Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano fiyatları güncelliyor.

@ceyhun demirel
Zaten durum şuan tam da öyle 2.el piyasasına bakmışsınız zaten görmüşsünüz de farkı
Fakat durum çok vahim:confused:
Bu kadar artış olması da gayet normal:harika:
Adam elinde ki 2.eli satsa üstüne ne kadar koyup sıfır alabilecek veya ne kadar koyup bir üst modelin 2.elini alabilecek 2.eller zaten uçmuş:booo:
Bence 0 fiyatlar düşürülmeli(lakin böyle bir şey söz konusu bile değil 0 bisiklet satanlar açısından):hasta:
Ben bunu 0 satan bayi mağaza vb. Esnafların aç gözlülüğüne bağlıyorum bir bisikletten geçen sene 700tl kar etmeyi planlayıp o fiyata etiket basıyor ve dolar bir kaç ayda fırlıyor ve doların artmasından faydalanarak hemen karı 1200 1300 tlye çıkarıyor ve sonra olanlar orta da.:ssrtcbya:
Yanlış düşündüğüm bir konu varsa affola:)
Bu yazmış olduğumu ise bir gözlem sonucu elde ettim:eek:hepinize saygılar:hhhhhh:

Scudo
@Afyon35
Dediginiz aklima bir soru birakti. Gercekten neden 2.el urunler 0 urunden %10-20 daha ucuz?
Sonucta ben 1000 liraya almis 4 sene kullanmis hasat etmisim. 0 i 2000 lira olmus diye ben gelip de 1600 satmam mantiksiz geliyor. Zaten 1000 e almisim. Tarla mi bu? Boyle olunca dediginiz gibi insanlar 2. Ele yonelmez 0 urun fiyati surekli artar. Alamayacak durumlara geliriz. 1000 lira etmeyecek mala 2000-3000 oderiz. Oduyoruz da.

@kadir karakaya Sorun da bu işte herkes kesesini düşünüyor ama geleceği düşünen, 80 milyonun aynı haraketi yaptığında nasıl sorunlar doğuracağını göremiyorlar, kura bağımlılık arttıkça kura karşı değer kaybediyoruz :(

• Beğen
Tepkiler: kadir karakaya
Bir güncelleyemedi..

@Batuhanayturk

Sadece bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Kurdaki artışın sebebi dünyada doların değerlenmesinden ziyade Türk lirasının değer kaybetmesinden kaynaklanıyor. Yani Türk lirasının alım gücü düşüyor. Paramızın alım gücüne temel tüketim maddelerinden birine endeksleyerek bakalım duruma ve bu örnek için "un" seçelim. Etiketlendirmenin yapıldığı zamanda 700 liraya 10 çuval un alıyordunuz şimdi ise 700 liraya 5 çuval un alıyorsunuz. Satıcı karını korumak istediği için kazandığı para ile yine 10 çuval un almak istiyor ve 1400 lira kazanabilecek gibi zam yapıyor.

Kur sabit olsa ya da en azından öngörülebilir/stabil şekilde artsa, dolar ile aldığı bisikleti tl ile satarken hesabını ona göre yapar ve bisiklete zam yapmak zorunda kalmaz. Ancak kur 2 ayda %50'ye yakın arttı. Haliyle satıcı da dolar ile aldığı bisiklete dolar cinsinden kar koyuyor. Yani 200 dolar kar koyduğu bisikletini doların artışına göre ayarlayıp tl cinsine çeviriyor ve sonuç 1400 lira kar.

Sonuç olarak demek istediğim, olaylara sadece müşterinin gözünden bakmayarak satıcıyı da anlamaya çalışmak gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Batuhanayturk
Bundan 2 ay once araba aldım. Araba galerileri soyle calısıyor. Dıyelımkı elınde 10 tane arac var. Ikısını 6 ay once 50.000 e Ikısını 3 ay once 60.000 e kalan dordunu de gecen ay 70.000 e almıs. İlk once 50 ye aldıklarını 55 e satıyorlar. Onlar bıtınce 60 a aldıklarını 66 ya onlar bıtınce yetmıse aldıklarını 77 ye satıyorlar. Ben mesela beyaz arac alacaktım 82 ıdı fiyatı. Karar verene kadar beyaz satıldı. Yeni beyaza 86 istediler. Eski tarihte gelen farklı rengi 82 ye aldım. Mantık budur bence. Elindeki mala zam yapsa bile cüzi olmalı bu. Yenı gelecek mal dusunulerek zam yapılmaz. Bu işin caresi de satın almamaktır.

@kadir karakaya
Anlattığınız gibi şuan piyasanın durumu ama bir yanlış olmuş:kötü:
0 almak isteyenlerde almıyor çünkü öyle güzel temiz 0 ayarında 2.el pisletler var ki görseniz insanın 0 alası gelmiyor 0 almanın ne kadar gereksiz olduğunu düşünüyor :harika:
Ki bende aynı şekil yaptım çokta memnun kaldım eğer sıfır alsaymışım hata yaparmışım iyi ki de uyarılmışım bu konuda :cool: ve herkesede tavsiye ederim:hhhhhh:

