Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano city sport 40

@Emre Aslan 1981

Bu kadar ayrıntılı ve güzel açıkladığınız için çok teşekkürler ederim.

Scudo
Hocam lastik kalınılığına çok takan ve genelde ince lastiğe çok mesaklı biri olarak soruyorum, Lastikleri 2cm kalınlığında bir parmakla kıyaslarsanız kaç parmak kalınlığında? 2 parmağı geçmiyorsa tercihimi cs40'tan yana kullanmak istiyorum. Dişli oranlarının son viteste yaklaşık 40/11 olması nedeniyle hız için de iyi gibi. Lastik çapını 70 cm kabul edersek bir pedal turu/saniye'de 8m civarlarında yol ediyor ki 29 km/h gibi bir hız. 2 tur/saniyede benim istediğim seyir hızını bile geçmesi bakımından iyi bir bisiklet. Ben uzun mesafede 30-40 km/h ortalama istediğim için ihtiyacımı iyi karşılar herhalde.

@Salih Kü

Lastik boyutları 700*40. Dolayısı ile tam iki parmak gibi. Uzun yollarda daha ince lastik daha da iyi ve hızlı olabilir. Ancak sürüş konforu ve yol hakimiyeti düşünüldüğünde 700*40 bana oldukça rahat geldi. Daha önce kısa süreli 21 vites tourney çift amortisörlü bir dağ bisikleti kullandım. Son hızın onunla kıyaslandığında karşılaştırılamayacak kadar yüksek olduğunu söyleyebilirim. Gerek Darıca sahilde gerek Pendik Bostancı sahil yolundaki bisiklet yolunda 35 km leri düz yolda zorlanmadan gördüm. (Kısa sürelerde) Bununla beraber yokuş aşağı inerken 47 km ye çıktığımda kullanabileceğim pedal hala vardı. Kaldı ki daha bacak kaslarım tümüyle bisiklete uygun hale gelmiş de değil. (2 aydır bu bisikleti kullanıyorum o da fırsat bulduğumda) Yalnız 30-40 km ortalamaları yol bisikleti haricinde tutturmak uzun yollarda bence çok olası değil. Benim şu dönem ortalamalar zorlamadan 20-25 arası seyrediyorlar. Uzun yollarda yüksek ortalama yapmak için yol bisikletleri daha uygun gibi.

Bendede Salcano City Sport var...27 vites bu bisikletin en iyi yanı lastikleri 700*42 patlamıyor .Hız istiyorsanız lastiği incelteceksiniz....Bu bisikletle çok uzun km ler kondüsyonu düşük olanlar temposunu koruyamıyor...Dik kullanımdan,aynakolun kalitesiz olmasından,sınıfının en agırı olmasından büyük dişlideyken arkatarafı küçük dişlide kullanamıyorum...Güç yetmiyor ........Ama çok iyi bir tur bisikleti diyebilirim....Şehirdede iyi...AMA PERFORMANS İSTEYEN YA YOL BİSİKLETİ ALACAK YADA DÜZ GİDONLU YOL BİSİKLETİ ALACAK:))

Herkese merhaba ;

Uzunca bir araştırmadan sonra, şehir içinde kısa gezintiler için city sport 40 almaya karar verdim.

Yine belki bu postu okuyup alacaklar olabilir diye araştırmalardan sonra en uygun fiyata ancak aşağıda yazdığım gibi alınabilinmekte.

(link)

Yukarıdaki linkte 775 TL gibi bir ücret.
Ve N11'in hediye çeki kampanyasına dahil.

Şöyle ki ;

Hemen her forumda 100 liralık çeki 40 liraya satan arkadaşlar bulmak mümkün. Alacağınız ürünün yarısı kadar çek kullanabiliyorsunuz.

Yani, 40 x 4 = 160 liraya 400 liralık çek alıyoruz.
Sepeti 800 e tamamlayıp 400 lirada çekimizi kullanıyoruz.
Yani bisiklet toplam 560 liraya geliyor.
Sanırım 560 lira bu alet için gayet uygun. 400 lirasını da taksite böldürebildiğimizi düşünürsek. :)

merak ettiğim bir konu var. city sport 40 veya 50 almayı düşünüyorum. city sport serilerinde 27vites, 24 vites ve 21 vites arasındaki farklar nelerdir. fazla olan vitesler büyük vitesler mi küçük vitesler mi? yani bir pedal çevirmede gidilen mesafe mi daha fazla yoksa yokuş çıkışı mı daha rahat?

24 den sonrası gereksiz vites konusunda profesyonel değilseniz tabi ilerde değiştirme gerekirse masraf olur şehirde nerde bulacaksınız o kadar yokuşu

@bekir ö.

Eklenen vitesler büyük dişlilerdir,yani yokuş çıkmanız daha kolay olacaktır zaten Mustafa Genç'in dediği gibi 24den sonrası pek gerek olmaz zaten insan alışınca aynı yokuşu 1-2'ye atmadan bile çıkabilir.

• Beğen
Tepkiler: bekir ö.
Konuyu hortttt* latayım.

Salcano CS 40 aldım v fren. 1,5 aydır pedallıyorum. Tavsiye ederim f/p ürünü olarak çok başarılı buldum. Velo barendli elcik , ışık , arkaya alarmlı kırmızı ışık, kask , eldiven , çanta , matara , yedek iç lastik - tamir kiti , pompa techizatlarını da aldım .

Amacım 40 - 50km lik uzun tulara çıkmak .

Geri