Scudo Sports

Salcano Xrs 060

Enes Dökmen

Forum Bağımlısı
Tepki
663
İsim
enes dökmen
Bisiklet
Mosso
Merhabalar ,salcano xrs 060 almayı düşünüyorum sizce iyimi?
NOT:bütçem buna yettiği için almayı düşünüyorum.
salcano.png

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
pek önerilmiyor bu model. biraz daha para ekleyip 2. el bir bisiklet alınabilir, örnek xrs040 modeli

ikinci el bisiklete karşıyım o yüzden bu bisiklete baktım

O halde biraz daha sabretmenizi önerecektir bir çok kişi bütçenizi arttırabilmeniz için. Çünkü gerçekten önerilmiyor, bir çok kişi 040'ı öneriyor

Kesinlikle alma
Tribanları incele bence

youtube da biri xrs 060 ile ilgili video atmış kullananların çoğu olumlu yorum yazmış

Zaten bisikleti kötülemiyoruz ama yetmez ve hemen değiştirmek istersiniz. Bu bütçenizi daha zor duruma sokar, o yüzden acele etmeyim bütçenizi genişletip öyle karar verin

Daha dün aldığım salcano xrs060 marka yarış bisikletimin ön vitesinin geçmediğini gördüm.sizce bisiklet biraz kullanıldıktan sonra geçermi.geçmezse ne yapmamı önerirsiniz?şimdiden teşekkürler

Dün bi tane bu bisikletten sürdüm gerçekten triban 500 e göre çok çok kötü. bisikleti düzgün ayarlamadan teslim etmişler gidon ayrı bi eğik direksiyon açısı yamuk vitesler geçmiyor. sürüşü çok pürüzlüydü.

@Salcano xrs060 sizin de vites ayarına baktırmanız lazım. Veya kendiniz yapın. Ön vites üzerinde "h" yazan vidayı gevşetin biraz olmazsa ön vites kolunun üzerindeki gergi vidasını gevşetin.

Bütçesi olan mümkünse biraz daha ekleyip üst model alsın.

Triban 500 kullanıcısı olarak tavsiye ederim. hatta mümkünse 520 de olabilir.

Tribanın vites geçişi pedal çevrimi çok daha pürüzsüz. Çok net geçişler var.

@Salcano xrs060 hevesini kırmak istemem ama yanlış seçim yaptın benim gibi. İlerde nasıl bir bisiklet almak isteyeceğini çok iyi öğreneceksin bununla. Masrafa girmeye hazır ol. Vites ayarını yap yada yaptır.
Vites geçişleri konusunda @ilkercom'a katılmıyorum. Benim de kıyaslama fırsatım oldu. Ama demek ki herkes kendi sahip olduğunu beğeniyor doğal olarak.
Triban 500-520 ile xrs 060-050 kıyasını ise kısaca
Hasan kel, kel Hasan şeklinde özetleyeyim.
Tercihe edecekler yine de btwini tercih etsin. En azından yeri yurdu belli.

Hocam sen iki bisikleti birebir deneyimledin mi?

Birinin üzerinde shimano tourney sistem var. diğerinde microshift R8 var. Herhalde 15 yaşında ergen filan zannediyorsunuz malımızı övelim. Biz bilmiyormuyduk 300 lira az verip salcano almayı. Veya 200 daha verip sora setli 520 almayı. hepsini tek tek sürdüm. R8 setin daha pürüzsüz olduğuna karar verdim öyle aldım. Yoksa 3 5 bakmaz salcano veya merida filan alırdık.

@ilkercom hocam fikrine katılmamak böyle tepki vermeni gerektirmezdi diye düşünüyorum. Amacım seni kırmak, üzmek vs değildi ama yine de özür dilerim. Buraya uzun uzun cevap yazıp insanları sıkmak istemiyorum. Kısmet olur da yüzyüze tanışma fırsatımız olursa art niyetli olmadığımı daha iyi anlatabilirim.

Yok estağfurullah. üzülmek kırılmak değil. Ayrıca üç kuruşluk bisiklet neticede. Sen kötü desen benim bisikletim şeker iken eriyip şerbet de olmayacak. İyi niyetin için teşekkürler.

Benim derdim yeni başlayanların yanlış yönlenmemesi. İki bisikleti de sürdüm. hatta salcanoyu dün sürdüm. Küçük bir kardeşimize ortaokullar arası müsabakalara hazırlansınlar diye alınmış. kadrosu da ufaktı. Ama ne yalan söyliyim bu kadar fark olsun beklemezdim.

