Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano XRS30 Apex

Eser bey 2000 kg lık bir kadro bence bir yol bisikleti için oldukça ağır :D)

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
Scudo
Salcano xrs 030 tiagra kullanıyorum. Gayet yeterli bir bisiklet. Hiçbir sıkıntı yaşatmadı bana ne normal seyahatlerimde ne de katıldığım yerel yarışlarda. Kadro 3 kez dipçiklenmiş alüminyum kadrodur. Ben sadece sprint atarken biraz esnediğini anlıyorum ama yarışlara katılmayacaksanız esneme sizin için bir şey ifade etmez. Bütçenize eğer xrs 030 için uygunsa kesinlikle tavsiye ederim.

Böyle giderse kesin Salcano alacağım en yakın zamanda :D diğer taraftan Scott marka olarak iyi de pedalsız ağırlık 9,20 çok değil mi sizcede?

yokuşlu bi yerde oturuyorsan (İstanbul gibi) hiç tavsiye etmem hele yeni başlıyorsan, 53/39 oran boşuna dizlere eziyet

xrs30 kullandım hem bu yüzden hemde başka nedenden sattım, ucuz diye salcano kadro alıp yeni bisiklet topladım
IMG_20141110_165800.jpg

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Ben de olaya farklı bir noktadan yaklaşayım. En iyi fiyat performans oranına sahip olduğunu düşündüğüm Salcano CYC02 Apex modeli sahibiyim.
Bisikleti komple dağıtıp toplamayı gözüm kesmese Salcano almazdım, zira servisleri muhteşem ötesi. En azından Pendik bölgesindekiler böyle.
Apex konusunda ise ön aktarıcının sert olmadından müzdaribim. Bununla ilgili bir konu da açmıştım gün içinde. Kendinize güveniyorsanız alın, birde Tiagra modelini alın.

Yokuş fazlasıyla var açıkçası ve korkuyorum bundan.Bisiklet dağıtım toplama konusunda da iyi değilim.Gözüm korkuyor :D böyle giderse parayı bayılıp Caad alacağım.Ama başlangıç için de Cannondale almak saçma geliyor

Hocam herşeyden önce 2014 model tiagra modelini pedallar dahil (aldığım pedal 90 tl) 1800 e aldım 2 ay önce
Apexi de 2300 e kadar pazarlık yapmıştım. 2014 model bulabilirseniz fiyat gayet mantıklı
Hatta bu fiyata daha iyi bir makina öneren var ise beri gelsin

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
kullanacağınız güzergahta yokuş çok ise kesinlikle 50-34 aynakol dişli oranı ve ruble olarakta 28, hatta 30-32 dişli oranlarında bir donanım almanızı öneriyorum. yok ben sadece düz yolda performans yapacağım vs. diyorsanız sram apex donanımlı salcano 030 sizi tatmin eder diye düşünüyorum. tabi fiyatı uygunsa. mağlum dolar ve Euro tırmanışta maalesef :( fiyatlar da arttı buna bağlı olarak. sonuç ne olursa olsun, bisiklet sürmek gibisi yok. size şimdiden bol pedallar, kazasız ve keyifli sürüşler dilerim :)

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Teşekkür ederim :) Aslına bakarsanız dik yokuş var bir tane 100 metrelik falan.Dağ bisikletimle birde çıkıyordum(Kron xc 500) beni bir süre yoruyordu.Yol bisikleti daha az yorar diye düşünüyordum ben de.Ben aslında Cannondale almak niyetindeydim ABD'den ancak hem yerli hem de fiyat iyi olunca Salcanoyu düşünmeye başladım.Konu farklı bir yere kaydı farkındayım ama son sorum olacak sizlere? Bir süre bekleyim Cannondale Caad8 mi almalıyım yoksa en kısa sürede Salcanoyu alayım mı?

2013'te aldığım XRS030 51 kadro boyu için ağırlıklar:

Kadro: 1349 g,
Maşa: 684 g.

