Öncelikle herkese merhabalar, forumda yeniyim. Arkadaşın konusunu kirletmek istemiyorum ama düşüncemde bu bisiklet de olduğu için buraya yazmayı uygun gördüm, yine de en başta özürdileyerek konuya girmek istiyorum..
Öncelikle: Boy:182, Bacak boyu: 82, kilo: 93
15 yıl sonra tekrar bisiklete binme isteği geldi bana, kış döneminde Salcano City sport 30 almıştım bulunduğum yerdeki bir bisikletçiden, yalnız satın alırken gittiğm bisikletçi beni biraz yanılttı ve 18" kadro aldım, bisikleti binerken üstünde çok rahat olamadım açıkçası(yeni bisikletlerle alaklı çok bilgim yok). Çok kısa geçecek olursam bisikleti geçen hafta sattım ve sadece 5 kere binmiştim. Bir kaç kişiyle tavsiye konusunda görüşmelerim oldu ve bisikleti nerede kullanacağıma gelirsek eğer;
Haftada en fazla 1-2 kere binmek kaydıyla ve pazar günleri evimden işe gidip gelerek kullanmayı ve izinli günlerimde de sahilde tur yapmayı planlıyorum. Evim sahile yakın sayılır, ama iş yerim 15km uzakta ve işe giderken yolun en az yarısını sırf rampa çıkarak gidiyorum. Rampalar çok dik değil sadece bir kaç metrelik yerde diklikler var ama onun haricinde uzun tatlı rampalarım mevcut. Bir çok yerlerde cadde ve sokak geçişlerim oluyor ve haliyle de kaldırımlardan geçme durumum da oluyor. Kondisyon olarak henüz yeni olduğum için eski sattığım salcano ile yokuşları çok düşük viteslerde çıkıyordum.
Şimdi sattığım salcanonun üstüne biraz daha kaliteli ve yukarda bahsettiğim sürüş amacıma uygun bir bisiklet arayışındayım. 2 gün önce bir bisikletçiye gittim ve bana Kron TX1000 i önerdi. Orda bisiklete baktım ve gerçekten çok hoşuma gitti donanım olarak da baya iyiydi. 1500 TL gibi bir fiyata bırakıyordu. Zaten maksimum bütçem de en fazla 1500 TL. Ancak bir tanıdığım bana bu Salcano XRS 40 ı önerdi.
Emin olamadım açıkçası yani biraz çekincelerim de mevcut. Tam olarak karar veremedim, acaba beni fazla zorlar mı? Kaldırım geçişlerinde bir risk söz konusu olur mu bilmiyorum. Ama en geç cuma gününe kadar bisikleti almam lazım? sizce bu bisiklet bana gider mi? Yoksa şehir serisinden mi devam etmem doğru olur?
Teşekkürler.