Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcanoyu Testettim ''Onaylıyorum..!!

@SerkanNamazcı

Beyaz Wienmann jantlar yerine Alexrims 100 D Cember Notavec bilyalı mavi göbekler. Unex 'alligator rotorlar .

(link)

(link)

Rotorlar..

(link)

Yarın Bisikletin toplam kilosunu tartıyorum...:in:

• Beğen
Tepkiler: Scott scale
Scudo
bu göbek ve jant' seti ilen cıktıgım ' Darıca - Kadıköy turunda acayip bir fark hissettim. cünkü yolda 30 km aşagıya düşmedim neredeyse -- ortalama hız Darıca Kadıköy arası 20 km idi.. Yapılan toplam yol 110 km Gayet iyi durumda bisiklet sadece maşayı değiştirdigimiz zaman da sorun kalmiyor gibi...
maşadan edilen tasarruf 700 - 1 kg arasında .

Benim için artık salcano devri kapanmıştır ...
Kadroyu Amoeba 9128 ilen değiştirdim.

Bir yorum da ben yapmak istedim.Salcano xc 010 xtr (2011 20 vites) karbon kadro ekipmanlı üst seviye bir bisikleti kullanmaktayım. Bisikletimden memnunum, aynı ekipmanlı diğer bisikletlere bakın fiyatlar çok daha fazla, burada belirttiğiniz gibi servis çok önemli, her mahalle arasında dükkanı bulunanlara servis verilmemeli yada verildiyse ara sıra onlarda bakıma alınmalı diye düşünüyorum.Bisikletimin orjianalinde bir iki noksan malzeme farktettim, fabrikaya bildirdim hemen temin edip gönderildi.Mavic grossmax jant telim kırılmıştı.Jant teli bulunamayınca orjinal jant gönderdiler tel sorunu böylelikle aşıldı. (jantı çıkaran mavic disbirütörü marintekden kaynaklı bir sorun, jantı ithal ediyor teli yok) Bir takım aksaklıklar bulunsada sorunlarla ilgili direkt fabrika ve fabrika sahibiyle görüşererek konunun çözümünü aramak çok güzeldi benim için.Türkiyede başka hangi firmada direkt telefona fabrika sahibi çıkıp malının arkasında durur.Bunu ben salcanoda hemde yeni birebir yaşadım. Piyasada eksikliği hissedilen servis ve satış işlemlerini de işi bilenlerle paylaştıkları sürece salcano diyorum.En azından şu an bu böyle ... Bu arada belirteyim servisim izmir çankaya sundu bisiklet.

Öncelikle merhaba ben Salcano 212 HD kullanıcısıyım Off-Road için aldığım bir bisiklet fiyat olarak uygun hidrolik disk fren seçeneğide cabası kadrosu kaliteli ve güzel kilitlenebilir ve hassasiyet ayarlı ön XCM amötisörü var 4x8 jant 2.2 Race king lastiklere sahip patika kum cakılda test ettim 2 - 3 M lik yükseklikten uctum gayet başarılı buldum fakat gel gelelim ki geçenlerde yaklasık 25 KM patika yola girdim 4 - 4.5 M kadar yükseklikten atlayış yaptım eve geldiğimde arka disk fren sürtüyordu ve zinciri geriye döndürdüğümde vites yukarı cıkmaya basladı arka mil takımını dağıtmıştım kısaca :D tek olumsuz yanı bu oldu tabi ben adrenalin bağımlısı olduğum için bunlar başıma geliyor olabilir acıkcası ben bisikletleri en fazla 1 - 2 ayda dağıtırım kullanılmaz hale gelirler fakat bu bisiklet cok hoşuma gitti ve dayanıklı yol tutuşuda hafifliğide cabası sanırım bununla baya uzun bir mazi yaşıyacam gibime geliyor...

Evet salcano üzerindeki ekipmanlar ve gelişimi ilen ideal ama simdilik ben ara verdim ama alt düzey bisikletlerde Reklam konusunda abartının üzerine gecilmiş ... Her tarafa salcano yazısı hiç hoş olmamış..

Resimdeki SALCANO NG222'yi 3000 km kullandım. Yarışlara katıldım. Merdivenlerden indim. Atladım. Zıpladım. Hiçbirşey olmadı. Sağlam bir kadro. Gayet memnundum. Sadece kadro boyuma göre küçüktü o kadar.