Bu bisiklete sahip olan arkadaşlara bişey demiyorum alınmış mal neticede. Yarın öbürgün ön arka aktarıcıları sora veya tiagra alırlar mis gibi olur.

Ama sıfırdan bu işe girecekler iyi düşünsünler. Ve kesinlikle sürmeden bisiklet almasınlar.

Ben bi kaç senedir bu yol bisikletinin niyetindeydim hep araştırdım. aldığım gün de 1 saat sürdüm mağza içinde bisiklet. Keşke biraz bütçe arttırsam alur700 alsaydım. ama 1200 1300 liralara da 105 set yok.

• Beğen
Tepkiler: brdtl
Ben teşekkür ederim.

XRS 060 ile ilgili fikir edinmek isteyeler, sayayım:

No name çelik aynakol 52-42, ağırlığı belli değil (rampalarda çok eğleniyorsunuz)
Salcano marka jant ve lastikler (ön lastik durduk yerde 100-120 kmlerde balon yaptı ve çöpe gitti)
Abuk subuk geometrili gidon. Gidon ağırlığı 780 gr! Gidon boynu 300 küsür gr!? (Dropta bileklere baskı yaptığından kullanımı yaklaşık olarak imkansız. Düzgün bir gidon alırsanız gidon boynu da almanız kaçınılmaz çünkü bağlantı çapı uyumsuz)
Shunfeng (çin) göbekler
No name fren seti
Hi-ten maşa
Alüminyum kadro (Ama ne olduğunu bilmiyorum. Salcano frame işte)
Scott'un Mosso'nun Kron'un Sedona'nın vs. tourney setli kadroları var. Onların yerine daha az verir 060 alırım diyen pişman olur. Yanılmayın.

İyi yanları da var tabi.
Fiyatı. Ben 850'ye aldım. Gidon, gidon boynu, lastikleri değiştirdim.
Tourney vites düzgün ayarlandığında sorunsuz geçiş yapıyor.
Bu kadar.

Sıfır almak istiyorum, param buna yetiyor diyen alsın.
Daha ayrıntılı teknik bilgi hazırlamak ve paylaşmak istiyorum. Malum salcano lütfedip yayınlamadığı için...

• Beğen
Tepkiler: oscak41 ve liteon
Şu an satış fiyatı 1000 tl ve üzerine düzgün bir gidon ve gidon boğazı koyayım desen o paraya başka markanın alternatifleri var.

Bu arada salcano markasını beğenirim. MTB olarak 29" jantlı salcano düşünüyorum. Genel marka imajı belki yüksek olmayabilir ama baktığınızda torku spor da salcano desteğiyle yürüyor.

YErli markalar içinde bence en mantıklısı salcano.

Ama modelden modele incelemek lazım bazen hiç umulmadık markanın iyi fiyata bisikleti düşebiliyor.

Salcano yol bisikletlerinde 030'dan aşağısına yaklaşmamak lazım bence.

