Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano city sport 10 hd modelini aldım - Sorularım için konuya buyurun :)

turac000

Daimi Üye
Tepki
132
Merhaba,

Salcano city sport 10hd satın aldım.

https://i.hizliresim.com/XdDbB3.jpg
Sorularım,

1- frenler hidrolik olmasına rağmen dağ bisikletinin v freni ile bile kıyaslanamaz derecede kötü. Yani freni sıkınca tak diye durmuyor. Bu normal mi ?

2- Ön janttan tekerlek donerken sürtünürcesine gibi bir ses geliyor ? Bu kendi kendine düzelir mi, ne yapmak lazım ?

Scudo
Öncelikle gerçekten çok kaliteli bir bisiklet almışsınız, hayırlı olsun iyi pedallamalar. Bende de City Sport 20 HD var. Sadece viteslerimiz farklı. Bu yüzden sorunları kendi bisikletimle karşılaştırıp size yardımcı olmaya çalışacağım çünkü işin teknik kısmını bende tam kavrayabilmiş değilim :D
1-) Hidrolik frenlerimizin modelleri aynı. Ben hidrolik frenlere hafif bastığımda bile V-frenin tam basmış hali gibi performans gösteriyor. Yani frenlerinizin ayarı bozulmuş olabilir eğer kargodan aldıysanız vs.
2-) Bu sesin gelmesi hiçbir bisiklette normal değildir. Ön maşa kapalıyken kaldırıma falan çıkmaya kalkıştıysanız yada tümsek gibi bir yükseltiden geçtiyseniz jantın akordu bozulmuş olabilir. Birinden yardım alarak bisikletin önünü kaldırtın ve ön tekerleği çevirin. Aşağı-yukarı veya sağa-sola yalpa yapıyosa ayarı bozulmuş demektir.
Tekrardan hayırlı olsun bunlar çözülebilir sorunlar gönlünüz ferah olsun :D

• Beğen
Tepkiler: baracuda9
Teşekkürler hocam yorumunuz için :)

Frene nasıl basıyorsunuz ? İyice sıkıyor musunuz yoksa sadece bir tık mı sıkıyorsunuz ? :)

Frene basınca aniden duruyor mu yoksa bisiklet biraz ilerleyip mi duruyor ?

O teker olayını deneyeceğim, eğer yalpaldıyorsa ne yapmak gerekir ?

Bisikletin hayırlı olsun güle güle kullan. Bende bisikletimi yeni aldığımda ön tekerden sürtünme sesi geliyordu. Disk fren sürtüyordu muhtemelen. Bisikletçiye gittim alyanla halletti parada almamıştı

@turac000 Frenleri hiç iyice sıkmadım sanırım, çünkü fren basmayı 3 şiddette düşünürsek, 2. şiddette frene bastığımda bisikletin arkasının kalktığı bile oluyor. Freni bisikleti yavaşlatmak için kullandığımda 1. şiddette kullanıyorum, yani fren kolunun tam yeni sertleşmeye başladığı ana kadar sıkıyorum. Frene basınca aniden durmuyor yavaşlayarak duruyorum.
Teker yalpalıyorsa akord ayarının yapılması gerekir. Benim hiç beceremediğim bir şeydir. Youtube'de nasıl yapıldığını anlatan videolar var ama bir bisikletçiye götürmenizi tavsiye ederim. Jantın telleri sıkılarak yapılıyor.

• Beğen
Tepkiler: turac000
Bisikletin hayırlı olsun forumda okuduğuma göre Salcano City Sport'ların jant tellerinde kırılmalar ve akord kaçma sorunları oluyormuş. Doğrumudur bilemem bir kontrol edin akordda sıkıntı varmı yokmu.

• Beğen
Tepkiler: turac000
Sanırım fren ile alakalı o ses. Tam çözemedim ya :S

@BağdatlıRuhi
Oralarda sıkıntı gozukmuyor hocam

@Myst3ry
Bizim ki onun için bile 20 kağıt alır hocam :D

• Beğen
Tepkiler: BağdatlıRuhi
@turac000 Bayağı zaman geçmiş ama yazayım dedim. Ben de geçen sene city life 10 HD aldım. 10-20 km hızda giderken sorun yok ama 20 bin üzerine çıkınca bende de aynı sorun oluyor. Yetkili servis Lee sorun yok deyip gönderiyor. Bir tanesi biraz uğraştı. Hiç birşey düzelmedi. 5-6 km yol gittim ön fren kapağı çatladı. Salcano pişmanlıktır sözünübir kez daha teyit etti.
Sorununuz geçtiyse tavsiyelerinizi bekliyorum.

@Turak merhaba hocam,

1. soruma gelecek olursam, dağ bisikletimin daha hızlı durmasının sebebi lastiğin daha kalın olmasından kaynaklı ( aynı zamanda daha girintili çıkıntılı). Yagmurda veya camurda hidrolik mutlaka etkisini daha fazla gösterecektir.

2. Sorumun cevabı ise, disk balatalara ve fren yüzeyine sürtüyormuş. Bunu 5 saat uğraşmama rağmen çözememiştim. Taa ki şu videoyu görene kadar:
(Dk 2.05'de baslıyor). Burda vidaları biraz gevsetip freni sıkıyor. Ama freni sonuna kadar sıkmayacaksınız, ve freni sıktıgınızda da tekerleği elinizle çektiğinizde döndürebilmeniz gerekli. Bu şekilde yapılıyor kısaca. Tabii videoyu tamamıyla izleyin, belki sorun disklerinizin yamuk olmasından kaynaklıdır.

-- Jant telleri sağlam değil bu doğru. Benim tellerde hafif yamulmalar boy gösteriyor. (Daha 400 km kullanmama rağmen...)

• Beğen
Tepkiler: Tuurok
Arkadaşlar herkes elindeki parayla en iyisini almaya çalışıyor. Amortisör lü maşa ve hidrolik fren olsun gibi istekleri oluyor hemen hemen herkeste. Sonra da elinizde patlıyor. Çünkü giriş seviyesi hiçbir Bisiklet te bunlar pek kaliteli olmuyor. Ben sabit maşalı, v frenli bisiklet tercih ederdim. Kadro ve tamamlayıcı diğer parçaların da kabul edilebilir seviyede olmasını tercih ederim. Bu tür bir bisikletin tamir ve bakımı da daha kolay olacaktır. Hd fren ve amortisör lü maşanın asfaltta ne kadar gereksiz olduğunu gördüm. Lastiği niz kalinsa , yeterince sönümleme yapıyor zaten.

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@Yetkin
Merhaba. Yıllar sonra bir de ben yazayım :) 2019 yılında bu bisikletçi 550 tşye buldum sizce alınır mı bu fiyata? Daha iyisi bulunur mu? Daha önce 3 ay triban 520 kullandım. Çok aratır mı tribanı?

Geri