Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@efeyuceer orjinal parçalar mı takılı , kaç aydır kullanıyorsunuz ,düşüncülerini yazar mısın ?

Scudo
@İlterguvenc kardeşim gidon, gidon boğazı, sele berbat derecedeydi. gidonu specialized gidon ile değiştirdim inanılmaz rahatladım. seleyi decathlondan triban sele ile değiştirdim. gidon boğazını da rockrider gidon boğazı ile değiştirdim. bizim frenlerimiz de sora mesela. senin ilandaki bisiklette tektro yapmışlar. zoom alüminyum falan demişler nedir nasıldır bilgim yok. ama ben daha görmeden bisiklet almam tövbe. burada 2014 xrs040 alanlar grup sete aldanıp almıştır bu kesin. ondan sonra lastikler ve jantlar rezil durumda. lastikleri michelin pro3 aldım sıfır. jantları da şimdi ustamla görüştüm mavic aksium göbeklerim vardı onu yarın tamamlayacam sanırım.

Bak şimdi sana benden nacizane bir tavsiye. öyle şurasını değiştiririm burasını değiştiririm diye bisiklet alacaksan salcano carraro sedona falan filan alma. donanıma bakmadan sağlam kadrolu bi bisiklet al. trek specialized cannondale merida giant falan. donanıma bakma. paran oldukça değiştir. xrs040 a sen dura ace taksan abes olur. şahine bmw motoru takmak gibi bişey olur yani. ama bi cannondale alsan trek alsan bundaki düşük parçaları 100 200 lira arttırarak aydan aya değiştirip canavar gibi kombinasyon yapabilirsin ki bu daha mantıklıdır.

bence ikinci el temiz bir bisiklet ile başla. para biriktirip eskisini satıp iyi bir bisiklet alırsın. ikinci el alıp satarken fazla kaybın da olmaz. adanadayım ben yolun düşerse beklerim bi çay içeriz bisiklete de bakarsın.

@Can Oksuz Yorumların için teşekkürler galiba biraz biriktirip 2.el almak daha mantıklı ilerde belki yüksek bütçe ile sağlam bir bisiklet alırım.Bisiklet işini halledince mutlaka yolum düşerse uğrarım :)

@İlterguvenc orjinal hiç bi parçayı değiştirmedim düşünmüyorum da sprintte çok az değiyo bileklerim gidona ama teknikten ötürü yani dirseklerimi fazla kırdrığımdan dolayı zararını görmedim bisikleti kardeşime almıştım o 75kiloydu iki hafta kadar o kullandı antremanları başladığı için bıraktı ben bir aydır kullanıyorum neredeyse hergün 100 kiloyum hertürlü kaldırımdan vs atlıyorum hala ip gibi dönüyo jantlar maşallah ben hiç bi eksisini görmedim bir kez vites ayarı yaptım sadece o da Konyadan Eskişehire getirirken arabada zorlanmasın diye telleri gevşetmiştim o yüzden ağırlık vs de benim için sorun teşkil etmediği için ben memnunum yani

Benide kulübe ekleyebilirsiniz. 1 hafta oldu 2014 xrs040 ımı alanı. Şimdilik önemli bir sorun yok. Tek sorun on teker akort ayarı biraz bozuk onu yaptıracağım.

@ecelfeli
Hoş geldiniz[emoji1] Yeni bisikletiniz hayırlı olsun[emoji4]

• Beğen
Tepkiler: ecelfeli
@THE DAME
Teşekkür ederim. Resim yüklemeyi bir türlü beceremedim. Yarın PC den yüklerim inşallah, kısaca amatörüm.2 yıldır işe gidip gelmek için 24kg Bianchi touring727 kullanıyordum averaj23km civarında idi, Hem güzel görünüşü hem Sora donanımı olduğundan başlangıç için xrs040 aldım fakat averaj aynı yolda 28i geçmedi. Moralim bozuldu. Yokuşlari daha rahat çıkmak haricinde fazla bir getirisini şimdilik göremedim. Ayrıca 2km lık dik bir yokuş var. Isparta çıkışında ben 24 kg lık tour bisikletiyle 71 km max. Hıza ulaşabilmişken 10 kusur kg lık xrs max. 66 yapabildi. Ben aynı benim, yokuş aynı yokuş üzüldüm açıkçası. Ben en azından 80-85i görürüm diye umuyordum. Biraz daha denerim baktım olmadı. Para biriktirip xrs30a geçiş yapayım diye de düşünüyorum. Bakalım hayırlısı.

