Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

salcano excel ön vites ayarı

bekirişgör

Aktif Üye
Tepki
21
Bisiklet
Scott
yeni bisiklet aldım salcano excel ucuz ve kaliteli olmayan bi vites sistemi var sunrun marka. ön vitesi 1. dişliden 2. dişliye geçiremiyorum çok sert oluyor arka vites ayarını yapmak kolay oldu fakar ön tarafla 3 saattir uğraşıyorum yardım edebilecek varmı?

Scudo
hocam ön aktarıcıda iki vida bulunur genelde biri teli sıklaştırır biride aktarıcıyı sağa sola kaydırır vidalarla oynayınca farkedeceksin zaten önceki dişliyi en küçüğe al o sürtmüyosa diğerine al öyle bi ayar tutturabilirsin sanırım ben böyle yapıyorum

tabi hani bu uygulamaya geçmeden ön aktarıcıda tel fazla gerdirilmişte olabilir vida ayarı yaptığın halde sertse hala teli biraz daha gevşek tutmaya çalış

İki vidayı da hafif yukarı döndür, ben de yaşadım aynısını.

iki vida alt limit üst limit olarak ayarladım zar zor ama teli fazla gerdirdim galiba. gevşetince hiç geçmiyor ellerim harap oldu vitesi geçirmeye calısmaktan. 2. dişliye atabiliyorum fakat 3. dişliye atamıyorum 1 kere attım oda çok zordu. bide orda bi yay var ön aktarıcıda o çok sert bi şüphemde orası.

pek sanmıyorum hocam sorun yoktur tel fazla gerilmiş çok az daha gevşetirsen düzelir bence

bisikleti eve çıkarıp tekrar deneyeceğim inşallah öyledir. acemilik zorlu geçecek galiba :) çok teşekkür ederim yardımlarınız için

vidaları orta değerine gelecek kadar sıkıştırıp sonra teli en küçük dişlideyken ayarını yap hocam ilk önce telin sonra vidalarla oynamadan bir dene en büyük dişliye geçmekte hala çok gerginse biraz daha gevşet en son vidalarla oynama işini yap onlar ince ayar yapar çünkü tel yine sert kalır umarım çözersin sorunu

hocam çok saol galiba işe yaradı ama gevşetince aktarıcı görevini yapamıyor 3. dişliye atamıyor zinciri

hocam çok az gevşetmen lazım bu seferde fazla kaçmış galiba 2 kişi daha kolay yapılır aslında bi kişi teli tutup diğer kişide sıkacak vidayı tel istediğin gibi durmuyor çünkü kayıyor o ayarı pense vb bişeyler iyice sıkı tutup vidayı sıkın birde

Geri