Scudo Sports

Salcano xrs 030 - Sedona 621

@Ali Demir

Turuncu rengi uymuyor ona kötü dedim. Geçenlerde bisikleti birebir görme imkanımda oldu, bir arkadaş çok memnun olduğunu söyledi ama hala düşünceler içerisindeyim ya kadroya para verip Gaint alacağım ya da donanıma para verip salcano veya sedona 621 alacağım.

Scudo
Ben kararımı verdim sedona 621 alacağım. Cevap verenlerede çok teşekkürler.

621 çok çok daha iyidir ancak kadro ağırlığı önemli 8 kg lık bir bisiklet antrenmanlar için çok ideal bir bisiklet olsada yarışlara girmek için fazlasıyla ağır bir bisiklet. Şuan italya fransa ve dünya şampiyonası gibi yarışlarda maksimum bisiklet ağırlığı 6,5 kg. Aliminyum kadro bisiklet alınırken, 3000 km den sonra daha hafif bisiklete ihtiyaç duyulacağından komponetlerin değişimi ile bisikleti 7 - 7,5 kg a kadar düşürülebilecek bir bisiklet olması yönünde karar verilmesi gerekir. 7 kg ve üzerinde karbon bisiklet almakta çok anlamsız boşa verilen para demek şayet karbon alınacaksa 6-6,5 kg olmalı! yokuşlarda her yüz gr ağırlığın dahi önemi büyük.

• Beğen
Tepkiler: Çetin Güzel
@kerem oktar

K. bakma ama bu işlerden anlamadığın çok belli :) fransa,italya,ispanya dünya şampiyonası vs aklına ne geliyorsa tüm uci yarışlarına 6.8 kg ın altında bisikletle katılamazsın.bu bir kuraldır alt sınır 6800 gram ya da 6.8 kg.7 kg üstü karbon bisiklete para verilmez diyorsun,bir sürü pro yarışçının bisikletinin incelemeleri oldu,forumdaki değerli abilerimiz paylaştı ve defalarca gördük ki 7.2,7.3 gibi ağırlıklarda bisiklet kullananlar da vardı.hafif bir yol bisikleti diyebileceklerimiz genelde 6.8 ile 7.5 arasında değişiyor ağırlıkları.karbon alınacaksa 6-6.5 kg olmalı diyorsun.yahu 6 kilo carbon bisikleti seri üretime sokan firmamı varda biz bilmiyoruz.adam ne yapsın o bisikleti alıp.800 gram daha nasıl ağırlaştırıcam diye mi düşünecek işi yok da.sanırım şaka amaçlı yazdınız bu mesajı ya da ben çözemedim neden yazdığınızı! :) . iyi forumlar dilerim saygılarımla... :)

kerem oktar

Merhaba, sizin mesajınıza göre 8-8.5kg. ağırlığında 4000-4500 TL civarına satılan karbon bisikletler hiç bir şey ifade etmiyor, yani alınmamalı. Doğru mu anladım?

Teşekkürler. :)

şuan 105 sistemli maliyeti 2000 tl olan 8,5 kg lık bisiklete binerken sizce 4500 tl vererek aynı ağırlıkta bisiklete binilir mi !!!

ben çok iyi bilmiyorum tabi ancak 6,5 kg lık bisikletler olduğunu biliyorum fransa bisiklet turuna gidebilecek kadar prof değilim hatta onların yanından devede kulak kalırım, 6,8 kg şartının olduğunu da sizden öğrendim. Avrupa uluslararası bisiklet federasyonunun yarışlarda kullanılması gereken bisikletler hakkında farklı kararlar alabileceği de malumunuzdur inşallah kendi ağzınızla söylediğiniz gibi adamlar 6,5 kg lık bisiklete sahip iken şayet fedarasyon 6,8 kg şartı koymuşsa 300 gr daha bisiklete ekleyecekler. Türkiye de çok değerli sporcularımızda var tabi ki ancak bisiklet üzerine sarf edilen bir hayli fazla cümleler varken ne yazık ki fransa da giro da koşabilen hiç bir sporcumuz yok! Tabi bu sene dünya şampiyonasına da 5 kişi gönderdik sıralamada ilk 500 ün içindeler. Velhasıl doğruluğu herkesçe kabullenilen bisiklet hafifledikçe değeri artar!! Keza vites sistemlerinin arasında 105 ile ultegra arasında kullanım açısından ben bir fark göremedim ancak parça parça inceleyince gramaj farkları var dura ace hiç kullanmadım siz kullanmışsanız farklarını paylaşmanızdan memnuniyet duyarım çünkü yakın zamanda bisikletimi daha üst modele taşımak istiyorum bir kere masrafa gireceksem değecek bir sisteme geçip artık orda kalmaktan yanayım. Bu arada ben türkiye de 4000-4500 tl ye ful karbon bisiklet de göremedim 7000 tl nin altına da ikinci el ancak bulunur diye düşünüyorum ama ikinci ellerde maşallahı var İngiltere den sıfırını ikinci el diye satanın yarı fiyatına alabiliyorum. Sonra Avrupa bisiklet kulüplerine üretilen bisikletler seri üretim ilemi üretilmiş yoksa kulüplerin beklentileri yani özel siparişleri ile mi üretilmiş ve piyasaya sürülen sizin bizim gibi insanlarla beraber sadece daha fazla para vererek hazır bisikletemi biniyor TeamSky Pharma Quick BMC gibi takımlar bende de merak uyandırdı derin bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :) tabi kesin böledir diye iddiam olmasada başta İtalyada fransada yarışabilen kulüpler Zipp Shimano Sram... Specilazed pinarello vs gibi markaların sponsorluğunda herbirinden gerekli componentleri alıp yarışlardaki parkura göre bisikletleri yarışçılarına hazırladığını zannediyorum.

kerem oktar

Örnek olarak aşağıda adresini verdiğim bisikletin Türkiye satış fiyatı 4300 TL'sı. Full karbon değil "sadece kadrosu ve maşası karbon". İstenirse satış yerini de belirtebilirim.
(link)

Sizin bindiğiniz 105 set'li maliyeti 2000 TL olan bisiklet yada bisikletler nerede satılıyor acaba? Fikir verirseniz memnun olurum. :)

300gr hesabını yapmayalım arkadaşlar, herkes bütçesine göre hareket eder, şuan bana karbon bisiklet almak hiç mantıklı gelmiyor çünkü daha yeni başlayacağım bisiklete; bu da benim görüşüm.

