin gibi kullanıyorum bisikleti :) ama bisikletin kaldırabileceği şartlarda, kullandığın bisiklet çok fazla hoplamaya zıplamaya gelmeyen türden ise, sende onunla bu tarz şeyler yapıyorsan her bisiklet tükenir zaten. Bisikletler kullanım alanlarına göre kullanılırsa hiç birşey olmaz. kilo ile alakası yok. Ben kırılacağını sanmıyorum ama yinede sen bilirsin. Anladığım kadarı ile senin tarzın link'deki bisiklet olabilir.
(link)

Aslında böyle bir bisiklet epeydir aklımdan geçiyor fakat deneyemedim, duyduğum olumsuz şeylerin başında daha ağır olması ve kalkışlarda gücünüzü emmesi, ama en yakın zamanda denemeyi planlıyorum, yardımınız için teşekkür ederim.

Mtb kategorisinde sadece ön amortisörlü bisikletler genelde hoplama,zıplama tarzına girmiyor. Btwin rockrider 8.1 bu konuda dikkatimi çekti. Her türlü zeminde düzenli olarak bisiklete binenler için uygun yazısı var.Özellikle bmx,dirt,iniş,free ride yazısı var. Fazla ağırlık ve çok engebeli arazi için tekerlek millerin kalın olması iyi olur.Shimano'nun zee serisi tekerlek göbek seti olabilir.

Arkadaşlar nasipse yeni bir bisiklet almak istiyorum. Aklımda şu an için salcano 50 x7 26" var. Ancak bu bisiklet hakkında çok bir yorum göremedim. Bi de sram hakkında yorum yaparmisiniz. Donanım hakkında yorum yapabilirseniz sevinirim. Kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.

@Yarışçı26 Eğer şuan piyasadaki moadillerine göre uygun fiyatlı bulduysanız kaçırmayın derim. Bu sene üretilenlerde donanım pek iyi olmamasına rağmen fiyatlar yüksek. Kaliteli sağlam bir bisiklettir Pek fazla yoruma ihtiyacı yok kendini kanıtlamış bir ürün var sonuçta. Sram X7 kendi sınıfındaki dayanıklı ve iyi bir üründür. Her bisikleti önermem ve çok seçiciyimdir bu konularda ama bu ürünü tavsiye ederim.

@BF Okuru şuan havale ile alırsam 1915 lira civarına geliyor. Sağlamlık ve performans açısından rahat olabilirim yani. Bi de 9.25 kilo diyor doğru mudur?

• Beğen
Tepkiler: sywolf
@sywolf
2014 konusu olduğundan o fiyat normal şimdiki fiyatı 2500 civarı zaten piyasada çok yok şuan üretimden kalktı.
Bide düzeltme ekliyim assos 50 nin ağırlığı 9.25 kg değil. Shımano olanı 11.50 , sram versiyonu 11.25 civarı.

2500 civarına cikildignda onerirmisiniz peki bu bisikleti

@sywolf
Ben bir assos 50 kullanıcısı olarak bu bisikleti öneririm ama teknik servis sıkıntısı söylendiği kadar var . Çoğu şeyini kendim yapmaya çalışıyorum , bilmediklerimi öğrenmeye çalışıyorum. Çünkü bazı servisler arızayı dahada kötü hale getirebiliyorlar. Bu yüzden elimden gelir diyorsanız böyle işler alın derim. 2500 civarında bu donanımlarda bisiklet bulmak zor.

Full x7 set, mavic crossride jant seti, recon maşa, ritchey setler, avid elixr 3 fren seti, alaşımlı kadro... 2500 tl. Kesinlikle bedava. Aynı donanımı başka markalarda 3500 den aşağı alamazsınız. Bu bisikletin yanılmıyorsam sanal satıcılardan en son kalan 16.5 inch kadro boyunu ben aldım. 4 hafta öncesine kadar. Galiba birtek 15.5 kaldı. X7 hakkında sorunuz varsa alabilirim ama slx donanımlısını @Ali Ağun beye sorarsanız sizlere daha iyi yardımcı olacaktır.

Arkadaslar foruma eski uyeyim ama uzun zamandir takip.ediyorum.disaridan salcano assos 50 x7 nin agirligi.nedir.slx donanimla arlarinda 2 kg far gibi yaziyor sitede pek.inanasim gelmedi x7 9.25 kg diyor?

Geri