Geçtiğimiz gün decathlon mağazasına uğradım. Hemen bisiklet kısmına yöneldim. Salcano modelini almadan önce 2 ay kadar araştırma yapmıştım ve tercih edeceğim modeller arasında Btwin Rockrider 540 modeli de vardı. Bisikleti deneme şansım oldu. NG350 modeline donanım olarak oldukça yakın. Decatlon mağazasında biraz turlama şansım oldu. NG350 biraz daha iyi oturaklı gibi geldi bana. Ama bu model de gayet şık ve başarılı bence.
Sonrasında kasklara yöneldim. Reyonda en ucuz model olan Btwin 100 dikkatimi çekti, denedim. Görünümü ve ergonomisi hoşuma gitmedi pek. Toplam 30 TL'ye bisiklet pompası ve Quechua Arpenaz 10 sırt çantası aldım.Gayet güzel ve kaliteli ürünler. Tavsiye ediyorum.
Kask tercihi Moon MV29'dan yana kullandım. Ürün elime ulaştı ve (amatör izlenimimdir ) daha önce incelediğim btwin 100 model kaskından daha kaliteli. Gelen ürün CE belgeli, ışıklı, iç fileleri sökülebilir ve ergonomisi daha iyi. Fiyatı da uygun (65 TL).
Geriye iki parça aksesuar kaldı. Birisi eldiven, diğeri de pedli tayt ya da sele kılıfı. Bisikletin selesi fena değil lakin uzun mesafeli sürüşlerde ağrı yapacak gibi gözüküyor. Tavsiye edebileceğiniz eldiven ve şort altı giyilebilecek pedli tayt (ya da sele kılıfı ) var mıdır acaba?