Scudo Sports

İnceleme Samsung Gear Sport

Çetin ŞAHİNÖZ

Forum Bağımlısı
Tepki
1.848
Bisiklet
Sedona
u_10172373.jpg Arkadaşlar, bu saatin bir çok noktada tam bilinmediği ve alan kullananların sorunları yada alacak olanların aklında tam çözülmemiş noktalar olduğu için inceleme başlığı açıyorum.
Ürün bir kaç saate kadar elimde olacak. Alıp inceleyince yazmaya başlayacağım.
Ancak şu anda bile bir çok noktayı cevaplayacak kadar saati iyi araştırdım. Yani hemen sorulara cevap verebilirim gibime geliyor.

Öncelikle daha güvenilir ve zengin içerik dolayısı ile global site linkini vereyim;
(link)

Saatin önceki modelleri olan GEAR S3 e göre en önemli bir kaç farkını belirteyim;
1. GEAR SPORT daha küçük bir saat bu sebeple pil ömründen ve bileği nisbeten ince kişilerin kolunda daha güzel duruşundan umutluyum
2. GEAR SPORT, GEAR S3 lerden farklı olarak biraz daha ince ama çok daha alternatifi bulunabilir kayışa sahip

Samsung mağazasında tüm modellere bakarken, eski model S3 ler ile arasında göreceli az fark olmasına rağmen fiyatı çok düşük gelince (ki onlar 1000 tl demişti şu an 900-1000 arası bulunabiliyor) daha derin inceleme ihtiyacı duydum.

Vardığım sonuca göre Gear S3 ler arasındaki farklar daha çok üstünlük gibi değil kişisel tercih gibi. Sözgelimi ekran ebadı daha küçük olması ince bileklilerde daha güzel duruyor. Aynı zamanda ekran küçülmesine rağmen çözünürlük aynı olduğu için ekran bir nebze daha keskin görüntü veriyor.

Saatin İngilizce ve Türkçe kılavuz linkleri ;

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Scudo
@Çetin ŞAHİNÖZ iyi günlerde kullanmanız dileği ile... Bende SM_R720 diye geçen Samsung gear2 modelini 1 yılı aşkın kullanıyorum .. Günlük kullanım için Her konuda ihtiyacımı karşılıyor ama bisiklet için aynı şey söyleyemem, şöyleki yapılan antrenmanları 3.parti uygulama(endomondo) vede ayrı bir yardımcı senkronize programı olmadan direk olarak Strava ya atması mümkün değil.. Zaten Strava maalesef desteklemiyor ve gelecek güncellemelerdede destek verilmeyeceği sanırım resmi sitesinde vardı.. Onun dışında dediğim gibi her konuda ihtiyacınıza cevap verecektir ..(aynı modelden bahsediyorsak, çünkü gear sport diye bir kaç değişik serisi var piyasada)

@bilalfidanboy Dostum aslında gear sport sadece 2 model renk farklı olan saat ama tabii siteler ve satıcılar bir sebeple isimleri yazarken kafa karıştırıyor. O yüzden global site linkini verdim zaten.
Strava desteklememesi önemli eksiklik haklısınız. Ben telefonum ile endomondo kullanıyordum zaten ve memnundum. Bakalım bu saat ile nasıl olacak.

İncelemeye cevap mesajımdan devam edeyim;
Saatin içinden 2. bir küçük ebat kayış daha çıkıyor, ama sadece tokanın olmadığı delikli olan kısım. Böylece her bilek ebadına uyumlu oluyor.

@Çetin ŞAHİNÖZ abim endomondo ile strava arasında senkronize etmek içinde yol var..fakat bazen tutarsiz durumlar olabiliyor..ama genelde üç aşağı bes yukarı yakın degerler veriyor. Ben test için strava ve endomondo ayrı ayrı kullanıp endomondo ile senkronize edip bazen karşılaştırma yapıyorum..şarj anlaminda normal kullanımda 2. Gün aşağı yukari görüyorum.ama antrenman için yada günübirlik uzun turlarda 200 km gibi kesinlikle üzmüyor ..

Edit:imla

@bilalfidanboy Evet bu iyi. Şimdi benim de aklıma bir konu geldi ki bunu deneyip yazmalıyım. Acaba bağlı olduğu telefonun GPS verisini mi kullanıyor yoksa telefonda strava veya endomondo yüklü olsa da kendi GPS çipi ne derse o veriyi mi dikkate alıyor.

