Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

evet beyler Merlinden cuma sipariş ettiğim 25lik conti lastikler ve forza cirrus sele 4. işgünü teslim edildi :D Hafta sonuna kadar takarım ben bunları
https://www.bisikletforum.com/dosyalar/imag0132-jpg.23299/

Scudo
@x-rayted güzel günlerde kullanın bir şey sorabilir miyim merlinden bunları alırken normal hepsibırada.com gibi siteden alırmış gibi alıyorsunuz sadece yurtdışından geliyor ve gümrük sınırı altındaysa direk olarak geçip size geliyor değil mi?Bir de dolar üzerinden ödeme yaparken siz alırken ki kur ödemesinden mi alıyor bilgilendirebilir misiniz acaba

@efeyuceer

Daha önce hiç almadıysanız bence hiç başlamayın . Ocağınız söner vallahi.

dediğiniz gibi aynı HBC gibi al, öde, kapına bekle. Merlin çok Türk alıcısı olduğu için TL fiyat da veriyor. Yani bir ürün için atıyorum 36,51 TL türkiyeye gönderi 20,11 TL gibi. Ancak banka farklı kur kullandığı için daima daha para çekiyor.
Benim kredi kartımın bana kampanyası var her aldığımı o günkü TL kuru üzerinden 4 taksit yapıyor. Böyle giderse yakınd a beni kart kampanyasından atacaklar.

@x-rayted
Anladım çok sağolun bankaların o durumlarda uyguladıkları kurlar daha yüksek oluyormuş gerçi şuankinden daha yüksek nasıl alabiliyorlar o da ilginç teşekkür ederim bilgi için

arkadaşlar bugun sipariş vericem ama 173 boy var 77-78 bacak boyum var. benzen boydaki arkadaşlar kaç cmlık kadro kullanıyorlar öğrenebilir miyim? elden deneyemedim salcanoyu ama btwin triban 500u denedim ve 54 kadro biraz fazlaymiş gibi geldi bana.

@Isabado
0.69×bacak boyu kadronu verir.82 cm bacak boyuyla 54 bana iyi geliyor boy 1.74

@whereismywings

@VeyselKobal

Arkadaş qr dönüşümü yaptırmıştı hatırlarsanız. Mil göbekten bağımsızmış. Prese gerek var mı ki bu durumda?

Daha öncede yazdım ama istediğim cevabı alamadım 1.90 boyundayım 57 kadro benim için çok fazla sorun yaratırmı ?

boyum 1.70 bacak boyum 70cm bugün 51 kadro siyah kırmızı 2014 model bisikletim elime ulaştı saat 10/11 civarı gidip salcano bayisine kurdurttum çalışan abi sağolsun çok ilgilendi gidon bandını söküp kolları düzeltti ve yeniden taktı en azından merlinden sipariş ettiğim gidon gelene kadar iyi kullanırım.sonra dechatlona yedek iç lastik almaya gidiyordumki yavaş biçimde tren rayının üstünden geçtim gerçekten çok yavaş geçmeme rağmen arka lastik patladı neyseki çok yakındım gidip iç lastiği aldım çalışan abiler tanıdık olduğundan ordakilerde çok ilgilendi jantdan tekeri çıkardığında rezalet bir jant bandıyla karşılaştık hemen söküp attı yenisini taktı iki tekerede gerçekten bisikleti yeni alıcak arkadaşlar varsa tavsiyem hemen sökmeli yenisini takmaları o kötü bant iç lastiği kesebiliyor.bunlardan sonra yaklaşık 40km bisikleti sürdüm açıkcası mtb den sonra çok keyif aldım bu kadar fark olucağını beklemiyordum.bisikletde kötü bulduklarım tabiki gidon ve sele oldu bunları değiştirdikden sonra ileride biraz eskitdikden sonra jant seti ve arka göbek değişimi düşünebilirim.hız konusunu gelicek olursak düz yolda en az 30ortalama hız ile gittim yaklaşık 15/20 dk boyunca ki hiç zorlanmadım bi ara kamyon rastgeldi onun arkasına girdim neredeyse hiç kuvvet uygulamadan çok az hızlanarak hemen 55-60 km ye çıktığımı farkettim ancak gittiğim yolda biraz çukur vardı bunun için kamyon maceram biraz kısa sürdü yazı biraz uzun oldu inşallah yeni alıcak kişilere biraz olsun bilgi verebilmişimdir benim düşüncem güzel bir bisiklet f/p olarak iyilerden

image.jpg image.jpg image.jpg

ayrıca bugün iki bisikletçiye sordum arka mili değişerek ve yeni mandal alarak qr sistemine geçiliyormuş yaklaşık 25-30 tl tutar

@bohemabi teşekkürler öyle yapınca 53 cm çıktı. (link) bu siteden biraz daha ayrıntılı bir hesapla 52-53 arası birşey çıkıyor hemen hemen. (link) bu sitede ise 51.5 kadro boyu size uygundur diyor. ne yapsam bilemedim o sebeple. ama 51 e daha yakınım sanırım

@ziyaozan
Benimde boyum 170 ve bacak boyum 70. Bende 51kadro aldım. Sele en kısa şeklinde anca ayağım yetişiyor. Son resime gore sele oldukça yuksek. Ben mi yanlış yapıyorum sen mi yanlış yapıyorsun sele ayarını

Unutmadan Allah kazasız belasız sürüş nasip etsin.

@ziyaozan, hayırlı olsun kazasız belasız bol pedallamalar... iyi bir insana denk gelmişsiniz kurulum konusunda. benim gittiğim usta kendi satmadığı ürünü kurmayacağını söylemişti. salcanoya şikayet ederek kurdurdum ama ona da kurma denirse. sizin bandı sökmüş yapmış filan ne güzel.

üstten çektiğiniz fotoğrafta orjinal gidonun uygun olmadığı o kadar belli ki... bu şekilde drop bardan tutmak oldukça zor olsa gerek.

• Beğen
Tepkiler: ziyaozan
@oktayakgoz bence sizde hata var çünkü biraz selenin yüksek olması ideal olacağını düşünüyorum zaten otururken ayağınızın yere değmemesi lazım bisikleti iki bacak aranıza alınca ozaman ayağınız değer sanırım siz yanlış yapıyorsunuz.

@Ozan Dönmez evet oldukça iyi insanlara rastladım o konuda,bugünden beri bisikletin üstündeyim dropbardan belki 1 kere falan tutmuşumdur yani hiç kullanmadım bileğim direk üste çarpıyor artık gelicek gidonu beklemekteyim :)

@ziyaozan

Zaten değmiyor ki. Sele en kısa durumda iken ayağım pedalın en alt noktasında dümdüz oluyor. Sizin ki gibi yapsam pedala yetişmez sanırım.

@oktayakgoz bi yanlışlık var burada o zaman. O boya sele en altta sürmek rahatsız eder. Hele ki orijinal gidon ve boğaz ile..

• Beğen
Tepkiler: ziyaozan
@oktayakgoz ben anlamadım olayı cidden :D 51 kadro olduğuna eminmisiniz belki 54dür bi ölçün isterseniz

@leltad @oktayakgoz hayır bence kadro boyu 51 normal çünkü aynı boya ve bacak boyuna sahibiz

@ziyaozan

Bugün memlekete geldim. İçime kurt düşürdün ya. 51 olarak sipariş geçtim kutuda da 51 yazıyordu.

Geri