Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano Hector

Tepki
11
Öncelikle Adım selim yeni üyeyim , siz kardeşlerim ve abilerimle hoş vakitler ve eğlenceli etkinlikler geçirmek ister ve herkese Selam Ederim :)

Şu an bir bisikletim yok , ama düşündüğüm bir model var
Salcano Hector
Ben siz abi ve kardeşlerim gibi bisiklet tutkunu değilim yani gezmek için ve birazda spor için istiyorum
bu model 210 lira kadar birşey
acaba bu model bisiklet hakkında siz bilgili ve deneyimli abi ve kardeşlerim ne diyeceksiniz,Beni tutar mı ?
Şimdiden İlginize Teşekkür Ederim
Saygılar
:rolleyes:
(link)

Scudo
selim hosgeldik bende yeni üyeyim bu foruma :)
aslında bisikleti kullanma amacın fiyat aralıgın ve beklentilerin yönünden bilgi verebilirsen bir cok arkadas daha detaylı yardımcı olacaktır..

ben bisikleti alırken once orta duzeyde konfor aramıstım ( 1-2 hafta oluyor alalı ) ilk olarak malzeme kalitesi cok onemli yukarıdaki modeli ben teshirde gördüm acıkcası hani insan sunu soruyor kendine biraz daha eklersem surası soyle olanını alırım yoksa 1-2 sezon sonunda kullanamamak var ..
tabi ben çıtada çok uçtum o ayrı :) bilemiyorum max limitin nedir ancak ben bu modeli önermeyeceğim cunku bisiklete dokundugunda hersey anlasılıyor :S
önce fiyat aralıgı belirle
ardından o fiyat aralıgında kadrosuna ve malzemelere bakarak ilerle
zaten markalar aralarında cok buyuk farklarla yarısmıyor gördüğüm kadarıyla
şöyle ki ;aynı fyatlarda firmalar ya kadroyu düşük yapıyor vitesleri frenleri daha iyi tutuyor yada kadro dahi iyi olup vites ve frenler kalitesiz oluyor ..

• Beğen
Tepkiler: SeLim Salcano
o zaman hoşbulduk :)
ya ben bu bisikleti gördüm hoşuma gitti ,
spor amaçlı , akşamları gezmek için , istiyorum
rahatmıdır acaba ?
amasör(artık adı neyse xD) olması rahat anlamına mı gelir ?

Hoşeldin Selim, ben de yeniyim. Aman bisiklet almadan önce çok iyi araştırma yap. Önce hangi beklentilerle ve ne amaçla bisiklet alacağını belirle. Kadro boyu çok önemli bir kere. Sonra nerede kullanacaksın ? Mesela şehirde gezeceksen çift amartüsör gereksiz. Boşuna ağırlık yapar, yokuş çıkmakta çok zorlar, asfaltta harcadığın enerjinin bir kısmını amartüsör alacağından fazladan yorulmuş olursun. Tek amartüsörlü ( sadece maşasında amartüsör olan) dağ bisikleti her yolda işini görür. Diyelim ki yolları bozuk bir şehirde ya da dağlık bir kasabada yaşıyorsun, ince tekerlekli yol - ya da yarış - bisikleti senin için çok rahat olmayacaktır. Ama düzgün asfalt yolları olan bir şehirde çitf amartüsörlü bisiklet kullanmak ta seni zorlayacaktır. Dilerim vermeye çalıştığım örneklerle, düşüncelerimi anlatabilmişimdir. Hafif ve dayanıklı bisiklet bence her zaman tercih sebebidir. Selamlar

• Beğen
Hoşbulduk :)
Yorum için çok teşekkür ederim
ya bu bisikletle mesela bayaa yol gidebilirmiyim
gezmek için istiyorum , zorlasın vücudum kaldırır diye düşünüyorum :)
bu bisiklet acaba uzun yollar için kullanılabilir mi ?
Mesela abilerimiz ve kardeşlerimiz bir çok etkinlik yapıyor
bende bu bisikletle katılıp onlara eşlik edebilirmiyim ?

