Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano - Igman Deore 29er

@Nazif KOÇ

yedek parça sıkıntısı çekileceğini zannetmiyorum zira ikisi boyutunda parçaları aynı yaygınlıkta fakat 27.5 almanın faydası 29'a göre daha hafif oluşu. hatta bence 26 alın 29larla arasında 1.5 - 2 kg'a kadar fark olabiliyor. deore-slx konusuna gelince iyi pazarlık edin slx 27.5 liste fiyatı 2399 bence bunu iyi bir pazarlıkla daha makul seviyelere getirebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Nazif KOÇ
Scudo
@onur tuna

Büyük jant sürüş keyfinin daha iyi olduğunu duydum 29er almak istiyordum ama parça,, ağırlık ve ayar konusunda sıkıntılı olduğunu duydum.. Tellerdeki gerilme fazlaymış..
Sonradan vazgeçtim o kadar büyük almak istemiyorum.. Ağırlık sorun değil benim için sonuçta yarışlara veya turnuvalara katılmayacağım.. Kendi halimde süreceğimm..
Sürüş keyfi daha ön planda benim için..
Ama 26 ile 27.5 kıyaslaması pek bulamadım bulduğum videolar da ingilizceydi pek anlayamadım..
26 daha iyi derseniz 26da olabilir ama ikiside hemen hemen aynı ise 27.5 almak isterim..
26 veya 27.5 almak istesem kadro boyunda değişiklik yapmam gerekir mi?*..
Sonuçta bir kere alacağım iyi birşey almak istiyorm..
26er yada 27.5er arasında ve kadro boyunda kararsızım..
Birde ille de SLX mi olsun dersiniz Deore ile kıyaslandığında.. (sadece vites ve aynakol slx.. Diğer bisiklet full deore)
Tavsiyelerinizi bekliyorum..
 
@Nazif KOÇ

aslına bakarsanız bende bu konularda çok bilgili sayılmam fakat aynakol bile tek başına farkettirir zannımca. benim size aktarabileceğim yegane tecrübe şu olabilir; ben 2 yıl önce salcano astro 212 hd aldım çokta kullandım hala de kullanmaktayım hiç problem yaşamadım ama hiç te memnun olmadım altus var üstünde çok kemikli geçiyor vitesler çok yavaşladığında vites düşürmek sorun oluyor bu yüzden hiç ısınamadım bu bisiklete ve şimdi tekrar bakıyorum, dolayısıyla gerçekten içine sinen üst donanımlı bir bisiklet almanda fayda görüyorum ve biliyorum alış-veriş oldumu olay sonu yok ama madem bütçen fena değil 200-300 tl için daha iyisini almakta fayda var. ayrıca dediğim gibi pazarlığın dibine vur isteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü :D
kadro boyunda ise bir değişiklik yapmana gerek yok diye biliyorum 18" kadro bütün jant boylarında 18" yani yine de daha teknik abilere sormakta fayda var çünkü sır kadro boyu değil daha bir çok ölçü bulunmakta kadrolarda.
 
  • Beğen
Tepkiler: Nazif KOÇ
Allah nasip ederse 2 güne bisikleti alacağım arkadaşlar başka tavsiyede bulunmak isteyen var mı?*..
En ufak birşey de olsa çok yardımcı olursunuz gerçekten sevinirm..
 
@Nazif KOÇ

Araştırdım soruşturdum bayi bayi gezdim telefonla şehir dışı görüştüm gittim izmir joker bisikletten salcano 26 igman slx aldım :D :D Size tek söylemek istediğim bu işin bir sonu olmadığı ne kadar bekler ne kadar araştırırsanız daha çok dibe batacağınız. Neden derseniz marka çok sayıda model çok sayıda ve ne yapacağınızı ne yöne gideceğinizi bilmiyorsanız bu iş dahada karışıyor. Öncelike mtb mi?yol mu ? tur mu? buna karar verin . Benim şahri fikrim mtb üzerinedir en kötü lastiği değiştirir şehir bisikleti ayarına getirebilirsiniz ama şehir bisikletine dişli lastik takamazsınız.29-27.5-26 bunların hepsi pazarlama stratejisidir . 29 jant denilen bisiklet 700c jantın yani 28" yol bisikletlerinde kullanılan ölçünün elden geçirilmiş ve arazi şartlarına uygun hale getirildiği ve mtb 29" olarak uyarlayıp taktıkları bir ölçü oldu yanisi şu aslında hiçbir zaman 29" diye bir ölçü yoktu . 27.5 için açıkcası konuşmak için erken çünkü başlı başına bir ölçü birimi ve jant olarak türkiyeye geldi söylenene göre avrupada uzun zamandır olduğu ama ülkemizde 29 bile oturmamışken 27.5 ların gelmesi bana sıcak gelmiyor. Gidip canlı olarak bisikleti görün jant seçimi çok fazla sürüşü etkilemez önemli olan doğru kadro seçimidir. Sağlam bir kondisyon ile 29" kullananlardan daha randımanlı bir sürüş elde edebilirsiniz
 
