Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcanodan korkuyorum??

onur özlem

Daimi Üye
Tepki
76
Arkadaşlar 1 hafta içinde Salcano Astro 20 alacağım ama şuana kadar kullanıcıları hariç kimse övmemiş hep kötüleyenler var ben bir öğrenciyim ve sorun çıkartmayan bir bisiklet istiyorum.
Özellikle kadrosu çok hassas kötü diye yorumlar okudum bunlar doğrumudur alıpda pişman olmak istemiyorum.

Birde satıcıyla anlaştık liste fiyatı 899 TL olan bisikleti bana 750TL ye nakit olarak verecek bence çok iyi bir indirim

Sizce SALCANO alınırmı ?

ALACAĞIM AYNISININ KIRMIZI SİYAH RENGİ.

http://c1303.hizliresim.com/17/j/l41qx.jpg

TİP : 26” MTB
KADRO : HYDROFORMED BUTTED ALÜMİNYUM
MAŞA : SUNTOUR XCM V3 MLO KİLİTLEMELİ
ARKA VİTES : SHIMANO RD-M390-L, ACERA
VİTES-FREN SHIMANO, ST-EF65
KOLU : 27 VİTES
ÖN VİTES : SHIMANO FD-M390, ACERA
ARKA DİŞLİ : SHIMANO CS-HG20-9KASET
ZİNCİR : KMC Z99
KRANK TAKIMI : SUNTOUR XCT
ORTA GÖBEK :SUNTOUR BB10- XCT-SQS
FREN TAKIMI : TEKTRO 837 ALÜMİNYUM V-FREN
GİDON : MTB-AL-152BT FOV EN-M W620MM
GİDON BOĞAZI : SALCANO/ZOOM TDS-D369 3D FORGED ALÜMİNYUM
SELE : SALCANO LOGOLU, JEL TAKVİYELİ SELE
SELE BORUSU : SP-C239 31,6X350MM
MAŞA YATAĞI : VP-992S BS BK / BK
ELCİK : 125MM SALCANO LOGOLU
TEKERLEK SETİ : SALCANO X-PROC 8X4 ÖZEL ÖRÜM
JANT GÖBEĞİ : SHIMANO AHBRM40BL
LASTİK : CONTINENTAL RACE-KING 26x2,2 LASTİK
KADRO ÖLÇÜSÜ :16”-18"-20"

ÖZELLİKLE KADROSU HAKKINDA YORUM ALABİLİRMİYİM UZUN YILLAR BİNMEM GEREK

Scudo
Sana şunu söyleyeyim ben salcanonun birsürü modelini kullandım ng 255 sd astro sv felan yani bayağı bi serisini kullandım 1 metreden atladığım bile oldu kadrosunda ne bir ses nede bir çatlak hiçbir sorunum olmadı ve yeni bir salcano modeli daha almayı düşünüyorum elimdeki bisiketi satıp olumsuz yorumların sebebi kadronun fazla zorlanması gibi durumlar göbek dağılması özellikle sık rastlanan bir durum yeni alınan her bisikletin vidalarını fabrika tam sıkmaz ve bu vidalar gevşer zamanla ondan birçok sorun olur

@Deniz Caz

Teşekkür ederim aydınlattınız, servis ağı meselesi nedir peki sıkıntı yaşadınızmı birde bisikleti nerden aldıysam orasımı oluyor servisim çünki eğer öyleyse alacağım yerdeki adamı iyi tanıyorum bir sıkıntı yaşayacağımı sanmam.

hiç bir sorun yaşamazsın kardeşim alabilirsin bende ng 255 srd var.çokta memnunum.şuanda üretilen bir çok bisikletten donanım olarak iyi salcanonun donanımları.Kadro olarakda onlardan aşağı değiller.Bir çok arkadaşımda sedona kadrosu var geometri olarak onlar kadar güzel ve onlardan dahada hafif. ama o fiyata onu almanı tercih etmem V fren olması nedeni ile Hd bir bisiklet bulabilirsin 100 TL filan daha verebilirsen diye düşünüyorum.Salcano kötü diye düşünme artık milletimizde salcano denildiği zaman tırt gözü ile bakılıyor ama ben hiç öyle düşünmüyorum.

@Koroglu

yorumunuz için teşekkürler, 2013 de tüm bisikletlere çok zam geldi 750 tl ye alıyorum bunu onun için bana fiyatı ideal geldi dahada çıkamam zaten, bir sorum olucak bunun kadrosu HYDROFORMED BUTTED ALÜMİNYUM yazıyor 7005 alüminyum dan farkları ne bunu öğrenebilirmiyim ?

Bu bisikletteki özel örüm jantlar bildiğin üretim hatası ve kronik sorunlu.Tip olarak güzel duruyor,her türlü araziye uzun yola çıktım sorun çıkartmadı ama genel olarak şuana kadar gördüğüm 4 5 Astro bisiklette arka jantta yalpa sorunu var.Kullanımda pek bir şey hissetmezsiniz ama var,bisikletin arka jantı çukura düşmemden dolayı çatladı servisten 2 ay sonra geldi,aynı model bisikletleri aldığım arkadaşımın arka jantıda benimkinden 3 ay sonra çatladı ama onun servis işlemi 1 hafta sürdü.Ha bunun dışında en ufak bir problem yaşamadım.

oooo onurcuğum sen bu işleri bilen biriydin nasıl olduda soru sordun scott bence marka sadece gerisi hikaye diyordun ne oldu salcanomu alacaksın:)
:)

Kadrolarını hiç beğenmiyorum ben Salcano'nun. Tasarım olarak kötü ve kalitesiz bence. Kron alın onun yerine.