Konuyu aşırı derecede hortlatmış olacağım. Kusura bakmayın. Bu bisikleti almak şu anda gündeminde olanlar için bu yazıyı yazma gereksiniminde bulundum. Yaklaşık 4-5 aydır 2018 model Salcano XRS 060 kullanıyorum. Bu süre zarfında 1620 Km yol yaptım. Günlük en uzun yolum ise 245 Km Kocaeli-Bursa oldu. Bu tecrübeme dayanarak bu bisiklet hakkında yorum yapacağım.
Vites geçmiyormuş, gidon yamukmuş vs. tamamen boş. Vites tık tık geçiyor. Zincir herhangi bir atma, sıkışma yapmıyor. Önemli olan düzgün ayar yapabilmek ya da yaptırabilmek.
Bisiklet fiyat olarak uygun. Ama donanım olarak eksik. Yol bisikletine yeni başlayacaklar için ideal olduğunu söyleyebilirim. Ama daha önceden daha üst seviye yol bisikleti kullandıysanız tatmin etmez.
Çelik maşa; Bozuk yollarda titreşim fazla ama sıkıntı çıkartmıyor. Gereksiz ağırlık sıkıntısı var. Ama yaklaşık 400 gram sizin için sıkıntı değilse sıkıntı olmaz.
Dişliler; Aynakol markasız. Ruble Shimano. Dişli oranlarından çok mutsuızum. Tırmanış için en uygun dişli (sırasıyla aynakolun en küçük dişlisi ve rublenin en büyük dişlisi) 42x28. Bu sebeple tırmanışa uygun değil. Tırmanıştaçok kuvvet harcatıyor.En hızlı dişli oranı (sırasıyla aynakolun en büyük ve rublenin en küçük dişlisi) 52x14. 52 çok güzel bir boyut, hız için. Ancak 14 çok fazla. 52x14 ve 52x11 kullanan iki bisiklet düşünün. İki bisikletçi ikisini de 85 rpm'de sürsün. Arada yaklışık 10km/s sürat farkı ortaya çıkacaktır. Sözün özü, tırmanışa uygun desek değil, hıza uygun desek değil.
Frenler; Frenler Zoom marka mekanik disk fren. (Yeni modellerde V fren yaptılar sanırım, ben 2018 modeline göre söylüyorum.). Frenlerden de mumnun değilim. Hem gereksiz ağırlık, hem de frenlemesi zayıf. Keşke bu modelde de V fren veya U fren olsaydı. Ama bir avantajı da şu; hidroliğe çevime olanağınız var.
Vites sistemi; Biraz önce belirttiğim dişli oranlarındaki sorun hariç mis gibi vites sistemi var. Gerek STI kollar olsun, gerek aktarıcılar olsun, çok iyi çalışıyorlar. Düzgün ayar yapılırsa saat gibi.
Jantlar ve lastikler; Jantlar double jant, yani çift örgü. Çok kez arnavut kaldırımlarda, toprak yollarda sürdüm. Kimi zaman hızlıyken yoldaki çukura girdiğim oldu. Başka bisiklet olsa jantın akordu bozulmuştu belki. Şimdiye kadar hiç akort bozulması olmadı. Üzerinde gelen lastikler Salcano'nun karbon olmayan tüm yol bisikletinde bulunan lastik. (İnternet üzerinde 50 TL). Yol tutuşu, patlama direnci sıfıra yakın. İyi değil.
Bir genelleme yapacak olursam; düzgün ayarlarla çok iyi bisiklet. Üzeceğini sanmam. Bütçeniz 1000-1800 aralığındaysa (Temmuz 2019'a göre) bu bisikleti 2. el almanızı tavsiye ederim. 2000 TL bütçem var, sıfır xrs 060 alayım diye düşünüyorsanız almayın. 2000 TL bütçe ile daha iyi donanımdaki farklı bir bisikleti 2. el alın.
Eğer derseniz ki, bütçem Xrs 060'a yetiyor, diğerlerine yetmiyor, birikim yapıp üst model alayım; gerek yok bence. XRS 060 fazlasıyla tatmin edecektir.
Önemli olan sizin performansınız. Bisikletin etkisi düşük.
203781 203782

Sanırım artık bu model üretimde değil, yerine Salcano XRS 066 gelmiş. Fiyatı 2.200 TL idi en son.

bizim neden bir kullanıcı kulübümüz yok :uzgnm: :uzgnm:

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Merhaba, konuyu birde ben hortlatayım dedim. Disc frenli, 28-35c aralığında kalın lastik takabileceğim bir bisiklet istiyorum fakat kaliteli markalarda fiyatlar 30 binden başlıyor. Boy kısa olduğu için disc fren uyumlu uygun kadro da bulamıyorum. Hem yol hem Gravel bisikletim var ama kadro boylarından dolayı sürüşlerden keyif alamıyorum. Kadro boyu uygun xrs060 disc fren modeli buldum. Ben bu bisikleti alıp carraro gravel g2 nin tüm setini xrs 060'a aktarsam nasıl bir çılgınlık olur. Kadro kalitesi carrarodan kötü müdür? 100 - 150km lik grup turlarına katılacağım, günlük işe gidip geleceğim, yağmur çamur her ulaşımda onu kullanacağım. Gravelden ona aktarılabilecek en ufak vidayı bile aktaracağım. Sizce böyle bir çılgınlık yapmalı mıyım? Yoksa; uygun v frenli kadro bulup, yol bisikletimin setini ona aktarayım. Graveli de satarak bir dağ bisikleti alıp, onu da yağmurda çamurda mı kullanayım? Siz olsanız ne yapardınız?

Geri