  • Beğen
Tepkiler: Nazif KOÇ
Dediğinizde çok haklısınız.. :). Aynı şey banada oldu.. 29'er aklımdan silerek gittim ama oraya gittiğimde yine kapıldım.. :)
Salcano Igman 29'er aldım bugün.. Test sürüşü olarak da 10km yol yaptım.. Aylardır bisiklete binmiyordum ama şuan sanki hiç ara vermemiş gibiyim..
Bisikletimden memnunum.. Hiç yormuyor.. 29'er olması da hoşuma gitti iyiki dedim hatta.. İvmelenmesi çok iyi..
Bisikletime kavuştum sonunda emeği ve yorumu geçen herkese teşekkür ediyorum..
Konu kilitlenebilir..
 
iki arkadaş igman deore 26 sipariş ettik. fabrikanın montajını bekliyoruz hala
 
Bisiklet hakkındaki yorumlarınızı arada paylaşabilirseniz memnun olurum. Bende 27,5 29 arasında kaldım. Siz ikisini de denediniz mi?

@Nazif KOÇ
 
@Cenk Yiğit

@Nazif KOÇ

Nazif abi merhaba ben de 29" bisiklet almayı düşünüyorum sana bir kaç sorum olacak öncelikle arazide bisikletin performansı nasıl kontrolü vs.. Ve gerektiğinde tabiki amortisörü kilitleyip asfaltta da gideceğim ürünün asfaltta ki performansi nasil cok yoruyor mu? Son olarak ben salcano insomnia veya sedoa 920 alacağım onerileriniz neler şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin
 
@Musa ATASEVEN

Ben ikisini de denemedim.. 26 kullandım epey uzun bir süre.. Şuan da 29'er kullanıyourm.. Bisikletimi alalı 2 gün oldu.. 2 gündür sürüyorum.. 26'er bisikletten sonra tabiri caizse eşekten inip ata binmiş gibi oluyorsunuz.. :). Sürüş keyfi olarak ilk bindiğimde ben neden yıllarca 26'er kullanmışım dedim.. Tekerleğin büyük oluşu yolu düzleştiriyor adeta titreşim en aza iniyor ve çok çabuk ivmelenebiliyor bisiklet..
29'er alıp almamak konusunda çok kararsız kalmıştım ama 29'er aldığım için pişman değilim şuan.. İnşallah ileride de pişman olmam.. Virajlarda bisikletin yatışı da 26'er lere göre daha fazla.. İlkinde hatta düşeceğim sandım firen yaptım ama sonra hafif tebessüm ile yoluma devam ettim.. :). 29'er büyük jant.. Büyük jantın sıkıntısı da büyük olur diye başlarsa almak istemedim 27.5'er almaya gittim.. Gittiğim bayide 29'er ve 26'er vardı sadece.. 27.5'er başka bisiklete baktım birde 29'er baktım dedim ki 29'er almalıyım.. :). 29'er tercih etmemdeki bir diğer neden de 29'er lerin piyasa geçmişinin daha fazla olması.. 26'er gibi olmasa da 27.5'er lere göre parça temini daha kolay..
 