Salcano, Kron'dan daha iyidir bana göre. Ancak parasını gerçekten hakeden bir marka varsa oda Sedona'dır.

Sedona modellerine bakmanızı öneririm. Ayrıca eğer engebeli arazi sürüşleri yapmıyorsanız mtb almayın. Sabit maşalı ve 28" jantı bir şehir bisikleti alın derim.

• Beğen
Tepkiler: Deniz Caz
kardeş bendede salcano astro 210 v var ben atlıyorum zıplıyorum dağa çıkıyorum iniyorum tık yok ben memnunum.

Sen kimin ne dediğine bakma Salcano nun ismi güzel gelmiyo insanara :D Düşük modellerinde görünen parçalarını iyi yapıp görünmeyen yerlerdeki parçaların seri dışı en kotu urunler oldugu dogrudur ama o fiyatada başka marka o özelliklerde bulamassın 1000tl ye kadar en iyi tercih Salcano

Salcano servisleri kötüdür. Garantiye hiç bir zaman güvenmeyerek kendi çözümüzü kendiniz bulmak zorunda kalabilirsiniz.Buda dünyanın sonu değil aslında. Sırf bu eziyeti yaşamamak için ayar yapmayı ve mekanizmaları öğreniyorsunuz.

Bunun haricinde eğer profesyonel olmak veya en uç noktaları zorlamak gibi bir amacınız yoksa pekala beklentilerinizi karşılar.

Ayrıca biraz kullanımdan sonra kullanım ihtiyacınıza en hitap eden geliştirmeleride yapabilirsiniz.Astro 242 Srd kullandım.Ancak alırken ufak bir mantık hatası yaptım. MTB alırken hedefiniz tam off road arazi olmalı.yani yürünemeyecek kadar bozuk arazide güle oynaya gidebilmeniz için üretilmiş bir türle sadece asfaltta gitmeye çalışmak ( belkide yaşımdan dolayıdır ) beni epeği hırpaladı. Bu yüzden elden çıkarttım.Eğer asfalt ağırlıklı kullanacaksanız bence city bike tarzında bir model bakının. MTB ile asfalt resmen işkence. ( bana göre tabii )

Astro serisi ilerde gereksinimlerinizle düz orantılı iyileştirmeleride yapacaksanız , inanın fiyat performans olarak bulabaileceğiniz en mantıklı ve öğrenci bütçesine en uyabilecek şeçenektir.

Eğer astro alacaksanız size üç önemli tavsiye de verebilirim.

İlki sele jelli değil ise mutlaka jelli ile değiştirin. Sürüş konforunuz oldukça değişecek.
İkincisi ergonomik elçik satın alın ve kullanın. Bununda jellisini bulabiliyorsanız tadından yenmiyor. Yoluş aşağı sürüş oldukça keyifli hale gelecek.
Ve üçüncüsü yalama olan veya düşüp kaybolan her türlü somun ve vidayı paslanmak çelik ile değiştirin. ( en baştan yapabilirsanız çok daha iyi olur )

Astro serisi, birazda el beceriniz varsa , kendi limitlerinizide bilerek kullanırsanız sizi kolay kolay üzmez.

@cömert özen

Astroyu çok iyi özetlemişsiniz çok teşekkür ederim, zaten yarışlara falan katılacağım yok haftada bir iki bilemedin üç kez tur yaparım patikaya girerim hepsi bu pişmanda olmak istemediğim için bu konuyu açtım mağlum her yıl bisiklet alamam. Yardımlarınızı esirgemediğiniz için teşekkürler tekrar.

Sadece janta bir diyeceğim var..İki kelime ve tamamen duygusal...''İçler acısı''

@Taner Erinmez
kusura bakmayı ama herkesin bi bütçesi var herkesin farkli bi alım gücü var evet sizin slrınız varsa tabiki diğer parçalar kötü gelicektir aşağılayıcı sözleriniz sizi yüceltmez aksine seviyesiz bir insan hale gelirsiniz...

salcano nun son zamanlarda çıkardığı modellere baktığımda kadrodaki kalitede artıyomuş gibi grüyorum iyi işler bşardilar kesinlikle salcano servisleri iyi değil bu konuda katılıyorum alırken donanımına iyi bak degerlendirmeni yapıp alacağın bisikleti ona göre secmeni tavsiye ederim :) iyi pedallamalar

Çok ilginç ya Jant hakkında bir yorum yaptım, daha önce çok gördüm bu janttan 2 ayda bir göbek dağıtır, 3 ayda bir akort alır başını gider ..Alım gücüyle, benle ne alakası var şimdi. Adam salcano demiş bisikleti koymuş ne markaya ne kadroya birşey söylemedim ya jant jant..Jant hakkında olumsuz konuşamaz mıyım ben?

@Taner Erinmez

Taner bey siz yanlış bişey demediniz jantlarının sorunlu olduğunu bende duymuştum uyarınız için teşekkürler takılmayın bukadar.

Geri