Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano City Sport 10 veya Carraro CRP 700?

Brick3

Üye
Tepki
1
Bisiklet
Salcano
Bu iki bisikletten birini almayı düşünüyorum. En önemli kriterim yokuş tırmanma performansları. Çoğunlukla asfalt yolda kullanacağım için City sport 10 daha mantıklı bir seçim gibi duruyor fakat Crp 700 de tırmanma performansı daha iyi. Aynakol 1. viteste dişli sayısı 22 City sport'ta ise 26 dişli var. Üstelik vitesleri daha üst seviye. Carraro'da arka vites Alivio, Salcano da Altus. Bir de Carraro'yu alırsam yol lastiği takıcam onu da ekleyim.
Karar veremedim arkadaşlar hangisini almalıyım? Görüşleriniz önemli benim için. İki bisikletin de fiyatları 1500 tl civarında.

Salcano City Sport 10
  • Kadro: 28" Hydroformed Tubes Alüminyum Kadro
  • MAŞA: Suntour NEX HLO Kilitli Maşa
  • ARKA VİTES: Shimano SL-M390 / RD-M370 Altus 27 vites
  • ORTA GÖBEK: Chin Haur CH51
  • AYNA VE KOL: Shimano FC-T3010 48t/36t/26t krank takımı
  • FREN TAKIMI: Shimano M355 hidrolik disk fren sistemi
  • VİTES KOLU: Shimano ACERA SL-M3000
  • RUBLE: Shimano CS-HG300 34t/11t kaset
  • ÖN DEĞİŞTİRİCİ: Shimano FD-TX51
  • GİDON: Zoom alüminyum gidon
  • BOĞAZ: Zoom TDS-C297 alüminyum boğaz
  • SELE BORUSU: Zoom C208 alüminyum sele borusu
  • FURÇ TAKIMI: Chin Haur CH-9280TBW
  • TEKER SETİ: Continental Country Plus reflektörlü lastik
  • JANT SETİ: Salcano XPRO HB 8x4h özel örüm jant seti

Carraro CRP 700
  • Kadro: ALÜMİNYUM 1.1/8" YARI ENTEGRE
  • Maşa: 26"SUNTOUR XCM RL 100mm GİDONDAN KİLİTLİ
  • Sele: SELLE ROYAL 2058HRN
  • Krank Takımı: SHIMANO ALTUS FCM371 44x32x22
  • Arka Değiştirici: SHIMANO ALIVIO SHADOW
  • Ön Değiştirici: SHIMANO ACERA
  • Vites Kolu: SHIMANO ACERA SL-M390 3X9
  • Fren: SHIMANO BRM395 HİDROLİK DİSK
  • Arka Göbek: SRAM X7
  • Lastik: CST 26X2.10
  • Jant: 26" CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM 32H DİSK

Scudo
Biri dağ bisikleti biri sehir bisikleti . Madem dağa cikmayacaksin niye dağ bisikleti alıyorsun ? Her türlü city sport çünkü : Tekerleri daha ince , jantlar 28 , yokuş cikarkende o vites oranı yeter .

Özel örüm jant mı :snzdglsn::snzdglsn: aman hocam bulaşma.

@mfmayliba
Benim de aklımı karıştıran bu. Şehir bisikleti daha mantıklı bir seçim fakat yokuş performansı çok önemli bir faktör benim için ve crp 700 de yokuş çıkma performansı daha iyi. 22 dişli ve 26 dişli yokuş çıkarken çok fark eder mi mesela? 28 jant daha iyi demişiniz fakat 26 jant ile yokuş çıkmak daha kolay. Crp 700 alırsam yol lastiği takıcam bu arada.

@ersin gürel
Neden hocam, özel örüm jant kötü mü oluyor?

Hocam bu mudur salcano dediginiz? Bu ise kadro tipi pek hos degilmis, daha guzel aletler bulabilirsiniz suan. Bu fiyata alacaksaniz hele merida gibi saglam markalarin indirimli urunleri var kis zamani onlara bakmanizi tavsiye ederim.

Carraronun tipi daha iyiymis. Whistle a da bakabilirsiniz. Bir de ghost marka aletlere. Hem marka bakimindan daha kaliteli, hem de tipleri daha guzel duruyor o markalarin. Bilgisayarim yok suan link atamiyorum tek tek :)

Salcanonun linkini atmamisim bu mudur derken :D yani bu mu su linkteki (link)

@Brick3

evet hocam ayarı kaçıyor jantın

@Auron Sanchez

Dediğiniz markalar tabii ki daha üst seviye fakat bütçem 1500 tl ve o markaların 27 viteslerini bu fiyata bulabileceğimi sanmıyorum. Zaten çok uzun zamandır bisiklet kullanmamıştım, ne kadar kullanıcam zaman ayırıcam, ne kadar zevk alıcam henüz kestiremiyorum bu yüzden şimdilik salcano'nun bu modeli işimi görecektir tahmin ediyorum. İleride daha üst bir segment bisiklet almak isterim tabii ki duruma göre.

Salcano'yu aldım bugün bu arada. Henüz kullanmadım fakat kadro tasarımını beğendim ben. Kadro bu hocam: (link)

@Brick3 carraronun sportive serisine de bakabilrdiniz, biraz acele etmişsiniz gibi

@sspl
Carraroya baktım. Benzer fiyatlı Sportive 327'de v-fren vardı. Hidrolik fren istiyordum ben. Sportive 227'de daha pahalıydı ve kadrosundan çok hoşlanmamıştım.
City Sport 10'un renklerinin yanında kadro geometrisi de oldukça güzel.

@Brick3 hayırlısı olsun o zaman 225 kullanmıştım memnun kalmıştım ben şahsen. 1 vites yüzünden tercih etmemeniz haksızlık olmuş :)

@Brick3 hayirli olsun hocam gule gule kullanin. basta hamliktan dolayi hemen yorulabilirsiniz ama pes edipte köseye kaldirmayin guzelim aleti :D

Geri