Ben yazarken saat geldi :)

Kutunun açılmamış olduğunu anlamak için 2 adet etiket var bu iyi olmuş. Satın alınan her kaynağa güvenemiyoruz maalesef00faaa5f-a3e3-4f9c-a1b7-1eb3dd4c9f20.jpg 0c56f1c4-80c0-45c7-b6e2-cb34c29c584d.jpg ee5a16df-cf72-4e66-aa57-10dceac6569c.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Telefondakini kullanıyor,ben saat GPS oluyormu denedim, kurcaladım ama maalesef.. uğraşmadım sonra...ben migrosta oyle böyle degil çok güzel indirimine denk gelip (900 tlden) 300 gibi 2017 Aralık'ta almıştım...hatta Xiamoi alacaktim neredeyse

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@bilalfidanboy Bu daha iyi o zaman. Zira kendi GPS inden çok memnun olunmadığını okudum bir çok yerde.

Saat sıfır şarj ile geliyor, şimdi şarja koydum. Şarj cihazının girişi micro usb yani type c değil.
Bu durum ne kadar önemli emin değilim gerekirse kablo bulmak daha ucuz ve kolay olabilir

Zaten endomondo saatte tek başına kullanmaniza imkan vermiyor..telefondada endomondo olması gerekiyor ve iki cihaz arasında bağlantı kuruyor..sanırım GPS tel üzerinden almasından sebep

Bu bendeki

Dosyalar

• 15377945778993918967651744321323.jpg
    15377945778993918967651744321323.jpg
    1.001,5 KB · Okunma: 66
  • 15377946074768394689564000227344.jpg
    15377946074768394689564000227344.jpg
    834,5 KB · Okunma: 71
  • 15377946251036574873871419373016.jpg
    15377946251036574873871419373016.jpg
    835,6 KB · Okunma: 74
  • 15377946376011131486563726623224.jpg
    15377946376011131486563726623224.jpg
    713 KB · Okunma: 64
Saati şarja koydum ama cesaret edip ilk şarjını bile güvendiğim ve güçlü bir powerbank olan manta ile ve başka kaliteli bir usb kablo ile yapıyorum. Zaten güç yetersiz olunca şarj dokunun üzerinde turuncu ışık yanıyormuş yani bende kırmızı yandı ve sorun yok sanırım.20c723d6-ae53-4554-ba8b-ddc3f7e182c9.jpg 49ae38af-520c-4b9c-a9de-ad6216dea728.jpg fbb21a10-4d38-4155-b800-f11f82f389f4.jpg

@bilalfidanboy Dostum sendeki model bu değil galiba, kayış bağlantıları çok farklı, zaten gear sport Ocak 2018 gibi satışa çıktı diye biliyorum

@Çetin ŞAHİNÖZ abim dedigim gibi isim aynı ama farklı modeller var piyasada..evet farkettim kutuda farklı..ama saat ve icerigi sanırım aynı.. güle gule kullanin..

Şarj dolum esnasında kırmızı full olunca yeşile dönüyor..

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
Rose-Gold.jpg Chronograph - Kopya.jpg Day-Night - Kopya.jpg Arkadaşlar saatin orijinal adaptörün çıkışı 0.7 amper, yani 0.5 amper veya altı çıkışlar yetersiz gelecektir.
Ama 0.7 amper ve üstü çıkış veren power bank, notebook, başka usb adaptör gibi her kaynak, micro usb ile dock una bağlanarak saati rahat şarj edecektir.

Bugün yeni bulduğum çoğunlukla paralı ama bir kaç da parasız güzel watcface ler olan bir site;

(link)

İlgilenenler için şu an 899 tl;

(link)

Hayırlı olsun. Detaylı incelemeyi bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
@Çetin ŞAHİNÖZ Hocam Ürünü Beğendiyseniz Yorumlarınızdan Bahsedermisiniz ?Bende Nişanlıma Almayı Düşünüyorum Kendim Garmin Fenix 5 Kullanıyorum Bazen Beraber Bazan Ayrı Bisiklet Turlarına Çıkıyoruz O Yüzden İhtiyaç Doğdu Konuyla İlgili Yorumlarını Sabırsızlık İle Bekliyorum.İyi Günler

@cekalp Fenix 5 te yükseklik ve alınan mesafede sapmalar oluyor mu çok merak ediyorum?
Örneğin benim kullandığım amazfit pace yüksekliği her seferinde farklı hesaplayabiliyor:D
Ayrıca 100km alınan yolu ~98.5km ölçüyor...;)

• Beğen
Tepkiler: cekalp
@Ahmet TOPAL Hiç Sapma Yapmadı Desem Yeridir Geçen Hafta Dağ Yürüyüşüne Çıktım Daha Önce Suunto Travers Alpha Folliage Kullanıyordum İkiside Aynı Diyebilirim Hatta Garmin Bu Konuda Daha Harika.Fenix 5 i Alırken Çift Uydu Sistemi Olduğu İçin Almıştım İyi ki Almışım Diyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
@cekalp Hocam bizdekinde de hem Glonass hemde GPS ten veri alabiliyor. Barometrik ölçümde yapıyor. Ama dediğim gibi aynı rotada bile farklı sürüşlerde farklı yükselti bilgisi alabiliyorsunuz.Galiba olay sadece donanım değil. Yazılım herzamanki gibi çok önemli.
Birde Fenix 5 e nabız bandı, kadans sensorü ve powermetre bağlayabiliyorsunuz. Bunlar bağlı olduğunda kaç saatlik aktivite yapabiliyorsunuz?

