Scudo Sports

Samsung Gear Fit 2

Aslında bu konuyu genel olarak Samsung akıllı saatler / aktivite takip cihazları şeklinde düzenlesek daha iyi olacak.
Ben bir iki konuyu daha aktarayım aklımdayken.

Koşu veya bisiklet için bir program oluşturmak isterseniz Pear for Samsung adında bir uygulama var, mutlaka kurun ve kullanın, çok kaliteli.

Size anlık olarak geri bildirimler ile muhtelif seviyelerde antrenman programları çiziyor.
Ben NRC kullanıyordum telefonda aslında ama Gear S3'e geçince kendi uygulaması olmadığı için üzülmüştüm, onun yerini doldurabilir bu program.
Kullanımı oldukça kolay ve koşu sırasında saat üzerinden kolaylıkla okuma yapabiliyorsunuz, antrenman programını saate attığınızda hiç telefonu yanınıza almadan offline olarak antrenmanı yapıyoruz, gelince senkronize ediyoruz.

Aynı şekilde diyelim gece uyku takibi yapacaksınız, bütün gece Gear S3'ün BT ve Wi-Fi sinyalini açık bırakıp telefon ile eşleşmiş durumda bırakmanıza gerek yok.
Eğer uyku saatlerinizi bir kez S Health üzerinden belirlediyseniz saat gece takibi yapıyor, nabız ölçüyor, sabah tekrar bağlandığınızda senkronize edip size uyku verilerinizi veriyor.
Bu sayede pil tasarrufu yapma şansınız var.

Spor ile ilgili konulara gelirsek dün biraz squat çalıştım, gayet güzel algılıyor hareketleri.
Bu arada spor aktivitesine başlamadan önce Garmin cihazlarda olduğu gibi bir GPS doğrulaması yapıp sonra aktivite başlatmıyor ve size uydulara kilitlendiğine dair bir onay vermiyor, o yüzden aktiviteyi başlatmadan önce 30 sn - 1 dk arasında açık alanda bekleyip sonra egzersize başlamanız doğru takip açısından kolaylık sağlayacaktır.

Bisiklet sürerken GPS'in sağlıklı şekilde uyduları bulduğundan ekranda göreceğiniz ikon aracılığı ile emin olabilirsiniz.
Yine bisiklet sürerken aktivite devam ederken bir süre sonra ekran saat konumuna beklemeye geçiyor.
Diyelim siz o ana kadar geçen mesafe, hız veya farklı bilgileri görmek istiyorsunuz o zaman Ayarlar > Cihaz > Uyandırma Hareketi seçeneğini aktif yaparsanız saatinize bakmak istediğinizde ana saat ekranından aktivite ekranına dönüyor saat ve verileri görüyorsunuz.

Sürüş sırasında aşağıdaki verileri kadranı çevirerek görebilirsiniz, tabi tempolu sürüşte kadranı çevirmek zor ama şehir içinde kolay geldi bana.
Sırasıyla süre - mesafe - kalori - anlık pace - anlık hız - anlık nabız verisini veriyor size.
Bu arada antrenmana başlamadan önce temel antrenman olarak seçerseniz kafanıza göre takılıyorsunuz.
Onun dışında aşağıdaki koşu modları otomatik olarak saatte tanımlı, hepsinde ısınma soğuma süreleri dahil antrenmanlar var, eğer bunlardan birini seçerseniz saat ses ve titreşimle size yönlendirme yapıyor.

Hafif tempolu koşu - 2.58 km - 30 dk
Hafif koşu - 2.84 km - 30 dk
Kalori yakma - 5.58 km - 60 dk
Dayanıklılık tempolu - 4.59 km - 50 dk
Dayanıklılık koşu - 6.23 km - 50 dk
Hız artıyor 4.61 km - 40 dk
Hıza dayanıklılık 8.65 km - 70 dk

Kulaklık takılı ise hem müzik dinleyip hem bu bildirimi alabiliyorsunuz, dinlenen müzik cihaza gönderilenler sadece, henüz spotify ile entegre değil, ilerde gelir belki.
Eğer telefonunuz yanınızdaysa ordan müzik dinleyebilirsiniz.

Tabi seviyesi iyi olan biri için 5km - 25 dk iyi bir tempo, ben o sürede koşuyorum ama yeni başlayanlar için yukarıdaki süreler ideal.
Bu arada koşu programı dümdüz sabit tempolu değil, hızın ara ara değiştiği profillere sahip.
S Health programları ile başlayıp sonra Pear antrenmanlarına geçilebilir.

Vakit oldukça yeni bilgiler paylaşırım, iyi eğlenceler.

