Scudo Sports

Salcano servis ve garanti konusunda nasıl

mesut emin yarıcı

Daimi Üye
Tepki
112
Bisiklet
Kron
Merhabalar kendime bir bisiklet almak istiyorum bir kaç ay sonra. O yüzden şimdiden araştırmalara başladım salcano CITY SPORT 24 VR modelinin bana uygun olduğunu düşünüyorum yanlız internette salcano nun garanti ve servis konusunda sıfır olduğunu gördüm Ben karabükte ikamet ediyorum burada bilimli bisiklet var 55 senedir bisiklet tamiriyle uğraşıyorlar ve salcanonun tek servisi satış yapmıyorlar maalesef. Şehrin en eski ve en namlı bisikletçisi bu bilimli dediğim yer. Buraya kadar bir sorun yok oraya güveniyorum yanlız salcano aldıktan sorna 4 ayda bir zorunlu ücretli bakıma götürülmesi gerekiyor diye duydum eğer götürülmezse garantisi iptal oluyormuş bazı durumlar keyfi olarak garantiye dahil edilmiyormuş ve keyfi olarak garanti iptal edilebiliyormuş parça değişimlerinde yeni parçanın gelmesi çok uzun sürüyormuş vs. Bu konularda bilgi almak ve iddaların doğru mu yoksa asılsız mı olduğunu öğrenmek istiyorum. Bir de salcanonun sağlamlığı nasıldır sizce forumlarda baktığım zaman millet çok yakınıyor sağlamlıktan aldım bir hafta kullandım bilye dağıttı, maşa çatladı fln diyenler oluyor eğer bir hafta da bu arızaları yapıyorsa yine bana uymaz sanırım :D
Biraz uzun soluklu bir yazı oldu sanırım ama henüz karar aşamasında olduğum için heyecanlıyım doğal olarak ürünü aldıktan sonra da servis ve garanti hizmetinden dibine kadar yararlanmasını seven bir insanım hatayı ve beklemeyi sevmem o yüzden de salcanonun garanti ve bakım işlerin de de beni kabız etmeyeceğine emin olmam gerekir bisikletimi almadan önce.

Sabrınızdan dolayı ve buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim her türlü görüşe ve fikre açığım alternatif bisiklet önerileri dışında tabi :)
Herkese iyi akşamlar şimdiden teşekkürler.

Scudo
O zaman Salcano dan uzak durucan kardeşim :). Sağlamlık konusuna gelince 80 Kg taşıyacak bisiklete 120 Kg binersen yada kapasitesinin dışında 500 liralık bisikletle DH yaparsan göbek de dağılır kadro da çatlar. Garanti konusuna gelince balans sorunu olan dış lastiklerimin yenisini 4 aydır bekliyorum kışın filan gelir heralde :), çünkü sezon kapanmış üretimi durdurmuşlar denildiğine göre. Sevis konusuna gelince o 55 senelik yer Hidrlik fren bakımından anlıyormu bir sor bakalım. Biraz da gözlem yap bakalım bir patlak tamirinde yada akort ayarında dış lastiği tornavidaylamı çıkarmya çalışıyor :) Yani böyle sıkıntılar varsa ve bisiklet tamirinden de anlamıyorsan sana tavsiyem yine Salcano dan uzak dur. 4 ay meselesine gelince, orası pek sorun olmuyor sorduğum kadarıyla ama ben bırak periyodik bakım yaptırmayı burdaki o servis adı altındaki abimiz bisikletime elini süremez, sürdürtmem :)

Dh yapmayacağım, yük yüklemeyeceğim, hidrolik frenli bisiklet almayacağım :)
Burada sadece salcanonun servisi var sanırım ciddi bir sorunda biiskleti dağıtıp kargoyla istanbula yollamak istemiyorum hepsi bu. Zaten almadan önce gidip adamlarla bir konuşacağım bakalım güven veriyorlar mı aldıktan sonra bisikleti servise götürdüğümde bana saçma sapan şeyler söylerlerse bisikleti de almaya gittiğimde jantları çizik içinde bisikleti yamuk yumuk bulursam döverim ben o adamları :D

