Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano Folda

@Tamer KAMIŞLI

kazasız sürüşler diliyorum darısı başıma :)
senden bu bölümde ayrı bir konu açarak, detaylı bir inceleme yazısı ve bol resim bekliyoruz
bu arada bisikletinin ilk dikkatimi çeken özelliği benimde gidon mandalı oldu...

Scudo
Süper... Güle güle kullanın...

Alsak mı acaba?

Açtığım konuda biraz biraz bahsettiğim bazı şeylerden. Katlanma videosu çekebilirim yakın zamanda, ayrıca daha fazla fotoğraflı ve incelemeli bir yazı yazmayı da düşünüyorum. Dün bisikleti 10 km kadar kullanabildim sadece ama dediğim gibi ufak lastik sorunu haricinde memnunum. Bu da umarım çözülebilecek bir sorundur?

Tuğrul Bey kaçırmayın alın bence :)

Sevgili katlanır bisiklet tutkunu arkadaşlar. Maddi durumları ayarlayabildiğim zaman aranıza katılmayı çok istiyorum. Dün akşam Sirkeci-İstanbul'da bisikletçileri dolaştım. Sırayla Ümit Folding, Salcano Folda ve Salcano Easy Lux'ü gördüm. Yanyana duruyorlardı. En göz alıcı olan Salcano Folda idi. Easy Lux'ü biraz hantal buldum, Ümit ile ilgili bir önyargım yoktu ama duruşu, denge konusunda verdiği görüntü pek içime sinmedi. Burada hiçbir marka ve modele karşı bir duruş sergilemek istemiyorum yanlış anlaşılmasın, sadece bütçe-optimum tercih konusunda ortayı bulmaya çalışıyorum. Daha sonra sokağın biraz üst tarafında onu gördüm. Kron FD-1000.... Fiyat olarak bir basamak yukarıda. Ancak gövdesi, komponentlerin duruşu, fren kolunu sıktığında verdiği sağlamlık hissi, diğerlerinden farklı bir kategori olduğunu hissettirdi bana. Değerlendirme yaparken nasıl hareket etmeli, ne yapmalı? Şu anki görüşüm, 200 TL fazlasını zorlayıp Kron almak gibi sanki....
Sadece şu ana kadar Bianchi folding'i çıplak gözle göremediğim için o konuda tereddütlüyüm.

Kron FD1000 kullanıyorum şuan tek sıkıntım tekerlerin yalpa yapması. Yeni bisiklet olduğu için dediler, forumda da biraz araştırdım öyle duruyor. Anladığım kadarıyla dış lastikler janta tam olarak oturmadı. Birde sanırım hatalı montajdan ötürü zincir kadroya değiyordu ama onu çözdük. Alırken dikkat edin. Gönül ister ki Dahon alalım ama dediğiniz gibi bütçe.. :)

ben geçen ekim ayında salcano easy lux aldım. çok sık kullanmıyorum (şehir bisikleti günlük kullandığım için), daha çok eşim ve 13 yaşındaki kızım kullanıyor. malzeme kalitesi fena değil. 7 vitesli olması işe yarıyor, ama tekerlek çapı küçük olduğu için (28" şehir bisikletine göre bu 20" olduğu için aynı mesafeyi almak için %40 daha fazla tur atması lazım tekerleğin ve tabii bacaklarınızın) fazla yokuşa gelmez yani.
bir de en belki de tek gıcık olduğum nokta: katlandığı zaman ön ve arka teker tam üst üste gelmiyor; yani birisi hem dikey hem yatay olarak kayık vaziyette kalıyor. bu durumda katlı vaziyette tekerlerin üzerinde durmuyor, bir yere yaslamak gerekiyor. uygun bir taşıma çantası bulsam/yaptırsam daha sık kullanabileceğimi düşünüyorum, çünkü toplu taşıma araçlarına rahat alıp gidebilirim.

Folda ile eğimsiz yolda ilçeler arası tur yapılabilir mi? Burada 10 - 15 km ilçeler arası.

@Burak Özkan

bence yapılır. ayrıca yokuş performansı da kötü değil.

folda kullanan bir arkadaş daha var (serkankoc). onun da görüşünü bekleyin bence.

Bisiklete sahip olmam nedeniyle yokuş performansı konusunda acaba taraflı mı görüş veriyorum diye düşünerek dün akşam bol yokuşlu bir parkurda bir gezi yaptım. sizin endişelerinize ve beklentilerinize ışık tutması bakımından genel bir yorum yapayım.

Yokuş konusunda:
1- Hafif yokuşları hiç zorlanmadan rahat bir sürüşle aşabiliyorum. 3.-4. viteste.
2- daha dik yokuşları 2.-3. viteste zorlanmadan çıkabiliyorum.
3- çok dik yokuşları en tepesine doğru 1. vitese düşerek çıkabiliyorum.

Genel sürüş ve konfor:
1- maalesef yüksek hızlara çıkamıyorum. çok yavaş olduğu anlaşılmasın standart bir gezi/seyir hızı sağlıyor bisiklet. Aslında bunun temel nedeni viteslerin yetersiz oluşu. 6 değilde 12 vites olsa nerdeyse 2 kat hıza ulaşmak mümkün olacak. bisiklet hafif basınca gidiyor. düz yolda dahi 6 vitesin üstüne vites istiyor. yokuş inerken pedal basmak gibi bir lüksünüz yok. dediğim gibi vitesler buna müsaade etmiyor.
2- sürüş konforu ve kontrolü oldukça iyi. genel yorumlarda tümsekler çukurlar çok rahatsızlık verir şeklinde yorumlar yapılmış ancak benim öyle bir şikayetim yok. köyde eski bir bisan dağ bisikletim var (hiten kadro maşallah gülle gibi) . kıyasladığımda folda ona göre çok rahatsız çok konforsuz demem mümkün değil. ayrıca hafifliği ve oturma pozisyonu nedeniyle dağ bisikletine göre kullanım konforu kıyaslanmayacak şekilde iyi. ayrıca sivrisinek gibi manevra kabiliyeti çok yüksek.
3- sürüş pozisyonu oldukça rahat. sele ve gidon arası mesafe 2 metre boya kadar rahat sürüş sağlar bence. markasını bilmiyorum ancak sele çok rahat.
4- tekerleklerin çok geniş olması nedeniyle yola çok iyi oturuyor. güvensizlik hissi vermiyor. bisiklet altınızdan kayıp gidecekmiş gibi olmuyor. asfalt üstünde kumlu zeminlerde veya toprak zeminlerde şimdiye kadar hiç kaymadı.
5- kullanılan malzemeler kaliteli. hiçbiri elinizde kalacakmış hissi vermiyor.
6- sonuç olarak başka marka model katlanır bisiklet kullanmadığım için karşılaştırma yapmam mümkün değil. belki bir buluşmada diğer arkadaşların bisikletlerini deneme imkanım olur. şu an için benim beklentilerimi karşılıyor ve tatmin edici bir sürüş sağlıyor.

Sürüşünü gerçekten merak ediyorum. 16 inç olması kafamı karıştırıyor.
Tasarım olarak çok benzer olan Dahon Curve incelemesini izledim. Videoda bisiklet gayet akıcı. Komponentleri tabii ki farklı olduğu için sürerken verdiği his farklıdır ama fikir vermesi için Folda da böyle akıcı mı?

@Burak Özkan

evet akıcı. en kısa zamanda ben de bir video yükleyeyim en iyisi

video bekliyoruz :))

foldayı inceledim uzun süre nette ama hiç video görmedim ve henüz kendim binip test etmedim.

almayı düşündüğüm bisiklet.

Geri