selim arkadaş uzun yolda bu bisiklet fazla idare etmez diyorum kısa yollarda kullanmak istersen senin için elverişli olabilir. veya biraz daha bütçe edinirsen dahada iyi bir bisiklet alabilirsin

• Beğen
Yorum İçin teşekkür ederim :)
yani öyle uzun da değil gezmelik olsun uzun düşünmem zaten bisiklette :)

@SeLim Salcano

benim bisikletime benziyor tek amortesörlü benimkiside çok rahat heleki kasislerde geçişlerde yaylı sistemi sayesinde çok rahat oluyor sağlam bir bisiklet kaç kez düşürdüm :) hele bir defasında kendimi kaldırıma attım bisiklet başka bir yere fırladı gittim baktım sapa sağlam
tek dez avantajı ağar bis bisiklet sürerken problem değil de köprülerden taşırken sorun oluyor
gerçi bende eskisi gibi zorlanmıyorum kas mı yaptın ne taşıya taşı :)
ilk bisikletini çok pahalı alma derim çünkü zaten heba olacak kendimden biliyorum iyice profösyene olmaya başlayınca gönlüne göre alırsın

• Beğen
Yorumun için teşekkür ederim :)
ya fiyat 210 lira benim içinde ilk deneyim için iyidir
bisikleti gördüm siyah - kırmızılı rengi çok hoşuma gitti
ben zaten sporcuyum bisikletin beni yokuşlarda zorlaması aleyhime değil aslında lehime bir konu :)
şimdilik bunla başlayacağım ileride daha güzel , kaliteli bisikletletlere yöneleceğim

@SeLim Salcano

yokuşlardan aşağı inerken rahat iniş oluyor ama çıkarken biraz ağırlığı var buda demek oluyorki gelsin kaslı bacaklar:D

• Beğen
bende yaklaşık bir ay önce aldım ve gerçekten çok memnunum.çokta gösterişli sokakta gezerken insanlar şöyle bir bakıyor:) arkadaşların dediği gibi biraz ağır olduğu için yokuşları çıkmakta zorlanırsın (yaklaşık 14 kg olması lazım).onun haricinde gerçekten rahat ve memnun kalırsın benim görüşüm bu.herhangi bir olumsuzluk yaşamadım sadece aldığımda vites ayarı yeterli değildi onuda tornavidayla gevşeterek on saniyede falan hallettim :)

• Beğen
birazdaha iyisini almanızı öneririm uygun fiyatlarda kron sedona vs. bulabilrsiniz hatta 2. el bile alabilrsiniz yeterki daha güvenilir olsun önce emniyet ...

• Beğen
@pınar kacakkiz

yeni kayıt olan arkadaşımızı daha iyi yönlerdirsek ?
ağır bisiklet için genel tabir vardır,daha iyi kas yaparsın.ağır bisiklet insanı yorar başka birşey yapmaz.daha çok enerji harcarsın.hafif bisiklet herzaman iyidir.
salcano ng 650 var 350 tl.biraz daha para biriktir derim,en azından aluminyum kadrolu bisiklet al.

• Beğen
@pınar kacakkiz

terimleri bilmiyorum ama ön vitesin yanında iki tane minik vida var onları gevşetip veya sıkarak ayarlayabiliyosun.mesela benim vites 2 de iken vites yeri zincire biraz sürtüyodu ama vidayı gevşetince sürtünme yok oldu.

@pınar kacakkiz

sürtmeyi engellemek için,kadroya bağlı olan kısmın alyen vidasını gevşetin,ve oynayın.en uygun nerede kalırsa hemen sıkın.sürtünmeyi kesene kadar deneyin.iyi pedallar. bu son mesajım bu konu için 3 hakkım vardı :)

Geri