@ecelfeli
Hocam daha yenisiniz[emoji4] Gerçi ben de 2 aydır kullanıyorum[emoji1] Fakat eğer düzenli bir şekilde performansınızı artırmaya yönelik sürerseniz 1.ayın sonunda büyük bir gelişme kaydedersiniz.Bunun yanı sıra benim size bir tavsiyem de çevrenizdeki bisikletli gruplarıyla birlikte sürüp tecrübe edinmeniz,hatta bir ya da birkaç kişiyle performans turları yapmanızdır.Bir de yokuş aşağı inerken pedal çevirdiğiniz mi?Ben 70'i geçmeye korkarım şahsen[emoji1] Son olarak xrs 030'a geçmeniz ortalamanız da 1km/saat ancak fark eder şu durumda,son sürat hiç fark etmez belki.Bence amatörlüğünüzü bu bisiklette atıp bir–iki yıl sonra 5–6 liralık DAHA İYİ bir bisiklet alın,en azından ben öyle yapmayı düşünüyorum.Hem bu sırada bisikletin zayıf kalan parçalarını da daha üst seviyede olanlarla değiştirirsiniz.Örneğin ben 2 ayın sonunda şimdi yeni gidon için araştırmalara başladım...[emoji4]

• Beğen
@ecelfeli Bisikletiniz hayırlı uğurlu olsun. Bisiklette son hızları genelde dişli oranları, lastiklerin çapı, sürtünme faktörleri etkiler. Siz bacağınızla yada yerçekimi işini yaparken bunlar da ters yönde kuvvet uygular. Oturuş pozisyonunuz önemlidir. Hava ile sürtünme açısından. Giydikleriniz bile etkili olur. Göbeklerin akıcılığı da önemli. Benim kafama takılan gerçekten 24 kg lik bir bisikletle ve eski bir bisiklet olduğunu söylemektesiniz, 70 km / h hızı nasıl gördüğünüz!? Ben 16.5 kg lık ki bu yüklü halidir b'twin rockrider la ( lastikleri düz şehir lastiği ile değiştirdim, dişli arazi lastiği yok yani) xrs 040 la indiğim aynı yokuşta 54 km/ h üstünü göremiyorum. Xrs 040 ta o yokuşta en baba Aero yatmaya felan rağmen 67 km/h nin üstüne çıkmadı. Hız ölçerinizde bir sorun olabilir. Ayrıca 80 km/h gibi hızlar için ciddi yokuş isteyebilir. Ben şahsen 72 km/saatin üstünü göremedim. Xrs 040 ile. Ama sürünüz. Son hız dan ziyade ortalama değeriniz önemlidir. Ne kadar mesafe gittiğiniz de! Bol pedallı günler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: THE DAME
Hocam o inişin strava görüntüsünü Facede profilimde paylaştı hemde gururla :) eski dediğim 2yillik bisiklet. Xrs'ye oranla eski. kendim mekanikerim göbek bakımlarını tam zamanında yaparım. Km sayacımla strava arası 1.4 km oynuyor. Km sayacı 71km istiyor. Onunda Caps mevcut 2.öğretim okuyorum. Şu an okuldayım. Şu resim olayına girişeceğim.

Arkadaslar Cevaplariniz için teşekkür ederim. Anladımki antrenman şart. Ne yapalım bizde çalışırız. Kendimizi geliştiririz inş.

