@akifberkant
Olayla ilgili animi paylasmak istiyorum, oturdugum semtteki mahalle bisikletcime ilk gittigimde (2012 senesi) "bu nasi bi bisiklet boyle ya? Yaris bisikleti degil mi bu?" dedi... İlerleyen gunlerde rublemi sokmek icap etti, yine bu abiye gittim cunku anahtarim yoktu. "Hallederiz, ama bunlarin rubleler butun galiba" dedi. Ben de bilmedigimi, fikrimin olmadigini, sokunce gorecegimizi soyledim. Rubleyi soktuk. Campagnolo xenon ruble vardi. Ruble beklentinin aksine tek parca cikmadi, dagildi. Her disli ayriydi. Hem 30 yillik bikletci, hem de ben yeni birsey ogrenmenin mutluluguyla dagildik. Faruk (bisikletci abi) abi gercekten iyi niyetli bir abiydi. Hicbir zaman ona saygisizlik etmedim bilmedigi seylerden dolayi.
Demem o ki "mahalle bisikletcileri" diye tabir ettigimiz semt bisikletcileri evet cok tecrubeliler, elleri de gercekten cok hunerli ama uzgunum yeniliklerden cok gec haberdar oluyorlar. Zaten ilgilendikleri, tamirini yaptiklari, sattiklari bisikletler de genellikle ekonomi sinifi. En son gidisimde 105 setimi satacagimi soylemistim Faruk abiye, "ben olsam onu hayatta satmam, oylesini bidaha bulamazsin" dedi. Yani ona gore 105 set zirve, nerden bilsin adam campagnolo super record 80th aniversary ozel serisini
Yine sondan bir onceki gidisimde trainera ruble montaji icin gittim, traineri goturdum mecburen. Fiyatini sordu, 500 lira abi dedim. "Ben bunu sanayide 150 liraya yaparim bisey yok bunda, 2 çark 1 kayış var bunda dedi. Turbo muin smart trainerdan bahsediyor. Dedim abi haklisin, boşa para verdik ama heves işte
Bu ornekleri vermeyi istemezdim ama o kadar cok israr ettiniz ki
Simdi sirf meraktan soruyorum size, Faruk abi omrunde kac kez bisiklet yarisi izlemistir? Tour de France desen bilir mi? EPS grupset desen bilir mi, hadi onu da deme kablosuz de, wireless de. Yalan o der. Gormeden inanmaz. Cunku Faruk abi klasik bir mahalle bisikletcisi. O sadece gorduklerini biliyor.
Ama biz her gun internette pek cok bilgi ediniyoruz. Hele ki yabanci forumlara mumkunse bir goz atin, burda konustugumuz seylerin onlara gore hava civa oldugunu anlayip kahrolursunuz. Cunku adamlar gercekten aşmiş kendini. Her biri inanilmaz bilgili ve tecrubeli. Ve tabiki orada hem bisikletm hem bisiklet parcasi buraya gore cok daha ucuz oldugu icin ellerinin altindan cok fazla urun geciyor, hepsini kullaniyorlar, biliyorlar.
Baglayacak olursam, kendim icin konusuyorum, edindigim bilgilerin cok ciddi bir kismini bu yabanci pedaldaslardan, onlarin tecrubelerinden ve yabanci video / makalelerden edindim.
Foruma ve forumun amacina da baglayacak olursam; herkes burada kendi gorusunu bildiriyor. Amacimiz zaten bu. "Benim babam bu isin icinde, benden iyi mi bileceksin" soyleminin bize neden komik gelecegini biraz once yukarida zaten acikladim.
Lutfen sakin olun ve hepimizin yaptigi gibi forumdan yeni bilgiler ogrenmeye, ve mumkunse kendi bildiklerinizi bizimle paylasmaya gayret edin.
105 setle tiagra arasinda fark olmadigini belirtmeniz harika, bu tamamen sizin dusunce ve hissiniz. Ve size bu konuda katilacak cok fazla forumdas da cikacaktir. Fakat hemen arkasindan bir anlik sinirle kurdugunuz cumleler, pantani ornekleri gercekten luzumsuz
Sizi anliyorum, eminim siz de beni anlayacaksinizdir