Scudo Sports

Salcano igman aldım ama?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
8
Selam arkadaşlar,

Yarına kısmetse bisikletim geliyor.Fakat başka bir sorun dogdu. Bisiklet Kurulu vaziyette gelmiyor.Kutu'nun içinde gelecek kargo ile.

Belkide bisikleti aldıgım yer bazı parçalarını kurup göndermişdir ama bilmiyorum.
Ben kendim kurmayı düşünüyorum bisikleti eğer kurulu degil ise.

Sizce zor birşey mi bisikleti kurmak?

Scudo
Servise kurdurtma derim.Pek hoş davranmıyorlar.

Kendin kur yapman gerekenler pedalları takmak, gigonu düzeltip sıkmak, ön jantı takmak hepsi bu kadar. 6mm alyen 14-15(tam emin değilim) ingiliz anahtarı işini görür kolay gelsin..

gres yağı gerekir dostum pedalları takarken vs. bence bisikletçiye toplat en fazla 5 tl alır bence gidon, pedallar, sele borusu bunların montajı var basit şeyler ama dediğim gibi gres yağın varsa halledersin :)

Benimki de kutuda geldi. Senin gibi düşünürken kolayca hallettim. Öncelikle ön tekeri tak, sonra gidonu, sele, ıvır zıvır derken hepsi 20 dakkanı alır.
Dikkat etmen gereken konu ise eğer ilk defa bir bisiklet toplıcaksan PEDALLAR a dikkat et. Pasolar terstir. Pedalın sol "L", Sağ "R" olmasına dikkat et. Solu sağa, sağı solu, pasoları bozabilrsin.

Kolay gelsin, yeni bisikletinle güzel zamanlar geçirmen dileği ile...

Salcano igman hidrolik disk frenli bir bisiklet etrafındaki güvenilir ve disk frenden falan anlayan bisikletciye gitmen lazım bence .. Çunku frenlerin kurulumu seni beni aşar..

Ya tahminen bir takım parçaları kurulu olması gerekiyor.Tahminim bu şekilde yani frenler fln ama bende emin degilim. Neyse yarın bir gelsin bakalım ne olacak. Birde burada yakınlarda salcano servisi yok.

Dedigim gibi geldi. Fakat arkadaş gres yagı dedi ben kurarken yag kullanmadım.

Bir kaç soru kafama takıldı.

1-) Ön teker çıkık vaziyetteydi.Bunun ortasından geçen çubugu alıp içinden geçirdim ve sıkdım tam oturdu yerine.

2) Hidrolik frenlerin yagı fln vardı ki frenler tutuyor yag olmasıydı içinde frenler tutmazdı degil mi?

3-) Yolda giderken hafif frene bastıgımda disclerden ses geliyor normal mi?

Başka birşeyi var mı ilgilenmem gereken sagolun.

@Muzaffer eygun

1-) Doğru yapmışsınız.

2-) Hidrolik kurulu halde geliyor zaten, üzerinde BR-M486 Shimano set vardır büyük ihtimalle. yağı içindedir hiçbir sorun yaratmaz hidroliğin farkını yavaş yavaş anlayacaksınızdır.

3-) diskler ıslandığında ses çıkarır bunun dışında ise yeni kullanıldığından dolayı diskten ses gelmesi frenlerin tutmaması normaldir. 3-5 tur sonra balatalar rotorların şeklini alacaktır hem ses kesilecektir hemde daha iyi tutmaya başlayacaktır.

NOT: rotorlara (disklere) kesinlikle yağ bulaşmasına izin vermeyin.

bol pedallar İgman güzel hafif bir seçim.. ;)

Servise götürmek gerekiyor galiba garanti işlemleri vs. için.

Geri