Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano XRS030 Apex vs Tiagra

Levent S.

Aktif Üye
Tepki
135
Bisiklet
b'Twin
Merhaba, Bu sene city fun bisikletimi satıp yol bisikleti almayı planlıyorum. City Fun Salcano markaydı açıkçası memnun da kaldığımdan, fiyat olarak ta iyi olduğundan yine Salcano planlıyorum.

İstediğim model aslında XRS030 Tiagra ama Apec modeli de aklımı çelmiyor değil. Apex ve Shimano sistemleri haricinde parçalarda fark yok. Tiagra 8.53 kg. iken Apex 8.19 kg elbette pedalsız ağırlığı.

Siz ustalarımın önerilerini rica ediyorum. Bisikleti 2015 model alıcam o yüzden en yakın Mart gibi alabilirim. Çok teşekkürler.

Scudo
2014 model Apex çok daha mantıklı
Neredeyse 2015 Tiagrayla aynı fiyat Apexten de 400 lira ucuz ama Aksium jantlarla geliyor
Grupset olarakta 1 sene çok farketmez diye düşünüyorum

2014 Apex nereden bulabilirim bilginiz var mıdır?

@Levent S.
(link)

şurada var birkaç bayi gezerseniz mutlaka bulursunuz çünkü 2015 yol bisikletleri sanırım daha bayilerin hiçbirinde yok ayrıca sahibindendeki fiyat büyük ihtimal nakit fiyatıdır mağazayla konuşmanızda fayda var

Haklısınız ilk mesajımda belirttiğim gibi en erken Mart ayında alabiliyorum ancak geliyor bayiye. Bir 2014 modelleri de inceliyim bakalım. Teşekkürler

ikisini de kullandım, apex tiagra'dan çok daha üstün bir model. apex li olanı tavsiye ederim.

Neden Engin Bey? Viteslerin geçişi mi yoksa genel kullanım açısından mı. Kadro olarak aynılar sanırım, komponentler de aynı kısaca apex vs tiagra durumunda apex daha konforlu mudur? Dişli oranları mı daha verimlidir?

@Levent S.
Apex modeli biraz daha hafif konfor konusunu bilmiyorum ama yakın setler sayılır.
Apex modelinde aynakol 53-39 oranında, Tiagra modelinde 50-34 oranında diye biliyorum. Yokuş çıkacaksanız Apex modeli sizi çok zorlar kondisyonunuz yeterli değilse.

Vediğiniz bilgi için teşekkür ederim. Salcano eğer ağırlıkları doğru veriyorsa web sayfasında tamamen aynı parçalara sahip tiagra ve apex arasında 340 gr. ağırlık farkı var ki bu da apex modeline neredeyse pedal taktığınızda tiagranın pedalsız haline denk geleceği anlamına gelir. Ancak Kondisyon konusu muamma, yazın hemen her gün 20 km pedal bastım Sarıyer-Acarlar-Rumeli feneri gidiş-dönüş olarak. (Varışta 10 dakika çay molası vererek) Ve yokuşlar beni yordu ancak bisiklet City Fun 60 ve amortiörlü maşa, kışın spor olarak evde kürek aleti ile çalışıyorum yine de kondisyonumun pek iyi olduğunu sanmıyorum. Dişli oranlarına da bakınca Tiagra daha mantıklı gibi duruyor. Aradaki farka da iyi bir pedal - ayakkabı ikilisi alabilirim diye düşünüyorum.

@Levent S.

O halde Tiagra modeli daha mantıklı olacaktır sizin için. Benim bisiklette de Tiagra var kötü bir set değil ben memnunum.

• Beğen
Tepkiler: Namık incekara
Çok teşekkürler. Sanırım Tiagra modeline gidicem ancak bisikleti almak için bayiye gittiğimde apex giriyorsa kalbime onu da alabilirim belki kimbilir. Bana önerebileceğiniz pedal ve ayakkabı set var mıdır acaba.

@Levent S.

Şimdi 300-400tl farkla shimano 105'li setli bisikletmi alırsın yoksa tiagramı. İki bisiklet arasında 340gr'dan fazla fark var dostum.

@Levent S. Mosso 730 TCA 105 setlisi 2550 TL'den satışa sunulacağına dair açıklama yapılmıştı bence ona bakın.

Seçenekler arasında Shimano 105 yok ya da ben sizi anlayamadım. Apex shimano 105 ayarındadır mı demek istiyorsunuz acaba

Edit. Hasan Bey belirtmiş. Teşekkürler bakacağım.

Çok daha açıklayıcı oldu Hasan Bey teşekkürler. Acele karar vermeyip Mosso yu beklemekte fayda var

• Beğen
Tepkiler: Namık incekara
@Levent S.

Shimano 105, Sram Apex ve Shimano Tiagra'dan üst modeldir. Ayrıca Tiagra ve Apex 20 vitesken yeni sistem 105 (5800 serisi) 22 vites oldu.

Siz facebook uzerinden Mosso ile iletisime geçerseniz fiyat ve parca konusunda daha detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Not: Tiagra 23oo TL, Apex 25oo TL vereceginize 105 sete 26oo TL vermek ileriye yatirim acisindan sizin için daha iyi olacaktir.

@Hasan Kılınç

Bu sıralamada Campagnolo abartılı olmuş.

Sram apex'le 105 aynı ayardadır. Gerisi sizin tercihinize kalmıştır. apex'in vites geçiş hızı shimanodan daha iyidir.

• Beğen
Tepkiler: emre0x5d
Geri