Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano XRS 030 Apex - Tiagra Kullanıcılar Kulübü

Hangi modeli kullanıyorsunuz ?

• Toplam katılım
    129
@Ahmet Ayaz Başlarda beni zorladığını itiraf etmeliyim ama bisikletten inme durumunda kalmadım hiçbir zaman. İki dizimde de patella kırığı vardı kortizon + yüksek kadans dizlerimi toparladı. Bu dişli oranlarının zararı var mıdır ileride göreceğim sanırım.

Scudo
Salcanoya ultegra set taktım [emoji16]
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160812/47dbb9e3bd4c2d892b7a33fe5caab9d6.jpg

@Aspirin Hayırlısı olsun. Ben jant seti alacağım belki. Çekiş sisteminde bir değişiklik düşünmüyorum açıkçası :)

tamamen estetik kaygı nedeniyle tiagra almamıştım. gri renk aynakol bana çiğ görünüyor. ultegra'yı hiç denemedim. kalite olarak değiyordur belki.

Şimdilik deneme amaçlı 50 km kullanabildim kalitesi belli seviyede ve kendini fark ettiriyor vites geçişleri harika,benim asıl tercih sebebim tiagra sti kolların ergonomik olmayışıydı ellerim rahat edemedi sadece sti kolları değiştirmek istemiştim ama fiyatlar malum 2. Elde temiz set bulunca kaçırmadım yoksa tiagrayla sorunum yoktu

ASUS_T00I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bisiklet araştırmasında olan arkadaşlarımıza fikir verebilecek bir video hazırladık. Umarız yararlı olur,
2016 Salcano XRS 030 Tiagra İncelemesi sizlerle.
İyi seyirler :)

• Beğen
Tepkiler: AliMurat
Keşke biraz daha vakit geçirip video çekseydin daha sağlam bir inceleme olurdu :) Ben yaklaşık 2000kmdir 2015 apex kullanıyorum konuda fotoğrafları mevcut. Farklı gördüğüm noktaları belirtmek isterim. Maşa karbon cümlesi maalesef eksik kalıyor zira maşa full karbon değil, aluminyum karbon karışımı bir materyalden oluşuyor. Sele konusunda sadece adının Ritchey olmasından başka hiçbir cazibesi yok, tahta kıvamında bir ürün. Bu sebeple ben kendi selemi yanılmıyorsam 85- 90 lira civarında bir rakama satıp yerine Selle Italia Gel Flow aldım ve memnunum. Fren performansı hakkındaki görüşün -hd fren kadar etkili olduğunu iddia etmişsin- çok subjektif ve yanlı olmuş :) shimanonun alt seviye hd freni m395 dahi tiagradan çok daha iyi ( her ikisini de test etmiş biri olarak söylüyorum). Jantlar hakkındaki şahsi fikrim yine çok dandik olduğu yönünde zira bilyalı göbek sistemi akıcılık ve ses yönünden hiç sağlıklı değil, ama sağlam bir jant seti, 2000'dir ciddi darbelere maruz kalmasına rağmen bir kez akorda girdi. Esnemezlik konusuna da katılamayacağım, zira esnetecek kadar kuvvet uyguluyormusunuz bunu bilmemiz lazım ya da en kötü başka bir marka ile kıyaslamanız lazım. Örneğin ben aluminyum bir scott kadroya gücümü çok daha net iletebildiğimi görüyorum. Zira aynı güzergahta kendi bisikletimden daha iyi ortalamalar yakalıyorum. Bunların dışında güzel bir video olmuş elinize sağlık :)

Arkadaşlar bisiklet 2014 model xrs030 tiagra,
Tahminen bisikletin göbek kısmından yada aynakoldan düzenli bir çıt sesi geliyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Ne yapmak gerekiyor? Genel bakım ile çözebilecegimiz bir sorun mudur?

@cem kcgnc O çıt sesi pedaldan gelir seleden seleborusundan hatta suluk kafesinden bile geldiğini gördüm en zor tamir işi birazda pisikolojiyi bozuyor zamanla takıntı oluyor.

Merhaba arkadaşlar Apex kullanan kişiler memnun mu acaba almayi düşünüyorum da yorum yaparsanız sevinirim :)

Salcano apexli xrs30 f/p açısından piyasadaki uygun modellerden biri..
Kullanıcısı olarak, 53*39 aynakol ve 11*26 kaset dişli oranının ara ara zorladığını söyleyebilirim..
Etkili sprintler atabilirsiniz :) ama rampalarda kendisini baya bir anacaksiniz :))
Kadro açısından çok başarılı, güven verdiğini söyleyebilirim..
Spesifik olarak öğrenmek istediğiniz bir konu olursa elimden geldiğince bilgi vermeye çalışırım.

@Melih Çolak benim ilk yol bisikletim. yaklaşık bir senedir kullanıyorum gayet memnunum. evet 53/39 - 11/26 sağlam bacak istiyor bazen dik yokuşlarda daha düşük dişli olsa fena olmazdı diye insanın aklına geliyor ama şu ana kadar çıkamadığım yokuş olmadı. mesaj sayınıza bakarak bisiklet geçmişinizin ve kondisyonunuzun iyi olduğunu düşünüyorum. eğer maddi olarak zorlamayacaksa dişli değişimine de gidebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
yokuş çıkılıyorda uzun mesafelerde insan bazen bitiyor o zaman hem zorlanıyorsun hemde dişlinin gerektirdiği 12-15 km nin altına iniyorsun

@Ahmet Ayaz her zaman 11-28 Ruble diyorum alırsam Apex li salcano direk rubleyi degistircem aynakol dişli oranı iyidir :)
Çıplak ağırlığı nedir acaba bisikletin? Jant setinide degistircem extradan hub sesi yüksek biraz daha hafif bi jant seti ile birlikte kac kg gelir acaba

@Melih Çolak hiç tartmadım ama sitede 8.20 kg civarı bir ağırlık yazıyordu. şimdi baktım o bilgiyi kaldırmışlar. (link) bilgisi hala duruyor.

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
@Melih Çolak İyi bi jant seti ile 8 kilonun altına inerseniz. 2000 kmyi devirdim, sürmediğim tek zemin kar, yüksek süratlerle gözümü kapayıp girdiğim derin çukurlar da oldu, yanımdaki mtbnin lastik yardığı sivri taşlı köy yollarına da girdim, belki de şansımdandır bilinmez ama bisiklet halen ilk günkü gibi. Ayrıca bisikleti hor kullandığım da aşikar. Kullanmayanların kötülemesindeki cehalet kadar sağlam bir bisiklet. Jantta hub sesi neredeyse sıfır, akıcılık vasat ve ağır. Kablolarin dışardan geçmesi handikap. Sele bana göre rahatsız ancak memnun kalanlar var. Yol bisikletinde gitmek kadar kısa sürede durabilmek daha önemli. Bu noktada apex frenler güven veriyor. Grupset hafif ve duzgun ayarla işini iyi yapıyor. Şu an aynı bütçeyle bisiklet alacak olsam yine 030 apex alirim.
88855 dosyayı görüntüle

Benim arkadas tiagrali olani kullaniyor 12 30 ruble taktirdu kisa bacak arka aktariciya uydu apex 30 lu rubleye uyarsa tadindan yenmez
Melih Çolak

2014 model xrs 030 u mavi plastidiple kapladık böyle oldu :) bir deneyelim dedik de sanki sele rengi sırıttı gibi.

PicsArt_10-06-12.06.43.jpg

• Beğen
Tepkiler: Fiz334
Geri