Scudo Sports

Sancaktepe

Herkese merhaba,
Pazar günü 15 Eylül Maltepe çıkışlı şile turumuz olacaktır. 7:00 Maltepe'den başlayıp buluşma noktası olan sarıgaziden 8:30 gibi şile yoluna girilecektir. Öğlen olmadan oraya varacağımızı hesab edersek öğlen yemeğini yiyip, çay muhabbet geyiğimizi yapıp 2-3 gibi tekar yola koyulacağız. Katılmak isteyenler mesaj bırakabilir. Denize girmek isteyen (+18) malzemelerini getirebilir. 18 yaşından küçük arkadaşlarımız için denizi önermiyor ve izin vermiyorum. Yanlış anlamasınlar şile biraz sakıncalı. Ama tura çekinmeden katılabilirler, güzel bir tecrübe olacaktır. Katılım: şuan 4

Scudo
adem, giderken ömerli inişine dikkat edin ora bayağı uzun birde kamyonlar yakın geçiyor vakum oluyor,
8 eylülde şile yoluna çıktık saat 10.00 gibi çok trafik var idi ,ama zannedersem olmaz 16 eylül okullar açılıyor ayın 22 sinde bi tane araç olmaz şile yollarında ,ekimde de ,bu pazar belki sizi yakalardım yolda ama belli değil, dönüşte en çetin yer ömerli tırmanışı olacak,,,bir de dediğin çok doğru şilede deniz acımasız ,,

@Kudret Kurtcebe

Evet şile yolu biraz tehlikeli, her zamankinden daha dikkatli ve sürekli tek sıra gideceğiz. Dinlenerek bol molalı ve dikkatli bir şekilde.

kudret abi tur hepimiz için çok güzeldi
fakat şile rampaları (ilk turum olduğu için) beni çok yordu

Selam arkadaşlar.
Aranıza yeni katıldım. Sancaktepe de oturmaktayım. 1999 depremi esnasında Yalova da yıkılan evin altında dümdüz olan Castello marka dağ bisikletimden sonra epey ara vermiştim. En sonunda kısmet bu zamanaymış tekrar bisiklet edindim. Yine eskisi gibi bisikletime atlayıp alıp başımı gitmek istiyorum :) Ufak bir araştırma yaptım, bir arkadaşımın önerisi ve özellikle fiyat-performans kriterinden dolayı başlangıç bisikletimin Salcano NG650 olmasına karar verdim ve aldım. Forumda bu marka-model için pek hayırlı yorumlar okumadım ancak başlangıç bisikleti olarak yüzümü kara çıkartmayacağını düşünüyorum. Eşime de başlangıç bisikleti olarak yarın Sedona Borlady alıyoruz. İnşallah bundan sonra organizasyonlarınıza eşimle beraber katılmayı planlıyoruz. Arada bisiklet ve aksesuarlar hakkında sorularım olacaktır. Umarım bir çoğunuzla yüzyüze tanışma imkanı da buluruz. Görüşmek ümidiyle.

Aramıza hoşgeldiniz Rıdvan Bey.Siz ve eşiniz bisiklet üzerinde güzel vakitler geçirirsiniz umarım.

Selamlar Murat bey,
Linkteki Konuyu sürekli takip ediyorum. 23 Nisan da eşimle büyükada turu yapmak gibi bir niyetimiz var. Açıkçası bisikleti aldığımdan beri toplamda 40 km yaptığımdan kondisyonum açısından Şile yolları için erken olabilir gibime geliyor :) Ayrıca uzun yol için Kask dışında malzeme eksiğim (eldiven,fener,yedek iç lastik,pompa vs..) var. Yine de planımızda bir aksilik olursa size eşlik etmek için salı akşamı yazabilirim.

Herkese merhaba

Bizimkiler Sancaktepe'den ev almaya karar verdiler. Spesifik olmak gerekirse, Sari Evler sitesi su an icin. O cevrede oturan varsa bolge hakkinda bilgi verirse sevinirim.
Sadece bisiklet degil, genel olarak butun konularda bilgi istiyorum. Ev ve site olarak her sey duzgun gorunuyor. Fakat geri kalani ile ilgili hic bilgim yok.