Scudo
@Tolga Uşaklı Mesajınız üzerine kontrol ettim, dediğiniz gibi nabız ölçümünü stravaya atmıyor. Çok saçma geldi bana madem kaydediyosun neden atmıyorsun be kardeşim. Apple watch nabız kaydını yüklüyordu oysa. Gerçi strava'nın apple watch için uygulaması var ama uygulama ile alakalı olduğunu sanmıyorum bunun. Neyse bekleyelim görelim. Şuan için memnunum en azından watch gibi değil kolumda gerçek saat var gibi hissettiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Uşaklı
Gear S3 ile ilgili bir pil güncellemesi.

Eğer sürekli nabız ölçümünü kapatırsanız ve sürekli açık ekran yerine aç / kapa modeline geçerseniz sabah 7'de %100 ile başlayan normal bir günde 8 saat içinde telefona BT ile sürekli bağlı olduğunda ve spor amaçlı kullanmadığınızda sadece %20 gibi bir pil tüketiyor.

Ekran çok ciddi pil tüketiyor, bir gün önce benzer bir kullanımda ekran sürekli 7 seviyesinde açıktı ve %40 seviyesinde bir şarj tüketti.
Benim görüşüm bu alet sürekli ekran açık ve sürekli nabız ölçümü ve tüm gün spor amaçlı kullanım ile 30 - 35 saat gibi bir pil ömrüne sahip.
Youtube üzerinden gördüğüm iki gün pil ömrü tezini doğruluyor aslında bu veri çünkü bir günde bu kadar yoğun kullanım pek mümkün değil.
İş + hafif spor ile 2 günü rahat çıkarır, 3.günün sabahını görebilir.

Dün Garmin Edge 520 ve Gear S3'ü aynı anda kısa bir gezi için açtım bisiklette, kayıtlar aşağıdaki gibi.
Sol tarafta Gear S3 sağ taraf Garmin verisi.

Screenshot_2017-01-26-09-04-08.jpg Screenshot_2017-01-26-09-05-09.jpg

Eğer sürekli dur kalk yapıyorsanız Gear S3 haliyle aktiviteyi tekrar başlatana kadar süre geçiyor, bu durum ölçülen mesafeyi / ortalama hızı etkiliyor, Garmin gibi anında algılamıyor. Edge 520 hız sensöründen veri aldığı için 1 - 2 saniye sonra mesafe kaydetmeye başlıyor. GPS hassasiyeti açısından bakarsak hiç sorun yok Gear S3'te canavar gibi çalışıyor.

Genel olarak nabız ortalamaları paralel çıkmış, benim düşüncem Gear S3 performans amaçlı bir yol bisikleti sürüşü için uygun değil, zaten bileğin sürüş sırasında konumu ve Frontier modelinin iri kasası sebebiyle bir süre sonra kolu rahatsız ediyor. Yazın daha uygun olabilir çünkü tek kat giyiliyor ama kışın uzun kollu forma ve rüzgarlık ile saat kolda rahatsız ediyor.

Ama şehir içi geziler ve hafif arazi şartlarında güzel olabilir, Pazar günü güzel bir mtb turu var, orda deneyeceğim yine Gear S3.
Bu arada anlık hızlanmalarda diyelim interval yapacaksınız Gear S3 ile Garminin anlık nabız değerlerinin birbirini yakalama süresi arasında fark var.
Yani Garmin çok daha çabuk yükseliyor Gear S3 biraz geriden geliyor ama doğru değere geliyor. :)
Yalnız o sırada ekranda yani saatin ekranda nabıza baktığınızda güncelleme süresi daha geç olduğu için çok kısa süreli sprintlerde veri sanki hatalı gibi gözüküyor ama sonra kayda baktığınızda Garmin ile benzer profiller çıkıyor.

Screenshot_SmartSelect_2017-01-26-09-51-53.png

Sorun aslında Samsung tarafında, GPX verisinin içinde nabız ve diğer veriler var, mesela yüksekliği Strava'ya gönderiyor, isterse yazılımsal olarak nabız bilgisi gönderebilir.
Bu konun çözümü için Strava Gear S3 için özel bir uygulama yaparsa konu çözülür ama S Health fonksiyonunu baltalamak istemediği için çıkarmıyor olabilir, zamanla göreceğiz.

Benim Gear S3 ile ilgili beklentim daha çok günlük yaşam + hafif spor antrenmanları.
Zaten ciddi olanlar için Edge 520 ve Forerunner 735XT modelleri var, o yüzden Strava'ya nabız verisi iletmiyor olması pek dert değil benim adıma.

