Scudo Sports

Saol vitamin water hakkında

Scudo
@Owlknife sağol hocam

@Owlknife hocam peki bunu içtikten ne kadar sonra spora başlayabiliriz?

• Beğen
Tepkiler: Owlknife
@gıbıç netten bulursun ben hiç kullanmadım sadece spor salonunda çok vakit geçiriyodum ondan biliyorum ama içince nabzını yükseltmen ve bol bol su içmen lazım su ve nabız önemli
Birde sürekli yüksek nabız yapma 10dk yükselt 10 dk yavaş tempo spinning seansları böyle olur

• Beğen
Tepkiler: gıbıç
@gıbıç

Karaciğere zarar verir, kan şekerinin aşırı yükselmesine sebep olup insülin hormonunun aşırı salgılanması yol açar. Vücut allak bullak olur.

En iyisi şeker eklemeden içtiğin suya limon sıkmaktır. En güzel sporcu içeceğidir. Çok az tuz ekleyebilirsin.

@Aerocycle
Benim tarifim de 1 litre üzüm suyuna, yarım litre su, 1 limon ve bir miktar tuz.

@Berk Karaca Sayın berk bey pubmedden gösterdiğiniz çalışmada ratlar üzerinde enerjiden yoksun diyet verildiğinde ne olduğu ile ilgilidir. Bizim burda bahsettiğimiz sporcular üzerinde etkisi.

@furkantrojka abi hatta kreatini de üzüm suyuna döküp içiyorlar üzümdeki şeker,portakal vs. deki şekerden farklıymış

@Owlknife
Evet, üzümde meyve şekeri (fruktoz) değil, kan şekeri (dekstroz) vardır. Daha hızlı emilir fruktoza göre.

evet ama üzüm suyunu yazın bulursunda kışın bulmak sıkıntı. bide hazırlamak sıkıntı. Ekstra mutfak işi demek :)

@Owlknife
Amaç her şeyi karşılamak aslında. Kaybedilen suyu, şekeri, mineralleri v.s Limon yine içerisindeki az bir miktar fruktoz ve yüksek miktardaki C vitamini için var.

• Beğen
Tepkiler: Owlknife
@Aerocycle
Dimes'in Premium serisinde üzüm suyu var, içindekiler kısmında da sadece üzüm suyu yazıyor ama, tabi ne kadar doğru bilemiyoruz. :)

@Aerocycle Tartışma olmasın diye silmiştim fakat siz cevap yazınca ekleme yapayım dedim. İnsana yönelik araştırmalar zaten gen haritası benzerliğinden dolayı fareler üzerinde sıkça yapılır. Ancak direkt insanlar üzerinde yapılan, 2 aylık carnitine ve egzersiz kombinasyonunun, sadece egzersize göre vücut kitle endeksi, yağ oksidasyonu vs. konularda bir fark yaratmadığı sonucuna varan araştırmalar da nette rahatça bulunabilir: (link)

@Berk Karaca berk kardeşim ben spor salonunda ike haftada iki gün bir günü body bir günü fitness yapıyorum , spordan önce karnitin içmeye başladım ne zaman karnitin içmeye başladım o zaman baklava dilimleri ortaya çıktı . eskiden şimdide karın egzersizi aynı yapıyorum, karın egzersizim aşagı yukarı 200 tane ağrılıklı oluyor . Karnitin kullanmaya başlayınca six packs ler görünür hale geldi. Ne yapayım göbeğimin fotosunumu çekip koysam öncesi sonrası diye :))

@Aerocycle Anlıyorum, demek ki sizin üzerinizde farklı bir metabolik etki göstermiş. Sizin adınıza sevindim :)

@Berk Karaca Makaleleri yanlış okuyorsunuz. Bir besinin sporcuda kullanımı ile normal insanda kullanımı farklıdır.

(link)
(link)

L-carnitine kullanmıyorum ancak verdiğiniz makaleler l-carnitine'in normal veyahut obez kişilerde yağ yakma amacıyla kullanımına ilişkin. Burada ise l-carnitine'in yorulmayı geciktirmesi söz konusu.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
@Berk Karaca
yalniz arastirma basliktan anladigim kadariyla obez kadinlar vaz alinarak yapilmis.L-carnitin'in esas etkisi sporcu ve fit bireylerde diye biliyorum

(link) 2014 Oct;39(10):1151-8. doi: 10.1139/apnm-2013-0556. Epub 2014 May 5.
Effect of a carbohydrate-protein multi-ingredient supplement on intermittent sprint performance and muscle damage in recreational athletes. Burda sporcularda ki sakatlık riskini azalttığını anlatıor.

(link) 1988 Jul-Sep;25(3):129-32.
Studies concerning the ergogenic value of protein supply and 1-carnitine in elite junior cyclists.

(link)1, (link), (link). Burda elit bisikletçilerde performans artışından bahsedior

(link) 1989 Apr-Jun;26(2):111-29.
Studies concerning chronic and acute effects of L-carnitina in elite athletes.

(link)1, (link), (link), (link). Burda güç kullanımı olan sporcularda ergokjenik etkisinden bahsedior.

(link) 1992 Oct 15;188(1):102-7.
Respiratory chain enzymes in muscle of endurance athletes: effect of L-carnitine.

(link)1, (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link). Burda yine atletlerde kas içindeki respitraturar enzimlerin arttığından bahsediyor.

(link) 1994 Mar 14;341(1):91-3.
Effects of L-carnitine on the pyruvate dehydrogenase complex and carnitine palmitoyl transferase activities in muscle of endurance athletes.

(link)1, (link), (link), (link), (link), (link). uzun mesafe koşucularında solunumsal enzimleri artırıor
(link) 2001 Dec;47(6):378-84.
Effects of carnitine coingested caffeine on carnitine metabolism and endurance capacity in athletes.

(link)1, (link), (link), (link), (link), (link). Burda atletlerde yağ yakımını hızlandıırıyor ve cafein ile beraber etkissi artıyor.

Sonuçta daha bir sürü çalışma var hiç birimiz obez bayn deiliz en az 5 gün spor yapan amatör profesyonel arası insalarınız. Sanırım bu makaleler yeterli olmuştur. Hepsi klinik çalışmadır.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
@furkantrojka Neden yanlış okuyayım? Bu yorumu neye dayanarak yaptınız anlayamadım. Benim linklediğim araştırmalar benim bahsettiğim durumu içermiyor mu? Tam olarak içeriyor. Bence siz benim yazdıklarımı yanlış okuyorsunuz veya ifadeniz yanlış. Önceki mesajlarda da yağ yakımından bahsedilmişti ben de o konu üzerinden yazdım. Yorulmayı geciktirme ile ilgili bir şey yazmadım.

Yağ yakımı kilolu insanlarda daha hızlı olur. Bu etkiyi deneyebilmek için özellikle kilolu insanlarda kullanılıyor zaten. Onlar da dâhi böyle bir etki görülmemiş. Vücutta yeterince üretildiği için yağ yakımı açısından etkisiz bulunmuş. Sanırım şimdi daha açık olmuştur.

@Aerocycle Araştırmanız için teşekkür ederim fakat bu çalışmalar farklı alanlarda ele almış carnitin'i. Yağ yakımını hızlandırıyor gibi bir yargı veya veri mevcut değil. Son çalışmada hızlandırabilir denilmiş. Bu; bahsedilen özelliği kabul edilmemiş, kanıtlanamamış maddeler için kullanılan genel terimdir.

Her neyse arkadaşlar, sizin için yakıyorsa yakıyordur. Uzatmak gereksiz.

Geri