Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano NG350 (MTB) Kullanıcıları Kulübü

@kaptanreis60 Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, bisiklet şuan kurulumu yoksa kutuda mı? Eğer kutudaysa direk servise götürün o kurar halleder her şeyi, eğer ki kutuda ve siz açtıysanız, içinde eksik gedik var ise servis mesuliyet kabul etmez.

• Beğen
Tepkiler: Cheetin
Scudo
@Osman Tuğrul hocam bisikleti aldığımda kuruluydu ben bişey yapmadım sizce servise götürüp kontrol ettiriyimmi bir sorun varmı diye bakım yapıcaklar herhalde ?

@kaptanreis60 Bunu buraya veyahut bana değil, direk bisikletinizi götürerek öğrenin. Bakım yapıp yapmayacaklarını.

@Osman Tuğrul hocam ben 15 yaşındayım adam bana 21 kadro vermişti büyük geldi bugün götürdüm elinde 19 kadro yokmuş sipariş verdi salcanoya gelmesini bekliyorum hocam birde adam bana astro ng 350 den üstün dedi vitesleride üstünmüş ng 350 den doğrumu astro shimano acera vites.

@kaptanreis60
Byr (link) 990 TL ng 350 / (link) ikisi arsımda fark yok zaten ama hd istiyorsan (link)

Merhabalar. Ben de bıgün Sirkeci'den Salcano NG350 HD 26" modelini alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Yaklaşık 20 senedir bisiklet kullanıyorum. Yalnız yeni nesil bisiklet modellerini pek bilmiyordum. Forum sayesinde elimden geldiğince birşeyler öğrenip bu modeli tercih ettim. Dağ bisikletini tercih etmemin sebebi de Sarıyer'de oturmam. Hem Belgrad Ormanı, Rumeli Feneri tarafları ve sahile oldukça yakınım. Önceki bisikletim yaklaşık 15 senelik idi. Aşağıda resimlerini paylaştım. Her türlü ayarını yıllar içerisinde kendim yaptım. Gayet hoş bir bisiklet idi.Boyutu itibari ile yeni bir bisiklet alma ihtiyacı duydum. Umarım doğru tercih yapmışımdır. Tavsiyelerinizi de bekliyorum.

Dosyalar

• IMG-20170415-WA0000.jpeg
    IMG-20170415-WA0000.jpeg
    126,9 KB · Okunma: 39
@sariyerli53_34 Hayırlı uğurlu olsun, f/p olarak en doğru tercihlerden biri olduğuna emin olabilirsiniz, 3 bin küsür km geçti ve dağda yapmış olduğum o kadar kazaya rağmen, afedersiniz fakat katır gibi :)

@Osman Tuğrul Teşekkür ediyorum.Vapurla İstinye'ye kadar geldim. Oradan inip Sarıyere kadar deneme şansım oldu. Güzel bisiklet 27 vites oldukça hoşuma gitti. Lastikler biraz kalın gibi sanırım. İleride sürdüğüm yerlere göre lastik değişimine gidebilirim. Daha ince lastiklere geçebilirim. Maşası 6 kmlik yolda gayet hoşuma gitti. Gidondan kilitlenmesi büyük artı bence.

Sizlerden kask, şort altı pedli tayt, arka ışık, suluk ve çanta tavsiyelerini bekliyorum.:)

@sariyerli53_34 Tavsiye beklediğiniz ürünlerin hepsi, bütçe dahilinde şekillenen ürünler. Ben suluk, kask hariç diğer çoğu şeyi aliexpress'den, merlinden aldım.

@Osman Tuğrul ben de aliexpressten almayı düşünüyorum. Suluğu kaliteli almak iyi olacaktır. Merlin dediğiniz satıcının ismi mi?

Ayrıca boyum 167 cm. 26 jant 18" aldım. 16" istedim fakat maalesef istediğim renkte yoktu. Boyum kısa olmasına rağmen sıkıntı yaşamadım ama. Seleye oturduğumda pedal aşağıda ve topuğum pedal üzerinde iken bacağım tam dik pozisyonda. Kadro bacak aramda iken ise topuklarım biraz yukarıda durmak zorunda kalıyorum. Ama problem teşkil etmiyor. Sele boyu ayarı da resimdeki gibidir.
IMG-20170703-WA0000.jpeg

@sariyerli53_34 Öncelikle bende aynı boydayım , ben de de görmüşsünüzdür, aynı renk kadrodan var. Fakat ben 16" kullanıyorum, sele borum epey yukarıda duruyor. Bu durumda 18" sizin için çokta ağım şağım bir fark olmayacaktır.