(link)

Arkadaşlar iki hafta önce Salcano nun XRS 800 modelini sipariş ettim,bir yetkili satıcısından...
Önümüzdeki hafta gelecek,
Sizden montajı ile ilgili öneri bekliyorum..
Aydın-Sökede oturuyorum,yetkili bayi montajını kendi yaptıracak..Yaptıracağı yeri biliyor ve fazla güvenmiyorum......Montajı yapılırken mutlaka bisikletin yanında olmalıyım diye düşünüyorum...
Yada şöyle bir şey mümkün mü aleti kendim alıp monte etmem ne gibi zorluklar doğurur yani yapabilir miyim..
Tabi not düşeyim yıllardır ne bisiklete biniyor ne de tamirinden anlarım :)

Salcano bisikletin servislerinden hep yakınılıyor. Peki arkadaşlar garantisini etkiler mi bilmem ama mesela Bianchi servisine gitseniz yapmazlar mı? Sonuçta otomobil değil ya kadro hariç bütün parçalar her markada aynı.

etkiler çünkü bakımları yaptırdığınızda bisikleti alırken aldığınız kağıda kaşe vuruluyor ve birşeyler yazılıyor bakımdan sonra.Bisikletin tüm parçaları garanti kapsamında oluyor tek kadro değil bu yüzden servise götürmek gerekli.Adana Dağ Bisiklet bu yıl Salcano satmayada başladı, İbrahim usta çok iyidir hem satışda hemde satış sonrasında müşteri memnuniyeti çok iyi, oraya gönül rahatlığıyla götürebilirsiniz işlerini iyi yapıyorlar.

Salcano 225srd (2008) sahibiyim. Hali hazırda 2 bisikletim daha var. Biri scott scale 60 (2007) diğeri corratec xvert S2 (2008). Bisikletin kesinlikle süper olduğunu düşünüyorum. Fiyat performans olarak çok iyiler. Yorumların hepsini okudum. yorumların hepsi komponent sorunu ve bunların üreticisi salcano değil. Diğer 2 bisikletimde de arıza çıkıyor. yani pahalı bir marka alınca sorunlarınız bitmiyor. Bu parçaları büyük bir kısmını shimano yada Sram üretiyor. Suçu bu firmalarda aramak lazım. Salcano bu ürünü shimano dan alırken "üzerinde XT yazsın ama alivio olsun" diyemezki.

Arkadaşlardan biri hepsi toplama demiş. diğerleri değil mi? çogu firmanın sadece kadroları kendi üretimi ve sadece kadroların garanti veriyorlar.

Servis olayında haklı olduğunuzu düşünüyorum. Hiç eğitimsiz ve ekipmasız bisikletçilere bayilik verilmemeli. Hala zinciri çekiçleyerek söküp takmaya çalışan bisikletçiler var. Geçen gün maltepede bir bisikletçiye disk fren adaptörü sordum, (ki salcano servisi) Abi sen getir pulla filan ayarlarız dedi adam :) olmaz böyle birşey.

Bir Türk firmasının bu kadar geniş yelpazede ürün üretiyor ve satıyor olması bile bu firmanın dikkate değer bir firma olduğunu gösterir diye düşüyorum.

Saygı ve sevgilerle

Şu ana kadar süre içinde olumsuz bir seyle karşılaşmadım... ön aktarıcının biraz sert kullanımdan kaynaklanan ayarsızlığı ve ilk turlardan sonra gereken ufak ayarları servis hemen düzeltip verdi... hepsi giderilmişti... servisten gayet memnunum... daha bir süre bindikten sonra tekrar yorum yapabilirim... ama şu ana kadar 241 SV'den, 13.9 kg ağırlığından, 520 tl karşılığı giriş seviyesi bir bisiklet olarak çok memnunum...

salcano amerika fiyatına bisiklet yapıp satıyor.okdar donanım o güzellik ve o hesaplılık....

1 yil once salcano ng 650 aldim. Aslinda aldigim fiyat acisindan oldukca iyi, fakat bisikletin cok iyi oldugunu soyleyemem. Bisiklet konusunda yeniyim ama sadece gectigimiz yaz ayinda toplam yaklasik 250 km yol yaptim ve arka frenler gitti. Freni sikinca arka frenlerdeki kiskac bisikleti arka tekerini cok sIkIyor ve bir turlu freni biraksam dahi o kiskac (umarim dogru terim kullaniyorumdur) tekeri birakmiyor veya daha kotusu arka frenler hic calismiyor. Bisiklet aldigim yerdeki adam'in surekli bana kazik atmasindan biktigim icin bisikleti baska bir yere goturdum orasida arka fren kisminin degismesinden bahsediyor. Anlayacaginiz memnun degilim, bisiklet alirken shimano fren takimi olmasina dikkat edin (tum fren takimin ama). Ayrica, vites takimida biraz sorunlu. Tavsiyem 200 lira'ya kiyip daha iyi bir bisiklet almaniz dolayisiyla can sIkIci bu durumlar ile karsilasmazsiniz.