Çetin ŞAHİNÖZ hayırlı olsun , güzel günlerde kullanın inşallah. Biz şimdilik Xiomi mi2 ile devam :islik:

@OsmaniyeRehber Teşekkürler dostum, size de yakında gear sport2 nasip olur inşallah

@cekalp Sayın dostum henüz tura çıkmadım ama, bu başlıkta bir arkadaş telefonun gps ini kullanıyor demişti. Dolayısı ile sorun olacağını sanmamakla beraber henüz kendim denemedim.
Emin olduklarım; gayet stabil ve hızlı çalışan sistem, çok şık ekran görüntüsü, çok sayıda kayış seçeneği ile her tür ortama uygun olabilecek olması, tasarım ve kasasında özenli bir çalışma yapıldığını her şekilde belli ediyor. Hedef kitlesi garmin vb pro ve üst seviye ürün kullanıcıları olmasada fiyat/perf. olarak mükemmel diyebilirim.

@cekalp Dostum ben yanlış bilmiyorsam GPS ve GLONASS 2 ayrı gps çipi deği. Sadece USA, Avrupa, rusya ve çin uydularını desteklemesi fark ediyor ki, her uydu türkiye üzerinde her zaman aktif olmuyor. mesela benim telefonum BLACKVİEW BV7000pro ve android gps test uygulaması ile neredeyse her zaman 1m hassasiyet ile bağlanabiliyor. Dolayısı ile zaten samsung gear sport a bakılınca onun da GPS, GLONASS ve BEİDOU desteği olduğu görülüyor.

Birde garmin ekran çözünürlüğü gear sport a göre düşük, gear sport un ekranı efsane.

Yeni çıkan Galaxy Watch ile Gear Sport karşılaştırması;

(link)

İlgilenenler kaçırmasın birde 33 tl kupon veriyor

(link)

Arkadaşlar saat n11 de 2 gündür 346 tl ye satılıyormuş. Fırsat reyonuna hala yazma hakkım olmadığı için yazamadım. zaten de alanlar 3-5 tane almış sanırım.
şimdi 2.el piyasası hareketlenir.:)
umarın satanlar paketi açmamışlardır, şahsen ben açılmış yok şarjına baktım kapattım, yok kontrol ettim vs. almazdım alacak olsam

• Beğen
Tepkiler: cekalp
Ben de bir yılı aşkın bir süredir Gear S3 modelini kullanıyorum. Yürüyüş, Doğa Yürüyüşü ve bisiklet için birçok kez kullandım.

Saatte Endomondo ve Shealth kullandım. Shealth kullandığınızda telefondaki ayarlarından Strava senkronizasyonunu aktif ederseniz otomatik yüklüyor.

Ama ben Endomondo kullanıyorum çünkü en son Shealth'e geçtiğimde sürekli nabız ölçme konusunda sorun yaşadım. Sık aralıklarla nabız ölçümü yapması gerekirken takılıyordu. 5-10 dakika boyunca aynı nabızda kalma gibi bir sorun. Endomondo da böyle bir sorunu hiç yaşamadım. Nabız sorunu olmasa Shealth kullanmak daha cazip aslında. Strava'ya otomatik yüklüyor, otomatik durma özelliği var. Endomondo da otomatik durma ve Strava senkronizasyon yok.

Shealth Samsung'un kendi uygulaması olduğu halde böyle bir sorun olması garip ve Samsung'un acizliği. Yazılımın arkasında pek duramıyor. Gerçi kimi zaman güncelleme ile doğru düzgün çalışan şeyi bile bozuyorlar.

Strava'nın Tizen için destek vermesi harika olurdu ama maalesef bunun da gelmeyeceği söyleniyor.

Hem günlük kullanım hem de sportif aktiviteler için çok profesyonel biri değilseniz gayet yeterli ve kullanışlı.

@dkelleci Bilgiler için teşekkürler dostum.
Bazen bir ürünü değerlendirirken yazılım ve donanımı ayrı tutmayı unutuyoruz gerçekten de.
Mesela donanımına laf söylenmeyecek bu saatin samsung yazılımı ile sorun yaşaması gerçekten de üzücü ama Samsung un yazılım tarafında çok iyi olmadığı da bir gerçek. Kurumsal ürünleri ile bir çok proje yapmış biri olarak da bunu biliyorum.

Dolayısı ile çoklukla yazılım sorunu olan bir konuyu cihazın kendisine atfediyoruz ki bu yanlış ve almak için bizi okuyan kişilere de istemeden de olsa yanlış yönlendirme vermiş oluyoruz.

Geri