Sevgili katlanır bisiklet tutkunu arkadaşlar. Maddi durumları ayarlayabildiğim zaman aranıza katılmayı çok istiyorum. Dün akşam Sirkeci-İstanbul'da bisikletçileri dolaştım. Sırayla Ümit Folding, Salcano Folda ve Salcano Easy Lux'ü gördüm. Yanyana duruyorlardı. En göz alıcı olan Salcano Folda idi. Easy Lux'ü biraz hantal buldum, Ümit ile ilgili bir önyargım yoktu ama duruşu, denge konusunda verdiği görüntü pek içime sinmedi. Burada hiçbir marka ve modele karşı bir duruş sergilemek istemiyorum yanlış anlaşılmasın, sadece bütçe-optimum tercih konusunda ortayı bulmaya çalışıyorum. Daha sonra sokağın biraz üst tarafında onu gördüm. Kron FD-1000.... Fiyat olarak bir basamak yukarıda. Ancak gövdesi, komponentlerin duruşu, fren kolunu sıktığında verdiği sağlamlık hissi, diğerlerinden farklı bir kategori olduğunu hissettirdi bana. Değerlendirme yaparken nasıl hareket etmeli, ne yapmalı? Şu anki görüşüm, 200 TL fazlasını zorlayıp Kron almak gibi sanki....
Sadece şu ana kadar Bianchi folding'i çıplak gözle göremediğim için o konuda tereddütlüyüm.