Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano City Sport Kullanıcı Kulübü

@Gökhan Semiz @mehmet zeki yalçın

Teşekkür ederim cevaplan için az daha bütçeyi zorlayıp
Salcano City Sport 30 almaya karar verdim fiyatı çok uygun geldi 794TL beyaz- mavi-gri rengini ama heralde tam olarak bu rengi

(link)
https://i.hizliresim.com/1yQpWj.jpg

Akıllı telefonlara 2000-3000 TL verildiği günümüzde bisiklete 800TL vermek bence çok değil (az bile :) ) telefonu senede veya en iyi ihtimal 2 senede bir değiştirildiğinde bisiklet çok daha uzun yıllar kullanılabiliyor , ondan dolayı bütceyi zorlamak da fayda olacağını düşünüyorum.
Yukarıdaki linkte fiyat 949TL olarak gözüküyor bisikletin rengini seçince fiyat otomatikman 794tl ye düşüyor acaba bir yanlışlıkmı var diye siteyi aradım ama açan olmadı
size sormak isteğim ben bu bisikleti şimdi alsam kurulumunu 1-1,5 ay sonra yaptırsam bir sorun olurmu fatura ile herhangi bir salcano servisine mi götürüyoruz.fatura kesildikten sonra belli bir süresi varmı?

Ekstra : kadro boyu olarak Salcano City Sport 30 modelinde 18 ve 20 olarak iki farklı model var değil mi , 168cm için 18' daha uygun heralde değilmi

Scudo
Herkese merhaba.
Bende araniza bugun aldığım city sport 10 HD ile katildim.Az önce de 8km kullanarak siftahı yaptım.
Pendik Kurtköy'de oturuyorum.Bu bölge ve sahil yolunda yolu paylasacak yol arkadaşlarının mesajlarını beklerim...

Selçuk

@war3z linkteki bisiklet 2015 model yukarda resim koyduğun 2014 model zannedersem.fark etmez 794 tl ye çok uygun cs 30 modeli gönül rahatlığıyla alabilirsin.bende cs 20 olanı var tek fark disk fren olması,oda önemli değil.18 kadro sana olacaktır.çok güzel model hiç kaçırma.

@selcukokmen hayırlı olsun.güzel model almışsın.o tarafa gelemem ama kartal sahile inersen berabaer oluruz

Ben de bugün cs40 aldım ve yaklaşık 10km pedalladim. Gayet beğendim karşılaştırma yapamıyorum yeniyim bu işte. Modelinin 2015 olduğunu nasıl öğrenirim. Garanti belgesine baktım ama göremedim?

Hayırlı olsun. Ben de alacağım yakında bundan bir tane inşAllah.

@selcukokmen Hoş geldiniz. Bisikletiniz hayırlı olsun.

Arkadaşlar city sport modellerde 20" den büyük kadro yok mu ?? Boyum 1.90. 22" veya 24" olması lazım diye düşünüyorum..

@sami_fen Sitesinde göründüğü üzere 20 den büyük yok herhalde. Bende 185 boy 18 almıştım. Normal kullanımda sıkıntı yok fakat uzun yolda yukarıdaki mesajlarım da belirttiğim gidonun aşağıda kalmasından dolayı fazla eğilme söz konusu. Şimdi gidonu yükseltmeyi düşünüyorum. Sizde 20 inç kadro yu deneyip görebilirsiniz. 20 nin çok küçük geleceğini sanmıyorum, bacak boyunuzla da alakalı. Bacak boyunuza göre sele ayarlamasında sıkıntı çekmezseniz 20 kadro olacaktır. Açılı gidon boğazı olduğu için isterseniz gidonu belli bir seviyeye kadar yükseltirsiniz.

Alacaklarımı alt alta toplayınca gerçekten bu kadar tutacağını hiç düşünmezdim bisikletin yarı parasını geçiyor daha da geçecek gibi tabi bunları yavaş yavaş almayı düşünüyorum ama çok tuttu be :)
Bisiklet almakla iş bitmiyor yani aksesuarları da hesaba katmak gerek :)
bu listeye ekleyeceğiniz var mı eksik kalan ön arka bagaj vb..

800 TL salcano city sport 30

75TL Abus mini U kilit (ALDIM)
25TL SP-5 ANAHTARLI SPİRAL (ALDIM)
14TL MNP 100 EL POMPASI B'TWIN (ALDIM)
48TL Kask 300 - GRİ B'TWIN
80TL Km sayar B twin Count 8
25TL ANAHTAR TAKIMI - MAVİ B'TWIN
75TL Çamurluk (TOPEAK DEFENDER FX/RX veya POLİSPORT GEORGİA)
50TL Çanta (Sele altı , kadro vb.)
30TL Aydınlatma
25TL Yedek iç lastik ve yama seti
25TL Suluk
10TL HENKEL WD-40 Pas Sökücü
10TL Würth Fren Balata Spreyi
25TL Würth -Yağlama Spreyi

