Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano NG 255 (SD , SRD)

Tepki
4
Geçen gün açtığım konudan sonra salcano ng 255 srd almaya karar verdim fakat yeşil bisikleti aradığımda onlarda srd modelinin 2010 model olduğunu ; bizde 2011 model olan sd nin olduğunu söyledi. Ardından sd modelinin daha iyi olduğunu söyledi.

Aralarında 400 gram fark var . Srd daha hafif. Srd modelinde sram x7 ve avid 5 fren var.

Sd modelinde deore set ve deore hidrolik fren var .Yarın SD modeline bakmaya gideceğim sizin öneriniz hangisi ?

Teşekkürler...

Scudo
Öncelikle fiyatlarını da yazsaydın iyi olurdu. x7 deoreden daha iyidir. Ben srd derim. Ama biraz da gönül işi, diğerinin kadrosunu daha çok beğenir onu alırsın. Ya da f/p yapar mantıklı olanı seçersin. Sana kalmış.

Ben açıkcası ikisini de beğendim yanlız 400 gram fark var o kafami Cok karıştırdı sizce yokuş cikarken etkili olur mu yani farkı hissedilir mi ?

@Ali Gülümser

Öyle aman aman bir fark olmaz ama yine de hafif olması iyidir. Ben 400 gram hafifletmek için yeni lastik aldım mesela.

Peki teşekkürler. Peki srd modeli bulamazsam sd alacağım. Sd modeli 12.6 kg. Deore set var. Pişman olmam degil mi ?

bende srd yi düşünüyorum bu bisiklet hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim bu arad asrd sr den daha ucuz

srd donanım olarak daha üstün hatta bence baya fark var. srd baya iyi diğerine göre. 400gr fark abartılı fark yaratmaz. hatta hissetmezsin bile.

Kısacası şöyle gösterelim.X5 deore seviyesinde.(Hatta biraz daha üstünde.)

X7 ise slx seviyesinde. burdan yola çıkabilirsiniz.Zaten bu yüzden en yakın zamanda x7 sete geçeceğim :D

İkisini de dene ondan sonra 400 gr farkediyor mu anlarsın. O zaman farkı anlayacaksın. :)

Ali kardeşim, ben tur tekeri taktım bisiklet 1 Kg daha ağırlaştı ama yarışlara katılmayacağım için bu ağırlık hiç fark etmiyor. SRD ve SD ye gelince ben Sram x5 kullanıyorum ve o çat çat diye kararlı 1:1 geçişlerine hasta oldum, bundan sonra shimano kullanıcamı pek sanmıyorum :) Saygılar

Bende 2009 NG255 SRD var arka aktarıcı üzerinde x9 olarak gelmişti. ben çok memnunum. Oldukça zor parkurlarda kullanıyorum. Kendim 96 kiloyum, dik yokuşlardan hızla inerken bile frenler çok kuvvetli beni durdurabiliyor :) bu sene 3. sene ben yaklaşık 2000 km yol yaptım ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. bencede SRD daha iyi donanıma sahip. Ayrıca Salcano almak için illa bir bisikletçiye gitmenize gerek yok. bir çok ev eşyası ile birlikte bisiklet satan yerlerdede bulabilirsin. bence salcano satılan bütün dükkanlara bak ve pazarlık yap. Bu tarz yerler özellikle ellerinde geçmiş seneden kalan modellerde çok indirim yapıyorlar. Kolay gelsin.

Geri