Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sarda bisiklet

Tepki
0
Öncelikle herkeze merhaba yeni katıldım aranıza :) Bu benim geçen sene bisikletçiden 2. el aldığım bisiklet(siteye üye olurken sarda bisiklet çıkmadı bile :( ). Öğrenci olduğum için fazla ilgilenemedim sadece arka lastiği komple değiştirdim. Sizce iyi bir bisiklet mi yoksa sat gitsin mi dersiniz. Ya da toplamaya kalksam biraz (öne amortisör vb.) ne kadara mal olur bana

Scudo
Hosgeldiniz. 20 yil evvel Konya da calinan bisikletim Sarda Milan la renkleri cok yakinmis. Guzel bisikletti. Bence para harcamaya deger. Araziye cikmiyorsaniz masaya cok gerek kalmayabilir. Vites sistemi sanirim shimano olmasi lazim. Sadece lastik ve bakim sizi rahatlikla idare eder.

foruma hoşgeldin hemşerim :)

Araziye çıkmıyorum şehir içi kullanıyorum genellikle. Evet vites sistemi shimano. Şimdilik fren sistemini yenilemeyi düşünüyorum biraz ses çıkartıyor frenler.

@Mehmet Berkay Dağlı

fethiyede nerede kullanıyorsunuz? merkezdemi

Selamlar, yeni üye olduğum için başlık açamıyorum.Konuyu da hortlatmak gibi olmasın ama forumda en uygun başlık olarak bu vardı altına yazabileceğim. Yarın kendime bir şehir bisikleti alıp, yıllar sonra tekrar bisiklet sevdama geri dönmeyi düşünüyorum.Bu arada bugün bodrumumda yaklaşık 12 yıldır elimi bile sürmediğim resimlerde de göreceğiniz Sarda marka bisikletime bir göz atayım dedim siz de hak verirsiniz ki toz içinde buldum, jant ve jant telleri ile vites aksamında da yer yer paslanmalar mevcuttu.Ancak kadrosunda yılların tozu hariç herhangi birşey yok.Eski marka bisiklete ilgisi olan arkadaşlar bana yazarsa kadroyu verebilirim, Balıkesirde ikamet eden olursa gelip alabilir.Herhangi bir ücret talep etmiyorum.Saygılar

IMG_20150515_171120.jpg IMG_20150515_171210.jpg IMG_20150515_171013.jpg

@unlike81 Bisiklete bakım yapsanız bir köşede dursa çok güzel olabilir.Yeni bir bisiklet toplar gibi uğraşsanız en azından.Klasik yol bisikletleri güzeldir yerinizde olsam vermek yerine uğraşırdım.Karar sizin tabii ki :hhhhhh:

@Uptown Cyclist Peki bu uzun yol bisikleti midir hocam? Yıllar önce yarış bisikleti diye almıştım:)

@unlike81 Uzun yol değil de bu bildiğiniz yarış bisikleti :hhhhhh:

@unlike81 Merhabalar. Benim ilk ve tek bisikletim Sarda idi. Görünce gözlerim doldu :) Çocukluğumda hunharca kullanmama rağmen yıllarca üstünden atmamıştı beni. Şimdilerde yeni bisiklet almak için gün sayıyorum. Bakımını yapıp salonun bir köşesinde dursa evi ısıtmaya yeter, çok hoş duruyor :) Bununla birlikte maddi durumum elverdiği sürece elimdeki fazlalıkları arkadaşlarıma, eşe-dosta ücretsizce vermeği önemli görürüm, siz de isteği olana vermeyi düşünmüşsünüz, ne güzel.

• Beğen
Tepkiler: unlike81
@7haiku Selamlar.Zaten Sardanın kıymetini ancak bizim jenerasyon bilir :) Ben maalesef askerlik ve görev dolayısıyla yıllarca şehir dışında olduğumdan 12 yıldır falan ihmal ettim kendisini.Ama o dimdik ayakta kalmayı başarmış gibi.İnşallah ihtiyacı olan ya da hobi sahibi birisine gider ve yeni fotoğrafını paylaşır buradan da mutlu oluruz.Saygılar.

@unlike81 Aynen aynen :) Geçenlerde Sarda bulabilir miyim acaba diye araştırmaya giriştim, facebook' ta sayfa açmışlar, birkaç tane de yeni model üretmişler, internet sayfaları da var; fakat henüz modelleri eklememişler.

• Beğen
Tepkiler: unlike81
Migros satıyor yanılmıyorsam şu sıralar Sarda marka bisikletler :)

Screenshot_20180718-015911.jpg

Aynı marka değil sanırım. Transval markasının bir modeli SARDA 2-3 senedir marketlerde var. İlk zaman tek bir modeli vardı Shimano sistem olan. Şu anda 28 inç SARDA şehir bisikleti onun 27.5 versiyonu dağ bisikleti ve 26 inç force var o da dağ bisikleti.

Aynakol dahil vites sistemi Shimano tourney TZ serisi.Kadroları da aluminyum. Klasik çelik kadrolu saiguan vb gibi markalara sahip aktarıcısı olan market bisikleti kalıbınından biraz uzak makinalar.

Benimde vardı 90'lı yıllarda Sarda Milan model, 18 vites bisikletim. Boyası falan çizilmelere karşı müthiş dayanıklıydı, kadrosu mükemmeldi. Vites sistemi shimanoydu ama hangi modeliydi bilmiyorum, beni hiç üzmeden, doğru düzgün zincirler yağ görmeden tıkır tıkır çalışırdı.Hey gidi günler:)

birarkadaşımda var sene 98'de çok turlamıştık parklarda vaybe ne günlerdi :hhhhhh:

Geri