Merhaba arkadaşlar ben sarm x-7 9lu sistem vites kolları almaktayım bu kolların diğer malzemelerle uyumu nasıldır mesela shimano deore ön aktarıcı ve xt arka aktarıcı ile uyum sorunu yaşarmıyım onu sormak istedim ilginiz için teşekkürler saygılarımla...
Sram kolları shimano arka aktarıcı ile çalışmaz. Ön aktarıcılarda shimano ile sramı sorunsuz kullanan gördüm. Ama aynı şey arka aktarıcılarda geçerli değil.
sram da sadece x-7 shimano ile uyumludur x-7 ler sorun çıkarmaz geri kalan bütün sram modelleri sorun çıkarır uyum sağlamaz tek uyum sağlayabilecek sram kompedantı x-7 dir.
Okuduğum kadarıyla sram vites kollarını shimano ile çalıştırıyorum, hiç bir sorunum yok diyen kişiler, vites kollarının modelini yazmamışlar... Sram markasında arka aktarıcılarda 2:1 oranı ile çalışan (yani shimano uyumlu) üç seri var, Attack, Centera ve MTX.
X3,X5,X7,X9,X0 ve XX serileri shimano arka aktarıcılar ile çalışmaz.
Özetlemek gerekirse, (genelde markaları karışık kullanmayın deseler de...) 8 ve 9'lu sistemleri karıştırmamak şartıyla;
Rubleler (kaset) ve zincirler arasında hiçbir uyum sorunu yoktur.(sram kaset+shimano zincir, Shimano kaset+sram zincir vs....)
Shimano ön aktarıcılar ile her iki markanın vites kollarıyla da uyumludur.
Sram arka aktarıcılar sadece sram 1:1 vites kolları ile uyumludur. (X serileri)
Shimano arka aktarıcılar shimano vites kolları ve sram 2:1 vites kolları ile uyumludur. (attack, centera ve mtx)
Merhaba arkadaşlarım sizin bu konudaki düşünce ve görüşleriniz ile engin bilgileriniz karşısında bu konularda herkes kendini tamamlar hiç eksikleri kalmaz ve bende bu konuda gerekli bilgi ve görüşlerinizle beni ve bizleri bilgilendirdiğiniz için ilgilerinizden dolayı herkese teşekkür ederim hayırlı forumlar saygılarımla...