Ürün güzel bir iki uygulama ile keyifli hale gelebilir, bisiklete binerken sadece kadranı çevirip telefon cevaplamak çok keyifli sadece onun için bile alınır.
Birde Camera Gear adında bir uygulama yükledim, uzaktan telefonun ön / arka kamera ile fotoğraf ve video çekebiliyorsunuz.
Telefonu bir yere koyup, açıyı ayarlayıp sonra saat üzerinden resim çekebilirsiniz.

Bu tarz yeni uygulamalar geldikçe kullanıcı sayısı artar.
İlerleyen dönemde bluetooth ile harici sensör eşleşmesi desteklenirse o zaman çok iyi olur işte, bu kadar güzel bir saate hız / kadans sensörü veya harici kalp monitörü bağlayamamak talihsizlik. :)

Kullandıkça yeni bilgiler paylaşırım.

Dün itibariyle S Health platformunda yapılan güncelleme ile artık gecikmeli Strava entegrasyonu ortadan kalktı.
Gear S3 üzerinden aktiviteyi bitirdiğiniz anda wireless veya bluetooth ile saat bir yere bağlıysa Strava kaydınız aktarılıyor.
Geçen 2.5 aylık sürede şunu söyleyebilirim, Gear S3 bisiklet için ideal değil.
Sabah ve akşam işe gelirken nabız değerleri genellikle sapıtıyor, Garmin ile kontrol ettim, 95 - 108 olan ortalama Gear S3 ile 150 çıkıyor, anlık olarakta ciddi hatalı.
Saati ne kadar düzgün takarsanız takın bir süre sonra gidon vibrasyonu veya farklı bir etkenden ölçüm değerleri uçuyor veya çok düşük kalıyor.
GPS verisinde ise sorun yok, çok güzel çalışıyor.
Dağda denemeler yaptım yine güzel sonuçlar verdi haritadan kontrol ettiğimde.
Otomatik aktivite algılama özelliği yine kusursuz çalışıyor.

Koşu için ise böyle bir sorun yok, bu akşam 8.5 km koşu değerlerimi Garmin HRM ile karşılaştırdım, 1 - 2 bpm farkla değerler aynı.
Özellikle interval hızlanması gibi konularda Garmin kadar hızlı pace ve nabız takibi yapıyor.
Bisiklette nasıl bir sorun var çözemedim, umarım birgün çözülür, gerçi nabız tutturması çok dert değil zaten performans amaçlı sürüş için Edge 520 kullanıyorum ama 10 sürüşten 3 tanesi doğru 7 tanesi hatalı ölçüm şeklinde.

Keyifli cihaz, kolumdan çıkarmıyorum hiç. :)

• Beğen
Tepkiler: irfanyazicitunc
bende sırf kalın saat takmak yerine daha kibar spor ile ilgili bir aksesuar takmak için aldım. fonksiyonlarını çok kullanmıyorum ekranın görüntü kalitesi ve genel tasarımı çok güzel bir aksesuar günlük kalori vs zaten bir çok samsung cihazda kapatmassan var aynısı koluna geliyor. ben nabızın tamamen tahmini çalıştığını düşünüyorum. ilk 10 dakika patlasan bile nabız 100 ün üzerine çıkmıyor. bence sırf spor aktivitesi ile alakalı kullanılacak bir ürün değil. sadece sıradan bir saat yerine biraz daha fonksiyonel bir aksesuar.

@smclk89 eğer saati kolunuza düzgün takarsanız Garmin nabız bandı ile 1 - 2 bpm farkla aynı değerleri veriyor.
Çok düşük gösteriyorsa yeri hatalı olabilir veya saat fazla gevşek olabilir.
Bende 735 XT var onun sensörleri arka gövdeden dışarıya doğru çıktığı için gevşek takarsanız yine temas ediyor ve değer okuyor ancak Gear S3 düz olduğu için yüzeyinin yapışması lazım ve hareket etmemesi lazım.
Kolunuza sıkı takmazsanız bende dediğiniz gibi koşarken sprint bile yapsam nabız 100 olarak kalıyor, yerini iyi ayarlamanız lazım.
Sadece bisiklet kullanımı sırasında koşudaki başarısını yakalayamadım henüz, bileğin duruşu ile alakalı olabilir.
Ben telefonu hiç ellemiyorum neredeyse whatsapp mesajına cevap yazmaktan tutun, telefon görüşmesi yapmaya kadar çok alıştığım özellikleri oldu.

Yakında çözeriz. :)

gear fit 2 kullanan arkadaşlar gps performansından memnun musunuz herhangi bir kopma yaşıyor musunuz.