Maşanın da bu kadar ağır olmasının nedeni çatalın karbon furç tarafının aluminyum olmasından kaynaklanıyor. Tam karbon bir maşayla 350 g civarına rahatlıkla inilebilir. Ben de 1.5 sene kadar kullandım ve gayet memnundum açıkçası. 2013 yılında aksium set, ritchey set ve tiagra set bir bisikleti 1800 TL'ye almak başka hiçbir markada mümkün değildi. Şahsi fikrim bütçeniz yetiyorsa Apex'e geçin. Ama ekipmanı yavaş yavaş yükseltirim diyorsanız Shimano'da kalmakta fayda, çünkü var parçaların uyumunu kollamanız daha kolay olacaktır.

Parça yükseltmekten ben gerektikçe kaçınırım açıkçası hem anlamıyorum hem masraf yapıp zararına satmak falan :\\ 3 sene falan kullanmayı düşünüyorum alacağım bisikleti.Sonra da umarım Karbon bir tane :D :D

bir sene bu kadroyu kullandım. esnemezliğinden şüphe etmeyin, gayet rijit bir kadro.
yokuş çıkmayı seven bir insanım , kadronun rijitliğini yokuşlarda daha iyi anlıyorsunuz. bir kere olsun esnediğini hissetmedim.

bu kadrodan bulsam dağa taşa vurmak için yeni bir bisiklet toplayacağım. yanii, salcano diyip dudağınızı büzmeyin:)

Specialized kullanıyorsunuz ve Salcanoya iyi dediniz beni benden aldınız :D :D böyle giderse Cannondale falan yalan olacak kendimi Salcano'da bulacağım ki bu durumdan pek de rahatsız değilim :p :D

Bir ara bende apex alacaktım.Fiyatı 2400-2600 arası değşiyorken araştırmalarım sonucu karar verip bugün gidip alıyorum dedim ve hiç bir bayide bulamadım.Sonrada vazgeçtim zaten.Tamam,salcanoyu cannondale,giant gibi firmalarla kıyaslamak doğru olmaz fakat cannondalede tiagra donanımli bir bisiklete 3500tl veriyorken salcanoda apex donanıma 2400 tlye sahip oluyordunuz.Eğer fiyat 3000 tlye çıktıysa haketmez derim.

Bütçe evet 3000 TL mümkün.Bu da 1200 dolar falan demek.Yani Cannondale fiyatı bir bakıma.Sadece fazla sabırsızlanıyorum.Dağ bisikletimi sattım çünkü ciddi manada bisiklet özlüyorum :( Beklemeliyim sanırım

bence geometrisi gayet konvansiyonel. sürüş tarzı, vücut yapısı olarak standartların dışına çıkmayan kişiler uygundur sanıyorum. gerçi kadrosunu bir süre sonra daha güvenilir bir marka diye ben de 100 liralık bir farkla scott s30 ile değiştirdim. salcano'da 6000 serisi eski scott s30'da ise 7000 serisi alüminyum kullanılıyor. 6000 serisinin daha yumuşak bir yapıda olduğunu duymuştum. aradaki farkı hissetmedim ama. salcano'da şöyle bir durum var. her kadro boyuna aynı ölçülerdeki gidonu takıyorlar. 51 cm aldığımda 44 cm'lik gidonla geldi. 2 sene sonra 42 ile değiştirdim ve artık bisikletimin geometrisi kusursuz oldu. sanırım en küçük boya bile o gidonu takıyorlar.

bı allahın kulu da su bısıkletın geometrı tablosunu nete koymaz mı yaw ?? )) seat tube ve top tube uzunllukları nedır acaba..bısıkletı olan bı arkadas olcebılır mı _?
@erphan
hocam seat tube ust boru ve alın borusunun olculerı ne acaba...geometrı tablosunu bulamadım nette de ))

@Atalı
soruyu bana sorduysanız eğer, maalesef bilmiyorum :( zira ben kadroyu bana büyük geldiği için hiç kullanmadan satıp scott kadro aldım. yeni bir konu açıp kullanan arkadaşlara sormanızı tavsiye ederim, eminim cevaplar kısa sürede gelecektir :)

@erphan
Simdi tiagra alacagim direk degistireyimmi aynakolu daha dusuk disli sayisi olan aynkolla ne ilsun bu secim 52 -39 tiagra

@F.Yıldırım
Esneme nedir nasil bir hissi var birde aynakol olcusu 52-39 cok ya zorluk cikardimi 48 likle degistirilirse iyi olurmu

Geri