@mergin
Haliyle insanlar 2.ele yönelecek bu durumda:uzgnm:
Ve tam da bu böyle bir durumda 2.elde patlayacak:eek: ki adam da piyasayı takip ediyor ve hedeflediği bir şeyi bisikleti satın alacak birde ne görse o da zamlanmış:rolleyes:
Haliyle o da kendininkine zam yapacak ki arada ki açık çok fark oluşturmasın:krnz:
Ve şuan çoğu insan istediğini alamayabiliyor:hihi:
Bunun da getirdiği sonuç şu olsa gerek
2 hafta önce sahibinden aracılığıyla salcano xrs030 için pazarlık yaptım normal fiyatı 2500 ben 2100 verdim çünkü bütçem o kadar:utan:
Adam da vermedi bir alt modelini o fiyata koymuşlar çünkü (geçen sene xrs030 1900tl idi aynı bu bisiklet)adam bunu görüp bana o fiyata vermek istemedi:booo:
Olaydan 1 hafta sonra adam buyur gel 2100tl ye vericem bisikleti sana dedi;)(fakat ben yine almadım haliyle:confused:)
Yani aslında fiyatlar ufak bir miktar da olsa böyle böyle piyasanın durumu değişebilir herhalde:snzdglsn:
0 satan esnaflar veya bayilere daha çözüm bulamadım:islik:eek:nlara bulduğum zaman yazarım burayao_O
Demem şu ki 2.el fiyatlardan rahatsız olanlar bu güzel bir taktik ama herkesin ayak uydurması lazım:huhuu:(ki uyulabilir)
Yani kimse hakkından çok para israf etmesin bence gerekte yok 1 sene önceki düşük fiyat pisiklete, bu sene 500 600 tl fark vermenin hiç bir anlamı yok üstelik model düşüyor:hrkbuya:hiç bir artısı yok:bsmagryr:

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Batuhanayturk

Aynen öyle hocam cidden. Ben de sıfır fiyatları görünce ikinci ele yöneldim. Geçen hafta, yazın biriktirdiğim para ile bir triban 520 2017 aldım. Şu an baktığımda triban 520 aynı kompenentler ile 3000 TL. Tek farkı boyası.

Ekran Alıntısı.JPG

Geçen sene Nisan ayında indirim ile 1500 TL'ye düşmüştü. Bilin bakalım ben ikinci eli kaça aldım? 1700 TL!!!

15 ayda bir ürünün %100 zamlanması acı verici gerçekten.

@dodurgalı_06
Ben artık zararın neresinden dönersen kardıe sözünden gidiyorum:D
Alabildiğimin en düşük fiyata almaya çalışıyorum :krnz:
Ama son zamanlarda bisiklet veya bisiklet ürünlerde ne alsam koymuş gibime geliyor:eek:ops:
İnşallah piyasa düzelir:ssrtcbya:lakin ondan da ümidi kestim:agla:

• Beğen
Resmi rakamlarla üretici enflasyonu %32, tüketici enflasyonu %18 çıkmıştı. Bu şu demek; belirli bir süre sonra üretici fiyatındaki enflasyon, tüketici fiyatına da yansır, dolayısıyla önümüzdeki aylarda hızlı şekilde tüketici ürün grubundaki malların fiyatları hızla artacak. Fakat kur değişimi çok fazla olmazsa bir süre sonra, üretici fiyat enflasyonu artmayacak, daha sonra da üretici fiyat enflasyonu ve tüketici fiyat enflasyonu bir süre sonra birbirine yaklaşacak. Uzun lafın kısası, gelirimiz aynı hızla artmayacağı için, fakirleşeceğiz.

arkadaşlar geçen günlerde 2300 tl olan city sport 10 hd şu anda 1700 tl baya ucuzlamış

Salcano nun sitesinde fiyatlar hala 0 guncelleyemediler gunlerdir meblağ büyük heralde cikamadilar isin icinden

• Beğen
Tepkiler: Batuhanayturk
acaba 2019 lar mı geliyor

3AED1A18-3978-4E8D-885C-F7E73CBF3F64.jpeg 2018 Merida reacto LTD da nın dolar ilk artış gösterdiğindeki fiyatı:

551B0FC2-6B73-4E5A-AF16-1E89BD46F949.png
2018 Merida reacto LTD da nın şimdiki fiyatı:
Burada sonradan ciddi bir indirim güncellemesi olmuş. Ama hatırladığım kadarı ile yaz başındaki ilk fiyatı 21000 liraydı.
21000>31.740>27.210

Güncelleyemedi. :D

beyler aynı zamlar her alanda geliyor, kimseye zam gelecek diye yüksek fiyattan satmasına kızmamak lazım. sonuçta tekrar bisiklet alacak, o da zamlı fiyattan alacak. bu böyle iç içe geçmiş bir sistem, ekonomi komple düzelmeden kişi kişi ele almanın anlamı yok.

aynı fiyat yükselmesi motorlu araçlarda olduğu zaman adam 2. el arabasının fiyatını yükseltse aynı gözle bakılmaz misal, veya sizin başınıza da gelebilir bu.
absürt fiyatlar olmadığı sürece fırsatçılık olarak değerlendirmemek gerekir bence.

• Beğen
Yapacağı zama göre biz de kafamızdaki Salcano imgesini güncelleriz olur biter.

Fırsatçılık konusunda ise sadece şunu söyleyebilirim: Al-ma-ya-cak-sı-nız!

Mecbur kalmadığınız sürece bu şişirilmiş fiyatlarla ürün almayarak tüketimden gelen gücünüzü kullanabildiğiniz kadar kullanacaksınız. Mecbur kalırsanız yapacak bir şey yok.

Ben Türkiye'den parça almayı bıraktım. Komple Çin'den alıyorum. En azından dolar %30 artınca %50 zam yapma sahtekarlığına tevessül etmiyorlar. Artınca neyse o yansıyor fiyata.

@tersderyar Keşke bu fiyatlara çıksak Salcano'yu mu beklerim?

Geri