Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@amoush00
@lealtad
@VeyselKobal

Yani güzel bir sele ve borusunu kesin alacağım. 25lik conti ultra sport lastik alacağım. siparişi oluşturma aşamasındayım.
Jant konusunda forumu takip ediyorum. 2. el fırsat olursa alırım artık. karbon maşa hakeza öyle..
Ebayden 2 tane suluk kafesi sipariş ettim. üstündeki beyazın siyah kırmızısı gelince onları takacağım. Suluktan da çift var. Yeni sele ve sele borusuyla süper güzel bisiklet olacak inşallah :)

Kendi değiştirdiğim gidon ve boğazın resimlerini koyuyorum. Bu ayarlar sizce iyi mi bugün 15-20 km kullandım kesinlikle orijinalden iyi. Artık hood lardan tutabiliyorum. Kollardan tutunca frene ulaşabiliyorum, bilek gidona değmiyor ama boğazı 90 mm almakla hata etmişim 80 hatta 70 daha iyi olurmuş bana bu da tecrübesizliğimiz oldu..
Neyse bu ayarlar iyi mi . Gidon bandını artık sarayım mı ? Yoksa açıyı veya kolların yerini değiştirmem lazım mı ne dersiniz. Sizden cevap alamazsam aynı resimlerle konu açacağım :D :D ..
http://img.photobucket.com/albums/v608/hckose/Mobile%20Uploads/IMAG0111_zpslubq8pks.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v608/hckose/Mobile%20Uploads/IMAG0110_zps4ekg1yqn.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v608/hckose/Mobile%20Uploads/IMAG0109_zpscedqb9kl.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v608/hckose/Mobile%20Uploads/IMAG0108_zpsz4foi9so.jpg

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Scudo
@x-rayted gidon açısı iyi. Madem öyle istiyorsun al ve sipariş ver artık ne diyelim:)

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Usenmedim indim ölçtüm. Sele borusu 35 cm uzunlukta , çapı 31.6 mm. Bana daha kısası bile olur bakalım kismetse artık :)

@x-rayted ben eve kendimi yeni attım, açılar iyi gözüküyor. Yarın görüşelim istersen.

@VeyselKobal. Yarın akşam işten gelince sarmayı planlıyorum. Haber veririm whatsapp tan :)

• Beğen
Tepkiler: V.K.
Bende XRS040 var. Aldığım hafta 3 kere lastiğim patladı.Dekatlon dan lastik aldım. Çitf lastik 11 tl. 100 km kadar yol yaptım hala patlamadı. Patlamasının sebebi orjinal lastik mi? 3 kere patlayan lastikde orjinaldi.

siparişi geçmiş bulunuyorum forumda bilgilendiren herkese teşekkür ederim.15 haziran en geç teslim tarihi olarak gözüküyor.acil ihtiyaçları(en az 1-2 ay alamam) nelerdir?

@bohemroze elimde bisiklet yok henüz ama okuduğum ve gördüğüm kadarıyla gidon ve gidon boğazının değişmesi gerek

@guplok Ben 1.000 km'yi geçtim. İstanbul-İzmit ve İstanbul-Tekirdağ git, gel yaptım. Hiçbişey olmadı. Ya kötü yollarda sürmenin sonucu ya düşük basınç yada sadece şans:) Tedbiri almak gerek bence;)

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@bohemroze valla ben gidonu hiç ellemedim salcano bayisine gittim. Adam herşeyi ayarlayıp verdi. Ben ondan sonra kask(50tl)-eldiven(20tl)-pompa(genellikle 10 tl ama ben 2.5 tl ye aldım)-suluk kafesi(10-15tl arasında değişir, ben bedavaya aldım)-suluk(10-15 tl arası, benim arkadaşım verdi bedavaya)-lastik(11tl kesinlikle yanında bulunsun bisikletçiler 20tl ye yapıyor)-levye(3 tanesi 12tl lastiği değiştirmek için lazım)

@lealtad Tekirdağ a nasıl gittin. Hangi yolları kullandın. Bende gitmeyi düşünüyorum. Bu arada E5 de patladı lastik.

@guplok Beylükdüzü'Nden E5'den devam et. Silivri sonrada tabelalar Tekirdağ'ı gösteriyor zaten. Zor ya da karışık bi yolu yok..

Bu arada benim 040'ın son hali, jant değişimi yaparsam biraz daha güzelleşir sanırım..)

IMG_20150610_225824.jpg

@lealtad boyamışsın galiba bisikleti. Jantı değistimek için bir sebebin yoksa değistirme bence gayet güzel duruyor. Zincir benim şuan yağsız. Ama vitesler hiç takılmadan gidiyor. Zinciri yağlamam gerekir mi?

@guplok boya değil kaplama. Her an sökebilirsin isteğe bağlı. Zincirini sık sık yağla. Hemen her turdan sonra yada rutin olarak 100-150 km'de bir eski yağı temizle ve yeniden yağla. Her 1.000 km'de birde rubleyi zinciri tamamen söküp temizle..

@lealtad yağ sökücü kullanmam gerek tabiki bunun için.
Salcano 4 ayda bir bakım yaptırılmasını istiyor. 30 tl ye bakım yapıyorlar. Bu arada ilk bakımda ücretsiz. İlk 20 gün içerisinde yapılıyor. Ben ilk bakımı yaptırdım. Bakım yaptırdın mı hiç?

@ziyaozan 2-3 metresini 20 tl ye almıştım(1.5m en) gerisi zaman ve uğraş

@guplok işim olmaz bakımla servisle. Servis konusunda yetersiz görüyorum salcano'yu. Ve mümkün olduğunca bildiklerimi yapıp bilmediklerimi öğrenmeye çalışıyorum..

@x-rayted
Olmuş. .

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Geri