@yusufgs3625
Başlık gear fit 2 zaten herkes detaylıca anlatmış ben mi yanlış anladım gps iyi nabız biraz problem denilmiş ama siz tekrar sormuşsunuz

@soneryen başlık gear fit 2 olabilir. yalnız dikkat ederseniz konu gear s3'e kadar gelmiş ve gps performansı olarak s3'ün gps performansından bahsediliyor. gear fit 2'nin gps performansıyla ilgili bir açıklama görebiliyorsanız söyleyin.

@yusufgs3625 hocam gps performansı fiyatına göre iyi hani ben gpsten hızımı iyi göstermesini, gectigim rotaları gösterebilmesini beklerim. Hız ciddi anlamda iyi takip ediliyor fakat internete baglı olarak kullanmadığım için harita konusunda biraz sınıfta kalmış gibi çünkü geçtigim yerleri isim olmadan sadece rota şeklinde görebildim fotoğraflarda da var zaten.

@Themaner hocam teşekkürler. harita olayına açıklık getirmişsiniz. benim için önemli bir konuydu.

@Themaner hocam peki daha sonra gps kaydını strava'ya yüklediğinizde de yaptığınız rota belli olmuyor?

@yusufgs3625
Hocam ne demek zaten yardımcı olmak adına konuyu açtım cevap bulmuşsanız ne mutlu bana. Strava deneme şansım pek olmadı ne yazık ki ama fiyatına göre ciddi anlamda alınabilecek bir cihaz yine de alma fikriniz varsa bence vazgeçmeyin.

Gear s3 ile alakalı çok saçma bir sorun yaşıyorum. Bebek arabasını sürerken bisiklet kullanıyor gibi algılıyor e tabi ortalama hız 3 km/h birde stravaya aktarınca çok saçma sonuçlar çıkıyor. Yakında bebek arabası komu açıcam kapışmak isteyen gelsin :D

@Tolga Uşaklı Bende diyordum samsung nasıl oldu da düzgün çalışan bir sistem kurdu. Nazarım değmiş sanırım. Güncelleme öncesi çok güzel çalışan nabız ölçümü güncelleme sonrası sapıttı resmen bisiklet üzerinde yokuş aşağı inişlerde bile bugün 170ı zorladım. Ulan dedim gidiyoruz elimi kalbime attım, herşey yolunda 100 civarı bir nabızla atıyordu, ah samsung ah ne diyeyim. Düzelir inşallah

Telefonla eşleştirirseniz internet açık sekilde kaydınızı antremean sonunda hemen stravaya atıyor... gear fit2 ye rota da gozukuyor tabiki ...

iphone da shealth programı varmıdır bilmiyorum...
ama gear ile eslese biliyor..

@mehmet.ali nabzı düzgün göstermesi tamamen kolunuza nasıl taktığınız ile ilgili, bende güncelleme sonrasında pek sorun yok ama bilekte kayarsa o zaman garip değerler olabiliyor.
Garmin ile arada test ediyorum + / - 3 veya 5 bpm fark ancak oluyor aralarında.
Zaten Gear S3 benim için sadece koşu ve işe giderken bisiklette faydalı.
Yol için Edge 520 ve nabız bandı takılı oluyor.

Ben aldığıma memnunum, kurumsal e-posta hesabımı entegre ettim toplantı saatinden o gün yapacaklarıma kadar herşeyi gösteriyor.
Ayrıca şirkette wi-fi ile bağlı, kahve içerken müzik dinliyorum, yanımda sürekli telefonla gezmiyorum artık.

Sadece spor için kullanmıyorum, doğa yürüyüşü yaptığımda denemelerde pek kopma olmadı gps'te.
Altimetre araç içinde 30 metre kadar sapıyor ama dışarı çıkınca toparlıyor rakam.

Türkiye'ye sim kartlı versiyonu gelseydi onu alırdım, belki ilerde Gear S4 çıkarsa değiştiririm onunla ve kesinlikle sim kart olan versiyonu alırım.

@Tolga Uşaklı Belkide o sürüşte boş bağladım kayışı bilmiyorum. Bende çok memnunum. Normalde saat düşkünü birisiyim ama artık yüzlerine bakmıyorum. Daha doğrusu bakamıyorum çünkü gear yokken birşeyler eksik gibi oluyor. Dediğiniz gibi telefon kullanımını azalttı.

Hatta şöyle söyleyim uyku kaydı çok işime yaradı. Yeni yastık aldım mesela o eaki yastıkla yeni yastık arasında uyku düzenini kontrol ettim ve sonuç başarılı :)

Seviyorum kendilerini :)

Geri