@ULAS UNAL

Bisikletle ne kadar ilgilisin bilemedim ama o tip ayarları senin yapabilmen lazım.. bir arka fren pabuçlarının ayarı için servise gidersen... Servisten çıkamazsın zaten...

Arkadaş geçen gün toplamda 3000 liraya denk gelen scott bisiklet topladı, 2 inci gün arka frenin ayarı kaçtı yaptı. Malzemelerin hepside çok kaliteli parçalar... Eeee ne oldu şimdi! Scott Kalitesiz markamı? shimano 105 dandik mi?

Bisiklet ile ilgili tamir işlerini her bisikletli öğrenmeli... Araba gibi zor bir şey de değil...öğrenildiğinde herkesin yapabileceği şeyler...

Yani böyle küçük şeyleri büyültüp yanlış izlenim bırakmak hiç doğru değil.
Bilmeyen ama Salcano almayı düşünen arkadaşları da yanlış yönlendirmiş oluyorsunuz.

burada yazan herkesin bir parça haklılık sebebi var neden? salcano üst seviye bisiklet yapımına 2008 giriş olarak başladı ve şu an hızla gelişimini devam ettiriyor düşünün bir türk markası xtr donanımlı carbon bisiklet yapıyor dura aceli yol bisikleti yapıyor siz buna bundan 3 sene önce hayal edermiydiniz tabiki edemezdiniz ama bir gerçek varki salcano artık üst seviye yarış koşacak bisiklet üretiyor geçmiş alışkanlıklar var salcanonun eski bayileri var bir anda onları silip atamaz tabi ki ticari mesele salcanonun gelişmesiyle bayii gelişmeside buna paralel olarak gelişecektir alper in dedigi gibi bir bayi ucuz bisikletde vidayı diş kaptırarak sıka bilir sıkıyorsa xtr modelde de aynı şeyleri yapsın sıkar biraz en ufak parça bile servet gibi o zaman dikkat edecek bilgi sahibi olacak işe aldıgı vatandaşda o seviyede bilgili olacak bunlar zaman alan şeyler her olayda oldugu gibi her işin bir acemiligi oldugu gibi türk insanınında bisiklet konusunuda alacagı bir hayli yol var top yekün milletce bilinçlenirsek bu gibi sorunlar yavaş yavaş ortadan kalkacak köyde yaşayıp 2 romork ekin satıp şehre gelip dükkan açmak eskidendi şimdi bayilik almak dükkan açmak bilgi ister ustalık ister konusunda ustalık belgesi olmayan artık köyde bile bakkal açamıyor dedigim gibi şu ana eski bayiler işlerine devam ediyorlar bunların da sayısı gittikce azalacak işin ehilleri iş başına geçecek ve ozaman dünya çapında ün yapmış markalarda piyasalarda olacak sabır ve zaman her derde ilaç dır bizler yılmadan milli varlıklarımızı desteklersek aşılmayacak sorunda kalmaz arkadaşlar bu zihniyetle hareket edelim yerli malları destekliyelimki yurt dışında faliyet gösteren ünlü firmalara gıbta etmekdense kendi ülkemde de ulaşabilir oldugunu görelim saygılarımla

eli anahtar tutmayan bisiklete binmemeli.. bir fren bacağını yerinden çıkarıp yağlamak, bir fren pabucunu değişirmek o kadarmı zor. zincir yağlamayı bilmeyenlere ne demeli... yapamayıncada markayı kötülemek çok kolay. ben şahsen yapımı (montajı) yerli olan bisikletlerin kullanılması taraftarıyım. 5 senedir oğlumun kullandığı bazılarının demir yığını dediği çift amortisörlü castello no fear hala, lastik ve fren pabucu değişiminden başka parça değişmedi. ayrıca bende kullanıyorum ve bizim yollarımızda en güzeli çift amortisörlü. amortisörsüz bir bisiklet daha var. inanın amortisörsüz olan bisiklete binince ağrımadık yerim kalmıyor.

• Beğen
Tepkiler: AHMET67
Bir polemik yaratmak istemem ama hemen bisiklet alan birisi bu ayarlari yapamayabilir. Fakat, yeni bir kullanici olan benim icin buyuk bir problem halini alabiliyor.

@AHMET67

Salcano Astro 212 HD'yi O Kadar Zorluyorum Ki Banamısın Demiyor Hala Devam Ediyorum Zorlamaya Off-Road İçin Almıştım Ve Off-Roadın Gerçekten Sonuna Kadar Hakkını Veren Bir Bisiklet Kendisi...

• Beğen
Tepkiler: AHMET67
Geri