@Deniz İLİKÇİ

Merhaba Deniz.. 29'er bisiklet almanı kendim kullanıp memnun kaldığım için gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.. Ama gittiğin bayide yada bilen birilerinden boyuna uygun olup olmadığını sor.. Araziye girmek nasip olmadı daha malum 2 günlük.. :). Ama alamadan önce videolar olsun yorumlar olsun çok araştırdım.. Arazide de 29'er diğerlerine göre büyük olduğundan avantajlıydı.. Asfalttaki sürüşüne gelecek olursak gayet keyifli diyebilirim.. Kondisyonum olmamasına rağmen ilk gün 12-15 km yol yaptım eve geldiğimde fazla bir yorgluk hissetmedim.. En çok da buna şaşırdım uzun zamandır bisiklet kullanmama ve kondisyonumun olmamasına rağmen yorulmamama.. O zaman dedim ki demekki eski bisikletimde benim enerjimin neredeyse yarısı sürtünmeye gidiyormuş demekki..
29'er de pedal başına katettiğin mesafe diğerlerine göre daha fazla olduğundan avantajlısın.. İvmelenmesine de tekrardan değinmeden edemeyeceğim.. Tek dezavantajı 26'ere lere göre 2 kg a yakın fark ediyor diyorlar toplam ağırlıkta.. Ki yarışçı değiliz profesyonel değiliz benim için ağırlık dert değil gerekirse ben 2 kg vermeye razıyım 29'er zevki için.. :).
Sedona hiç araştırmadım.. Benimde kafamdaki bisiklet Insomnia idi.. Yalnız vites takımının altus olması hiç içime sinmedi.. Alacaksam biraz daha vereyim ama iyi birşey olsun.. İleride pişman olma en kötüsü de yolda bisikletinden zevk alamama boyutu da var bu işin..
O yüzden çıtayı arttırdım biraz da pazarlık ile katalog fiyatında 2200.. 2binden aşağı olmaz abi demesine rağman 1800e kapattım..
Pazarlık etmeyi sakın unutma ve insomnia değil en azından full deoreli bir bisiklet almanı tavsiye ederim..
 
@Cenk Yiğit

@Nazif KOÇ

Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. 29" i tercih etmemin sebebi biraz da olsa boyum oldu Fb de pro. Basketbolcuyum dolayısıyla boy da 1.95 :) fiyat olarak gerçekten uyguna almissiniz ama benim çıtayı biraz aşıyor fiyat ileride o altus sistemini zaten full deore ye veya slx e cevirmeyi düşünüyorum ileri de tabii benim kafamı kurcalayan salcano oldu forum da com fazla kötü Yorum var sizin begenmenize şaşırdım ve sevindim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Nazif KOÇ
Tabi siz bilirsiniz ama aceleniz yoksa bekleyin full deore alın sonradan uğraşmazsınız ve biraz daha ucuza bile kapatabilirsiniz bu şekilde.. Boyunda maşallahı varmış 29'er gider size.. :)
Salcano almamın 2 nedeni var 1.si Türk malı olması.. 2.si bisiklet fuarında her markayı gezdim salcano standındaki adam ile biraz daha fazla muhabbetimiz olmuştu.. Kartını falan verdi almak istersen fiyat konusunda birşeyler yaparız demesiydi..
Yorumlara gelince kötü yorum bende çok okudum.. Çoğunlukla bayi ve teknik servisler ilgisiz olduğundan yakınıyor millet.. Bende el becerime güvenerekten o yorumları görmezden geldim.. Şimdiye kadar parça gerektirmedikçe kendi işimi kendim gördüm.. Bi sıkıntı da yaşamam umarım ilerde.. Şimdilik memnunum..
 
@Cenk Yiğit

@Nazif KOÇ

Inşallah sanırım gidip görmenin de büyük etkisi var secme de.
 
Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. 29" i tercih etmemin sebebi biraz da olsa boyum oldu Fb de pro. Basketbolcuyum dolayısıyla boy da 1.95 :)

Sizin boya da 29' az bile sanki :) Benim boy 1.81
 
  • Beğen
Tepkiler: Nazif KOÇ
@Cenk Yiğit

@Musa ATASEVEN

Eyvallah Musa abi senin bisiklet neydi?
 
  • Beğen
Tepkiler: Nazif KOÇ
Bu bisikletten memnuniyetsizliği olan var mı? Bir arkadaşıma bakıyoruz
 
@Antares hocam ıgman deore ve ıgman slx modellerini kullandım arazı ve uzun turlarda şehirler arası yollarda kullandım oldukça memnun kaldım ozellikle uzerınde gelen jant setleri oldukça başarılıdır f/p gerek üzerinde gelen maşası olsun ben memnun kaldım sizede tavsıye ederim
 
  • Beğen
Tepkiler: Antares
Ben de 1.90 boyundayım, önümüzdeki günlerde yeni bir bisiklet almaya düşünüyorum kısmetse. Şehir-yol bisikleti düşünüyodum ( hybrid de deniyor- 28 '' teker), ama acaba 27.5 ya da 29 luk bir dağ bisikleti mi alsam diye kararsız kaldım şimdi, genelde alsfaltta ve düz yolda kullanmayı düşünüyorum. 27.5 ya da 29 luk bir dağ bisikleti, şehir bisikletine göre asfallta çok fazla yorar mı ?
 
Geri