-- Merlin dediğim satıcı ismi değil, (link) bu siteden yol bisikleti ekipmanları aldım. NG350 için olanları aliexpress'den aldım.
Ali expressden ürün alırken dikkat etmeniz gerek noktalar, ürünün epey satılmış olması ve gönderisi ücretsiz + takipli olması. Eğer bu şartlar tamamsa hangi ürünü alırsanız alın hiç sorun olmaz.

@Osman Tuğrul Evet aynen dediğiniz gibi çok bir fark yok sanırım.
Merlin nasıl, güvenilir mi ve 30 euro gibi bir gümrük limiti var mı burada da? Son olarak yaklaşık kaç günde geliyor ürünler? Biraz bakınadurayım o siteye de.:harika: Şimdiden teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

@sariyerli53_34 30 Euro vergi sınır siteler özgü değil, Türkiye'ye gelen tüm ürünler için geçerlidir. Merlin güvenilir, benim aldığım ürün 9 günde elime ulaştı. Özetle merlin şöyle işliyor, ürünü alıyorsunuz kargoya veriyorlar, ürün Türkiye gümrüğüne girdiği zaman anlaşmalı olduğu firma sizle irtibata geçiyor, şu kadar TL vergisi var şu iban'a ödeme yapıp geri dönüş yapın diyor, sizde işlemi yaptıktan sonra ürün birkaç gün içinde kapınıza geliyor.

Aliexpres'de şayet 30 euro'yu geçen bir ürün olursa, bu işlem kapıda ptt görevlisi tarafından gerçekleştiriliyor. Aliexpress'de aldığınız ürünlerin toplamı değil, aldığınız ürünün fiyatı 30 euro geçerse vergi ödersiniz ve aynı satıcıdan toplamda 30 euro geçen ürün alırsanız da vergi ödersiniz çünkü satıcı ürünü tek paketleyip gönderebiliyor.

Geçtiğimiz gün decathlon mağazasına uğradım. Hemen bisiklet kısmına yöneldim. Salcano modelini almadan önce 2 ay kadar araştırma yapmıştım ve tercih edeceğim modeller arasında Btwin Rockrider 540 modeli de vardı. Bisikleti deneme şansım oldu. NG350 modeline donanım olarak oldukça yakın. Decatlon mağazasında biraz turlama şansım oldu. NG350 biraz daha iyi oturaklı gibi geldi bana. Ama bu model de gayet şık ve başarılı bence.
Sonrasında kasklara yöneldim. Reyonda en ucuz model olan Btwin 100 dikkatimi çekti, denedim. Görünümü ve ergonomisi hoşuma gitmedi pek. Toplam 30 TL'ye bisiklet pompası ve Quechua Arpenaz 10 sırt çantası aldım.Gayet güzel ve kaliteli ürünler. Tavsiye ediyorum.
Kask tercihi Moon MV29'dan yana kullandım. Ürün elime ulaştı ve (amatör izlenimimdir ) daha önce incelediğim btwin 100 model kaskından daha kaliteli. Gelen ürün CE belgeli, ışıklı, iç fileleri sökülebilir ve ergonomisi daha iyi. Fiyatı da uygun (65 TL).
Geriye iki parça aksesuar kaldı. Birisi eldiven, diğeri de pedli tayt ya da sele kılıfı. Bisikletin selesi fena değil lakin uzun mesafeli sürüşlerde ağrı yapacak gibi gözüküyor. Tavsiye edebileceğiniz eldiven ve şort altı giyilebilecek pedli tayt (ya da sele kılıfı ) var mıdır acaba?

@sariyerli53_34 Ben tayt kullanıyorum, jelli sele kılıfı aldım, sadece şehir içinde kullandım ve beni şehir içi kısa mesafede rahatsız etti. Ne kadar sıkılırsa sıkılsın oynuyor, en iyisi tayt, zaten şöyle bir durum var bizim bu sele çoğu bisikletin selesinden kat kat yumuşak, benim bisiklete binen herkes bu ne pamuk gibi diyor :D size direk tayt alın uzun turda sorun olmasın. Moon kasklar fena değil, zaten bir kaskın ömrü ilk düşüşten ve darbe yemesinden sonra gittikçe kısalır. Ben kaç defa kaza yaptım hiç bir sorun olmadı 3 tane moon eskittim şuan sonuncusunu eskitiyorum :D

@sariyerli53_34 Açıkcası ben aliexpress'den alıyorum. Fakat sora tekstil ile toplu yaptırdık onlarınkiler de fena değil.

Geri