• Beğen
@ecelfeli 12011206_10156037874325276_4514518030607779452_n.jpg IMG_20151025_114926.jpg Screenshot_2015-09-19-20-26-20.png Screenshot_2015-09-19-20-31-45.png görüldüğü üzere yokuş baya bir dik yokuş rahat 2 km iniş var ve ben bianchi Touring m727 ile 71km hızla bu yokuştan indim. Ok! Gönül isterdiki XRS040lada 80-85km hızı ile inebileyim fakat nasip değimiş:( Ha bunu neden mi istedim Youtube de 120 ile inebilen kişiler gördüm onlarınki ile benim Sora setli xrs40 kıyasladım belki bir şeyler olur diye düşünmüştüm ama baktımki olmuyor dahada kötüsü 66kmyi gördüm zorlasam gene 70km belki görebilirim. Ama insan belentii yüksek olunca haliyle üzülüyor bu sebeple yukarıdaki postu yazmıştım durum budur. İlgilene tüm kareşlerime teşekkür Ediyorum Yaşım:40 Kilom:90 dır Esenlikle Kalın. Bol Pedallar

@ecelfeli
Merhabalar 7 yilini ispartada ogrencilikle harcamis biri olarak selam oncelikle. Sanirim probleminiz bisiklet degil. Bisikletin agirligi. Agir bisikletlerin cok daha hizli indigi biliniyor. Yercekimi kuvvetinden dolayi. Bisikletinizde hic bir problem yoktur muhtemelen kendinizi uzmeyin :) inis olayi biraz teknik isteyen bi durum. Kullandikca alisacaksiniz. Gonen yokusunu gorunce sabah sabah nostalji oldu vallahi :) kampus cikisindan gul heykelinin oraya kadar yaris yapardik :)

• Beğen
Bisikletin şu an piyasası nedir , aşağıdaki linkte paraf kart ile 1100tl'ye geliyor kelepir mi?:D

(link)

@Sener O. artık bu fiyatlar bu bisikletle bütünleşti.. Normal..! Bu konu ilk açıldığında 990 tl di.. İşte dolar avro felan bu fiyata çıkardılar.. Kelepir mi.. bilemiyoruz..! Konuyu okursan iyi bir bisiklet olması için de uğraşıyorsun..!

Teşekürler , kelepir değilse ben yokum :D

arkadaşlar, bu bisikleti yerden yere vurduk ama hala fiyatına göre 10numara bisiklet bence(2014 modelinden bahsediyorum). bu bisikletin değişecek 2 önemli parçası var. 1)jantlar 2)sele. jantı 300tl ye sıfır shimano r501 le ve decathlon dan 50tl lik seleyle çözüyoruz zaten. alanların çoğu 850-1000 tl arasında aldığını düşünürsek 1200-1350 tl ye sora setli shimano jantlı daha da bisiklet yok piyasada. gidonun şekli değişik kabul ediyorum ama boyunuza uygun yada bir küçük kadroyu aldıysanız kullanımda bir sıkıntısı yok. sprint atarken kolları dirseklerden büktüğümüz için sıkıntı olmuyo. gidon ve boğaz ağır ama yarışmadığımız için yine bu konuyu kafaya takmaya gerek yok. lastikleri o kadar kötü değil. ben 600km kullandım, arka lastiği conti 4000sII yle değiştirdim, ön lastik üstünde gelen salcano ydu. bu süreçte arka 2 kere(ikisinde de ince inşaat teli battı), ön lastik 1 kere patladı(o da gece sürüşüne çıkmıştım 1 kere, karanlık olduğundan cam kırıklarının üstünden geçmişim. ondan patladı). ayrıca salcano lastiğe 110psi den fazla basmayın, 90-110psi arası yeterli. bu fiyata mal olduktan sonra bu bisikleti senelerce kullanabilirsiniz. diğer yerli markaların claris setli bisikletleri bile xrs040 ın upgrade li fiyatına denk geliyor. üstelik onların daha jant değişimine ihtiyacı var. varın gerisini siz düşünün

• Beğen
Merhabalar, aralık ayında bu bisikletin 0 fiyatı tahmini ne kadar olur? Ve renk seçenekleri nelerdir?

Geri