TOPLAM AKSESUARLAR : 506 TL

@war3z tur yaparım diyorsanız bagaj olur, heybe olur, çadır, mat, tulum olur :) Geri kalan şeyleri yazmışsınız zaten liste kabarık :)

merhaba arkadaşlar ben city sport 10 hd almaya karar verdim, 1.83 boyundayım bisikletin jant boyu 28' , hangi boyda bir kadro benim için en uygun olur 18 inçlik mi 20 inçlik mi?
bir de en uygun hangi siteden bunu alırım bilgisi olan var mı?

benim en uygun bulduğum site bisikletcim comdu orada da 18 inçlik kadro varmış. 20 inç ile 18 inç arasında çok fark olur mu

ben 1,68 boyundayım 18'' kullanıyorum ve tam oluyor bence size 20'' uygun olacaktır 18'' in küçük geleceği kanaatindeyim.

Arkadaşlar merhaba, bu iki ürün arasında kaldım. Şehir içinde kullanacak olduğum bisiklet için tavsiyelerinizi bekliyorum.

(link)

(link)

Bu ürünlerin fiyatları, diğer mağazalar ile karşılaştırdığımda oldukça uygun geldi, sizler neler düşünüyorsunuz?

Birde 75 TL fark CITY SPORT 20HD için değer mi?

Bu konuyu bisiklet seciminde acmistim, fakat burada da bilgi almak istedim.

@Veba Fotoğraflarda görülen modeller 2013 olduğu için fiyatlar o şekilde yazılmış olabilir. Bu demek değildir ki 2013 kötü. Ben 2014 kullanıyorum 2015 lere göre daha iyi olduğunu düşünüyorum. 2013 le 2014 arasında bir değişiklik yok hatırladığım kadarıyla.

Sorunuza gelirsek burada iki modeli ayıran en büyük özellik fren çeşidi. Disk frene ihtiyacınız var mı ? Yoksa bazıları gibi görüntüsünden hoşlandığınız için mi seçtiniz ? Cevabınız hayır ise v-fren size yeter de artar.

Bir çok disk kullanıcısı parmak ağırlığı ile fren, çok hafif fren kolu vs derken v freni fren olarak görmüyorlar ama kullandığımız 15 kiloluk demir parçası için v fren tüm ihtiyaçları karşılar. Yağmurda da karşılar, çamurda da karşılar. Disk sahipleri hemen derler çamurda v fren tutmaz çamur dolar falan. Hepsine soruyorum çamurda 50-60 km ile mi yol alıyorsunuz ? Tabii ki hayır. Zaten zor pedal çevirdikleri arazide ha disk ha v fren fark etmez. Karar sizin.

• Beğen
Tepkiler: Veba
@Gökhan Semiz

Ucuzlugun sebebini anladim. Disk frene ihyiyacim yok. Herhalde her sene donanimi degistimiyorlardir? Benim icin 2013 ya da 2014 olmasi pek fark etmiyor bu acidan. Peki City sport 20 hd hakkinda ne dusunuyorsunuz? Sizce aradaki fiyat farkina deger mi?

@Veba 2013-14 modellerde göbekler suntour ve shimanoydu, 2015 modellerde chin haur diye değiştirdiler. Attığınız linklerde de 2015 özelliklerini yazmışlar herhalde.

Disk frene ihtiyacınız yoksa cs20 hhakında bişey söylememize gerek yok çünkü v fren alacaksanız cs20 yi almayacaksınız. Ha fren harici cs30 ve cs 20 arasında dağlar kadar fark yok. Vites farkı vardır ama kullanımı, konforu vs etkileyecek fark yok. Aynı kasa arabanın makyajlısı gibi. Hatta 30 ve 40 arasında da fark yok. Sadece 24-27 vites farkı var ama aradaki 3 vites hissedilir değişiklik sağlamaz.

• Beğen
Tepkiler: Veba
Scwalbe maraton racer sipariş ettim 700x40 olması gerekiyor gelince atarım

salcano city sport 30 carraro sportive 224
hangisi sizce?

@dichter Böyle bir kulüpte tabii ki genel olarak salcano cevabı gelecektir çünkü hepimiz onu tecrübe ettik. Sportive ve city sport muadil modeller olduğu için aralarında ahım şahım fark yoktur. İki modelinde komponent, kadro vs yapıları çok benzer. Ben 2014 Cs40 alırken carraro ile karşılaştırdım ve salcanoda lastikler bile carraroya göre kaliteli olduğu için salcano seçtim ve memnunum.

2015 model carraro da michelin lastiğe geçti. Aralarındaki farklara bakacak olursak; vites kolları, ön arka vites aynı model. Lasikler carraro da michelin, salcano da continental, carraro da aynakol shimano salcano da sr suntour, iki modelde de maşa aynı.

Kısacası neredeyse aynı modeller. Kadro geometri farkları var. Ben salcano dan memnunum ve önerebilirim. Gerisi size kalmış. Başka önerileri göz önünde bulundurup mümkünse iki modeli de görüp karar verebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: poet
Geri