Ayhan abi güzel açıklamış :D Salcano alırsan bisikletinin servisi sen ol :D Çünkü bir ... yaramaz servisleri (Kütahyadaki öyle)

pekala şu 4 ay da bir bakım zorunluluğu hakkında ne diyeceksiniz garanti belgesini internetten inceledim böyle bir ibare yok ben bunun servislerin para kazanmak için uydurduğu bir yalan olduğunu düşünüyorum

öyle bir şey var kitapçıkta yazıyor ilk iki kontrol ücretsiz. onlarda bir ay ara ile yapılıyor. ondan sonra her 4 ayda bir ücretli kontrol var. ve bu da tamamen para için yapılmış (bende uyandırdığı his öyle). bende 4. ayı doldurduğunda gidersem sadece garantiden çıkmaması için imza attırmaya giderim. yoksa gitmem. çünkü bisikletime zarar gelecekse benden gelsin düşüncesindeyim.

Salcano ile hiç sorun yaşamadım ilk aldığımda pedallar ses yapıyordu fabrikayı aradım direk konuştum adresimi istediler adresime pedallar geldi arka kaliperde acıklık vardı salcanoyu aradım eğer servisinize gidip servisiniz bizi ararsa en kısa sürede yollarız dediler gittim böyle böyle dedim direk kaldırıp telefonu arandı ve en geç 3 gün içinde bana arka kaliper geldi yani araya gidip 2 - 3 kişileri sokmak yerine direk muhatap olmak her zaman en iyisidir ben bu zamana kadar ne aldıysam direk yerini aradım 2 - 3 kişileri her zaman en son plana attım ve bu zamana kadar hiç bir sorunum olmadı aklınızda bulunsun hiç bir zaman araya ilk olarak servisi sokmayın salcano bana göre Türkiye'de servis konusunda en iyi bisiklet firması...

Şans değil direk üreticiyle muhatap oluyorsun o yüzden daha kesin cevaplar ve daha az sürede herşeyi yapabiliyorsunuz ya da yaptırabiliyorsunuz ;) bu arada tekrardan bisiklet alacak olsam giderim Salcano alırım çünkü hem parça değişimine açık hem de kadroları gayet güzel olmadı kendi zevkine göre boyarsın bazı bisikletlerin kadrolarından daha hafif hatta

Tabi ne dersek diyelim benim gozumde salcano nun F/P olarak cok iyi bisikletleri var ve yine soyluyorum istisnalar haric servis olayini saymazsak cok iyi.

walla city sport 24 vr hoşuma gidiyor ağırlığının 12.5 olduğu rivayet ediliyor düz maşa 28 jant lakin jantlar tek katlı mı yoksa iki katlı mı o konuda bir bilgim yok

@mesut emin yarıcı

evet çift kat

@Hasan Kılınç

ya ben uyuz oldum bu 4. ayda bir ücretli zorunlu bakıma :mad: belki ben bisikleti kullanmayacam 1 sene :mad:

@mesut emin yarıcı

o zaman garantiden çıkar. ki benim umrumda değil zaten garantiden çıkıp çıkmaması. yani normal bir kullanma tarzınız varsa zaten garantiye gidecek bir sorun olmaz. 4 ayda bir sadece belgeyi alıp imzalatmaya gitsenizde olur.

anlamadığım nokta şu. Belgeyi imzalalatmaya gittiğimizde ücretli bakım uygulamıyorlar mı. Bakım uygulamadan ücretsiz imzalıyorlar mı
bir de city sport 24 vr nin ağırlığı 12.5 kg diye duydum aslı var mı acaba :D

@mesut emin yarıcı

orasını bilmiyorum yani benim daha 4 ay olmadı :) bilen biri mutlaka cevaplayacaktır.

ağırlığı gelince 12.5 kg olması zor gibime geliyor çünkü. maşası çelik.

bu daha iyi ondan. (link)

Geri