• Beğen
Tepkiler: kerem oktar
valla arkadaşım bende r500 jant sedona 611 kadro pro sele easton sele borusu fsa gidon specilazed gidon boğazı truvativ 34-50 aynakol 105 arka aktarıcı dura ace zincir 105 3x9 kollar 5600 modeli, ruble hg50 9 lu ruble bunlar bisikletimin başlıca özellikleri benim ilave satın aldıklarım sele gidon shimano 105 ruble5700 (10 lu) yine 105 zincir ve satın alacak olduğum iki parça daha var 105 5700 kollar ve 105 5700 39x53 aynakol ve son olarakta sorun çıkarırsa ön arttırıcıyıda 105 yapacağım ve elimden çıkan parçaları satınca bisikletim maliyeti bana 2000 tl gibi bir şeye geliyor bisikletin ağırlığı 8,5 kg pedallar dahil velhasıl topluyorum ancak parçaları yurtdışından alıyorum vites parçaları yani aktarım organlarının hepsi orijinal ingiltereden alıyorum ve neredeyse türkiyedekinin 3 te bir fiyatına

lapierre güzel bir bisiklet şayet türkiye fiyatına göre iyi bence karbon maşa ve karbon kadro gidon sele borusu sele gidon boğazı gibi parçaları çinden karbonları ile değişince ve aynakolu dura ace 7900 takınca bisiklette 1 kg hafifleme olacak bu söylediklerimin maliyeti minimum 1500 tl 105 ve ultegralı ful karbon bisikletleri yurtdışında 3000-3500 tl ye bulabilirsiniz şayet gümrüğe girince ne kadar vergi çıkar onu bilemiyorum tanıdığınız tır şöförü varsa o getirebilir ama bu işler biraz zor yinede gümrük vergisi ödeyerek almak daha uygun

tabi yine sölemeden edemeyeceğim ERDAL YILMAZ yerli Sedona alüminyum kadrolu 9 kg lık 611 yine yerli KRON 9kg lık dynamic model bisiklet üretiyor bu bisikletlerin üzerinde sedona için tiagra kron da sora var kaldıki lapierre deki 105 i alıp bu bisikletlere takınca yarım kilo bisiklette kazancınız oluyor. Aklın yolu birdir derler sedona 611 sıfır fiyatı 2000 tl nakit verirseniz şu dönemde belkide 1800 e alırsınız ve Kron Dynamic 1500 tl bu 1. si ben size göbekler dahil jantlar hariç 1000-1500 tl ye 105 seti alabileceğinizi hatta ultegra set alabileceğinizi söylesem ve 105 ile ultegra arasında da 300 gr fark var daha fazla olması gerek ama biz 300 diyelim yani tiagra ile ultegra arasında da minimum 500 gr oyanacak hele sora ile daha fazla oynayacak buda 2. si !! şimdi 3000 tl ye 8,5 ten daha hafif alüminyum bisiklet bi yandan da 4300 tl ye 8,4 kg karbon bisiklet hangisi daha mantıklı!!!! daha bu bisikletlerdeki gidonlar 300 gr 200 gr lık alüminyum gidonlar var sonra fren bacakları jantlar lastikler ile bu bisikletleri 7,6-7,8 kg ağırlığa dahi indirebilirsiniz

Ben kadroya değilde donanıma para vereceğim ilerde kadroyu değiştiririm çok büyük karım olur. Ben böyle bir mantık yürütüyorum. 2000 küsür donanıma para vereceğime 300-400 dolar ya da euro'ya kadro alarak işi kurtarırım.

• Beğen
Tepkiler: kerem oktar
@Ali Demir
arkadaşa katılıyorum.bende sram apex kullanıyorum. lastikler patlamıyor. defalarca cam kırıklarının üstünden geçtim bana mısın demiyor. çok hafif bir bisiklet. bu arada bisikletin donanımları eski sahibinin dediğine göre 10.000 km yapmıs ama hala bana mısın demiyor :) jantlarda hiç akort istemiyor. mavic in bu kadar kötülendiği bir konuyuda ilk defa görüyorum :) kısacası ben bisikletten memnunum. alıcak arkadaşlar dış görünüşe çok önem vermiyorlarsa bence gayette gideri var bisikletin :)

• Beğen
Merhaba cetin bey :)

Sedonanin sizi pisman edecegini sanmiyorum. Bence, aradiginiz bisiklet tam olarak 621
Lastik 1000 kmde parcalanir diye duymussunuz sanirim, hic dert etmeyin bence
Cunku bu, hem kullanimdaki ozene, hem yola bagli. Ve, ebay benzeri sitelerde oldukca kaliteli lastikleri asagi yukari 100 liraya alabiliyorsunuz.

• Beğen
Bence Salcano alın.Üstüne kalan parayla kendinize çok iyi ekipmanlar alabilirsiniz.

• Beğen
Alacağım zaman salcano bulursam alacağım, artan parayla ekipman alırım. Bulamazsamda sedona alacağım.

Geri