Tesekkurler simdiden.

Semti tanımam. Ama burada hiç iyi şeyler söylemiyorlar sanki. Bilemedim şimdi...
(link)

@alperK

Bana kalirsa Istanbul komple tekin degil :D

@Uğur S.

Okudum burayi, ama 2014 yilindan cok az yorum var. O nedenle pek de emin olamadim. Kentsel donusum falan filan muhabbeti nedeniyle komple degisen bir ilce.
Tamam oyle adam gibi bir sey beklemiyorum ama, yine de 2-3 yorum duymak, ozellikle orada yasayanlardan duymak guzel olur.

Uyuşturucu çeteleri için evet tekin yer değildir sağ olsun sol görüşlü arkadaşlar ara ara bunlardan 10 tanesini öldüresiye dövüp kaymakamlığın önüne atarak asayişi sağlarlar.

Yine ara ara terörist yandaşları eylem yapar ancak semt sakini alışıktır kendilerini polis arkadaşlarla baş başa bırakarak evlerine çekilir havai fişek ve molotof gösterisini evlerinden çay ve çeşitli kuruyemiş ve aparatif atıştırmalıklar ile izlemek düşer.

Sıkıcı yerdir ziyaret için 2 3 saat bulunurum üzerime öküz oturmuş gibi hissederim (bu kişiden kişiye göre değişir)

Semtin bisiklet ile olan arasındaki tek bağ şile yoluna yakın olması başka bir şey yazmaya gerek dahi duymuyorum.

Anlam veremediğim derecede kızları güzeldir!Buna mukabil gecenin bir yarısı motosiklet ve bisiklet ile dolaşan kızları görmüşlüğüm bile vardır.

• Beğen
Tepkiler: Berke
İş yerim sancaktepe'de ve yaklaşık 12 yıldır sabah akşam gidip geldiğim bir yerdir. GökhanRR'nin bahsettiği bir çok konuya şahit oldum ve kendisine katılıyorum. 2000'li yıllar da sokaklar da askerlerin nöbet tuttuğu, son yıllar da polis'in emniyeti devir aldığı bir yer.

Gece sokağa çıkmak işlek yerler hariç çok mantıklı değil. Son bir kaç yıl içerisinde merkez ve civarına havuzlu geniş lüks evlerin olduğu siteler yapıldı. Hızla gelişmeye devam ediyor ancak çok zor da kalmadıkça site içi hariç ev almam.

2 tane ana cadde dışında alış veriş yada dolaşmak için gidebileceğiniz bir yer yok. Şile yoluna yakın bir yer, şile ve civar yerlere turlamak için ideal görünüyor.

İşinize karışmak istemem ancak, çekmeköy veya taşdelen taraflarına taşınmanız daha iyi olur. Kısaca sakin ve huzurlu bir yer değil.

Tesekkur ediyorum tekrar yorumlar icin. Evi almaya karar vermis bizimkiler.
1 ay icinde sanirim o bolgede suruyor olacagim :)

Hayırlı olsun

Anadolu yakasının en hızlı değişen ve gelişen semtlerinin başında gelir sancaktepe, geçmişte yaşanan birçok tatsız olay olsa da hızlı bir yenilenme söz konusu.

Yeni evinizde huzurlu bir yaşam dilerim.

Şimdiden hayırlı olsun benim oturduğum yere oldukça yakın.

Yapılan yorumlara katılıyorum ancak İstanbul'daki çarpık yapılanmadan dolayı oluşan bu "amorf"luk sadece bu bölgeye özgü bir sorun değil, genel bir sıkıntı. Bu tip siteler yapıldıkça tabii eski "kurtarılmış bölge" özellikleri köreliyor. Zaten yakında metro da geliyor...

Tekrar hayırlı olsun...

Geri