Scudo Sports

Şarbonlu et

@bianchi10 çürümüş et mi guldurme beni o dedigin parcalari bir guzel ısıl islemde isleyip oyle veriyorlar, çürük bir sey degil toz halindedir Sana zorla al demiyorum almazsin olur biter kanunen yasak degil kullanmak, buyur sen en saglikli sekilde besle tavugu senden alalim yumurtayi tamam mi?

@bianchi10 simdi de beni asagilamaya basladin ben sana açıklıyorum sen bana aklimla alakali yakistirma yapiyorsun güzel ama ilk önce attigin haberin tamamini bir oku turkiye de hem yasak hem kullanilmiyor, sacmalidiginin farkinda misin?

Scudo
@Desert Fox yahu onu tavuk firmalarıyla mahkemelik olmamak için onların gazını almak için sona eklemişler. aklını kullanan ilk yazılanları okur anlar zaten. türkiyede hangi düzgün yapılıyor da tavukların yemleri düzgün olsun. gdo'lu tavuk dediğin şey zaten kansorojen bunu sen de biliyorsun daha neyini savunuyorsun?

kendim fabrikasında staj yaptım diyorum. kontrole geleceklerini bi hafta önceden biliyor fabrikaya çeki düzen veriyorlar. teftişten sonra yine kara düzen gidiyordu.

tavuk çifliklerinden gelen yumurtalar da kalite kaliteydi. şu pahalı kek, bisküilere daha yakın tarihli yumurtalar. o ucuz keklere, bisküilere de kırık çatlak yumurtalardan pastorize yapılıyordu.

bildiğin kırılmış çatlamış yumurtayı çöpe atmıyorlar. hatta bazen tonlarca kırık yumurta güneşin altında bi kenarda günlerce pastorizeye girmeyi bekliyordu. içlerinde hayatımda görmediğim böcek kurt çeşitleri oluşuyordu. hatta kırık bölümündeki pastorize çalışanlarının üzerleri çok kokuyor diye millet yemeğini yedikten sonra yemekhaneye giriyordu.

@bianchi10 bak hocam ben de turkiye de bulunan tum çiftlik ve isletmelerin ne yaptigini bilemem ki ben kendim bulunduğum ciftlikten bahsediyorum burada arsenik ya da baska kimyasal madde kullanimi yok yok yok. Bu ulkede isini düzgün yapan, malzemeden calmayan, kimyasal katmayan ciftlikler var bu insanlarin da hakkini yiyemem.Burada insanlarin saglikli gidaya ulasimini saglamak ulkemizdeki yetkili insanlarin sorumluluğu.Bu ciftlikte uretilen yumurtalari evime de götürüyorum icim rahat yiyorum çünkü nasil uretildigini başından sonuna kadar biliyorum

burada kirik yumurtalar burada sabah toplanir satin almaya gelenler oluyor olmazsa tarlaya atiyoruz

burada oyle bocekti pislikti igrenc bir sey yok

Inan süt urunleri ureten fabrikada gorduklerimi anlatsam burada bir daha sut ürünlerini yerken igrenirsin.

sunu da soyleyeyim pazardan aldiginiz kaka ve samana bulanmis yumurtalarin %80 ni uretim ciftliklerinden çıkmadır.Adam gelip buradan alip gidiyor sonra doğru pazara yazik. Burada 30 tanesi 18 tl iken irada yumurtanin tanesin 1 2 tl veriyor. Bunu yapan da Müslüman alan da musluman!

@Desert Fox
Mart ayında et, kemik unu hakkında değişikliğe gidilmiş dendi bize sanırsam içine et ve kemikten başka kesimhane artıkları konuyormuş var mı bir bilginiz ?

@Desert Fox ayırmaya çalışmıyorum, sektörü neden savunduğunu anlamaya çalışıyordum, sektörün içinde imişsin. Aynen böle tavuk yemeye devam ozaman, ısıl işlem yapılan herşey yenebilecek duruma geliyorsa vay halimize, ısıl işlem görmüş gübreleride yidirin tavuğa ozaman

@Eren Sarp bilmiyorum hocam elinizde bir belge, link, kanun varsa benimle de paylasir misiniz?

@thieft3000 hocam kusura bakma da yaptigimiz seyi söylüyorum demi, kullaniyoruz diyorum tamam, zararli olsa kanunen yasaklanır bu et kemik ununu uretrn fabrika kapatilir olur biter yanlis miyim?

tamam sektor yanlis uretiyor, safliksiz diyorsunuz buyrun siz deyin ki ben böyle tavugu uretirim, maliyeti su olur, bu paraya satarim diye koyun ortaya bakalım

@Desert Fox son 1 yıldır baya bir söylenti duydum mart ayında düzenleme getirildi falan dendi fakat sadece söylenti olarak kaldı belki duymuşsunuzdur, konu hakkında bilginiz var mı diye sormuştum sadece.

@Desert Fox ben üretici değilim neden maliyet çıkartmamı bekliyorsunuz ki, sektördeki olumsuzlukları yazıyorum insanlar bilsin diye, siz sektör genelinde iyimser yorumlarda bulunuyorsunuz tepkiler artınca yorumlarınızın kapsamı sektör genelinden kendi üretim yaptığınız yere dönüyor. Ozaman en başından "kendi üretim yaptığınız yer için" kısmını belirtin.

Yem yapımında kullanılan soya gdo'lu mu? Eğer öyleyse gdo'lu gıdayla beslenen tavuk etinin insan sağlığına zararlı olma ihtimali var mı?

@thieft3000 hocam istedigim gibi kabul et ne diyeyim artik napalim. prim yapamiyoruz keske yavuz dindar gibi çıkıp atip tutsam, sarbonlu eti koklayarak anlasam o zaman siz de inanirdiniz insanlar da. Ben diyordum bulunduğum ciftlikler gibi iyi ciftlikler var diyorum siz sanki hepsi kötüymüş gibi konusuyorsunuz

@liteon Abd den dn geliyor zaten tr de uretilmiyor buyur Abd ye sor

tarım bakanlığına ait tohum bankası kapatılmış orda çalışanlardan ülkesini sevenlerden bir grup, bazı tohumları kurtarmıştı. pek çoğu sanırım, finlanfdiyada mı norveçte mi kurulan tohum bankasına götürüldü. gdo ise her yerde. 2020 yılında ülkemiz için tahmin edilen kanserli sayısı 20 milyon. şehir hastaneleri için hasta garantisi, nüfusun dörtte biri. ülkesini ve insanını seven kim kaldıysa, hepsine geçmiş olsun.

@liteon kusura bakma benim hatam!

Bugün tabldotta çıkan eti verdim kedilere gitti. Proteini gdo lı ithal baklagillerden alacağız artık.

@Mehmet Metin Levent bence onu da yemeyin hocam saka maka ne yiyecek bu millet yav :( olsun biz hakediyoruz boyle yaşamayı

@Desert Fox
Hocam yediğimiz birşey kaldı o da burda söylenmez.

@Mehmet Metin Levent beni en cok uzen ne biliyor musun? yeterince toprak var yeterince su var yeterince is gücü var gunes de var ama bunlari değerlendirmiyoruz disa bagimli halde yasiyoruz yazik su ulkenin haline oturup uzulmemek elde değil

@Desert Fox
1946 yılına gidin. Oltadaki balık türkiye kitabında hepsi yazar. Sebebi orda açıklanıyor. Pdf i de var.

ne zaman dur diyeceğiz? bizlerde bişeyler yapmadıkça suç bizim .

Bişiler yapmanın bedeli hapis:(

Geri